Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
Andris
Adminisztrátor

2009.12.24. 17:48:20

Persze, nincs itt félreértés.
Csak csöppet szúrta a szemem néha a dolog. Megnyertük a klub vb-t és az fc barcelona topic helyett ide jött a sok gratuláció, hogy ne használjak unszimpatikusabb fogalmat, bár találóbb lenne.
Nomeg a főoldalas cikkek. Én mostanság nem igazán szánok, vagy nem tudok (mikor mi) időt a tartalmi szerkesztésre, ezért nem is szólok bele, de nekem túl sok már ez. Pep szavai, Pep a motivációs tényező, Pep ez, Pep az, Visca el Pep ésatöbbi.

Van esély rá, hogy idén nem nyerünk se bajnokságot se BLt. Ha kisebb is, mint az ellenkező esetek valamelyikének, de van valószínűsége, nagyobb mint tavaly. Kíváncsi lennék, ha másért nem is, azért, hogy mi történne abban az esetben. Például itt.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Sanama
Llegenda del Barça

2009.12.24. 17:35:38

Andris írta:Nem mindenkinek sikerült ismét megfogni a lényeget. :)
Talán nem kellett volna kiemelni azt a részt.

Mindenesetre mégegyszer külön a lényeg:

Szerintem túl van ajnározva Pep a játékosokhoz képest.
Fantasztikus edző. A világ legjobb játékosaival megáldva.
Így van.A legjobb játékosokkal van megáldva.

Viszont egy 03-06ig egy Real Madrid is meg volt áldva a Galaktikusokkal és láthattuk mi lett a vége.

A lényeg,hogy szerintem ez egy kölcsönös dolog.
Pepet a játékosok teszik naggyá.
Viszont Pep pedig kordában tartja a játékosokat, ezzel megnyitva a lehetőséget,hogy ők naggyá váljanak..
Andris
Adminisztrátor

2009.12.24. 17:16:08

Nem mindenkinek sikerült ismét megfogni a lényeget. :)
Talán nem kellett volna kiemelni azt a részt.

Mindenesetre mégegyszer külön a lényeg:

Szerintem túl van ajnározva Pep a játékosokhoz képest.
Fantasztikus edző. A világ legjobb játékosaival megáldva.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
gekkodan
Director del Fútbol

2009.12.24. 13:55:21

Andris írta:...
Még jó, hogy ezt mondja, senki sem gondolta, hogy 6 kupa után, majd kiáll és elkezdi tömjénezni magát. Meg persze igaza is van, a játékosai tették naggyá, főleg, hogy egy csapatjátékban vesz részt edzőként, nem is tudna Xavi nélkül 6 kupát nyerni. Ez a nyilatkozat szerintem tök alap.

Amit lluis is modott: itt azért volt egy jelentős takarítás, a fenyegetőző Deco, a sajtónak kitálaló Edmilson, a partiarc R10 és ők azért elég meghatározó spílerek voltak a sikerekben. Ráadásul érkeztek új, sikeréhes emberek: Alves pl.

De ennél sokkal jelentősebb, amit Cruyff is hangoztat: olyan ember került a padra, aki intelligenciájában messze felülmúlja az átlagot, akinek az izületei is a Barca elvárásai szerint mocorognak, akinek tényleg színtiszta gránátvörös-kék vére van. Mellette pedig olyan tehetsége, amit edzőként kevesen tudnak magukénak. Persze én is azt gondolom, hogy Ő kizárólag a Barcában fog tudni ekkorát alkotni, mert tényleg itt él együtt minden porszemmel.

Viszont legalább akkora érdeme van a 6 kupában, mint a játékosoknak, mert Ő mondja meg ki játszik és ki nem, Ő rakja be Tourét védőnek a BL-döntőben Cáceres helyett, Ő cserél a 82. percben és Ő rakja helyre az erőviszonyokat az öltözőben, Ő adja a motivációt, Ő rakja be a Coldplay számot és folytathanám. Olyan velejárója Pep a Barcának, mint a technikai sportokban a kocsi: hiába vagy Damon Hill, az Arrows csapatával max 1 versenyt nyersz címvédőként.

SAF nélkül a United sem lenne sehol és a Chelsea sem volt Ranieri idején, pedig nem gyenge kerete volt. Az edző bizony majdnem 50%-ot ad és egy ilyen szezon után abszolút nem eltulzó a 6 kupás Guardiolának megadni, ami neki jár. Inkább az a túlzó, hogy nem vesszük észre Barca drukkerként sok-sok edző és év után, hogy mit jelent Pep személye a jelenlegi sikerekben.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.12.24. 13:41:59

fcbarcelona10 írta:
Andris írta:Minek töröljem, nincs élő ember aki ezt komolyan veszi. Aki meg mégis, az meg is érdemli, hogy bosszankodjon ezen.

Más:

Iszonyatosan unom Pep istenítését, akár itt a fórumon, akár a főoldal cikkeiben.
Hihetetlen amit művelt, semmit szinte nem lehet elvitatni tőle, végtelenül hálás vagyok neki, és ami a legfontosabb, majdnem teljes mértékben egyetértek vele: "A játékosai tették nagy edzővé"

És azért csak majdnem, amit előtte leírtam. Nyilvánvalóan nagy szerepe van a dolgokban, de nemhogy a csapatnál nagyobb érdeme, szerintem egy játékosnál sem nagyobb. Ők dolgoznak, nekik vannak a világon a legjobb képességeik, ők (is) harocoltak nem keveset ezért az egészért.

Mégis mindenhol Pep pep pep pep. Guardiola így, Guardiola úgy. Aránytalanul sok. Mindenkiről legalább ennyi cikk kéne, még Henryről vagy Busquetsről is.

Remélem érthető, szummázva: szerintem a játékosokhoz képest aránytalanul és igazságtalanul fel van ő értékelve.
Ha abból indulunk ki amit mondasz akkor ezeknek a sikereknek Franknál is jönnie kellett volna de nem jött!
Úgyhogy ez együtt a játékosok és az EDZŐ sikere!
Például nézd azt hogy Frank utolsó évében fel se állt a kispadtól ellenben Guardiola egész meeccset állja!
Meg edzéseken is micsoda vidámság van.
A két éra összehasonlításába kalkuláld bele hogy olyan játékosok is érkeztek akik elenyésző Bl meccsen léptek pályára életükben, bajnoki címmel nem rendelkeztek, bizonyítani akartak, harapósak voltak ráadásul 1 alibi kontingens ki lett penderítve.
Tehát Frankot nem kell lehúzni, nem alapvető edző volt, eszméletlenül intelligens én imádtam..
Nem csak az ő hibája a bukás, azért ilyen volumenű vérfrissítéssel kíváncsi lettem volna h Ő mire képes, nyilván ezt elérni nem érte volna el, sőt, a vezetőség se látta a fényt az alagút végén, csak 1 kumma nagy garanciát a sikerre.

Szinte csak motiválni kell a mai játékosokat, olyan sok figurát nem kell egy ilyen szintű csapatnak bemutatni.
Mindenkinek van szerepe a sikerben, de én úgy érzem hogy ott vannak a különféle díjátadók a játékosoknak, nem keveset vannak a figyelem középpontjában, szóval 1 újonc edzőnek-aki emberileg és szakmailag is kiemelkedő- ennyi figyelem kijár, nem érzem túlzónak.
LM10
Director del Fútbol

2009.12.24. 13:33:27

Énmeg a 2 vélemény között vagyok. Igaz, hogy a nagy sikerekhez nagy játékosok kellenek, DE az is, hogy ehhez kell 1 nagyon jó edző. PL a Realnál mikor ilyen luxemburgok voltak az edzők, de Figo és Zidane volt a kp-n, akkor sem tudtak alkotni. De hiába jóedző Hiddink, anno a PSV-vel nemtudott BL-t nyerni. Szóval azért ez Pep és a csapat érdeme volt, és lesz is.
fcbarcelona10
Jugador del Barça

2009.12.24. 13:29:55

Andris írta:Minek töröljem, nincs élő ember aki ezt komolyan veszi. Aki meg mégis, az meg is érdemli, hogy bosszankodjon ezen.

Más:

Iszonyatosan unom Pep istenítését, akár itt a fórumon, akár a főoldal cikkeiben.
Hihetetlen amit művelt, semmit szinte nem lehet elvitatni tőle, végtelenül hálás vagyok neki, és ami a legfontosabb, majdnem teljes mértékben egyetértek vele: "A játékosai tették nagy edzővé"

És azért csak majdnem, amit előtte leírtam. Nyilvánvalóan nagy szerepe van a dolgokban, de nemhogy a csapatnál nagyobb érdeme, szerintem egy játékosnál sem nagyobb. Ők dolgoznak, nekik vannak a világon a legjobb képességeik, ők (is) harocoltak nem keveset ezért az egészért.

Mégis mindenhol Pep pep pep pep. Guardiola így, Guardiola úgy. Aránytalanul sok. Mindenkiről legalább ennyi cikk kéne, még Henryről vagy Busquetsről is.

Remélem érthető, szummázva: szerintem a játékosokhoz képest aránytalanul és igazságtalanul fel van ő értékelve.
Ha abból indulunk ki amit mondasz akkor ezeknek a sikereknek Franknál is jönnie kellett volna de nem jött!
Úgyhogy ez együtt a játékosok és az EDZŐ sikere!
Például nézd azt hogy Frank utolsó évében fel se állt a kispadtól ellenben Guardiola egész meeccset állja!
Meg edzéseken is micsoda vidámság van.
Andris
Adminisztrátor

2009.12.24. 12:58:38

Minek töröljem, nincs élő ember aki ezt komolyan veszi. Aki meg mégis, az meg is érdemli, hogy bosszankodjon ezen.

Más:

- József Attila
LM10
Director del Fútbol

2009.12.24. 11:50:56

Nemkéne minden nevetséges pletykát elhinni. :roll: Szvsz töröljétek ki ezt a pletykát+azzal együtt ezt a hsz-t is.
wuwu
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2009.12.24. 11:48:14

Ferguson és Wenger harca Guardioláért
Létrehozva: 2009. december 23. 19:30
SH
Fotó: Reuters

Fantasztikus, ám nagy valószínűséggel pletykaszintű értesülések láttak napvilágot a Daily Mailben szerdán. A Barcelona fiatalon legendássá vált edzője, Pep Guardiola szerződése a nyáron lejár a katalánoknál, így elkezdődött érte a harc. Egyelőre csak verbálisan... A két angol mamutklub, a Manchester United és az Arsenal menedzsere mindenesetre szívesen látná őt utódjaként.

A gránátvörös-kékek egykori klasszis játékosa elsővées edzőként szó szerint mindent megnyert a csapattal, amit csak lehetett. Guardiola vezetésével Carles Puyolék bajnokok lettek, megnyerték a spanyol kupát, a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot, az Európai Szuperkupát és a spanyol szuperkupát is. Maradt-e még motivációja a fiatal trénernek Kubala László egykori együttesénél?

Erre apellál Sir Alex Ferguson és Arséne Wenger is. A futballvilág legzseniálisabb edzői közé tartozó menedzserek egyaránt úgy vélik, a korábbi válogatott középpályás lehet a megfelelő utódjuk klubjuknál.

A Daily Mail információi szerint magát Guardiolát is foglalkoztatja a gondolat, hogy egyszer kipróbálja magát a szigetországban, ahol a menedzsereknek hagyományosan kiterjedtebb a feladatkörük, mint a kontinens bármely pontján.

Bár a katalánok jelenlegi elnöke, Joan Laporta szeretné meghosszabbítani a tréner lejáró szerződését, ám ez nagyban függ attól, hogy milyen eredménnyel zárul a Barcelona tavasszal esedékes tisztújítása...

A brit bulvárlap úgy tudja, Guardiola akár már áprilisban csatlakozna Fergusonhoz, aki mellett tovább fejleszthetné szaktudását. Utóbbi különösen nevetséges pletykának tűnik, hiszen ki látott már olyat, hogy a bajnokesélyes csapat edzője az idény vége előtt egy hónappal hagyja ott az együttest?
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Kép
A lehetetlen csupán egy szó, amivel a kisemberek dobálóznak!
FC Barcelona,Arsenal FC
mrmonster
Entrenador del Barça

2009.12.22. 22:10:46

Léfe írta:Frank esetében ugyanez ment 2005,2006-os években, azután mindenki a pokolba kivánta.
Elég könnyed kijelentés, meg nem is igaz. Pl. én sosem kívántam oda, és vannak még egy páran így ezzel.
Amúgy Pep munkáját nagyban minősítik majd ennek a szezonnak az eredményei, abban az értelemben hogy meg tudta-e tartani a tüzet a játékosokban, ami pl. Franknál már nem volt meg a végén. De ha ez a szezon nem sikerül annyira jól (teszem azt nem nyerjük meg se a bajnokságot, se a BL-t), akkor a köv. szezon még érdekesebb lesz Pep szakmai kvalitásait illetően. Én bízom benne, hogy alkalmas a "fergusoni pályára" :)
Előre a TITOlusokért!
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.12.22. 20:19:21

LG írta:
lluisllach89 írta: Szerintem meg bízz benne :wink:
De fogadhatunk 1 sörben hogy 2029. 12.22.-én még ő lesz az edzőnk :)
Fogadjunk, h nem! Állom az egy sört. Legyen Heineken.
Bár nem bánnám, ha neked lenne igazad, de én semmi esélyt nem látok rá. Egyszerűen Spanyolországban mások a szokások. Fergussonak is voltak mélypontjai, a múnál ezt elnézték, de pl. a Barcánál v. a Reálnál nem tart évekig a türelem. De ha hosszútávon is eredményes lesz Guardiola, akkor is valószinűleg eljön az az idő, amikor ő akar majd új kihívásokat keresni.
Így gondolom, ugyanakkor én is szeretném még sokáig a Barca mestereként látni. De ő maga is a rövid szerződések híve, ezt ne feledjük.
It's a deal :D

Persze, nem így működik, minden évben bizonyítani kell. Sőt, elenyésző az esély arra, hogy 2 X-et lehúzzon menedzserként. Viszont SAF-ot is el akarták küldeni, mert ha jól tudom 2-3 évig nem nyert semmit, azóta pedig legenda.
Természetesen jönnek majd hullámvölgyek, de Pep 1 igazi culé, kapitányunk volt, edzőnk lett, szerintem a valódi hosszabítással ellentétben a boldog jövő biztosítását garantáló dokumentumokat aláírná. Csak sajnos ilyen nem létezik.
Másik összetevő a vezetőség, mit garantálnak neki, mik az elvárások- bár a Barcánál nem kell mondani-milyen a kapcsolat. De a szurkolók is sokat nyomnak a latban.

Persze most 1 kicsit szürreális világban élek, nem semmit alkotott. Nagyon-nagyon boldog lennék ha maradna sokáig, és mérhetetlenül szomorú leszek mikor elköszön.
De már most halhatatlan és majd mindenki szívébe belopta magát-ha már nem látta focizni és/vagy madridista :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.12.22. 19:27:44

lluisllach89 írta:
Léfe írta:Azért ezt talán 20 év mulva szabadna leirni, ez nem jósda.
Szerintem meg bízz benne :wink:
Fogadjunk, h nem! Állom az egy sört. Legyen Heineken.
Bár nem bánnám, ha neked lenne igazad, de én semmi esélyt nem látok rá. Egyszerűen Spanyolországban mások a szokások. Fergussonak is voltak mélypontjai, a múnál ezt elnézték, de pl. a Barcánál v. a Reálnál nem tart évekig a türelem. De ha hosszútávon is eredményes lesz Guardiola, akkor is valószinűleg eljön az az idő, amikor ő akar majd új kihívásokat keresni.
Így gondolom, ugyanakkor én is szeretném még sokáig a Barca mestereként látni. De ő maga is a rövid szerződések híve, ezt ne feledjük.
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.12.22. 18:04:20

Léfe írta:Azért ezt talán 20 év mulva szabadna leirni, ez nem jósda.
Szerintem meg bízz benne :wink:
Léfe
Entrenador del Barça

2009.12.22. 16:41:52

Azért ezt talán 20 év mulva szabadna leirni, ez nem jósda.
Fecó
Sanama
Llegenda del Barça

2009.12.22. 15:04:14

Hát szerintem Pep is egy szabályt erősítő kivétel...
Melyik edző nyert 6kupát kinevezése után 1,5év alatt?
Léfe
Entrenador del Barça

2009.12.22. 14:52:28

Gondoltam is, hogy valaki ezt irja válaszul, de ez egy van a világon - kivétel ami a szabályt erősiti. Egyébbként nem azt irtam, hogy most kell válltani, hanem azt, hogy majd eljön az ideje.
Fecó
House
Entrenador del Barça

2009.12.22. 10:59:14

Ilúvatar írta:eljön az idő, mikor az edző és a játékosok közti kapcsolat elfárad. Ilyen volt pl. a Frank esete.
Ott az ellenpélda is: Ferguson. :wink:
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
duncan
Jugador del Barça

2009.12.22. 10:55:50

Léfe írta:A káprázatos jelzők, dicséretek jogosak. Ez a "maradjon minnél tovább" azonban - mégha szentségtörésnek tünik is - ovatosan kezelendő. Frank esetében ugyanez ment 2005,2006-os években, azután mindenki a pokolba kivánta. Pedig Ő volt a "világ legjobb edzője" Tudomásul kell venni, hogy bizonyos idő után sablonossá, megszokottá válik a játékosokkal való kapcsolat, és bizony válltani kell.
Egyet is értek valahol meg nem is. :D

Szerintem egyelőre még óvatosan kell kezelni Guardiolát,mert még kevés ideje van a klubnál. Persze azt nem lehet elvárni,hogy minden évben 2-3 címet nyerjünk,de azért azt nem nézné senki jó szemmel,ha évekig nem nyernénk semmit. Szóval lehet jót tesz majd a váltás,de ezzel jelenleg nem szabadna foglalkozni.Laportát meg lehet érteni,hiszen neki ez az utolsó szezonja,de Pepnek ,ha hosszabbítanak vele nagyobb távlatokban kell gondolkoznia. Hiszen az ő karrierje épp,hogy elkezdődött. És ha nem jönnek majd a sikerek akár egy évig ... tudjuk milyen hálátlanok a (katalán) szurkolók.
Másrészről viszont eddig úgy vettem észre,hogy Pep nyitott a változtatásokra és ez lehet a kulcsa annak,hogy esetleg hosszabb távon maradjon edző. Azt viszont kétlem,hogy olyan hosszú ideig fog maradni,mint Fergie a MU-nál. Ahhoz megfelelő háttér is kell. Nem egy szezon volt,hogy fiatalítani kellett,és nem jöttek az eredmények,de a bizalom töretlen maradt és meg is lett az eredménye.
Kíváncsi leszek ,h Pep sorsa hoyg alakul majd, én szurkolok neki.
Deus
Boixos Nois

2009.12.22. 10:46:52

eljön az idő, mikor az edző és a játékosok közti kapcsolat elfárad. Ilyen volt pl. a Frank esete.
KépKép
Barcaman14
Director del Fútbol

2009.12.22. 10:38:10

Léfe írta:Tudomásul kell venni, hogy bizonyos idő után sablonossá, megszokottá válik a játékosokkal való kapcsolat, és bizony válltani kell.
Ezzel nem teljesen értek egyet. Miért kéne váltani? És miért az edzőt? Idővel majd beépülnek új fiatal tehetségek a régiek kiöregednek érkeznek újak helyettük. Ha a játékos keret okosan cserélődik évről-évre ( márpedig erre Pep a garancia) akkor ez egy új impulzust adhat mind az edzőnek mind a régebbi játékosoknak. Erre a legjobb példa Ferguson. Például Giggs 20 év után sem unta meg Fergie mestert és ez fordítva is igaz. Én biztos vagyok benne hogy Guardiola is képes lenne ennyi ideig sikeresen edzősködni. Rendkívül tehetséges edző. Első idényben konkrétan senkinek sem sikerült még ilyen szezont produkálni. Köszönjük Pep :!: Remélem mihamarabb hosszabítasz és innen mész nyugdíjba :lol:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Léfe
Entrenador del Barça

2009.12.22. 10:27:32

A káprázatos jelzők, dicséretek jogosak. Ez a "maradjon minnél tovább" azonban - mégha szentségtörésnek tünik is - ovatosan kezelendő. Frank esetében ugyanez ment 2005,2006-os években, azután mindenki a pokolba kivánta. Pedig Ő volt a "világ legjobb edzője" Tudomásul kell venni, hogy bizonyos idő után sablonossá, megszokottá válik a játékosokkal való kapcsolat, és bizony válltani kell.
Fecó
madmushroom
Capitá del Barça

2009.12.21. 11:17:00

Köszönünk mindent mester, ilyen fiatalon, első profi edzői évében 6 kupát bezsebelni több mint történelmi tett. Varázslat, földönkívüli eset. Persze kellett hozzá a szuper keret de bármelyik másik edzővel biztosan nem sikerült volna. Örülök, hogy ő az edzőnk. Millió hála, köszönjük mester :)
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.12.21. 10:35:56

LG írta:
Busquetsrő meg annyit, hogy nagyon nagy playa már most is, leszámítva a hibáit.
Én is hatalmas játékos vagyok, leszámítva a hibáimat. :lol:
Ne haragudj, de héten eddig ez a legnagyobb hülyeség amit olvasok, pedig azért találkoztam más hajmeresztő dolgokkal is.
Én is úgy gondolom, h nagy edző Pep, de azért minden hülyeségét nem kell megmagyarázni, h az is jó. A világ 1ik legjobb vkpja pihen egy hibagép végett.
Mert korrekt dolog Busquetset hibagépnek nevezni..
Amúgy meg lehet hogy annyival jobban ért a ehhez a sporthoz, hogy a döntéseit ne hülyeségnek tituláljuk ráadásul szánt szándékkal nem akarna a Csapat ellen cselekedni, szal barátkozzunk meg vele inkább.
House
Entrenador del Barça

2009.12.21. 09:13:13

Henry forever írta:Köszönet Pep!!!!

Akárki akármit ír ide, de ritkán látni edzőtől ilyet. Szerintem még egy kívülálló is elérzékenyül az ilyen láttán. Óriási élmény volt ezt látni Tőle! És hihetetlen amit véghez vitt a Barcával! Remélem nagyon sokáig marad!
Ha meg a kedvenc csapatoddal történik, egyenesen sírsz. :D
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
Válasz küldése