neobarca írta:Lenne egy tiszteletteljes kérdésem:
A többi nagy klubnak, pl a reklám madridnak honnan a francból van ennyi pénzük? És nekünk miért csak 45 millánk van igazolásra? Kétségtelenül 2004 óta mi vagyunk a legsikeresebb csapat Európában. Millió számra veszik a mezeket. Nyerjük a fontos kupákat amik mellé nem kevés pénzt szakítunk. Továbbá nem elhanyagolható a min 60000 fős nézőközönség.
És most nem kell azzal jönni, hogy óriási az adósság és azt kel törleszteni. Kb. az összes valamire való klubnak hatalmas tartozásai vannak. És nem szak Spanyolországban...
Lehet én vagyok a hülye de eskü nem értem...
Mivel itt Spanyolországban egyenlőre még a klubok javarésze a culék kezében van, tagsági díjjal, és nem egy olajmágnáséba aki nyomatja a pénzt a csapatba, itt nincs tulajdonos (kivéve 1-2 csapat, pl Málaga, de asszem, ott is csak egy bizonyos százalékban tulajdonos az arab(?) fazon). Szóval hatalmas adósságokat halmaztunk fel az ezredforduló környékén, amit kompenzálni tudtunk azzal, hogy sikeresek voltunk, ha nem lettünk volna úgy járunk, mint pl a Dortmund anno. Asszem 400 milliós adósságuk volt, felröppent a hír, hogy meg is szűnhet. A Realnál más a helyzet, mert ott van aki beleöli a pénzt. Nem jön több bevételük mezeladásból, meg reklámból vagy csak nagyon minimális a difi szerintem hozzánk képest, de van aki pumpálja a pénzt. Olaszország dettó, Anglia dettó. Vannak tulajdonosok, részvényesek, akik fizetnek. Spanyolországban más a helyzet, ezért is nincs több - Európai szinte is - meghatározó spanyol csapat, pl a Valencia. Eszük ágában se volt eladni Silvát vagy Villát, de felhalmoztak egy tetemesnek mondható adósságot és muszáj volt törleszteniük. Lehet, hogyha tulajdonosi kézbe kerülne a klub, akkor nem lennének ilyen költségvetési sapkáink, mint az idei 45 millió, és nem kéne se a mezszponzor, se a reklámozás. De én inkább nem kérek belőle. Inkább ne jöjjön Fábregas negyvené, de azt nem tudnám elviselni, hogy egy bajszos olajosfarkú arab milliárdos kezében legyünk.
Szerk.: Még azt hozzátenném, hogy az Abramovics-Chelsea féle üzletpolitika óta az átigazolási piac, a Realon kívül nem a spanyol csapatoknak kedvez. Míg egy Valencia és a nagyjából vele azonos erőt képviselő City között ég és föld a különbség. Előbbi meggondol egy 5-6 millió eurós igazolást is hiányposztra, míg a City a kispadra vesz embereket 30-ért. Ezért röpködnek ezek a 40 meg 50 milliós árak, és az a baj, hogy ha ezt nem szabályozza a FIFA vagy az UEFA ez csak emelkedni fog.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)