Ibra elején szépen termelt, de látszott, hogy nem olyan a játék vele, mint korábban volt. Ezért ki is került a kezdőből, és tübbnyire igazi 9-es nélkül játszottunk Messivel hamis 9-es poszton.gránit írta: ↑2024.08.03. 23:23:12
Az Ibrahimovic-típusú csatárok igazolása sem egy elveszett ötlet, magával Ibrahimovic-csal volt a baj. Hatalmas hájp volt körülötte, de közel sem volt olyan jó játékos, mint amilyennek beállították. Spanyolországban egy 16 gólos csatár volt, pedig tömték labdával. Akit úgy hájpoltak, mint őt, annak abban a csapatban nagyjából kétszer annyit kellett volna lőnie. A BL-ben pedig mindig eltűnt, nem csak nálunk. Soha nem nyert BL-t, és nem is szórta ott a gólokat úgy, mint egy Lewandowski. Ibrahimovic-csal volt a baj, de szerintem az sem gond, ha egy statikus centert igazolunk. A legtöbb meccsünk állóháború. Pont olyan csatárra van szükségünk, aki az állóháborúban megállja a helyét. Lehet a fejére ívelni, kis területen megoldja, elnyomja a védőjét, jól birkózik, helyet csinál magának, hozzáfér a labdához. Szerintem egy plusz Füllkruggal is jóval beljebb lennénk jelenleg.
Nagyon sok meccsünk valóban állóháború, de pont az lenne a cél, hogy ilyenből minél kevesebb legyen. Nyilván ez nemcsak azon múlik, hogy ki a 9-es a csapatban, de azon is. Pl. Xavi legjobb féléve (főleg játékban) akkor volt, amikor itt volt Auba. Pedig ő is túl volt már a csúcson, az Arsenalban már elásták, de nagyon szép másodvirágzása volt az a néhány hónap. A Chelsea-s kaland (mint sok más embernek) neki sem jött be, de a Marseille-ben megint szép szezont futott.
Vannak olyan helyzetek, amikor jól jön egy olyan valaki, akinek fel lehet rugdosni a labdákat, de nálunk szerintem nem kezdőbe, inkább a padra hasznos az ilyen. Luuk de Jong pl. teljesen jó volt erre a szerepkörre. Szerintem ha ez a két ember marad, és nem jön Lewa, jobban járunk, de ezt már nyilván sosem tudjuk meg.
Bence! Roque-val kapcsolatban azok a nem hivatalosan megerősített hírek aggasztanak, amelyek még mostanában is érkeznek róla, hogy sem technikailag, sem fizikailag nincs azon a szinten, ami egy Barca felnőtt csapatához kellene. Xavi alatt ugye csak annyi volt, hogy nem érti a pozíciós játékot, de ez lehet, hogy eufemizmus volt igazából. Nyikvál nem tudjuk, hogy ezekből mennyi az igaz, de miért szivárognánank erről kamu hírek. Ha el akarjuk adni a srácot, ez teljesen rossz reklám, akkor inkább azt kéne híresztelni, hogy remek formában van. Amúgy anno Puig-ról is jöttek olyan hírek, hogy nem megfelelő az edzésmunkája, ebből megint nem tudjuk, hogy mennyi igaz, de ellene is az szólt, ami most Roque ellen, hogy két edzőnek sem kellett.