2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Nyilván Raphinhától sem kóser a dolog, ha igaz de én sem érteném ezt a kettős mércét, főleg úgy, hogy egy 16 és egy 35 éves van mellettem, rendre én döntöm el a meccseket, rendre MOM vagyok még ide-oda dobálva is a többiek kedvéért, és mégis rendre én vagyok lecserélve 27 évesen. Semmi józan ész nincs benne.FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.18. 15:28:50Gondoltam érdekel
A Sport szerint megosztott az öltöző Xavival kapcsolatban. Gerard Romero szerint Raphinha a Valencia meccsen beszólt Oscarnak, hogy miért mindig őt kell lecserélni először, Xavi válasza az volt, hogy nem fog játszani a Girona ellen.
https://barcauniversal.com/barcelona-fo ... vs-girona/
Teljesen más helyzetben van a City. A Barcánál Cruyff óta nem tölt el senki 3-4 évnél többet vezetőedzőként egyhuzamban. A Realnál ugyanez a helyzet. A Bayern szintén gyakran vált edzőt. Ennek ellenére ez a 3 csapat több BL-t is behúzott, és pont ez a 3 csapat rendelkezik a legtöbb BL-elődöntővel is, szóval nagyon úgy néz ki, hogy a gyakori edzőcserék kifejezetten segítik a versenyképességet. A PL meg egészen más kultúra.La Masia1 írta: ↑2024.05.18. 15:05:03Sok minden nincsen rendben, sok mindenen kellene javítani.
De talán elgondolkoztató, hogy a klubnak lassan több edzője van/lesz, mint egy falusi NB1-es csapatnak...
Borzalmas a folyamatos zaj és türelem hiánya.
Pep 8.(!) éve van a City-nél. Egyszer nyert BL-t. Közben mégis zsinórban nyeri a magasan legerősebbnek gondolt/állított/képzelt(?) PL-t, a közelmúlt BL-győzteseit/döntőseit/elődöntőseit megelőzve, dominálva.
(zárójeles megjegyzés: totálisan a Barca alap játékával, még Xavinál is szigorúbb/merevebb pozíciós játékkal...)
Akkor most a City is gyenge/bohóc/mentális csőd...? Vagy korszerűtlen a játékuk? Vagy Pep nem üti meg a szintet, az ő kereteivel bárki anyja nyerne...?
sansz írta: ↑2024.05.17. 23:19:48Szerintem ennél is rosszabb a helyzet. Az a fajta foci most is működhetne, persze azért az a csapat minőségben sokkal jobb volt (annak ellenére, hogy a mostani keret is bőven BL TOP4).
Az a csapat mentálisan nagyon erős volt. A játékosok valóságos, kíméletlen gyilkológépek voltak. A mostani csapat nagyon gyenge mentálisan. Könnyen megtörnek, az egyéni teljesítmények nagyon hullámoznak, mintha egyáltalán nem lenne edző.
A régi csapatban a játékosok ott voltak, és azt csinálták, ahol és amiben a legjobban tudtak teljesíteni. A mostani csapatból mindig van több ember, akik jók lennének valamiben, de nem arra és nem ott használjuk őket, na ők épülnek le mentálisan legelőször.
A régi csapatban sem volt mindenki mindenben jó, de sikerült mindig a jó tulajdonságokat előtérbe helyezni. A mostani csapatban a jobb játékosoknál is sokkal gyakrabban és látványosabban ütköznek ki a gyengeségek.
A régi csapatnak megvolt a stílusa, de sokszor emlékszem, hogy mennyire jól alkalmazkodtunk az ellenfelekhez. A mostani csapat nem alkalmazkodik szinte senkihez. Ezért vagyunk igazán kiszámíthatóak.
A régi csapat valójában tudott védekezni is. A mostani tele van jó védővel, mégis nyeljük a gólokat, gyakran teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hozza a csapat a belső védőinket.
Szóval nem a stílussal van a gond elsősorban, hanem azzal, hogy Xavi lemásolni sem tudja.
Egyébként szörnyen méltatlan ez a szappanopera. Ne legyen igazam, de én nem tudom elképzelni, hogy ez a mostani Xavi képes lenne másoktól tanulni és egyszer felkészültebben visszatérni...
Laporta pedig egy gátlástalan gazember, mindig is ezt gondoltam róla. Meg vagyunk áldva ezzel a két emberrel.
Gondoltam érdekelbence0330 írta: ↑2024.05.18. 13:36:33Szerintem a nyilatkozatával volt a legkevesebb gond, Laportáéknak is. Nekem is azokkal volt a legkevesebb gondom. Ha menesztik, az ürügy lesz, a valós ok valami sokkal komolyabb, mondjuk a megváltozott vezetőségi vélemény, a stadionban megváltozott hangulat (kifütyülés), emiatt Laporta mentené az irháját, vagy épp további távozóban lévő vezetőségi tag, bejelentéssel megint széteső stabilitás, ami gyanút adott arra, hogy a távozásának híre volt az egyik oka a jó sorozatunknak, stb.
El tudok képzelni egy olyat is, ami eléggé far-fetched, már összeesküvés-elméletes, hogy eleve a maradásának egyik oka, hogy meggondolta magát, nem mondana le a hátralévő pénzről, és nem akartunk 10-12 milliót kicsengetni neki a hátralévő 1 évére. És így, hogy Xavi olyat tett, ami vélhetően valahol ott van a szerződésében, hogy nem szabad (anyagi helyzet szivárogtatása klubra nézve potenciálisan káros következményekkel, vagy valami hasonló), így van kézzel fogható jogalap egyoldalú szerződésbontásra, szerződésszegés miatt. Vagy valami ilyesmi.
Pep majdnem minden évben megnyeri a világ legerősebb bajnokságát, olyan stabilitással, ami szinte hihetetlen, még egy PSG-nek sem ment így, pedig feleolyan ellenfelek sincsenek, egy holland bajnokságot is nehéz lenne ennyiszer megnyerni, nemhogy ilyen csapatok ellen. Minden évben ott van a BL végjátékában, és kb már csak a Reál tudja megverni őket, akik pár éve már olyan szürreális verhetetlenségi aurában dolgoznak, amire soha nem lesz újra példa, ha ez egyszer lecseng. Mi meg 3 év alatt egyszer eldöcögtünk egy Napoli ellen a negyeddöntőig. Szerintem nem nagyon van mit összehasonlítani... és amúgy idén a kerete sem volt már olyan sokkal mélyebb. Persze ha ő kapott egy Alvarezt, nem kidobta a kukába, mert ott volt Haaland (Lewy megfelelője) hanem beépítette, így gyakorlati szempontból már csak ennyivel is több játékosra számíthat. Viszont nekünk erősebb a neveldénk, bővebben tudunk onnan meríteni, ami kompenzál.La Masia1 írta: ↑2024.05.18. 15:05:03Sok minden nincsen rendben, sok mindenen kellene javítani.
De talán elgondolkoztató, hogy a klubnak lassan több edzője van/lesz, mint egy falusi NB1-es csapatnak...
Borzalmas a folyamatos zaj és türelem hiánya.
Pep 8.(!) éve van a City-nél. Egyszer nyert BL-t. Közben mégis zsinórban nyeri a magasan legerősebbnek gondolt/állított/képzelt(?) PL-t, a közelmúlt BL-győzteseit/döntőseit/elődöntőseit megelőzve, dominálva.
(zárójeles megjegyzés: totálisan a Barca alap játékával, még Xavinál is szigorúbb/merevebb pozíciós játékkal...)
Akkor most a City is gyenge/bohóc/mentális csőd...? Vagy korszerűtlen a játékuk? Vagy Pep nem üti meg a szintet, az ő kereteivel bárki anyja nyerne...?
Nem értem már magát az összehasonlítást sem. Almát a körtével szerintem felesleges összehasonlítani.
Éles és letisztult a látásod. A tónusokat is képes vagy észlelni....
én (is) a naívak táborához tartoztam a váltáskor, aztán Laporta ténykedései hamar visszahúztak a valóságba, majd Xavi belengetése ismét az álmok felé tolt, de ő már a belépését követően a projekt ismertetésekor komolyan megrázva felébresztett.....ami ezután a műfaj teljes terjedelmében kristálytiszta szappanoperává változott
1. elég sok olyat a nyakába varrnak, amiről nem tehet.FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.18. 09:28:46Ki írta, hogy mindenről Xavi tehet? Ki írta, hogy BL-t, bajnokságot kell nyernünk? (...)
A Xavi kritizálók inkább Inzaghihoz, Terzichez, Michelhez és csapataikhoz hasonlítják, akik jóval szerényebb anyagi körülmények között, jobban ki tudják használni a rendelkezésükre álló keretet, és csapatukra jellemző stílusban eredményes, látványos focit tudnak játszani. De írhatnám a Leverkusent, vagy akár egy szinttel lejebb lévő Villarealt, Sociedadot, Bilbaot, Aston Villat, Benficat, vagy bármelyik csapatot, akik nem zuhannak össze a mentális tehertől.
Hol írta bárki, hogy mindenről Xavi tehet? A kritizálók (én is) arról írtam, amiről legalább részben ő tehet.FCBsteve írta: ↑2024.05.18. 08:49:26Teljesen megértem Andrist, baromi fárasztó folyamatosan azt olvasni, hogy MINDENRŐL Xavi tehet, aki mindent és mindenkit megkapott a csapatba akit kért, aki gyakorlatilag egyedül dönt(ött) minden érkezőről és távozóról...
Auba-t ő küldte el????? WTF, mintha nem követted volna az eseményeket??? Kessie ugyanez, ha már ő a példa - ő hajlandó volt menni (mint Auba), és fizettek érte, ennyi a történet...
Felix-et ő kérte? Lewandowskit? Talán mind inkább Laporta marketing... "Messi meg más sztárok" mézesmadzagot már meg se említsük...
Lehetne sorolni a végtelenségig... Akiket a NAGY átigazolásban kapott (Koundé, Raphi, Christensen), mintha rendesen (és alapvetően jól) játszanának!
Lewy-t direkt kihagytam, de Xavi kötötte vele úgy a szerződést, hogy egekbe megy a fizetése jövőre?!? Vagy Laporta taktikázott úgy, hogy 2 szezon, aztán lesz ami lesz? Hát az lett, hogy miatta EL KELL adni másokat...
Őket is Xavi szeretné most eladni???
Money, money, money... Amíg a Madrid megteheti, hogy évekig fizessen valakit, míg beérik, nálunk fél szezonok - egy szezonok jutnak embereknek, mert a pénzügyi trükközések miatt folyamatos eladási kényszerben vagyunk - de egy Lenglet sem sikerül (biztos ez is Xavi hibája)...
Roque sorsa attól függ, hogy belefér-e FFP keretbe??? Ez egy vicc, ami Ancelottival mikor fordult elő ez elmúlt években???
Lehetne a végtelenség sorolni, de be is fejezem, mert teljesen felesleges - itt mindenki BL győzelmet és Kupák tömegeit várja el sziporkázó játékkal, holott ez még Messi-ék alatt sem volt evidens...
Aztán majd nézhetünk egy másutt x-szer megbukott "sztáredzőt", haladhatunk a PSG / Chelsea (és társai) nyomdokaiban (csak pénz nélkül)...![]()
Az a probléma, hogy nem akarjuk megérteni a másikat, és sokszor szélsőségekben írunk. Ki írta, hogy mindenről Xavi tehet? Ki írta, hogy BL-t, bajnokságot kell nyernünk? Még Laportáék sem azt tervezték a gazdasági tervben, de egy elnök nem nyilatkozhatja, hogy a BL indulás elérése, és a csoportból való kijutás a cél. Az edző meg nem nyilatkozhatná, hogy nem vagyunk versenyképesek, mikor Alemany annyi erőfeszítést tett hiába a játékosokért, Laporta pedig a Nike szerződést készíti elő, és Katarban kuncsorog pénzért, akik ellen kampányolt.FCBsteve írta: ↑2024.05.18. 08:49:26Teljesen megértem Andrist, baromi fárasztó folyamatosan azt olvasni, hogy MINDENRŐL Xavi tehet, aki mindent és mindenkit megkapott a csapatba akit kért, aki gyakorlatilag egyedül dönt(ött) minden érkezőről és távozóról...
Auba-t ő küldte el????? WTF, mintha nem követted volna az eseményeket??? Kessie ugyanez, ha már ő a példa - ő hajlandó volt menni (mint Auba), és fizettek érte, ennyi a történet...
Felix-et ő kérte? Lewandowskit? Talán mind inkább Laporta marketing... "Messi meg más sztárok" mézesmadzagot már meg se említsük...
Lehetne sorolni a végtelenségig... Akiket a NAGY átigazolásban kapott (Koundé, Raphi, Christensen), mintha rendesen (és alapvetően jól) játszanának!
Lewy-t direkt kihagytam, de Xavi kötötte vele úgy a szerződést, hogy egekbe megy a fizetése jövőre?!? Vagy Laporta taktikázott úgy, hogy 2 szezon, aztán lesz ami lesz? Hát az lett, hogy miatta EL KELL adni másokat...
Őket is Xavi szeretné most eladni???
Money, money, money... Amíg a Madrid megteheti, hogy évekig fizessen valakit, míg beérik, nálunk fél szezonok - egy szezonok jutnak embereknek, mert a pénzügyi trükközések miatt folyamatos eladási kényszerben vagyunk - de egy Lenglet sem sikerül (biztos ez is Xavi hibája)...
Roque sorsa attól függ, hogy belefér-e FFP keretbe??? Ez egy vicc, ami Ancelottival mikor fordult elő ez elmúlt években???
Lehetne a végtelenség sorolni, de be is fejezem, mert teljesen felesleges - itt mindenki BL győzelmet és Kupák tömegeit várja el sziporkázó játékkal, holott ez még Messi-ék alatt sem volt evidens...
Aztán majd nézhetünk egy másutt x-szer megbukott "sztáredzőt", haladhatunk a PSG / Chelsea (és társai) nyomdokaiban (csak pénz nélkül)...![]()
Teljesen megértem Andrist, baromi fárasztó folyamatosan azt olvasni, hogy MINDENRŐL Xavi tehet, aki mindent és mindenkit megkapott a csapatba akit kért, aki gyakorlatilag egyedül dönt(ött) minden érkezőről és távozóról...bence0330 írta: ↑2024.05.18. 02:33:25
Alemanyk menekülnek előle teljes joggal, olyan rosszul szerepeltünk az európai kupasorozatokban, hogy soktímilliótól estünk el a klubvb miatt (pedig az aztán nem volt egy elérhetetlen feladat, kicsit jobb el szerepléssel vagy egy BL továbbjutással tavaly meg lett volna, nem kellett volna BL-t nyerni...) Ezzel a kerettel ez alapelvárás lett volna azért. És iszonyat mennyiségű, igencsak minőségi játékost kapott elég komoly pénzért azok helyett, akiket méla undorral dobált ki a kukába, sok esetben esélyt sem adva nekik. Egy Ancelotti szépen beépítette volna őket. Ő nem. Nézd meg, miért maradt itt sok játékos csak egy évig. Auba nem érti a pozíciós játékot, Depay sem, Kessié nem az új Busquets, így ki se próbálom, hadd ne folytassam. A perememberek tényleg peremen maradnak, lenullázva az értéküket, hogy eladhatatlanok legyenek. A vezetőség meg folyamatosan szolgálta ki, hihetetlen támogatást kapott minden szinten.
Érdekes, hogy szerintem azokkal a játékosokkal bánt a legmostohábban, akik a leginkább tették ki a szívüket a pályára, és/vagy legtöbbször mentették meg a sejhaját 1-1 villanással, még bizalom nélkül is, vagy ideiglenes bizalommal, aztán elhajtva. Auba, LDJ, Raphinha (Traoré, Mingueza) jutnak hirtelen eszembe.
Szerintem szépen összefoglaltad. Ezt hagyom benne, mert ez a lényeges. Persze, fejlődőképes, nem rossz edző, lehet hagyni neki még éveket a saját és a csapat fejlődésére, minőségi játékosok érkezésével a játék minősége is javulhat. De egy ilyen szörnyen arrogáns ember, aki alig képes elismerni a hibáit, folyamatosan csak hárít, vagy többes szám első személyben beszél, az hogyan fog változtatni a hibáin?bence0330 írta: ↑2024.05.18. 02:33:25Szerintem senki nem azt nehezményezi, amit kiemeltél, vagy legalábbis kevesen. A 0 játék, a botrányos keretfelhasználás, a tehetségeink szisztematikus, felfoghatatlan, előre látható kinyírása, a meritokrácia teljes hiánya, és ezek kombinációjából adódóan az jövőkép teljes hiánya, sőt, inkább elég durva rombolás hosszabb távon ez a két végén égetjük a gyertyát féle felfogás, amit Xavi csinál, ez az építkezés ellenkezője.
Szerintem senki nem azt nehezményezi, amit kiemeltél, vagy legalábbis kevesen. A 0 játék, a botrányos keretfelhasználás, a tehetségeink szisztematikus, felfoghatatlan, előre látható kinyírása, a meritokrácia teljes hiánya, és ezek kombinációjából adódóan az jövőkép teljes hiánya, sőt, inkább elég durva rombolás hosszabb távon ez a két végén égetjük a gyertyát féle felfogás, amit Xavi csinál, ez az építkezés ellenkezője.FCBsteve írta: ↑2024.05.18. 02:06:09Ennek a klubnak nyugalomra és folytonosságra lenne szüksége edző fronton...
Nem feltétlenül Simeone hosszúságúra, de azért 2,5 szezonnál jóval többre!
El kéne fogadni, hogy pénz, összeszokottság, folytonosság (1 szezonokig maradó játékosok) nélkül NEM ELVÁRHATÓ bárminemű kupa győzelem - ebből kéne kiindulni, közösen (elnök, sportigazgató, edző, stb) építkezni és minden sikert értékelni.
Azon az alapon pedig, hogy egy új edző friss lendületet ad - lehet félévente edzőt cserélni???