Initom írta:
Az ő szerepe a csapat mozgatása,én úgy gondolom. A védelem és a támadósor összefogása,ő az aki állandóan lekéri a lasztit,ha a társ nem tudja kinek adni ő pedig 1-2 mp en belül dobja tovább ,hogy folyjon a játék.
Most ha nem tudnám, hogy Xaviról diskurálunk azt hittem volna, hogy Busi támadásokban való szerepét írtad le.
Xavit amúgy én is már áttenném szívem szerint 3. számú támadó középpályássá. A legutóbbi meccsen volt egy szitu, ami után Alexis is kiakadt hirtelen, hogy nem kapta meg a labdát Xavitól. Nem nagyon emlékszem a chileinek ilyen "kitöréseire", szóval szerintem ez sokat elmond az esetről, és Xavi 100%, hogy észrevette, az ilyeneket észre szokta.. Sanchez a védői előtt volt jó 1m-rel, de nem volt lesen, mert lent beragadt valaki, amint Xavihoz került a labda el is kezdett beindulni ahogy a nagykönyvben meg van írva, erre Xavi felnézett, aztán inkább megfordult és dobott egy oldalra passzt. Én szeretem az öreget, de idén kb Busquets több "gyilkos passzal" rendelkezik mint ő - aki amúgy egyre jobban fejlődik ezekben, még többször pontatlan, de nagyon jó meglátásai vannak sokszor. Régen se vállalt túl sok rizikót a passzaiba - pont a kellő mértékben csak -, de már azokat se nagyon meri meghúzni amiket fénykorában még gondolkodás nélkül beküldött volna sajnos.
Na de most nem is fogom én fejtegetni ezt jobban, előttem leírták többen is. Xavival úgy kéne "bánni" lassan mint Puyival mostanság, hogy a kulcsfontosságú meccseken nem őt kezdetni, csak csereként behozni ha kell a stabilitás. Vagy hozza azt a formáját folyamatosan, amit tavaly a Milan elleni visszavágón produkált, és akkor senki nem fog szólni egy szót sem szerintem.