2008.11.23. 12:07:41
Tipikus jobbhátvéd! Ő van h középre húzódik de ha a jobb oldali működését nézzük hát... Maicon hatalmas karakter a jobb szélen, hihetetlenül gólerős, gyors, technikás, szögleteket is jól rúgja pl tegnap Juve ellen is megmutatta rúgótechnikáját. Alves pedig hihetetlen fútómennyisége mellett a kombinatív játékával szokott engem lenyűgözni. A támadásokat jól segíti és labdavesztésnél már az ellen térfelén letámadva sokszor visszaszerezte a labdát eddig, és a szabadrúgásai is fantasztikusak( bár Sevillában eredményesebb volt). Szerintem vitathatatlanul ők ketten a világ legjobb jobb oldali bekkjei, Brazília nem panaszkodhat az biztos. Zanetti pedig kiegyensúlyozott, de azért nem sorolom a tipikus jobb bekkek közé mert középpályán is szerepel, csakúgy mint ramos a védelem közepén. Bár ha ők ketten is állandóan szélső hátvédet játszanának akkor sem közelítenék meg Maicon és Alves szintjét. Bár ramos is támad és jók a beadásai, kombinatív játékban nem olyan jó, bár a fejjátékára és szerelési képességeire nem lehet panasz. Jó játékos, csak én Maicont és Danit jobbnak tartom.

"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona