palesz77 írta:
Én amúgy minél többet agyalok Marquinhoson, annál kevésbé érzem úgy, hogy ő lenne a jó döntés. Félreértések elkerülése végett, nagyot nyerhetnénk vele, és lehet hosszútávon senki nem emlékezne a magas árára. De ha most nagy kakiba vagyunk, akkor tényleg luxus ennyit kiadni egy emberért, inkább néznék körül máshol, és vennék több embert az árából. Mint ahogy a vezetőség is teszi úgy néz ki - Umtiti és Lemos -, lehet fele pénzből 2 hasonlóan jó játékost nyúlunk.. Nyilván bőven benne van, hogy nem, de logikusabb ez az út most szerintem.
Én most nagyon szembe megyek veled, ami ezt a védőkérdést illeti. Igazából itt van egy Piqué-Masch duó, aki egy évig úgy tűnik még biztos kezdő, amellett ott a szent tehén Matyi. Ha Umititi jön, akkor is kérdés hányadik lesz a rangsorban, mert egy frissen igazolt, nem túl rutinos és kicsit zsákbamacska védőről komoly játékperc kell, hogy valóban kiderüljön mit is tud. És akkor még ott van Lemos, akit ki tudja mennyiért hoznánk, de mennyit játszana! Igaz nem sokat láttam játszani, de nem tűnt egy csiszolatlan gyémántnak és ha egy Las Palmasban nem sikerül a kezdő szintet megütni, itt sokkal kevesebb lehetőséggel erősen kétséges. Mellesleg a másik igazolástól venné el a helyet. (Mondjuk 4 kh bőven elég lenne, ha pedig még egy ilyen szezont lehoz vagy komolyan látszik a fejlődés akkor majd inkább felhoznám Tarínt, mint hogy egy rakat pénzt kiadjunk egy Lemosért.)
A franciának akkor lenne értelme, ha egyértelműen Matyi elé jönne és komoly szerepet kapna, hogy tudjuk hol kezelni. 2 év múlva már Masch-ot pótolni kellene és azt nem egy félmegoldással kellene. Első számú cserének tökéletes lesz, de akkor már Matyi nem lesz tényező és kellene egy kezdő szintű játékos. Ergo egy éve lesz, hogy verekedje magát a kezdőbe. Ha nem üti meg a szintet, vagy erőltetünk egy 34 éves Mascheranot vagy egy csereszintű Umititi-t és várjuk a nagy áttörést, de ami a legvalószínűbb újból kezdődik a kh-keringő, sanszos, hogy még drágább/gyengébb célpontokkal.
Én emiatt nem vagyok biztos, hogy ő lesz az emberünk, legalábbis hatalmas kockázat azon a poszton, de ellenkező esetben én leszek az első aki a megköveti. (már ha egyáltalán jön) Csak sajnos az is sokat elmond, hogy a 23-as francia keretbe is csak úgy került be, hogy Matyi és Varane kiesett. Persze nagy divat ez a "hozunk franciáktól olcsón és nagy játékos lesz" hozzáállás, de ez nemhogy nem törvényszerű, de nem lehet rá építeni, ráadásul nem is olcsó.