Sokan mondják, hogy Dembélé felesleges a labdatartós focinkba, idegen test, terület kell neki, stbstb. Részben igaz, ha nagy terület van előtte, jobban kijön a sebessége. Mint minden gyors játékosnak.. Ettől még nem feltétlen kell neki terület ahhoz, hogy érvényesüljön. A gyerek álló helyből is képes embereket megverni - aki nézte Dortmundban is, az tudja -, mellé a gyorsulása félelmetes, 3 m-en otthagyja az ellenfelét bármikor kb. Juve ellen is pl
itt volt ez, ahogy otthagy a sűrűben 3 embert, azt öröm nézni. Itt elhagyta utána a lasztit, tudom, de itt jön ki, hogy se játékban nem volt, se a társakat nem érezte. Ha ezekben fejlődik, az ő képességei pont nem lesznek problémásak egy tömörülő védelem ellen szerintem. Alapból egy olyan csapatból jött, ami szintén labdatartós focit játszott, mégis brillírozott ott. A München után ők voltak a 2. helyen labdabirtoklásban a Bundesligában tavaly, nekem nem úgy tűnt, hogy annyira szenvedne egy ilyen rendszerben Dembélé. Nyilván nem fog olyan természetesnek hatni mint egy Pedro anno, de ez nem is feltétlen probléma. Az utóbbi éveket elnézve amúgy is elmondható, hogy elég jól szokott jönni egy ilyen típusú játékos is ezekbe a csapatokba, ők azok, akik el tudják dönteni a meccset egy egyéni villanással, hogyha necces a helyzet. És Dembélében nagyon megvan ez a képesség. Pep Münchenjébe se illett volna papíron se Costa, se Coman, aztán mégis baromi jól jöttek rengeteg alkalommal, és fontos emberek voltak. Most Sterling, totál nem Pep féle játékos, Sanét se mondanám annak, bár ő határeset. Ennek ellenére az angol brillírozik jobban, és hatalmas segítséget jelent a csapatnak az, hogy képes egymaga eldönteni egy meccset az egyéni villanásával - nem egy bevert helyzetre gondolok, hanem amikor a semmiből teremt valamit. Nálunk a Pedro-Villa féle időkben nem ez volt a szélsőink erőssége elsősorban, de úgy is működött a csapat, viszont szerintem ahhoz most nincs meg a középpályánk, hogy csak olyan szélsőkkel akiknek a labda nélküli munkája az elsőrangú, hatékony legyen a támadójátékunk. Úgyhogy Messi mellé jó, ha van egy ilyen játékos még, akinek a gondolatai folyton akörül járnak, hogy helyzetet teremtsen valamilyen módon. Ami az egyensúlyhoz a támadó harmadban fontos még szerintem, hogy a harmadik játékos labda nélkül sokat mozogjon, és legyen kegyetlen befejező, ez Suárezben megvan hál istennek. Szerintem ez a hármas baromi jó triót alkothat idővel, a Valverde féle focinkban is.
Én a pozícióját se "féltem" igazából. Van most a 442 féle rendszer, de láthattuk rengetegszer, hogy még ezt is variálja Valverde csomószor. Amíg Deu képben volt, sokszor hivatalosan 433 volt, amikor Paco játszott mondjuk 4312, ez a 4 középpályásos "442" is rengeteg variációban feltűnt már, attól függ milyen profilokkal volt felküldve a csapat. A 433 Inivel a baloson és Coutinhoval a baloson is elég máshogy fog festeni szerintem, a 442 más ha Paulinho és ha Gomes van ott 4. embernek, a mester fel van nagyon készülve, szerintem Dembélé helyét is simán megtalálja úgy, hogy a csapat se szenvedje meg a kárát. Nem alapjaiban fog megváltozni a játékunk amúgy se, ha ő beszáll valaki helyett.
P.U.Y.O.L. írta:Én is az ő butaságát vélem felfedezni a dologban. A Celta ellen is úgy fejezte be a meccset, hogy fogdosta a combját savanyú arckifejezéssel. Meg is kérdezték Valverdét a meccs után, hogy mi a helyzet és ő azt nyilatkozta, hogy beszélt a játékossal, aki azt mondta neki, hogy nincs semmi baja...
Mondjuk ha ez így van - szerintem nem teljesen azért -, akkor az az egész stábot is minősíti részben. 0-24-ben monitorozva van minden mozdulatuk, azt is tudják kis túlzással a srácok hány levegőt kell venniük 1 perc alatt, hogy a legjobb formájukat hozzák, és akkor 4-5 nap alatt ez nem tűnik fel? Kétlem, hogy itt Dembélé eltitkolta volna az orvosok elől, hogy valami nem okés, ők meg elhitték neki a Celta ellen ezt bármiféle vizsgálat nélkül.
Az látszik, hogy Dembélé sincs a helyzet magaslatán, de innentől az orvosoknak akkor keményebben kell majd bánni vele ilyen helyzeteknél.