2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Régi sztereotípia ez, de ha megnézzük kik kerültek az első csapat közelébe az elmúlt években, szerintem többen nem illenek ebbe a képbe, mint igen. De a legtöbbjük fiatal, 16-18 évesen még teljesen más az anyagcseréjük.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.15. 21:12:18Szerk: +1 valamit kezdeni a La Masiaval. Csak nekem tűnik úgy, hogy egy kaptafára, 90%-ban kp-sokat nevelünk, akik 170 cm-sek, 50 kg-ak és jól passzolnak?
![]()
Az még hagyján, az a baj, hogy ezt támogattuk. Akadnak mások is, de ők nem kellenek. Nico pl, aki a nagy verőember alkatával mehetett a sunyiba. Mingueza, a liga leggyorsabb játékosa, szintén verőember alkattal nem kellett, Garcia helyette viszont igen.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.15. 21:12:18Szerk: +1 valamit kezdeni a La Masiaval. Csak nekem tűnik úgy, hogy egy kaptafára, 90%-ban kp-sokat nevelünk, akik 170 cm-sek, 50 kg-ak és jól passzolnak?
![]()
Amúgy tényleg.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.15. 21:12:18Régen minden jobb volt.Szerintem a játékosok klasszisokkal. Előbb írtam a szentimentális hozzáállásról a másik topicban.
Először is nekem Frenkie 1 játékos a 11-ből aki pályára lép, egy játékos sem nagyobb a klubnál, Messi sem volt az, DE mikor szegezett ő pisztolyt bárki halántékához, hogy öreg ennyi lét akarok vagy mindenki meghal? Nem volt ilyen, ő neki kínáltak egy szerződést és ő köszönte szépen elfogadta, had ne ő legyen a genyó, mert egy [auto_cenzúra] vezetés elé tett egy lehetetlen szerződést, mivel ő nem a názáreti Jézus köszönte szépen és szignózta. Egy jó formában levő Frenkie ebben a Barcában top5 játékos még a mai napig, engem sokkal jobban zavar az a tény, hogy a sérülésével nem tud mit kezdeni egy Barcelona szintű csapat, ahol nem Átlagos József ment be a magyar eü-be hogy fáj a bokám lerúgtak. Hozzá teszem egy olyan belépőt kapott, csoda hogy nem tört el az a láb ott helyben, tipik madrid..MessiNeymarSuarez írta: ↑2024.08.15. 18:10:04Amellett hogy hivatalosan a Liga legjobban fizetett játékosa a bruttó 37.5 milliójával, az hogy a legutolsó szezonban annyi pénzt vitt haza mint Raphinha(12.5M)-Koundé(13.5M)-Christensen(9M)-(Baldé 1.7M) bruttóban összesen az mindent elmond, és ők nem kevésbé voltak fontosak a csapat szempontjából (Baldén kívül aki sérült volt, ezért is van zárójelben).
Ahhoz képest hogy mekkora culé, és "álmai klubja", 2 év alatt nem engedett ebből a fizuból úgy hogy közben kb a szertáros beregisztrálásával is gondjaink voltak, és az előbb említett úriemberek sokkal kevesebbért írtak alá, miközben a Chelsea vagy más csapat magasabbat is ajánlott számukra, de ide lehetne hozni másokat is, mint pl Araujot aki gombokért játszott és most is bruttó 7M a fizetése, Stegennek mint CSK-nak meg 6.3M és még lehet sorolni.
Ezen a képen max Lewandowski és Gündogan ront, Lewandowskira joggal mondható hogy túl van fizetve, de aktuális sztárcsatárként jött erős marketingértékkel, lépcsőzetes fizetésért bruttó 20M-ról kezdve, Gündogan pedig megtette azt a szívességet hogy a BL győztes Citynél nem hosszabbítva ingyen jött, bruttó 19M-ért.
Igazából már fél éve hogy kiállt a sajtóba kikérni magának a dolgot, azóta sem sikerült neki se a hosszabbításba, se a fizetésből lejjebb adásra elköteleznie magát szeretett klubja iránt, szóval ha ez így marad akkor 2026 nyarán ingyen távozhat. Szép dolog hogy anno az egész csapattal együtt engedett a fizu eltolásába és ez közrejátszik a mostani fizetésénél, de ez még egy pár emberre igaz a csapatban és arányaiban nem keresnek ennyit.
Davidsal kár is összehasonlítani. A pitbull a világ egyik legjobbja volt, kicselezni nem lehetett szinte, de ő is tudott cselezni, kapura is veszélyes volt, és a kozeppalyan minden labdát begyűjtött. Mit nem adnék érte ha a mai Barcábak lenne egy Davids a.Troym írta: ↑2024.08.15. 20:46:58Kövezzen meg bárki, de nekem nem releváns Frenkie fizetése. Felfogom, hogy irreálisan magas, de nekem 5 milliós bruttó fizetésért sem kéne.
Nekem egyszerűen elavult a játékstílus, amit képvisel.
Lassú és körülményes a gondolkodásmód, hosszú reakcióidő, gyenge védekezés, helyezkedési hibák.
Cocu, mint holland játékos egy sokkal védekezőbb középpályás szerepkörben is nagyságrendekkel jobb volt hátra és előrefelé is, de még Davids is szinteket vert rá.
Régen minden jobb volt.Troym írta: ↑2024.08.15. 20:46:58Kövezzen meg bárki, de nekem nem releváns Frenkie fizetése. Felfogom, hogy irreálisan magas, de nekem 5 milliós bruttó fizetésért sem kéne.
Nekem egyszerűen elavult a játékstílus, amit képvisel.
Lassú és körülményes a gondolkodásmód, hosszú reakcióidő, gyenge védekezés, helyezkedési hibák.
Cocu, mint holland játékos egy sokkal védekezőbb középpályás szerepkörben is nagyságrendekkel jobb volt hátra és előrefelé is, de még Davids is szinteket vert rá.
Szerintem nagyobb baj van a játékával, mint a fizetésével. Na jó, a fizetése nagyobb, mert vagy 5 ember helyett keres, de számomra lényegesen rosszabb amit a pályán mutat. Fejben kb Romeu lassúságú, csak a teste gyorsabb. Védekezésben úgy mennek át rajta, mint kés a vajon, 1-2 szép hosszú labda kivételéve az egész szezonban képtelen előrefelé komoly dolgokra, neadjisten gólt vagy gólpasszt hozni, gyors passzjátékra képtelen, rácsavarodik a labdára, necces szitukban stresszel (ebben mintha javult volna), és tavaly mindig akkor lendültünk fel, amikor kiesett, amikor meg visszajött, rendre rossz meccseket hoztunk és megint millió gólokkal kaptunk ki mindenkitől. Ez alól volt 1-2 kivétel, mikor párban játszott hátul valakivel, az elején egy még korrekt Romeuval, aztán még 1-2 meccset egy nagyon jó Chrissel. Duplapivotban egész korrekt, ha valaki biztosít, de konkrétan semmilyen más poszton nem jobb egy közepesnél. Tipikusan az a játékos, aki mindent tud egy kicsit, de semmiben sem kiemelkedő. Ennél szerintem sokkal jobbak azok a játékosok, akik kevés dolgot tudnak, de kiválóan, lásd Chris hatos poszton. Sokat elmondott a játékáról az, amikor egy SR is jobban pótolta, egy kényszerből feltolt védő meg porrá alázta játékban, hasznosságban.Atlantis írta: ↑2024.08.15. 18:22:02Köszönöm, hogy egyből tökéletes példát mutattál arra, amit írtam a negatív szemüvegről.
Mármint Te sem a teljesítményéről értekeztél nagyon hosszan érdemben, hanem a fizetéséről. Ez a negatív íz amit pedig mindenki fejébe elültettek vele kapcsolatban a teljesítményének megítélésénél is sokaknak befolyással van.
Te írtad le hogy De Jong árából mit tudtunk volna venni, arra válaszoltam. Laporta a tökéletes, és mindenki más a hibás, ahogy Róma óta minden évben. Legyen ez a végszóFcBarcelona1 írta: ↑2024.08.15. 19:36:48De Jong volt a téma, és megint a vezetőség a hibás. Szerintem is kettős mérce, csak nem úgy, ahogy értetted.
Lehet érdemesebb lenne mindent engedniük, és eljátszani a szimpatikus vesztes szerepét, ahogy tették Bartomeuék éveken keresztül.
Na ők nem is keveredtek senkivel konfliktusba sosem.
De Jong volt a téma, és megint a vezetőség a hibás. Szerintem is kettős mérce, csak nem úgy, ahogy értetted.
Teljesítményéről bőven elég annyit elmondani hogy nem volt sosem pótolhatatlan eleme a csapatnak, tavasszal is miután visszatért inkább csak bezavart az épp összeálló középpályára. Már önmagában az elég tény hogy nem a jelenlegi Barca egyik legfontosabb játékosáról beszélünk, nem egy tavalyi Stegen, nem egy Araujo, Koundé, Gündogan esetleg Christensen.Atlantis írta: ↑2024.08.15. 18:22:02Köszönöm, hogy egyből tökéletes példát mutattál arra, amit írtam a negatív szemüvegről.
Mármint Te sem a teljesítményéről értekeztél nagyon hosszan érdemben, hanem a fizetéséről. Ez a negatív íz amit pedig mindenki fejébe elültettek vele kapcsolatban a teljesítményének megítélésénél is sokaknak befolyással van.
Hát egy csiiliárdos klubnál talán nem ártott volna az évjáratokat egy excelbe felvitetni valamelyik kolléganővel, de talán elég lett volna, ha valakinek feltűnik, hogy valami nem kerek Torino-Róma-Liverpool után és nem elhinni a csk-nak, hogy "majd újra bizonyítani fogunk".
Szerintem a fizetése egyáltalán nem az ő hibája, de engem például semennyire sem befolyásol semmilyen kampány. Abban hiszek, amit a pályán látok.
A vezetőséget miért ne lehetne hibáztatni? Kettős mérce. Megint csak nem De Jong igazol, hanem a vezetőség. Már 3 vkp-t lehetett volna venni Roque meg Olmo helyettFcBarcelona1 írta: ↑2024.08.15. 18:48:35
Nem csoda, hogy mindenáron szabadulnának tőle. Ha De Jongot ne hibáztassuk, akkor a vezetőséggel se tegyük.
Mindenkinek az lenne a legjobb, hogy ha Ten Haag idén meg tudná győzni.
Az árából és a hátra lévő fizetéséből futna egy bal szélsőre és egy vkp-ra, és 2 évre a fizetésükre. (50-60 ár, 80-90 fizetés 2 évre)
A klub az első, ha Messi, ha De Jong a játékos neve.
Nekem egyik kedvencem Frenkie a jelenlegi keretből. Évek óta az 5 legjobb játékos között van.Atlantis írta: ↑2024.08.15. 18:22:02Köszönöm, hogy egyből tökéletes példát mutattál arra, amit írtam a negatív szemüvegről.
Valójában ő egy fék a gyors támadások kialakításában, feláll a szőr a hátamon, amikor elkezd felcsavarodni a labdára, jobbra fordul, balra fordul, csak éppen nem továbbítja gyorsan előre.Atlantis írta: ↑2024.08.15. 18:22:02Köszönöm, hogy egyből tökéletes példát mutattál arra, amit írtam a negatív szemüvegről.
Köszönöm, hogy egyből tökéletes példát mutattál arra, amit írtam a negatív szemüvegről.
Amellett hogy hivatalosan a Liga legjobban fizetett játékosa a bruttó 37.5 milliójával, az hogy a legutolsó szezonban annyi pénzt vitt haza mint Raphinha(12.5M)-Koundé(13.5M)-Christensen(9M)-(Baldé 1.7M) bruttóban összesen az mindent elmond, és ők nem kevésbé voltak fontosak a csapat szempontjából (Baldén kívül aki sérült volt, ezért is van zárójelben).Atlantis írta: ↑2024.08.15. 17:00:12Szegény Frenkie de Jong egyetlen hibája a fizetése, és az ellene zajló immáron 2 éve tartó konstans negatív média kampány,. Ami tökéletesen megtette a hatását, és az emberek egy jó vastag negatív szemüvegen keresztül nézik a srácot, hiszen ha valamit sokszor hall az ember egy idő után elkezdi elhinni (ebben az esetben, hogy Ő milyen rossz ember).
https://www.eurobarca.hu/keres/de%20jong
Itt lehet csemegézni az Értékelés kategóriában, vagy lehet nézegetni a statisztikákat is akik inkább abban hisznek: https://www.fotmob.com/players/638622/frenkie-de-jong
Egyáltalán nem volt rossz szezonja Xavi alatt sem, maximum magához képest gyengébb, és tegyük hozzá azt is akkor játszotta leginkább amikor nem a valódi pozíciójában kellett játszania. Csapatszinten nézve pedig inkább felfele, mint lefele lógott ki a legtöbbször. Sokat volt sérült ez tény, de 1-2 gyengébb meccset leszámítva végig stabilan jó teljesítményt nyújtott. Több meccsen is a hátán vinni a csapatot, csak hát főleg védekező pozícióban a gólok rugása nem az Ő feladata. Ha át is vitte a fél pályán a labdát nem volt kinek passzolni sokszor. Főleg egy középpályás teljesítményét nagyban befolyásolják a társak akikkel össze tud játszani.
Az Ő esetleges eladása mellett kizárólag a magas fizetése szólhat. A játékstílusa, technikai készségei tökéletesen beleillenek a sokat hangoztatott "Barca DNS" világba. Korát tekintve és még 5 jó év bőven van benne, ahogyan már megfelelő tapasztalat is a legmagasabb szinten, tehát építeni is lehetne rá.
Igazából Busquets-cel bontottuk meg az alap felállást. Yaya Touré alap kezdő volt Busquets beépítéséig. Én mindig Touré-párti voltam. Busquets-et az a csapat elbírta, mert rajta kívül minden kezdő mezőnyjátékosunk óriási játékos volt, mindig végig támadtunk, mindig nálunk a labda. Busquets hiányosságai akkor kezdtek előjönni, amikor már nem tudtuk úgy dominálni a játékot, mint korábban. Onnantól sem nálunk, sem a válogatottban nem volt sok köszönet abban, hogy az egész világgal elhitette, hogy neki helye van mindig és mindenhol, mert az a legendás csapat elbírta őt. Minden idők egyik legnagyobb imposztorának tartom, minden sportágat egybevéve. Azóta is azt hisszük, hogy nem kell klasszik vkp, mert ott volt Busquets, és akkor nyertünk, tehát nem kell Touré-féle játékos, mert nyertünk anélkül is (persze az kimarad ilyenkor az okfejtésekből, hogy nem Busquets volt ott a sikerkovács).Chino írta: ↑2024.08.15. 13:36:21Viszont azt is tegyük hozzá, hogy mondjuk amikor itt volt Yaya, mellé aztán tényleg nem kellett senki, mikor jött az a 4-3-3 Busi-Ini-Xavi középpálya szentségtörés lett volna megbontani, de később is játszottunk sokszor dupla vkp-val, pl. mikor Frenkie és Busquets volt Coutinho mőgött.
Főleg Koeman próbálgatott hasonlót, szóval ez duplapivot nem egy ősi találmány és nagyon sokáig szükség sem volt rá.
Én 20-21-től számolnék, mikor eladták, elengedték a fél csapatot. Onnan kezdve elköltöttünk tisztán vagy 20-30 milliót?bence0330 írta: ↑2024.08.15. 13:44:00
Igen. És az más kérdés, hogy mit kellett volna előtte csinálni, mert más vezetőség volt, abszolút szét kell választani szerintem a kettőt, legalábbis most úgyis főleg a jelenlegiek megítélése ment a topikban. Laportáék jelentős változást hoztak, sokkal jobban ténykednek, de sok esetben hibáznak ilyen Olmo féle transzferekkel. És szerintem Xavival amilyen jó volt a rövidtávú házasság (egy darabig), annyira peches lett mostansra. Laportáék szerintem szolgáltattak elég alapot csapatépítésre, hoztak pár nagyon jó, sőt, klasszis játékost jó pénzért és ingyen is, de igazából nem tartunk előrébb, mint 3 éve, pedig a keretünk sokkal jobb, és még sokkal-sokkal jobb is lehetne. Ez szerintem legalább annyira múlott az edzőn, mint minden máson, Xavi kb minden döntése a mának szólt. Ha jobban megbecsüljük a már meglévő játékosainkat, és Auba/Depay helyére nem hozzuk Lewyt, meg Kessié/Nico helyére kényszerből Romeut, szerintem már sokkal versenyképesebbek lennénk nemzetközi szinten. Ez két fizikális középpályás elengedése, akik helyére van két vékonylábú gyerek jelenleg. De nem Laportáékon múlt. Hogy ezen a nyáron nem hoztak, az már sajna nagyon is rajtuk múlt.
Igen. És az más kérdés, hogy mit kellett volna előtte csinálni, mert más vezetőség volt, abszolút szét kell választani szerintem a kettőt, legalábbis most úgyis főleg a jelenlegiek megítélése ment a topikban. Laportáék jelentős változást hoztak, sokkal jobban ténykednek, de sok esetben hibáznak ilyen Olmo féle transzferekkel. És szerintem Xavival amilyen jó volt a rövidtávú házasság (egy darabig), annyira peches lett mostansra. Laportáék szerintem szolgáltattak elég alapot csapatépítésre, hoztak pár nagyon jó, sőt, klasszis játékost jó pénzért és ingyen is, de igazából nem tartunk előrébb, mint 3 éve, pedig a keretünk sokkal jobb, és még sokkal-sokkal jobb is lehetne. Ez szerintem legalább annyira múlott az edzőn, mint minden máson, Xavi kb minden döntése a mának szólt. Ha jobban megbecsüljük a már meglévő játékosainkat, ha nem toljuk agyatlanul a 16-7 éves gyerekeket, és mondjuk Auba/Depay helyére nem hozzuk Lewyt, meg Kessié/Nico helyére kényszerből Romeut, szerintem már sokkal versenyképesebbek lennénk nemzetközi szinten. Ez két fizikális középpályás elengedése, akik helyére van két vékonylábú gyerek jelenleg. De nem Laportáékon múlt. Hogy ezen a nyáron nem hoztak, az már sajna nagyon is rajtuk múlt.
Annyiban igazat adnék Bencének, hogy nálunk nagyon hirtelen ment szét a csapat, egyszerre öregedtek ki vagy a nagyobb sztároktól muszáj volt megszabaduln(pl. Griezmann, Suarez stb., és többekkel, akik a jövő alapjai lehettek volna szintén balszerencsések voltunk (Fati, Umtiti, Rafinha stb.)Peter írta: ↑2024.08.15. 12:32:11Milyen egyszerűnek tűnik ez így egy mondatban. Ez bizony nekünk sem volt megtiltva és még a 2016-tól kezdődő lejtmenet közben is jók voltak a srácok a posztjukon....![]()
Ez az út csak ide vezethetett, pedig sokszor bele lehetett volna nyúlni.
Persze nem csak pótolni kellett, de ez már történelem.
Lehet én fogalmaztam kétértelműen vagy csak azt ragadtad ki, én Amorra céloztam, aki nem volt egy testépítő.gránit írta: ↑2024.08.15. 13:13:19Popescu azért egy nagyon erős játékos volt fizikailag. Pont azért hoztam fel példaként, mert elég sokszor bevetettük ott az erős ellenfelek ellen. Most is meg lehetne tenni, hogy a gyengébb csapatok ellen egy támadóbb hadrendben játszunk, az erősebb csapatok ellen klasszikus vkp-val vagy -kal.
Ott szerintem teljesen jó lehet, a Lipcsében is hasonló pozícióban játszott, csak akkor XS volt a "párja" és nem Yamal/Raphinha. Akkor van gond ha kiszorul szélre.
Szerintem pont a Real az egyik irány, a Dortmund-Inter a másik.Peter írta: ↑2024.08.15. 12:32:11Milyen egyszerűnek tűnik ez így egy mondatban. Ez bizony nekünk sem volt megtiltva és még a 2016-tól kezdődő lejtmenet közben is jók voltak a srácok a posztjukon....![]()
Ez az út csak ide vezethetett, pedig sokszor bele lehetett volna nyúlni.
Persze nem csak pótolni kellett, de ez már történelem.
Elvileg sokkal könnyebb regisztrálni azokat, aki már korábban is regisztráéva voltak, szóval ez egyik irányban (maradás, távozás) sem mutat semmit.gránit írta: ↑2024.08.15. 13:13:19Három játékost regisztráltunk újonnan: Lenglet-t, Fatit és Garciát.
https://www.laliga.com/en-GB/clubs/fc-barcelona/squad
https://www.forbes.com/sites/tomsanders ... w-players/
Ennek lehet az is az oka, hogy az eladásokat csak akkor lehet beleszámíttatni az FFP-be, ha regisztrált játékosok voltak. De lehet az is az oka, hogy a keretben ragadnak.
Már csak azért is, mert a Real Madridnak sem a semmiből termett elő a többszörös BL-győztes magja, hanem azt bizony fel kellett építeni.
Teljesen egyetértek. Én azt gondolom, hogy Tebas így akart a többi csapatnál bevágódni és újraválasztatni magát, ami igazából be is vált neki. Nekik az jó, ha egy élcsapatot visszafognak, nyertek is például kupát azóta felső középmezőnybeli csapatok.Andrsika írta: ↑2024.08.15. 11:01:59Valaki itt írta, h még jó, hogy nem költhetünk ez rész igaz, de részben egy óriási cigiztetés a liga részéről aminek követhetetlen szabályai vannak! Barto alatt miért nem volt ffp? Messi, Griez, Dembele, Cou, Busi, Pique, De jong stb játékosok voltak itt hatalmas fizetéssel! Akkor hol volt az ffp? Akkor nem voltunk csődben? Most azokhoz a játékosok fizetéseihez képest hatalmas a minusz a fizetéseket illetően. Oke vannak elmaradások stb, de ezt még a vak is látja, h nem más mint szivatás a la liga elnökétől
Popescu azért egy nagyon erős játékos volt fizikailag. Pont azért hoztam fel példaként, mert elég sokszor bevetettük ott az erős ellenfelek ellen. Most is meg lehetne tenni, hogy a gyengébb csapatok ellen egy támadóbb hadrendben játszunk, az erősebb csapatok ellen klasszikus vkp-val vagy -kal.
Szerintem ettől tartanak sokan, hogy ott nem igazán hatékony.