Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Dembele szerintem kicsit jobb, mint Raphinha, de valamiért jobban hinnék a brazilban.Feast4 írta: ↑2022.05.26. 08:58:15
Egyébként én erről a Raphinha, történetről se vagyok meggyőzve. Igaz csak akkor láttam játszani, amikor a nagy angolokkal volt meccsük, de nekem ilyen láttunk már ilyet kategóriának tűnt.
Meg nekem fura, hogy ha valaki egy Pl. kiscsapatban nagy szezont játszik egymás után többször és a nagy angolok közül egyik se akar rámozdulni. Ráadásul jobbszélső, ami azért mindenhol hiányposzt... Kicsit ez nekem vékonyka.
Gyanús. Eleve a nevek akik futnak. Soler, Marcos Alonso, Azpilicueta. Ebben a szezonban rémentünk a kivénhedt Chelsea játékosokra. Kifutó, vagy soha be nem futott játékosok. Egy olyan sincs benne, aki oké nem egy kész világklasszis, de azt érezném, hogy na talán ő lehet, hogy az lesz amit keresünk.
Nem vagyok benne biztos. Szerintem benne van az is, hogy végre egészséges tudott lenni hosszabb ideig, és kapott egy számára megfelelő edzőt.
Mondjuk eddig se Ő volt a nagy kérdőjel, hanem a zseni ügynök.
Bocs, de nem arról írtam, hogy "mióta ideigazolt", hanem az elmőlt két évről. Tavaly 6 meccset hagyott ki, idén meg az első két hónapot, ennyi volt a hiányzása az elmúlt két évből, csak annyit hajtogatjuk, hogy üveglábú, hogy eltorzul a kép, és mindenki meglepődik, mikor kiderül, hogy a tavalyi évet pl. végigtolta. Igazság szerint mikor idekerült, volt egy rossz fél éve (17 második fele), utána 1,5 évig nem/alig volt sérült (18-19 első fele), és 19/20-as éve esett ki egyedül annyira, mint amennyire itt be van harangozva. Azon kívül teljesen korrekt meccsszámokat hozott, de mivel szerintem a közelebbi múlt relevánsabb, az elmúlt két évről írtam ugye, és az is lesz a beszédes adat remélem. Igen, már két éve alig sérült, kevesebbet, mint sok kulcsjátékosunk.Kovbal88 írta: ↑2022.04.27. 22:09:19Ezt, Dembeléről írtad? Csak mert, szerintem mióta ide igazolt többet volt sérült, mint egészséges.bence0330 írta: ↑2022.04.27. 16:55:56Az elmúlt 2 évben alig volt sérült, nem többet, mint egy átlagos játékos. (Tavalyi szezonban összvissz 6 ilyen meccse volt.) A mostani ősz eleje volt az egyetlen komolyabb kihagyása, azóta sem történt vele semmi, egy covidos távolléte volt. 2 év azért már elég sok idő szerintem ahhoz, hogy mintának vegyük. Ráadásul a játékosok fizikuma most eleve javulóban van/volt, nyáron meg mindenképp lesz ebben előrelépés.
No meg kérdés, mit veszünk régi formának, 18-ban ontotta a gólokat, és alázta a védelmeket, azt bármikor aláírnám, sőt, én abban reménykedem, hogy visszatér ez a régi formája. És tavaly is elég korrekt módon lövöldözte őket, pedig akkor sokkal kevesebb lehetősége volt, meg kevesebb társa elöl, ezért a gólpasszai messze nem jöttek így.
Azt hiszem, hogy az olyan szerződések, mint amit Dembelevel, vagy Umtitivel vagy akár Messivel vagy Robertoval kötött az előző vezetés, mind-mind tartalmaz tanulságot. Úgy gondolom még egyszer ilyen helyzetbe nem kívánja a klub vezetés manőverezni magát. Ezért szerintem egy hosszabbítás nem annyi, hogy átírunk egy dátumot az előző szerződésen, és minden más marad ugyanúgy.Camp Nou99 írta: ↑2022.04.27. 16:30:06Szépen a saját szánba sz.......unk ha hosszabbítunk az emberkével.
És most ne nézzük azt hogy hogyan játszik az elmúlt időkben.
Szerintem maradt ugyanolyan sérülékeny mint volt, csak nehogy az legyen hogy marad és utána visszatér a régi formája.
Ezt, Dembeléről írtad? Csak mert, szerintem mióta ide igazolt többet volt sérült, mint egészséges.bence0330 írta: ↑2022.04.27. 16:55:56Camp Nou99 írta: ↑2022.04.27. 16:30:06Szépen a saját szánba sz.......unk ha hosszabbítunk az emberkével.
Szerintem maradt ugyanolyan sérülékeny mint volt, csak nehogy az legyen hogy marad és utána visszatér a régi formája.
Az elmúlt 2 évben alig volt sérült, nem többet, mint egy átlagos játékos. (Tavalyi szezonban összvissz 6 ilyen meccse volt.) A mostani ősz eleje volt az egyetlen komolyabb kihagyása, azóta sem történt vele semmi, egy covidos távolléte volt. 2 év azért már elég sok idő szerintem ahhoz, hogy mintának vegyük. Ráadásul a játékosok fizikuma most eleve javulóban van/volt, nyáron meg mindenképp lesz ebben előrelépés.
No meg kérdés, mit veszünk régi formának, 18-ban ontotta a gólokat, és alázta a védelmeket, azt bármikor aláírnám, sőt, én abban reménykedem, hogy visszatér ez a régi formája. És tavaly is elég korrekt módon lövöldözte őket, pedig akkor sokkal kevesebb lehetősége volt, meg kevesebb társa elöl, ezért a gólpasszai messze nem jöttek így.
Camp Nou99 írta: ↑2022.04.27. 16:30:06Szépen a saját szánba sz.......unk ha hosszabbítunk az emberkével.
Tok mind1 mennyi penz lesz, ugyse igazolunk hatra csak olcsojanosokat. Nekunk brand kell, eladhato mezek. Vedobol ilyen nincs. Egy laporte, rudiger nem olyan kaliber aki miatt kijon egy idenyben + 200.000 ember
Raphinha az egyik legkeresettebb játékos a posztján, stabil brazil válogatott kezdő lett. Későn érő típus, tény.johdepp írta: ↑2022.04.26. 15:20:56A többire nem nagyon akarok reagálni, mert fogalmam sincs, ez a Raphinha ki, mi, hogyan játszik. Az, hogy 25 évesen a Leeds-ben tolja, szerintem azért nem véletlen. Meg még brazil is... No, de nem ezért ragadtam billentyűzetet, hanem mert...
Dembi és Adama között nem nagy a különbség és ugyanolyan játékosok? Dembi fél lábbal, csukott szemmel, hátrakötött kézzel is fényévekkel jobb játékos Traorénál. Játékban meg nekem sokkal szabadabban tűnik Dembi, hol "vonal", hol "tükör", hol még annál is bentebb kreatív tkp-nak tűnik. Teljesen mást játszik, mint Traoré, szerintem. Mióta hajt (hogy ez Xavi hatása, vagy el akarja adni magát, vagy akármi, ki tudja), mezőnyben is jobb, védekezni is jobban jár vissza, támadásban meg aztán szó szerint ég és föld. Nem akarom Adamát bántani, de Dembéléhez képest fogalmatlan, egysíkú nulla a pali támadásban, meg általánosságban is. Soha, még csak megközelítőleg sem fog olyan kreativitást, veszélyt jelenteni a jobb oldalon, mint a francia, aki ráadásul eléggé kétlábas is Adama full jobblábasságával szemben. Azzal, hogy gólt nem tudnak lőni, nem tudok vitatkozni, de gólt sajnos kábé senki nem tud lőni manapság. Néha Luukból előjön a goat, vagy Auba zsigerből beseggeli inzaghisan, de ennyi. Ferrant meg sem említem... (Remélem, Ansu lesz még 100%-os játékos valamikor, nagyon kéne oda balra/előre.) Az biztos, hogy jelenleg úgy tűnik, hogy a legolcsóbb és talán legjobb megoldás Dembélé maradása lenne, persze észszerű pénzügyi keretek között. Aztán hogy jövőre is így tolná-e, vagy szeptemberben lesérülne megint 10 hónapra, az már más kérdés.
A többire nem nagyon akarok reagálni, mert fogalmam sincs, ez a Raphinha ki, mi, hogyan játszik. Az, hogy 25 évesen a Leeds-ben tolja, szerintem azért nem véletlen. Meg még brazil is... No, de nem ezért ragadtam billentyűzetet, hanem mert...
Én azt látom, hogy Dembele játékából "csak" a gól hiányzik. Nincsenek igazán rossz meccsei, ő ebben a felállásban, erre képes. Szabadrúgásokhoz mondjuk nem lenne szabad oda engedni, mert abszolút veszélytelenek a próbálkozásai. Kíváncsi vagyok, hogy jövőre hol fog játszani.Subinho írta: ↑2022.04.25. 14:43:24Dembelé hajt, való igaz, de sztem ez csak azért van, hogy "eladja" magát. Egyébként tényleg sokat van nála a labda, de igazából Traoré ugyanezt csinálja. Tudjuk, gyors, jól cselez, megtolja, beadja, kapura lőnie viszont teljesen felesleges, mert azt nem tud. Neki egy 4-4-2 féle jobb oldali tkp. szerep illene. Lőtt egy nagy gólt idén, amivel visszakerült a kezdőbe, de őszintén, 1 gól / idény (a kupa potyát most ne hozzuk fel) nem elég egy csatártól. Traoré szintén zenész.
Nézzük meg kik játszottak itt évekig szélen, akik nem voltak akkora spílerek, mint Messo, Ronaldinho, Neymar, mégis termeltek szép számmal: Pedro, Villa, Giuly, de felhozhatnám Alexist is, aki inkább csere volt. Dembelé egyszerűen bármennyire küzd és bármennyire hajt, ami szép és megsüvegelendő, de nem illik ide. Amit most csinál Dembelé, azt kb. egy top szélső védő lehozza a felfutásaival, mint pl. anno a Top Dani Alves.