FCBsteve írta: ↑2024.08.02. 15:11:01
Azért a Yamal, Nico, Olmo trió nagyon jó volt együtt az EB-n, gyakorlatilag csatár nélkül!
Szerintem ezt vizionálják a csapatnál (hahaha, itt is csatár nélkül

), ez lenne egy marketing válasz a Madridc támadósorára!
Nyilván Lewy-vel kiegészítve, de amit ő csatárként művel (lásd ziccerben botladozásai, önzőzései passz helyett, stb), az utóbbi időben nem túl sok...
Olmo Pedrinél sokkal sokkal gólerősebb volt EB-n, élt a lehetőséggel...
Nico meg pont az, aki a balszélről hiányzott eddig!
A múlt szezon elején semmi gond nem volt a Romeu / FdJ párossal, egészen FdJ első sérüléséig. A dupla pivot sok lehetőséget ad, több variáció áll rendelkezésre, nem EGY embert kell megtalálni a posztra, aki mindent megold! Talán ezért engedték el ezt a pozíciót.
Nem lehetetlen amúgy, Olmóval nyilván nem csökkenne a támadószínvonalunk, csak azzal önmagában nem megyünk sokra. Nem a személyével van szerintem a gond, ő jelen piaci keretek közt 60 milliós játékos, csak nem nekünk.
Moratát sokan szidják, általában alaptalanil, és noha most kevesebb gólt lőtt, mint ahogy általában termelni szokott, de így is óriási szerepe volt, rengeteg helyet teremtett a harcosságával, elmozgásokkal, pont Olmóéknak. Erre Lewy alkalmatlan. Pau Victor talán nem. De szerintem nem ez Flick elképzelése.
De Lewy szerintem nagyon komoly góltermést fog összehozni idén. Bennem csak az a kérdés, hogy annyira sokat, amennyi kiegyenlíti a mezőnyben mutatott gyengeségét, vagy annyira azért nem. Írták többen az egyéb meccsek csoportban (szerintem is most, hogy láttam a teljes meccset utólag), mennyire lehetett látni a gyors támadás-élesen belőtt labdák jellegű tipikus Flick játékot, itt óriási szerepe lesz a gólerős centernek (meg persze a pontos utolsó passzoknak, mert Roque 0 támadóteljesítménye és aközött, hogy nem lőtt két gólt, kb néhány centi különbség volt 2-3 rossz centerezésnél).
Igen, szerintem is jelenleg mindenképp csak duplapivottal számolhatunk, nagyrészt így fogunk felállni. Chris az egyetlen, aki védekezésben elboldogulna egyedül, de úgy előre is kéne komoly dolgokat mutatni, ahhoz lehet, hogy nem lenne elég. Viszont hiába duplapivot, oda sem árt a minőség, nem mindegy, hogy Oriol van-e ott, vagy valaki más, főleg, mikor Fofanák meg Merinok kelnek el 20 milliókért. Persze nekünk mázlink is lehet a Masiával, úgyhogy ha nem lesz oda lé/szándék, akkor is van remény, hogy mondjuk Casado tol egy Zubimendit(engem rá emlékeztet, harcias, alacsony, hirtelen mozgású játékos) vagy Bernal egy Busit.
Olmóval amúgy az az érdekes, hogy tényleg nem tudjuk, egyáltalán hová akarják. Én a duplapivot szabadabb játékosától kezdve középcsatárig 5-6 posztra is el tudom képzelni. Legfőképp most az a tippem, hogy balszélsőként számolnak vele így 83 millió tízes mellett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy