2021.09.29. 23:17:59
- Kérem, értékelje a mérkőzést Mr. Koeman!
- Remek felkészülésen vagyunk túl, úgy gondolom, a csapat az eredmény ellenére remekül játszott. Megvalósították azt a taktikát, amit előzetesen megbeszéltünk. De meg kell beszélnünk dolgokat, mert a dolgok most rosszak, de majd később jók lesznek. Az eredmény rossz, de azért rossz, mert a játékosok nem voltak elég jók.
- De a játékosokat ön küldte a pályára ebben az összeállításban, nem gondolja, hogy az ön felelőssége akkor ez a vereség?
- Mint mondtam, a csapat véleményem szerint jó mérkőzést játszott. Előzetesen megbeszéltük a taktikát, és azokat a játékosokat küldtem fel, akikben a leginkább megbízok. A többiek még túl fiatalok ehhez a színvonalú játékhoz. Hogy az én felelősségem lenne? A legkevésbé sem. Az első gól túl hamar jött, a másodiknál pedig a fiatal játékosok tapasztalatlansága volt az ok, erről nem én tehetek. Ahogy a harmadik bekapott gólt megelőző szituációban is egyértelműen Dest alkalmatlansága az ok, dehát kérem, én csak őt tudom pályára küldeni, mi mást tehetnék még?
- Ezek szerint úgy ítéli meg, hogy a csapata megérdemelten kapott ki ilyen arányban?
- Nem, a legkevésbé sem! Mi remek mérkőzést játszottunk, ami annak köszönhető, hogy jól átadtam az elképzeléseim a játékosoknak. Csakhát ugye az ellenfél túl hamar rúgott gólt és innentől a megváltozott taktikát már nem tudták átvenni a srácok a pályán. De kérem, ezek a fiúk kiadtak magukból mindent, de jelenleg itt tart a Barcelona, nem kellene a szurkolóknak hiú ábrándokat kergetniük holmi BL-győzelmekről meg egyebekről. Ebben a csapatban most ennyi van, ezt el kell fogadnia mindenkinek!
- Nem gondolja, hogy két nagy arányú vereség után elszálltak a BL továbbjutási esélyeik?
- Korábban is mondtam már, hogy a második meccs még nem dönt el semmit. Van még négy, azokra már visszatérnek a sérültjeink és minden más lesz. Akkor erős csapatunk lesz, addig viszon senki se várjon csodát ezektől a srácoktól.
- Mi a véleménye arról, hogy a csapatának 180 perc alatt, vagyis két meccsen nem volt még kaput eltaláló lövése sem?
- Mit kellene erről gondolnom? Látták maguk a keretet? Tele vagyunk sérültekkel! Így nem lehet elvárni tőlem, hogy összerakjak egy támadó felfogású csapatot! De majd Aguero és Dembele is fel fognak épülni és akkor majd jobb lesz.
- Tart attól, hogy ez a mérkőzés megpecsételheti a sorsát a Barcelona kispadján?
- Egyáltalán nem! Nem is igazán értem, hogy miért jut eszükbe az én jövőmet firtatni. Elkezdtünk egy utat, de ehhez idő kell. Én voltam olyan bátor, hogy beküldtem a fiatalokat, de ők még nem elég jó játékosok, de majd később jobbak lesznek. És akkor a csapatnak is jobb lesz. Úgy gondolom, ilyen időkben nem aktuális az én szerepemet kérdőre vonni.
- Mit gondol Eric Garcia kiállításáról?
- Eric még nagyon fiatal és tapasztalatlan. Nem ezt gyakoroltam vele az edzésen, de nem hiszem, hogy ennél többet én tehetnék. Az egyik védőm kezezik a tizenhatoson belül a másik tíz perc alatt besárgul, aztán rúgdossa az ellenfelet, a harmadik meg a végére állíttatja ki magát. Mit tehetnék én, hogy ez jobb legyen?! Ez az ő személyes felelősségük.
- Mi lesz a következő mérkőzésen?
- Jobb lesz, de ahhoz idő kell.
- De nincs idő, akkor mi a terve?
- Akkor is.