Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem poénnak szántam.Troym írta: ↑2024.07.04. 17:52:39Ez valami poén, amit csak én nem értek?![]()
2 éve a védők hiánya miatt estünk ki állítólag a BL-ből és Dembele-Pedri hiánya miatt az EL-ből. Előző szezon minden problémája vissza lett vezetve a Gavi, Balde, és Pedri sérüléseire, előtte meg Frenkie, TSre.
Igazából bárki sérült, miatta nem nyerünk. 2-3 sérülés és megvan a kifogás mindenre, ha még ez sem, akkor jönnek a bírók.
Gyakorlatilag 3 éve vagy a bírók, vagy a sérültek a kifogás a gyenge nemzetközi szereplésre, innentől lehet 6 khv a keretben, akkor majd a cserekapus, bal oldali támadó, jhv, tkp stb sérülése miatt nem sikerül.
Ehhez a mentalitáshoz egyszerűen nem lehet elég nagy keretet építeni, 25 játékos cca 2 ember egy posztra és további 2-3 univerzálisabb játékos a keret, márpedig akkor ez 4-5 khv lenne.
Van 1 bhv Balde, 1 vkp Chris, 1 bal oldali támadó a kérdéses állapotú Fati, szóval én ott kezdeném az erősítéseket. Neveket már szándékosan nem is írok, mert egyik nap azon megy a matek a hírekben, hogy Williams és Kimmich mellé ki fér bele a keretbe, másnap nem tudjuk regisztrálni a saját jelenlegi játékosainkat.
Egyszerűen nem hiszem egyetlen szavát sem Laportának, sem a teljes vezetőségnek.
Ez valami poén, amit csak én nem értek?
A kérdés költői voltbence0330 írta: ↑2024.07.04. 17:21:17Ő az a mexikói srác, aki másfél éve télen érkezett, pár percet késett a regisztrációja, és nem játszhatott emiatt tavasszal. Xaviról meg tudjuk, mennyire csak a nagyon tutiba mert nyúlni, nem kapott lehetőséget még nyáron sem, azonnal ment kölcsönbe. Las Palmasban elvileg jót ment (főleg amíg a csapat is jót ment), megduplázódott a TM értéke is, szóval alighanem igaz. Flick elvileg számít rá.
Ő az a mexikói srác, aki másfél éve télen érkezett, pár percet késett a regisztrációja, és nem játszhatott emiatt tavasszal. Xaviról meg tudjuk, mennyire csak a nagyon tutiba mert nyúlni, nem kapott lehetőséget még nyáron sem, azonnal ment kölcsönbe. Las Palmasban elvileg jót ment (főleg amíg a csapat is jót ment), megduplázódott a TM értéke is, szóval alighanem igaz. Flick elvileg számít rá.
Hogyhogy hova lett Cubarsí? Ha távozna Araújo, lenne egy Cubarsí, egy Martinez és egy Koundé. Szerinted neki lehetne így vágni a szezonnak?Troym írta: ↑2024.07.04. 17:09:34Nem értem Cubarsi hova lett, de oké.
Nagyon ellenzem Araujo eladását, de szerintem akkor sem kell senkit venni, ha elmegy. A Cubarsi-Kounde középső duó + Balde / JAraujo és ott van cserének Fort, Christensen, ha egyszer úgyis hozunk vkp-t, Valle, Faye és sokadik helyen ebola esetére Frenkie.
9-10 hátvédnél máshol sincs több.
Lenglet, Inigo és EG nálam lapátra kerülne, de nincs akkora szerencsénk, hogy lelépjen akár kettő közülük.
Klasszikus példája annak, hogy csak a mennyiségből sosem lehet kiindulni.
Azért ha Ara távozik, és Koundé főleg jobboson lesz, Chris meg félig vkp, akkor mindjárt más a dolog, maradt a semmire nem használható Eric-Lenglet, a látott meccseken horribilisan gyenge Fayé, és egy nem rossz, de nagyon lassú, és sérülékeny Inigo. Araujo távozása esetén tényleg kell egy top, és lehetőleg gyors védő.
Barcelona currently have 8 centre backs in the squad: Araujo, Christensen, Cubarsí, Koundé, Iñigo, Eric, Faye and Lenglet.
De Ligt szerintem ezen a szinten egy nagyon gyenge védő. Nem is értem, miért kellett a Bayernnek, miután a Juventus-ból kibukott.tatesz1990 írta: ↑2024.07.04. 10:17:09A Mundo szerint a Barca 100 milliót kér Araujoért a Bayern Münchentől.
Alapvetően imádom az uruguayit, de ha adnának érte 60M + de Ligt csomagot, én elgondolkodnék rajta
Fati esélytelen , hogy elkelljen, ilyen fizetéssel szerintem még 5-10 millió körül sem tudnánk eladni. Most a Fenerbachét dobták be, Mourinho állítólag nagyon szeretné és Mendes és Deco között volt már tárgyalás Fati sorsáról, bár ha mennie kell ő inkább a Sevillát választaná. Az előszezont minden bizonnyal itt tölti, Flick utána döntene a sorsáról, de az FFP miatt úgy tűnik felejtős.Kovbal88 írta: ↑2024.07.04. 12:12:51Félix olcsón kölcsönbe, azért nem lenne rossz, de még itt van Fati és Torres, igazából egyikre sincs szükségünk, nemhogy mindkettőre. Fatit, ha lehetne érdemes lenne eladni, annyiért amennyit adnak érte. Neki lefőtt a kávé. Nico nagyon kellene ide.davi10 írta: ↑2024.07.04. 11:03:52
De Ligt fél lábbal már Manchester-ben van, szerintem vele nem érdemes számolni.
Araujo a tavalyi egy fokkal gyengebb szezonjával együtt is kell a védelembe, Cubarsi, Faye nagyon fiatalok még, Inigo, EG nem szint, Christensen meg Kounde pedig kell középre meg a jobbosra.
Ez a Nico sztori nagyon érdekes, én nem emlekszem, hogy volt-e valaki, aki ennyire pörgött volna. Barca legendák, spanyol válogatott csapattársak, mindenki arról beszél, hogy milyen jó lenne itt, általában azért ezt ki szoktak kerülni azzal, higy más csapatok játékosairól nem beszélünk, de itt szó nincs erről.
Én is hoznám, Felix meg maradhat Madridban. Kimmich-ért viszont ennyire nem mennék, nem hiszem el, hogy ne lenne jobb opció oda a piacon.
Félix olcsón kölcsönbe, azért nem lenne rossz, de még itt van Fati és Torres, igazából egyikre sincs szükségünk, nemhogy mindkettőre. Fatit, ha lehetne érdemes lenne eladni, annyiért amennyit adnak érte. Neki lefőtt a kávé. Nico nagyon kellene ide.davi10 írta: ↑2024.07.04. 11:03:52De Ligt fél lábbal már Manchester-ben van, szerintem vele nem érdemes számolni.tatesz1990 írta: ↑2024.07.04. 10:17:09A Mundo szerint a Barca 100 milliót kér Araujoért a Bayern Münchentől.
Alapvetően imádom az uruguayit, de ha adnának érte 60M + de Ligt csomagot, én elgondolkodnék rajta
Araujo a tavalyi egy fokkal gyengebb szezonjával együtt is kell a védelembe, Cubarsi, Faye nagyon fiatalok még, Inigo, EG nem szint, Christensen meg Kounde pedig kell középre meg a jobbosra.
Ez a Nico sztori nagyon érdekes, én nem emlekszem, hogy volt-e valaki, aki ennyire pörgött volna. Barca legendák, spanyol válogatott csapattársak, mindenki arról beszél, hogy milyen jó lenne itt, általában azért ezt ki szoktak kerülni azzal, higy más csapatok játékosairól nem beszélünk, de itt szó nincs erről.
Én is hoznám, Felix meg maradhat Madridban. Kimmich-ért viszont ennyire nem mennék, nem hiszem el, hogy ne lenne jobb opció oda a piacon.
Ezzel teljesen egyetértek. Vkp posztra írtam, nem hiszem, hogy lesz sok pénz, pláne Kimmichre. Írtam Ugarte szerintem most az egyik legjobb. Cseréljük De Jongra. Hollandiából még jó áron lehet igazolni. Tavaly ott volt Kökcü. Wieffer elvileg 20. Veerman sem hiszem, hogy több, Merino pletyka elült. Rabiot, Guido, Ndidi ingyen. Gondolom van még rengeteg fiatal, mint tavaly Fabricio Diaz, vagy Redondo.Troym írta: ↑2024.07.04. 11:47:07Szerintem jó gondolat, hogy néha megpróbálunk noname játékosokat, de miért pörgünk rá egy adott játékosra?
Csak van a világban 10-30 olyan szélső, aki fiatal, nem ismert és egész jó számokat hoz belga / svájci / holland / svéd / mexikói / üzbég akármilyen ligában. Miért nem próbálunk rá egyszerre 5-10re és ahol racionális az eladó fél, ott mennénk tovább. Ennek a Hullos srácnak is az lesz a sorsa, hogy elviszi a Tottenham mondjuk, mert mindenki nézegeti miért őt akarjuk hetek óta.
Sokkal nagyobb rugalmasság kellene, ezek a berögződött "márpedig csak ő lenne ide jó" hozzáállás addig használható, ameddig szabadon megvásárolhatsz bárkit. Most is összesen 4 jelöltünk van, 3 olyan aki 60 millió és ez a srác.
Szerintem inkább a sajtó pörög rá. Mivel angol liga, van sajtóértéke, és mivel angol 2, van szenzációértéke, ráadásul a csávó az év gólját lőtte (volna, ha nem súrolja közben valakinek a haja végét, így hivatalosan nem lehet már jelölt.)
Szerintem jó gondolat, hogy néha megpróbálunk noname játékosokat, de miért pörgünk rá egy adott játékosra?
Nem olvastam olyat konkrétan, de azért voltak elejtett szavai, mint hogy Pedrit szánná kulcshelyre a csatár mögé, meg hogy beszélt Darvich-al, hogy a rendszerében számít rá, ezért mindenképpen vele csinálja az előszezont.
Igen ez a jelenlegi minden igazolás nélkül. De pont a balszélső és vkp a prioritás, ezekre fókuszálnak jelenleg.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.04. 10:07:27Elvileg a BL helyek elérésére és a BL továbbjutásra elég a keret. Ha nem engednek igazolni, nem is lehet nagyobb az elvárás, persze reménykedni lehet, és a játék képében várható javulást
Jelenleg:
Stegen/Pena
Kounde/Fort/J. Araujo-Araujo/Cubarsi-Christensen/Garcia(Faye)-Balde/Fort(Faye)
De Jong/Casado
Gündogan/Gavi-Pedri/Fermin
Raphinha/Yamal-Lewy/Roque-Ferran/Fati
sor áll rendelkezésre, és Lenglettől szabadulnánk, valószínűleg jó pénzért távozhat bárki.
1az1-ben nálam prioritás egy bal szélső (Nico a potenciál miatt) és egy VKP-s, ha másra nem telik, Guido, Rabiot, Ndidi ingyen.
Ha lesz pénz, Kimmich, ? és Cancelo,?
Ha Raphinha és Fati távozik, előbbi csak magas összegért, akkor is hoznék egy csere bal szélsőt, mondjuk Felix vagy Baena. Utóbbival a kp-ra is meg lennénk. Nico mindkét szélen jobb, mint Ferran.
Persze az ideális az lenne, ha Ferran(30), Garcia(10), Lenglet(?), De Jong(60)+aprók, pénzért távozna, és tudnánk igazolni 100 millió körül.
Már van 20 körül kezdetnek![]()
De Ligt fél lábbal már Manchester-ben van, szerintem vele nem érdemes számolni.tatesz1990 írta: ↑2024.07.04. 10:17:09A Mundo szerint a Barca 100 milliót kér Araujoért a Bayern Münchentől.
Bírom Araujot, de egy ilyen ajánlatot simán elfogadnék. Létszámban, minőségben meglennénk, még pénzünk is maradna más posztokra. Nem beszélve arról, hogy sokszor bajlódik sérülésekkel.tatesz1990 írta: ↑2024.07.04. 10:17:09A Mundo szerint a Barca 100 milliót kér Araujoért a Bayern Münchentől.
Utána olvastam. Elviéleg Aston Villa nevelés, aki túl sok dolgot nem villantott náluk. Volt kölcsönbe a Stokenál meg a Cardiffnál, aztán végül eladták a Hull Citynek. A Championshipben tavaly lőtt 12 gólt, meg adott 6 gólapszt. Bal szélső (főleg) visszavont ék, jobb szélső. 22 éves volt 4 U 21-es meccse is.