Adrianora nem lehetett volna így számítani. Alba és a brazil is elég sérülékeny. 2 posztra 3 játékos nem elég, 50-60 meccset nem lehet így lejátszani, főleg, hogy vagy Alba vagy Adriano szinte mindig az orvosi szobában volt. Még Montoyanak is kellett néhányszor balbekket játszania. Persze utólag lehet okos az ember és mondhatja, hogy Alves végigjátszotta a szezont és egészséges volt, de ezt előre nem lehet tudni. Ha kiesett volna vagy 2 hónapra ment volna nyivákolás, hogy miért nem tartottuk meg Montoyat.
Az más kérdés, hogy lehetett volna rotálni Alvessel, de ez az edző sara. A Tito-Roura időszakban még lehetett magyarázni, hogy fiatal és Alves sem nyújtott olyan rossz teljesítményt, de Jordi nem nagyon merte ezt meghúzni, ahogy Martino sem nagyon kísérletezgetett, ő az azt a csapatot játszatta ami addig volt. És ez nem csak Alvesnél volt.
Én is amellett vagyok, hogy többet kellett volna játszatni Montoyat, de lehet magyarázata, hogy miért nem így lett. Ha Pep még maradt volna lehet, hogy jobban rotálta volna.
MQuC írta:Törvényszerűség. Egyszer már meg kell történnie. Alves láthatóan minden frontról kikopott már, meglátjuk. Bár sok jóra én sem számítok e téren azzal együtt sem, hogy én csípem Alvest és még így sem az ő nyakába varrom a rossz védekezést. Persze rengetegszer én is fogtam a fejem.
Nyilván nem lehet a rossz védekezést egyértelműen az ő nyakába varrni, de rengeteg gól egyértelműen az ő hibájából esett. Még úgy is, hogy sokszor Alexis a saját térfelén kergette az ellenfelet. Nem engedhető meg, hogy egy védő ilyen területet hagyjon a támadóknak, főleg, hogy ellenünk a legtöbb csapat kontrára játszik. A belső védőink túl lassúak, hogy folyamatosan kisegítsék, főleg ha lendületből érkezik a támadó, max. egy faulttal, vagy ha sikerül egy megelőző szereléssel. Még egy Bale-nek vagy Di Marianak sem kell lenni, Ilyenkor pedig Alves rendre az ellenfél térfelén bóklászott.
Viszont ha fejlődik a csapatvédekezésünk az nagyon nagy fegyver lehet.
Az igazolásainknak hála, pedig a szögleteknél és rögzített szituációktól se kell majd annyira félni. Sőt, akár a mi beadásaink is lehetnek veszélyesek. Suarez, Vermaelen, Mathieu, Rakitic mind viszonylag magas játékosok. És akkor ott van Bartra, aki levegőben szinte verhetetlen. (ha még Piszcek is érkezett volna...

)
Szóval ennek a fejlődésnek én személy szerint nagyon örülök.
Azért, hogy ha a 3 sztárunkból egy lesérül azért felesleges Reust elhozni. Ha pedig tényleg felhozzák addig Munirt (amit nem tartok akkora ötletnek), ő is beugorhat. Másrészt nem kell feltétlenül mindig három ilyen sztárjátékosnak (ha így fogalmaztál) a pályán lennie. Egy csapatnak sincs ilyen támadósora, nehogy már eret kelljen vágni és meghaljon a csapat, mert mondjuk Neymar helyett Pedro játsszon egy ideig.
Azt pedig miből szűröd le, hogy őt hoztuk volna, ha nincs a sérülése? Nem is hasonló a posztja Suarezével, inkább kicsit Neymar "nyakára" jöhetett volna.