Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Erxy
Entrenador del Barça

2014.07.17. 22:18:38

Mathieu kiadott egy közleményt:
Valencia have a bid from an important club. This would be a step forward for me and a reward for all my hard work. I can join the biggest club in the world. I hope Valencia and the president understand my situation and start talking. I was told I could leave when there's a good bid. That bid has come. This is beneficial for all, I hope to leave in a good way.

Röviden, arra kéri a Valencia elnökét, hogy hallgassa meg az ajánlatot és kezdjen tárgyalásokat velünk.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.17. 22:16:33

Pedig ez így történt. Pep kidobta, mint egy kutyát, pedig ő mindenáron maradni akart. Busi pedig tök pocsék teljesítményt hozott le azóta is folyamatosan..
Nyilván nem így volt, de igazságtalan akkor is, ami akkor történt, és azért az elmúlt évek megmutatták, hogy melyikük klasszis a poszton, és melyikük középszerű.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.17. 22:16:12

szerencsétlen gyereket még le se igazoltuk, de már annyit osztjuk itt, mintha 10 öngólt rúgott volna :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tobias88
Entrenador del Barça

2014.07.17. 22:11:27

Kép

Ti látjátok Mathieu nevét? Mert én nem. Jah, hogy még a keretbe sem fért be mert van nála 4 jobb Francia védő? Igen, tényleg megéri a 20 milliót. Szánalmas vezetőség, mondanák csúnyábbat is de nem alacsonyodom le a szintjükre...

Aki meg itt azt mondja, hogy olyan játékos kell aki több poszton tud játszani, nem ért a focihoz meg az élethez sem annyira. Nincs olyan atléta például, aki rövid és hosszútávfutó egyszerre. Persze vannak ilyen versenyek, de azok az atléták egyikben sem jók igazán. Fociban is ugyan ez van, ha sok poszton tudsz játszani akkor szinte biztos hogy egyik poszton sem te vagy a legjobb. Nekünk a legjobb 5 védő közül kéne igazolni 1et és nem egy olyan játékost aki a legjobb 100ban van benne balhátvéd és középhátvéd poszton is, mert kb Mathieu ilyen szinten mozog
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tobias88 2014.07.17. 22:17:19-kor.
94:39 6 - 1
Chino
Llegenda del Barça

2014.07.17. 22:03:06

Bob_Marley írta:Nagyon nem értek egyet itt pár emberrel.
Teljesen evidens, hogy olyan embert akarunk hátra, aki több posztos játékos. Van egy alap sémánk, de univerzális játékosokra van szükség, akik ebbe passzolnak. Teljesen evidens (legalábbis számomra) ezért nem kerül itt szóba se Hummels meg se Mangala stb. Bartra-Pique a két belső hátvédünk a klasszikus bekkek, de a két igazolásnak olyannak kell lennie, akik bevethetők akár szélső hátvéd pozícióban, akár feljebb lépve középpályára. (többek között ezért is tartom Rakiticet is remek igazolásnak, mert rengeteg helyen bevethető, ellentétben mondjuk az emlegetett Kroos-szal.)
Mathieu -val kapcsolatban is ez a véleményem, hogy több posztos jó játékos (védelem közepe széle, középpálya, szélső). Az út is tetszik, Ligából igazolunk ráadásul folyamat próbálunk alkudni. Marquinhos-Mathieu jó igazolások lennének, de én Rojot is preferálnám, ugyanezen a gondolatmeneten haladva, több posztos játékos, jó fizikai felépítéssel.
Nem hiszem, hogy az lenne a fő indok, hogy tud több helyen is játszani. Ott van pl. Vertonghen. Alapból középső védő, de tud balhátvédet, sőt vkp-t is játszani (ahogy Hummels is), ráadásul alig kerülne többe, mint a francia és akár játékost is be lehetne vonni az üzletbe. Mangala szintén bevethető a baloson vagy az általad említett Rojo. Szóval vannak bőven ilyen játékosok . Mathieu pedig inkább bal bekk, mint középső. Kb. az a helyzet vele, mint Masch-al.
Marquinhos alapból nem lenne rossz igazolás, nagy tehetség, 3 éven belül akár klasszissá is válhat, de egyelőre egy tejfölösszálú ígéret. Nekünk egy bizonyított, rutinos védő kell és ez szerintem elsősorban nem a brazil és nem is is Rojo.
Arról nem is beszélve, hogy nekünk is van egy fiatal védőnk, akinek játékpercek kellenek.
Bob_Marley írta:Suarez szerződtetésével egyetértek, nagyon drága és felesleges igazolás volt. Hiába remek játékos, ennyit rohadtul nem ért. Beilleszkedésével nem lesz gond, nagyon agilis játékos, aki a csapatjátékból bőven kiveszi a részét (nekem nagy kedvencem az uruguayi) csak hát az ára....
Hát igen, az ára az húzós, de ha LE tényleg egy középcsatárral képzeli el a játékunkat, akkor örülök, hogy a legjobbat hoztuk és nem egy Higuain-t vagy egy Llorrentet. Kerül amibe kerül.
Forca Barca!!!!
Feast4
Director del Fútbol

2014.07.17. 22:00:03

barcafacan írta:Jobb két reális árú vitatható igazolás, akik helyett alkalom adtán lehet hozni egy jobbat, mint mindenkiről lecsúszni, vagy egy vitathatót dupla áron vásárolni.

Itt most kire gondolsz reális áron?
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.07.17. 20:43:17

kristop írta:
Tobias88 írta: Yaya Tourét is Guardiola dobta ki mert kellett a hely Busquetsnek. Enyhén szólva rossz döntés volt...
te most direkt provokálsz engem, ugye? :lol:
Pedig ez így történt. Pep kidobta, mint egy kutyát, pedig ő mindenáron maradni akart. Busi pedig tök pocsék teljesítményt hozott le azóta is folyamatosan.. :roll:

Annyira unalmas már ez a Tourézás komolyan. Volt Businak legalább 3 olyan éve, amikor tervezni sem lehetett volna nála tökéletesebb embert a középpályánkra, akkor nem volt gáz vele.. Most, hogy volt egy gyenge éve, már a legrosszabb döntés volt őt megtartani, és elengedni Tourét.. Én is imádtam a Sziklát, rendkívül tehetséges, és szimpatikus playa, de ne felejtsük azért azt se el, hogy önszántából távozott. És azt én is látom, hogy összességében jobb játékos Yaya mint Busi - fizikálisan is jobb -, de abba a csapatba, amit Pep játszatott Sergi jobban passzolt.. Lásd 10/11-es csodaBarca, aminek az egyik fő alappillére Busquets volt. Úgyhogy azért ezeket a hsz-eket túlzónak tartom - volt a napokban is pár ilyen -, hogy ez volt a csapat legnagyobb hibája, hogy KIDOBTUK. A mostani csapatba lehet, hogy pont egy ilyen játékos kéne, mint Touré, de akkoriban meg jobban kellett egy olyan, mint Busi.. Jó lenne már végre ezt belátni.

Előre várom, hogy jöjjön a Sánchezezés a fórumon megint, amikor Suárez kihagy egy helyzetet, és azon bukunk pontokat.. :lol: Na lehet savazni.. :mrgreen:
Poor011
Barça C

2014.07.17. 20:32:47

barca0000 írta:Sajnos van egy olyan érzésem hogy Matyin kívül nem fog más érkezni és majd Mascherano lesz az aki itt ott fog játszani.Ez a Blind gyerek nem rossz ott ahol van de én félek ha ö jön nem fog e ugyan úgy szerepelni mint Affelay mert azért a holland bajnokság nagy játékosai nem nagyon válnak be komolyabb bajnokságokba.Viszont az durva hogy ha lesznek még távozok (Xavi,Song) akkor lehet hogy kéne még igazolni és nem csak védőt mert lehet hogy a kezdő ütős lesz de a pad viszont igencsak vékony így fölég ha lesznek sérültek/eltiltottak is :evil:

A pad már így is nagyon vékony, és nem egy top csapathoz méltó... :(
barca0000
Jugador del Barça

2014.07.17. 20:30:17

Sajnos van egy olyan érzésem hogy Matyin kívül nem fog más érkezni és majd Mascherano lesz az aki itt ott fog játszani.Ez a Blind gyerek nem rossz ott ahol van de én félek ha ö jön nem fog e ugyan úgy szerepelni mint Affelay mert azért a holland bajnokság nagy játékosai nem nagyon válnak be komolyabb bajnokságokba.Viszont az durva hogy ha lesznek még távozok (Xavi,Song) akkor lehet hogy kéne még igazolni és nem csak védőt mert lehet hogy a kezdő ütős lesz de a pad viszont igencsak vékony így fölég ha lesznek sérültek/eltiltottak is :evil:
kristop
Entrenador del Barça

2014.07.17. 20:03:55

Tobias88 írta: Yaya Tourét is Guardiola dobta ki mert kellett a hely Busquetsnek. Enyhén szólva rossz döntés volt, ahogy a Kroos eset is.
te most direkt provokálsz engem, ugye? :lol:
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Tobias88
Entrenador del Barça

2014.07.17. 19:55:59

palesz77 írta:
Barcafan339 írta:MD: Mathieu még ma a Barcáé lehet 15M+Afellay...
Kövezzetek meg, de ennek én még örülnék is. Afellayt senki nem fogja megvenni 5 millióért, így meg legalább Matyi olcsóbb lenne.. Szerintem ez tök jó üzlet lenne - már ha mindenképp ki akarjuk fizetni a 20-at Mathieuért, amibe lassan jó lesz beletörődni.
10 + Affelay, az elmegy. Én tényleg nem értem őket, hogy szerintük miért csak egy játékos van a piacon. Ráadásul Masche marad, így Bartra és pique mellé csak 1 védő kellene szerintem. Elvileg van pénz a kasszában tessék belenyúlni. 40 millió Hummelsért és kész
Tobias88
Entrenador del Barça

2014.07.17. 19:51:17

mess2009 írta:Hummels -holtbiztos, hogy nem akar ide jönni
Ezt nem tudom honnan veszed, akármikor nyilatkozott, méltatta a barcát
mess2009 írta:akik Kroosért vannak oda: Rakitic bőven lefedi, Guardiola azért küldte el, hogy helyet csináljon a kis kedvenc Thiagonak (ha már oda vitte?!) ezért nem irígylem a madridistákat, sőt ha Di Maria elmegy még örülhetünk is!!!
Yaya Tourét is Guardiola dobta ki mert kellett a hely Busquetsnek. Enyhén szólva rossz döntés volt, ahogy a Kroos eset is. Madrid hatalmas vételt csinált szerintem és nem csak szerintem, hanem aki látta a Bayernben játszani Kroos-t, az is megmondhatja
danianevem
Entrenador del Barça

2014.07.17. 19:48:51

kristop írta:...
+1

Annyival egészíteném ki, hogy a Bayernes ismerősöm, aki egyébként nagyon csípi Kroos játékát is említette, hogy Toni már x éve folyamatosan elvágyódott/többet akart.
kristop
Entrenador del Barça

2014.07.17. 19:34:45

mess2009 írta: akik Kroosért vannak oda: Rakitic bőven lefedi, Guardiola azért küldte el, hogy helyet csináljon a kis kedvenc Thiagonak
hatalmas off, de muszáj kiadnom magamból, mert folyamatosan agyérgörcsöt kapok, amikor valami jó játékos eligazolásakor ezt az "elküldte", "elküldtük" meg ilyesmiket olvasok. emberek, az így megvan, hogy a játékosoknak is van akaratuk? pl. touréra, thiagora, és fabregasra is gondolhatnék amúgy, de most kroosról van szó. pep az összes mérkőzésen kezdette, amikor tudta, végigjátszotta a szezont + a fontos meccseket is (51 meccsen lépett pályára a bayernben az előző idényben), és megakarták hosszabbítani a szerződését. kroosnak baromi nagy igényei voltak, nem fogadta el a bayern ajánlatát, a real viszont megadta neki, amit kért. rummenigge utána le is nyilatkozta, hogy ingyen viszont tuti nem fog innen elmenni, és 25 milliót ki is szedtek a realból, pedig már az utolsó évében járt a szerződése.

az nem elküldés, hogy az eddigi négy milliód helyet kérsz tízet, de a klub csak nyolcat ajánl. tudjátok mi az elküldés? amit bojannal csinálunk, vagy amit jds-el csináltunk. hogy zubiék naponta nyilatkoztak ilyeneket és egyébként sincs helyük a keretben. nem szerződést hosszabbítgatunk, meg nem nyilatkozgatja az edző, hogy számít rá. pedig az előbbi kettő is elmondta, hogy megakarja mutatni magát az új edzőnek, harcolni fog a helyéért.

Zubizareta (sports director): "Bojan? We discussed his situation with his agent. We hope to find a solution soon, that'd be best for both."
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.17. 19:02:25

Bob_Marley írta:Nagyon nem értek egyet itt pár emberrel.
Teljesen evidens, hogy olyan embert akarunk hátra, aki több posztos játékos. Van egy alap sémánk, de univerzális játékosokra van szükség, akik ebbe passzolnak. Teljesen evidens (legalábbis számomra) ezért nem kerül itt szóba se Hummels meg se Mangala stb. Bartra-Pique a két belső hátvédünk a klasszikus bekkek, de a két igazolásnak olyannak kell lennie, akik bevethetők akár szélső hátvéd pozícióban, akár feljebb lépve középpályára. (többek között ezért is tartom Rakiticet is remek igazolásnak, mert rengeteg helyen bevethető, ellentétben mondjuk az emlegetett Kroos-szal.)
Mathieu -val kapcsolatban is ez a véleményem, hogy több posztos jó játékos (védelem közepe széle, középpálya, szélső). Az út is tetszik, Ligából igazolunk ráadásul folyamat próbálunk alkudni. Marquinhos-Mathieu jó igazolások lennének, de én Rojot is preferálnám, ugyanezen a gondolatmeneten haladva, több posztos játékos, jó fizikai felépítéssel.
Abban igazad van, hogy valószínűleg ez a terv a vezetőség részéről.
Ha viszont ezt jónak gondolod akkor nem tudom, hogy hol élsz, ne haragudj.
Azt megértem, hogy két középhátvéd közül azért döntünk "xy" helyett "ab" mellett, mert az több poszton is bevethető. Az viszont az amatörizmus és hozzá nem értés legmagasabb foka, ha azért döntünk egy középhátvéd helyett egy szélső mellett, mert bevethető középen is. Ez úgy marhaság ahogy van. A profi futballban nem véletlenül találták ki a szélső védő és a középhátvéd posztot, mindkettőhöz más adottság, más beállítottság kell.
Ez a dilettáns felfogás vezetett ahhoz, hogy három év alatt olyan szinten süllyedt vissza a csapatszintű védekezés, hogy az rúg gólt nekünk aki csak akar. :roll:

Azt is jó lenne megérteni, hogy attól, hogy XY bevethető két pozícióban is, még nem jelenti azt, hogy mindkét poszton képes jól játszani. A két legjobb példa Iniesta és Mascherano. Iniesta támadó kp, Masch vkp. El tudnak éppen játszani más poszton is (bal oldali támadóként Iniesta és középhátvédként Mascherano), de messze nem tudják azt adni a csapatnak, amit az eredeti pozíciójukban tudnának és messze nem tudják adni azt, mint amit egy alapvetően gyengébb képességű, de az adott pozícióban (jelen esetben középhátvéd) "otthonosan mozgó" játékos.

Ezen a nyomvonalon haladva újra kupák és élvezhető játék nélkül maradunk majd.
mess2009
Director del Fútbol

2014.07.17. 18:57:16

engem ebben az igazolási táncban az zavar a legjobban, ahogy Zubi, LE., és Bartou el beszélnek egymás mellett...jó ! aláírom, lehet egy része taktikai jellegű sumákolás, de pl. ahogy az edző nyilatkozik...?! hogy majd meglátjuk kit kapok??
ennek ellenére az a helyzet, hogy amíg a "táncot" nem nyilvánítják befejezettnek legfeljebb egy ok időszerű: a késedelem! az új embereknek már a pályán kellene lenni ha a balfékek a helyzet magaslatán állnak!
egy két észrevétel a nevekről akik itt pörögnek:
Hummels -holtbiztos, hogy nem akar ide jönni, Rojo - na ilyenünk van : Alba, Adriano,Montolya Alves, egyiknél sem jobb, tapasztalatlan sok hibával, a fiatalság és a VB. okozta vehemencia még nem minden!
akik Kroosért vannak oda: Rakitic bőven lefedi, Guardiola azért küldte el, hogy helyet csináljon a kis kedvenc Thiagonak (ha már oda vitte?!) ezért nem irígylem a madridistákat, sőt ha Di Maria elmegy még örülhetünk is!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.17. 18:35:16

barcafacan írta:Jobb két reális árú vitatható igazolás, akik helyett alkalom adtán lehet hozni egy jobbat, mint mindenkiről lecsúszni, vagy egy vitathatót dupla áron vásárolni.
matyiő reális árú? ez valami vicc? nagyjabol 5-7 millio lehet a valós értéke.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.17. 18:29:39

Jobb két reális árú vitatható igazolás, akik helyett alkalom adtán lehet hozni egy jobbat, mint mindenkiről lecsúszni, vagy egy vitathatót dupla áron vásárolni.
danianevem
Entrenador del Barça

2014.07.17. 17:26:28

Bob_Marley írta:Teljesen evidens, hogy olyan embert akarunk hátra, aki több posztos játékos. Van egy alap sémánk, de univerzális játékosokra van szükség, akik ebbe passzolnak. Teljesen evidens (legalábbis számomra) ezért nem kerül itt szóba se Hummels meg se Mangala stb. Bartra-Pique a két belső hátvédünk a klasszikus bekkek, de a két igazolásnak olyannak kell lennie, akik bevethetők akár szélső hátvéd pozícióban, akár feljebb lépve középpályára. (többek között ezért is tartom Rakiticet is remek igazolásnak, mert rengeteg helyen bevethető, ellentétben mondjuk az emlegetett Kroos-szal.)
Szerintem viszont elengedhetetlen lenne egy Hummels, vagy egy Kompany a védelem tengelyébe, egyszerűen nincs ott vezér Puyol óta... Olyan mint ő, talán soha nem is lesz, de jelen állás szerint még "pótlék" sincs, és ez jó pár meccsen meglátszott.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.07.17. 17:20:32

Nagyon nem értek egyet itt pár emberrel.

Suarez szerződtetésével egyetértek, nagyon drága és felesleges igazolás volt. Hiába remek játékos, ennyit rohadtul nem ért. Beilleszkedésével nem lesz gond, nagyon agilis játékos, aki a csapatjátékból bőven kiveszi a részét (nekem nagy kedvencem az uruguayi) csak hát az ára....
Kép
Kép
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2014.07.17. 16:50:37

Barcelona have ruled out signing Dortmund centre back Hummels. Ajax defender Blind is the alternative for Marquinhos and Mathieu. [sport]
Gali
Capitá del Barça

2014.07.17. 16:17:32

Salvo (president Valencia): "Barcelona's bid is very far from what we are asking for Mathieu. Don't know if they'll end up paying."

Salvo (president Valencia): "We don't plan to sell Mathieu. If Barça want him, they have to pay his buyout fee. If not, he doesn't leave."

Ez elég világos beszéd.
Lehet itt augusztus végéig görcsölni, tökölni, szórakozni meg Afellayt bevonni az üzletbe,... de Zubizarretának végre fel kéne fognia, vagy kifizeti a franciáért a 20 millát és így megköti az "évszázad üzletét", vagy tovább nem hergelve a szurkolókat, végre azzal tölti az idejét, ami egy józan sportdirinek a dolga. Igazolni a világ második legértékesebb sportegyesületének a védelmébe, kettő azaz 2 normális középső védőt.
Valaki a Camp Nou környékén, szóljon már ennek az embernek!
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.17. 16:13:37

Barcaman1993 írta: De van. a Mundo lehozta a Valencia elnökének a nyilatkozatát, miszerint a mi ajánlatunk messze van attól, amit ők szeretnének. Sztem ez jó hír. Nem értem, hogy minek kergetjük ennyire? Sok pénzt nem ér, ha nem adják, akkor kell keresni egy alternatívát, de röhej, hogy kb. 1 hónapja egy 31 éves játékosért alkudozunk.
Ami pedig még jobb, hogy a Sport.es szerint Hummels-t, mint alternatívát kizárták, indokot nem írnak a cikkben. Így az egyetlen alternatíva Blind marad. :lol:

A "vicc" egyébként az, hogy ez az 5. nyara ennek a vezetésnek és eddig egyetlen középhátvédet sem igazoltak, miközben 8an :!: (Márquez, Csiga, Henrique, Cáceres, Milito, Fontás, Muniesa és Puyol) távoztak erről a posztról ez alatt az 5 nyár alatt. Ennek ellenére is ott tartunk, hogy egy 31 éves balhátvédet hajkurászunk az 5. nyár júliusának közepén és B-tervként is egy balhátvédet néztünk ki... és az egyetlen igazi középhátvéd akihez ragaszkodnánk egy 20 éves taknyos kölyök. :roll: =D>
messideco
Presidente del Barça

2014.07.17. 16:06:51

Azért Blind [auto_cenzúra] nem rossz játékos...
Kép
"And my heart will leave you never."
hank1ee
Director del Fútbol

2014.07.17. 16:05:37

Ha már két poszton - közép-, és balhátvéd - bevethető játékosról van szó, én a 31 éves, kicsit sem fiatal francia helyett Rojot preferálnám, alternatíva a bal oldalra is, ahol ki tudja mi lesz a két szélsővel, Albával és Adrianoval év közben, de leginkább az utóbbival. Rojot a jó vb-szereplése ellenére is el lehetne hozni szerintem 20-25 millióért maximum. Jól védekezik, jól kapcsolódik be a támadásokba, ő kéne ide, plusz még egy középhátvéd.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Válasz küldése