kamcore írta:...
Szerintem felesleges lenne Song-ot középre tenni. Mascherano rendben van, mert jól játszott, jól játszik kh-ként és még szeret is ott játszani. Song azért egy kicsit más téma. Song-ban jóval több kreativitás van, mint Masche-ban, viszont ha szerelni kell kevésbé magabiztos.
A védőkérdés pedig azért kérdés és égető kérdés, mert Puyol már annyira sem képes, mint korábban. A sok kihagyás pedig a játékára is hatással lehet. Van olyan, hogy a szív és az ész hajtja az embert, de a test már nem ezeknek megfelelően mozog. Nem véletlenül pattant le idén sem Niang-ról és nem véletlenül csinált belőle kis túlzással bohócot Di María sem (akit egyébként én abszolút nem tartok jó játékosnak). Nem tehet róla, a kicsik ellen hagyni kell játszani, mert azokon a meccseken hasznára lehet a csapatnak. Ezt ő is tudja, aki olvasta a nemrégiben készült interjút vele akár elmundodeportivo-n akár máshol az tudhatja, ha Puyol is kételkedik, akkor már tényleg baj van. A védelmünket pedig csapat szinten is illenék orvosolni. Enélkül egyikünk megoldása sem érne sokat.
Egyébként a többiben egyetértünk, a kapusposzton mondjuk én nem látom ennyire rossznak a helyzetet, de tény, hogy Valdes-nél vannak jobbak is. Én megelégszem annyival, hogy jövőre ilyenkor már biztos más csapatnál lesz. A következő szezonban meg inkább ő, mint Reina.
Elöl pedig Rooney igazi bomba lenne. Jobb megoldás lenne Villa és Pedro/Sánchez helyére "venni". Szerintem a kp-án nem lenne jó. Ha már Cesc sem tudott igazán nagyot alkotni ott akkor sztem Rooney kizárt. De előre illene a csapatba, erőszakos, dinamikus, technikás.
Ráadásul Rooney is elég nagy lövő, ahogy Neymar és Messi is bemutatta már nem egyszer, hogy képes távolról is betalálni. Ez sem utolsó. Ha mindhárom támadóra oda kell figyelni már a 16-os előtt, akkor kénytelen lesz az ellenfél kintebb jönni a kaputól, ami betömörülő csapatok esetén jól jöhetne.
Plusz van még valami. Szerintem nagyon fontos az, hogy egy játékos ne csak a pénz miatt menjen ide vagy oda. Neymar esetében is fontosnak tartom ezt. A nyilatkozataiból, a gesztusaiból látszott, hogy szívesen jönne a Barca-ba, ahogy Rooney-nál is ezt véltem és vélem felfedezni.