Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.28. 19:03:30

Én is inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon jó úton van afelé, hogy az legyen.

Minden lehetősége, és tulajdonsága meg is van rá.

Remélem nagyon sikeres lesz már ez az év is,de akkor talán még nagyobb szerep hárul rá, amikor 1-2 évig a csúcson vagyunk (legyen így), és jön egy 3.,4. év is, elődjének nem sikerült, majd akkor kiderül,h neki fog e. de ez még a távoli jövő, csak ezzel akartam szemléltetni, hogy talán az igazán nehéz feladata akkor lesz.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Andris
Adminisztrátor

2009.01.28. 18:44:38

Hát nemtom. A cikk kétségkívül vicces, baromi sok igazságot tartalmaz, és jó olvasni, node azért.. baromi sok erős túlzás is van benne.

Szal nemtom, azért kb 20 meccs után, akár milyen is, nem kiáltanék ki közel sem senkit edzőfejedelemnek, főleg nem azt akinek világverő kerete van.

Pep elképesztő nagy figura, úgy tűnik hogy fantasztikusan rakja össze a csapatot, de igazából majd év végén ugyan ilyen játékkal és mondjuk két kupával legyen született zseni, és 5-6 évnyi ilyen teljesítménnyel meg esetleg zseniális edző.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.01.28. 17:47:21

Sportgéza.hu írta:Ő ugyanis azt mondta Yaya Tourénak, hogy legyen szíves ne futni annyit. Értve ez alatt ugye azt, hogy járassa inkább a labdát. A foci történetében többen voltak már nagy játékosok és nagy edzők is, de hogy valaki ezt a negyvenedik születésnapja előtt érje el, az egészen példátlan. És közben milyen szép.
Azt hiszem,ebben a négy sorban minden benne van... =D>

Zseniális taktikai érzék, jó sajtókezelés, egy született zseni :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára B. Tamás 2009.01.28. 19:21:02-kor.
.
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2009.01.28. 17:26:42

Livia Drusilla írta:http://sportgeza.hu/sport/fizikaliseduk ... guardiola/

Ehhez nem kell különösebb komment, azt hiszem... :D
Rohadt jó cikk! :)
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2009.01.28. 17:15:28

http://sportgeza.hu/sport/fizikaliseduk ... guardiola/

Ehhez nem kell különösebb komment, azt hiszem... :D
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
Andris
Adminisztrátor

2009.01.25. 11:40:57

Úgylátom Pep jobbnak érzi, ha biztosra megy..
De úgyse viszik el Messit.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Andris
Adminisztrátor

2009.01.18. 02:12:23

Ehhez csatlakozok én is.. :)

Bár megengedhette volna, hogy esetleg Bojan is lőjön egy gólt a szülinapjára, mondjuk Hleb passzából. :P
- József Attila
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.18. 01:37:13

Mivel már január 18-a van nyugodtan leírhatom:

Pep az Isten éltessen a 38. SZÜLETÉSNAPOD alkalmával! A fiúk gyönyörű játékkal és szép győzelemmel köszöntöttek fel! Kívánunk még sok hasonló sikert, és jó egészséget a munkádhoz!

FORCA BARCA!
FORCA PEP!
Kép
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.01.18. 00:57:59

lionelmessi19 írta: Bányász: szerintem egy fiatal játékosnál, aki ráadásul saját nevelés, nem kell kiérdemelni a játékjogot. Amikor csak lehetőség van, akkor egy ilyen tehetséget játszatni kell. És megint nem tok mást mondani, h a mai is pl. tökéletes lehetőség volt, jobb nem is adódhatott volna.
Hát akkor másképp látjuk.. :)

Nálam még tán első évben elmenne ez a dolog.Fiatal,tehetséges,új fiú játszassuk nézzük meg mit tud stb.

De ez már a második éve.Igazából mindenki tudja,h mire képes és szvsz ha csak úgy simán megkapná a játéklehetőséget csak azért mert fiatal az se vezetne jóra."Érezze a hátába a kést" én azt mondom :) Kelljen már neki megmutatnia,h tudja azt amit tavaly és kelljen bebizonyítania,h érdemes arra,h játsszon...én így látom.

A játékkal kapcsolatban meg ha már Bojan elveszett önbizalmáról van szó akkor érdemes azt is megemlíteni,h rosszul is elsülhetett volna ha Pep beviszi ma.Legalábbis én így érzem.

Van ugye egy pörgős gálázó csapat a nézők is teljesen odavannak.Sztem megégethette volna magát Bojan ha behozza Pep és nem tudja felvenni a meccs ritmusát,rossz passzokkal meg ne adj isten kihagyott helyzetekkel véteti észre magát.Nem örültek volna a nézők...és egy pár csalódott moraj nagyon önbizalom romboló tud lenni.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2009.01.18. 00:54:57

Bojan: nagyon nagy kedvencem(aláírás), már ifi korában igyekeztem figyelemmel követni a pályafutását.
Sokkal nagyobb tehetség mint amit most mutat, még a tavalyinál is nagyobb. Több oka is lehet a rossz szereplésének. Fizikálisan középcsatárnak gyenge, és sajnos nem elég gyors a méretéhez képest. Ha 185 centi körül lenne, akkor pont ideális lenne. A gól a vérében van, viszont most lelkileg is el lehet bizonytalanodva a teljesítményét látva. Nem tudom, hogy valaha sikerül-e kezdő pozíciót magához ragadnia sajnos :? Amennyiben nem, akkor is nagy játékos lesz, csak nem itt.

Hleb: mindig is felemás érzéseim voltak vele kapcsolatban. Alapvetően szeretem, de az nagyon szúrja a szemem, hogy nem tud lőni. Ő is maga alatt játszik, szerintem nyáron elmegy, vagy marad Guddy szerepkörben pár évig, nem hiszem, hogy nagyot fog itt valaha is virítani, aztán lehet, hogy jövőre megtáltosodik mint idén Henry....
Csak a posztja környékén ott van Iniesta is....
gekkodan
Director del Fútbol

2009.01.18. 00:53:48

Így értettem. Ne akadj már fent minden mondaton Andris. Komolyan mostanában vagy direkt nem érted amit mondok, vagy tényleg ennyire elfelejtettem írni. Ha félreértettél sorry, de mondom, sztem te is tudod miről beszélek...

mivel kicsit kezd elegem lenni, részemről a vitát ismét lezártam. én vagyok a barom, hogy egyáltalán merek észrevételeket tenni a véleményeddel kapcs. majd erre is figyelek....

na jóéjt.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Andris
Adminisztrátor

2009.01.18. 00:42:59

Hleb esetében valóban nem látom ugyanazt a posztot, mint az Arsenalnál, de szerintem hamar belejönne, és sokkalta jobbat tudna nyújtani, ha ilyen helyzeteknél játszhatna, mint pl a mai, mert ez tökéletesen tétmentes volt már.
Szerintem egyébként is bizonyította azt már legalább, hogy itt is megállja a helyét bőven a technikai tudása, szép cselekkel, meccsenkénti több, gólpassznak beillő labdával, sőt gólpasszal.
Egyébként pedig sokáig sérült is volt, kétszer is, így eddig még alapvetően értem a kevesebb lehetőséget. Innentől kezdve kevésbé.

Szerintem nem alkothatunk véleményt pár meccs után, és Guardiolának bőven lehetőséget kell adni neki, mint új játékosnak, hogy beilleszkedjen.

És azt pedig benézted ott a végén most.. sose írtam olyat hogy igazam van ha a véleményem tükröződik Pep döntésein, de még csak hasonlót se. Piqué kapcsán csak és kizárólag azt írtam, hogy örülök h hasonlóan gondoljuk ezt, mert így látom játszani sokat. Ennyi. Sose montam hogy Pep helyesen gondolkodna 1-1 dologbban, és ezt nem is állíthatja soha senki.
A lényeg h összességében, a döntései összességének eredményével se vitánk, se igazi kritikánk nem lehet.

Bányász: szerintem egy fiatal játékosnál, aki ráadásul saját nevelés, nem kell kiérdemelni a játékjogot. Amikor csak lehetőség van, akkor egy ilyen tehetséget játszatni kell. És megint nem tok mást mondani, h a mai is pl. tökéletes lehetőség volt, jobb nem is adódhatott volna.
- József Attila
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.01.18. 00:38:37

lionelmessi19 írta: Bojannál mer lehet vitatni, hogy szerinted mi kell neki, szerintem a fizikális és mentális fejlődéshez is rendes meccskörnyezet, minnél többször.
Ez igaz de nem szolgált rá...szvsz.
Azt nyilván nem tudjuk,h mi zajlik edzésen,h mozog,h teljesít de láthatjuk,h amikor lehetőséget kap akkor se az igazi...

Ezt lehet Guardiola számlájára írni de szvsz egész évben így teljesít.Szóval nem azért kezdett el rosszul teljesíteni mert nem játszott.Lehet fordítva van és azért nem játszik mert nem teljesít... :roll:

Mert nem nagyon emlékszem az előszezonból vagy a bajnokság elejéről olyan meccsre ami után azt lehetett mondani Bojan játékára,h na ez igen ez valami.Nem volt olyan teljesítménye ami miatt jogosan követelhetne magának helyet vagy több játékot.

Jó,fiatal és tehetséges.De szvsz tavaly se ezek miatt játszott.

Lényeg,h van igazság abban amit mondasz de valamit valamiért én azt mondom!

Szerk:Gekkodan!

Bocs,h beleszólok a vitátokba de valahogy ellentmondásos vagy másképp lenne logikus a dolog számomra mint ahogyan írod...

Hleb ugye a technikás focijával emelkedett ki az angol bajnokságból szted.Akkor viszont ebbe a technikás fociba illeszkednie kéne a játékának ez alapján szvsz.

Nem emelkedne ki mint ahogy mondod de az se ésszerű,h a nagy technikai tudásával nem tud érvényesülni egy technikás focit játszó csapatban egy latin bajnokságban...

Hlebbel kapcsolatban egyértelműen az összeszokatlanságban látom a rosszabb teljesítmény okait.

Sokszor volt pl a hétközi kupameccse is olyan,h a társ máshova indult mint ahova ment a labda(hozzáteszem,h amerre ment a labda arra is nagyon nagy passz lett volna...szóval nem azért volt rossz a passz mert Hleb béna hanem mert nem értette meg magát a társsal na :) )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bányász 2009.01.18. 00:45:49-kor.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
gekkodan
Director del Fútbol

2009.01.18. 00:36:34

Hleb? Egész egyszerűen azért, mert bármilyen nagy játékosnak tekintem és nem vitatom el Arsenalos tevékenységét, továbbra sem tartom a játékrendszerünkbe passzoló játékosnak. Stílusában (egy brusztolós, fizikai fociban a technikájával kiemelkedő), posztját tekintve és karakterét illetően nem tartom a spanyol bajnoksághoz, a Barca-játékrendszeréhez illőnek.

Játszott már balszélen, játszott már Messi helyén a jobboldalon. Egyik poszton sem volt meggyőző, mind Henry, mind Iniesta jobb ezeken a posztokon. Többször elmondtam már, hogy nem látom a játékrendszerünkben azt a posztot, ahol Hleb képes lenne olyan teljesítményre, mint az Arsenalban. Nálunk klasszikus irányító poszt nincs, széleken nem volt meggyőző, saját bevallása szerint középről szeret osztogatni, a középső poszton pedig alapból 3-4 embert tudok, aki megelőzi.

Guardiola hasonló véleményen lehet, mert a BL-t és a kupát, valamint a súlytalan meccseket kivéve még csak csereként sem számít rá feltétlenül. Tudtam, hogy szükségtelen megvenni, mindig is egy hatalmas kérdőjel volt, hogy hol találhatunk neki helyet.

Bojan-kérdése: végigtolt egy kupameccset szerdán, gólt szerzett. Egy ilyen jól működő támadószekcióban, fontos meccsek előtt nem láttam ma, hogy kit hozhatott volna le Pep. Bojan megkapta a héten a lehetőségét, a mai meccsen nem volt indokolt próbálgatni. Jó formában, egységesen játszott a támadószekció, kár lett volna megbontani.

Végezetül a legfőbb érvem Andris: Hleb kapcsán nagyjából Guardiola hozzáállásából is azt vehetjük ki, amint az imént fejtegettem. Nem gondolom, hogy véletlenül játszik ennyire keveset. Nem találja a helyét, nem érzi a formát, egy ilyen technikás bajnokságban, ilyen játékosok mellett nem olyan kirívó az a technikai tudás, amivel egy fizikai dominanciával jellemezhető angol fociban kiemelkedsz...Itt ez sokszor kevés...Más játék-karakter....

Ahogy te szoktad mondani: Piqué kapcsán is vélhetően jók az elképzeléseid, mert Pep is így teszi, Hleb kapcsán én mondom ugyanezt...Semmi sem véletlen kolléga.

Yaya Touré - a szikla.

Andris
Adminisztrátor

2009.01.18. 00:16:35

És megmondanád hogy mi a baj Hlebbel ?
Mert hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy a Barcában játszon, az szerintem az Arsenalos teljesítménye után kétségtelen.
Mire van egy új játékosnak leginkább szüksége a beilleszkedéshez, ha nem játékra? Hallgatlak Dani!

Bojannál mer lehet vitatni, hogy szerinted mi kell neki, szerintem a fizikális és mentális fejlődéshez is rendes meccskörnyezet, minnél többször.

És ma mindkettejüknek a gyakorlatilag tökéletes lehetőség itt volt, hogy fél órát legalább játsszanak csereként, nyugodt, de mérkőzés körülmények közt.

Gyerünk gyerünk, én szivesen várom az érveket, miért nincs igazam, vagy miért csak nagyvonalakban.

Mire van szükségük, ha nem minél több játéklehetőségre? És mi lehet a kupameccseket leszámítva (amin játszottak is) jobb lehetőség erre, mint egy lejátszott, eldőlt bajnoki második félideje, ahol ráadásul már a közönség is megkapta amit akart, három gyönyörű gólt a három csatártól... ??
Baromi kíváncsi vagyok.

Gyurinho írta:Te kit hoztál volna le Bojanért cserébe? Egyrészt teljesen fölösleges lett volna mivel játszott már a héten másrészt szerintem elég volt ma Ini is pláne ,hogy pont jókor hozta be a mester.Bojan majd játszik az Espanyol ellen vagy majd jövő hétvégén ... nem hiszem hogy pont rá lett volna szükségünk.
Én Henryt, vagy Samut. Tök mind1 h játszott, szvsz neki minnél több játékra van szüksége. Vannak kétségeim afelől, hogy kap e össz félóránál többet a következő két bajnokin. De már az is sok volna, az eddigieket alapul véve.
És nyilván nem, semmi szükségünk nem volt, pláne nem rá. Neki van szüksége arra hogy játsszon.
- József Attila
Sanama
Llegenda del Barça

2009.01.18. 00:03:29

Gyurinho írta:Te kit hoztál volna le Bojanért cserébe? Egyrészt teljesen fölösleges lett volna mivel játszott már héten másrészt szerintem elég volt ma Ini is pláne ,hogy pont jókor hozta be a mester.Bojan majd játszik az Espanyol ellen vagy majd jövő hétvégén ... nem hiszem hogy pont rá lett volna szükségünk.
Szerintem annyi a baj azzal,hogy a bajnokságban nem játszik,hogy szellemileg hat rá rosszul. Szerintem egyértelmű,hogyha válaszhat 1 csapat a kupa illetve a bajnoki elsőség közül,akkor a Ligát választja.
És ,hogy nagyrészt csak a kupában játszik,csalódottnak érzi magát a tavalyi év után.

Remélem a bajnokságban is kap időt és bizonyít,csak minnél később kapja ezt meg annál nehezebben fog belejönni.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.01.18. 00:02:29

Arról meg nem is beszélve, hogy Andris véleménye maximum Bojan esetében helytálló, vele kapcsolatban is CSAK NAGY VONALAKBAN.

Hleb esetében a meccshiánynál jóval nagyobb problémák vannak, ez nem Guardiola hibája....

Yaya Touré - a szikla.

Gyurinho
Capitá del Barça

2009.01.18. 00:00:09

Te kit hoztál volna le Bojanért cserébe? Egyrészt teljesen fölösleges lett volna mivel játszott már a héten másrészt szerintem elég volt ma Ini is pláne ,hogy pont jókor hozta be a mester.Bojan majd játszik az Espanyol ellen vagy majd jövő hétvégén ... nem hiszem hogy pont rá lett volna szükségünk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyurinho 2009.01.18. 00:05:28-kor.
Cali
Entrenador del Barça

2009.01.17. 23:59:08

Az igaz lehet, hogy Pep azért nem játszatja Bojant, mert tavaly mikor nem ment a "B" csapatnak, akkor hívta segítségként, de Bojan visszautasította?

szerk.: Inkább úgy kérdezem, hogy Bojan tényleg visszautasította? És, hogy ez lehetséges ok lehet-e?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cali 2009.01.18. 00:00:22-kor.
boixosnoisbarca
Jugador del Barça

2009.01.17. 23:56:09

Igen kicsit kőszívű volt Pep!Jó lenne már főleg 1 3-0 után ha Bojan is labdába rúghatna apályán
Sanama
Llegenda del Barça

2009.01.17. 23:51:22

Lio19,
Ezt akartam írni én is,hogy a győzelem ellenére kicsit dühös vagyok ma rá.
Bojant illetve Hlebet ,50-55percben fel kellett volna hozni,hatalmas fölényünk volt,ennek ellenére a meccs végefelé Iniesta jöt egyedül.
:x
Andris
Adminisztrátor

2009.01.17. 23:46:53

Varga Tamás írta:Azt meg tudná mondani, hogy a főoldalon levő videóban, aminek az a címe, hogy "Pep Guardiola gyorsan leinti az újságírókat" mit is mondott pontosan?

Köszönöm a segítséget!
A lefordítot interjúban megtalálod, a madridi vezetőség helyzetéről szóló rész. :)

Ma pl. egy meglehetősen komoly hibának írom fel Pep számlájára azt, hogy 3-0ás vezetésnél, egy helyzet kidolgozására is képtelen Depor ellen ne hozza fel Bojant, és Hlebet, akiknek soksok játékra van szükségük.

Bojan játékában a tavalyihoz képes látható visszaesést (ami nem is kicsi) szinte teljesen az ő számlájára írnám.
- József Attila
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.17. 18:17:39

Azt meg tudná mondani, hogy a főoldalon levő videóban, aminek az a címe, hogy "Pep Guardiola gyorsan leinti az újságírókat" mit is mondott pontosan?

Köszönöm a segítséget!
Kép
Stelios
Jugador del Barça

2009.01.15. 00:56:27

Rendkívüli ez az ember.

A sikertelen 2 év után azt hittem ennél már nem lehet rosszabb. De lett. Az, hogy Guardiolát nevezték ki edzőnek. Ekkor már nyáron teljesen reményvesztett voltam. Ide jön egy viszonylag fiatal edző, aki teljesen rutintalan, és még inkább lenne való játékosnak, mint az FC Barcelona edzőjének.

Aztán már csak azon vettem észre magam, hogy ez az ember össze kapta a csapatot. Nem úgy kezelte őket, mint a sztárokat. Fekvőtámaszokkal büntette őket, mint az ifiben. Ekkor már kezdtem érezni, hogy talán mégse lesz vele olyan rossz, mint gondoltam.
De ami most van, arról még álmodni se mertem volna. 28 tétmérkőzés, 25 győzelem. Ez a csapat jobb mint a 05/06-os. A meccseinken minden egyes lépés úgy történik, ahogy azt Guardiola eltervezi.
Nem tudom, ki hogyan van vele. De a hétvégén 2-1-nél is benne volt a meccsbe, hogy mindenféle megerőltetés nélkül megfordítjuk. Persze ehez olyan játékosok kellenek, akik soha sem fognak aranylabdát kapni, akikről nem írnak annyit az újságok, akik nem keresik magukat halálra, és mégis a legjobbak, a leghasznosabbak. Valdes, Alves, Xavi, Iniesta, Eto'o és Touré.

Messi más eset. Ő halálra keresi magát, róla minden nap pletykálnak az újságok, de ez az ember a futballpályán egy valóságos félisten.

Szóval csak annyi, hogy elsem tudom mondani szavakkal, mekkorát csalódtam Pep Guardiolában. Pozitívan. Aki végre elindíthat egy olyan vonalat, mint amilyen a Real Madrid volt sokáig. Verhetetlen, és sikeres. De mindez szerényen és Hollywoody sztárok nélkül.

Csodálatos.
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2009.01.15. 00:42:22

Nem is emlékszem, Pepet mikor rázta ennyire az ideg egy mérkőzésen?
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
Válasz küldése