Bob_Marley írta:Remélem nem sértődsz meg, de egyszerűen nem tudom máshogy megfogalmazni, de van egy képed, amit be kell töltenie neki vagy Iniestának, miközben ez egy rossz kép érzésem szerint. Támadásokban tegnap is rendre belépett, lövőhelyzete is volt, visszatett labdája. Most is 90% körül passzolt, semmi probléma nem volt a hatékonyságával és a passzaival. Se Iniestának se neki nem az a feladata, hogy gólt lőjön vagy hogy hú de felérjen a kapu elé.
Ilyenen nem sértődök meg, ha a nem egyező vélemény zavarna, akkor már rég letiltottalak volna, annyiszor nem értettünk már egyet..

Bár most javarészt félreértettél szerintem, vagy inkább úgy mondom, hogy kicsit félreértettél, mert máshogy látod a játékát. A kiemelt részre reagálok innen leginkább, emlékszem a múltkor is ezen különböztünk meg kicsit SR-nél, hogy pontosnak pontos, de nem mozgatja a csapatot. Rakétával ugyanez a bajom - bár a keresztlabdákat már egyre sűrűbben adogatja,
múltkor meg is lett az eredménye -, hogy pontos javarészt, de abból a csapat általában "csak" annyit profitál, hogy továbbra is adogatjuk körbe a labdát. Amit mondtál már régebben, hogy ez kell ahhoz, hogy réseket üssünk a védelmeken, csak Messi hiányában nem volt kb senki, aki ezekbe a résekbe betette volna a labdát, és az egyik ilyennek pont Rakiticnek kéne lennie.
És nem is azt várom, hogy gólt lőjenek, vagy felérjenek a kapu elé Inivel, hanem hogy ők is tevékenyen kivegyék a részüket abból, hogy a kapu elé érkezzen labda. És tud ő úgy is játszani, hogy ezt megoldja, láthattunk rá már példát, betömörülő csapatok ellen is.. De a meccsek 70%-ában mégsem a "jobbik énjét" hozza.
Bob_Marley írta:Oké, hogy azt írod ezt lefutottuk, de mégis mit kéne várni egy kezdő embertől? A csávó a középpályánk motorja, labdát szerez, párharcokat fog, mellette jól lát, pontosan passzol. Induljon meg, meg álljon neki dribblizni középen? ... Én nem értem mit kéne még neki csinálnia? Mi tartozik még a feladatai közé? Merthogy ez is már eléggé komplex abban szerintem egyetérthetünk.
Innen nézd meg a videót 13:20-ig kb,
aztán ezt. Én ezt várnám még pluszban el egy Barca kezdőtől ezen a poszton a védekezés mellett, nem dribblizést, meg kapu elé robbanást - persze az is jó ha van, de neki nem ezt kéne csinálnia. És látható, hogy képes ilyen labdákra, mégis jó ha meccsenként 1 hasonlóval próbálkozik - sokszor annyival se. Nem azt mondom, hogy minden 5. passza hasonló legyen, meg megmondom őszintén az se zavarna, ha a meccsenkénti 6 kísérletből 4 nem lenne jó végül - a csatároknál se várható el, hogy lőjenek be mindent, vagy egyáltalán kaput találjanak folyton -, de legalább próbálkozzon. Nem kell 99%-os passzpontosság nekem, csak vállaljon többször kockázatot, Ini szintén, bár ő most nagyon jó formában van - a tavalyi énjéhez képest mindenképp. És nem a kis passzokban kérem a rizikót, hogy aztán lekontrázhassanak, hanem hogy többször fordítsa a fejét a kapu felé, aztán próbálja meg az MSN egyik tagja elé pöccinteni a bogyót.
Nem tudom máshogy már leírni, úgyhogy képekkel illusztrálom kicsit, hogy mit várnék tőle nagyjából.. Hétvégi meccseket néztem - úgyhogy nem volt mindenki formában, Verratti pl elég halvány volt -, de itt vannak
Verratti,
Gündogan és
Ini passzai előre, itt meg
Rakiticé,
itt meg egy tavalyi meccse, csak hogy látszódjon, tud ő is parádés lenni, ha odateszi magát keményen - és a félreértések elkerülése végett, a 16-oshoz érkező labdákat kell nézni csak. Tudom, hogy neked nem fog tetszeni a két "idegené", mert sok a piros, ergo az elvesztett labda, de ilyenek nélkül meg nincs nagyon gól.. Az MSN is eladja sokszor elől a labdát, nem lenne semmi változás akkor, ha Rakiticék 15m-es indítása nem pontos elől ahelyett, hogy leadnák Messinek, aki odateszi Suáreznek, majd ő rossz helyre pörgeti. Csak még mielőtt az lenne ez ellen az érv, hogy az MSN így is elég labdát elszór, a középpályásoknak ez már nem fér bele.
Ha meg az a "kifogás", hogy túl sokat védekezik ezekhez a megoldásokhoz, azt se tudom már teljesen elfogadni, Ininél is azt mondjuk mindig amúgy, hogy azért nem játszik úgy, mert le van korlátozva, aztán néha hoz egy-egy olyan meccset, hogy az agyam eldobom. Az utóbbi 2 bajnokija is például nagyon jóra sikeredett, pedig egyik se volt könnyű meccs. Tudnának ők ilyen szintű leterheltség mellett is nagyobbat alkotni, csak sokszor mégse teszik - és most Messire se lehetett ezt fogni, Leo 60 percig a pályán se volt, Rakitic ennek ellenére még csak próbálkozni se próbálkozott.
Szóval ja, ennyi a problémám vele, nagyon sokat ad a csapatnak, csak maximalista lévén én ennél többet várnék tőle, mert benne lenne az is. SR-től nem várnám ezt el, de ő emiatt nem is kezdő.. Remélem így már kicsit világosabb lett, jó hosszú hsz, te remélem legalább azért elolvasod.