Örülök hogy hosszabbított!
Szimpatikus nyilatkozat tőle, amelyben kitér a Alenara is:
"Én már régóta itt vagyok. Számtalan csodálatos pillanatot éltem át ebben a Klubban. Mindig emlékezni fogok arra a pillanatra, amikor debütáltam a felnőtt csapatban, és a fordításra, amit a PSG ellen vittünk véghez a Bajnokok Ligájában. Ezekre a pillanatokra életem végéig emlékezni fogok."
"Szeretném követni Iniesta és Messi példáját, akik egész karrierjüket a Barcelonában játszották le. Hatalmas boldogság lenne, ha itt fejezhetném be a karrieremet, ahol el is kezdtem."
"Voltak ajánlataim más klubok részéről, de én itt akartam maradni. Remélem, hogy nem ez volt az utolsó szerződésem, amit a Barçával kötöttem most."
"Amikor a Barça 'B'-ben voltam, nagyon sok jó játékos alkotta a felnőtt csapatot. Akkor azt gondoltam, hogy soha nem lesz rá lehetőségem, hogy velük játszhassak. Mindig keményen dolgoztam, hogy mégis elérjem azt."
"Carles Aleñá van most az én helyzetemben: ő a 'B' csapat nagy alakja. Ha csatlakozik a felnőttekhez, biztos vagyok benne, hogy hatalmas segítségünkre lehet. Ő egy nagyon mabíciózus játékos, akit számtalan más klub is figyelemmel követ."
"Tisztelem Guardiolát. Luis Enrique felé azonban nagyobb tiszteletet érzek, mert ő bízott bennem, lehetőséget adott nekem, hogy a Barcelonában játszhassak.Nagyon hálás vagyok Luchónak, mert mindig bízott bennem, és lehetőségekkel növelte önbizalmamat, hogy alkalmas vagyok az első csapat tagságára."
"Egész jó pillanatban vagyunk jelenleg, nem úgy, mint ahogy a szezon kezdetén elképzeltük azt. A Ligában vezető helyen állunk, harcban vagyunk a Bajnokok Ligájában, és Spanyol Kupa-döntőt játszunk. Ugyanakkor jelen pillanatban, egy kis fáradtság érződik rajtunk."
"Személy szerint, az a legnehezebb számomra, ha a meccset a padról vagy televízióban vagyok kénytelen nézni. Mindig azon vagyok, hogy a csapat fontos tagjaként a pályán tudjak segíteni a társaimnak és a Csapatomnak."
"A Girona jelenleg fantasztikus formában van, ami azt jelzi előre, hogy nem lesz könnyű dolgunk ellenük szombaton este."
"A példaképeim Messi, Iniesta, Xavi és Puyol. Lépésről-lépésre kívánok haladni előre, hogy hozzájuk hasonlóan, Barcelonában fejezhessem be a karrieremet."
"Nem áll szándékomban elkedvetleníteni a fiatal játékosokat, de el kell mondanom nekik, hogy a sikerhez vezető út nem könnyű, és ha célhoz akarnak érni, akkor keményen kell dolgozniuk és türelmesnek kell lenniük."
"Még mindig élénken él bennem a Paris Saint-Germain elleni küzdelem. Nagyszerű pillanata volt eddigi pályafutásomnak, és nagyon boldogan emlékszem rá vissza."
"Vannak olyan játékosok, akik elfogadják más klubok által felajánlott szerződést, és elhagyják Barcelonát. Én erre sosem gondoltam, pedig volt számos ajánlatom. Ez életem Klubja. Az otthonom.
Forrás:Blaugrana.hu"