johdepp írta: ↑2022.04.26. 15:20:56
A többire nem nagyon akarok reagálni, mert fogalmam sincs, ez a Raphinha ki, mi, hogyan játszik. Az, hogy 25 évesen a Leeds-ben tolja, szerintem azért nem véletlen. Meg még brazil is... No, de nem ezért ragadtam billentyűzetet, hanem mert...
Dembi és Adama között nem nagy a különbség és ugyanolyan játékosok? Dembi fél lábbal, csukott szemmel, hátrakötött kézzel is fényévekkel jobb játékos Traorénál. Játékban meg nekem sokkal szabadabban tűnik Dembi, hol "vonal", hol "tükör", hol még annál is bentebb kreatív tkp-nak tűnik. Teljesen mást játszik, mint Traoré, szerintem. Mióta hajt (hogy ez Xavi hatása, vagy el akarja adni magát, vagy akármi, ki tudja), mezőnyben is jobb, védekezni is jobban jár vissza, támadásban meg aztán szó szerint ég és föld. Nem akarom Adamát bántani, de Dembéléhez képest fogalmatlan, egysíkú nulla a pali támadásban, meg általánosságban is. Soha, még csak megközelítőleg sem fog olyan kreativitást, veszélyt jelenteni a jobb oldalon, mint a francia, aki ráadásul eléggé kétlábas is Adama full jobblábasságával szemben. Azzal, hogy gólt nem tudnak lőni, nem tudok vitatkozni, de gólt sajnos kábé senki nem tud lőni manapság. Néha Luukból előjön a goat, vagy Auba zsigerből beseggeli inzaghisan, de ennyi. Ferrant meg sem említem... (Remélem, Ansu lesz még 100%-os játékos valamikor, nagyon kéne oda balra/előre.) Az biztos, hogy jelenleg úgy tűnik, hogy a legolcsóbb és talán legjobb megoldás Dembélé maradása lenne, persze észszerű pénzügyi keretek között. Aztán hogy jövőre is így tolná-e, vagy szeptemberben lesérülne megint 10 hónapra, az már más kérdés.
Raphinha az egyik legkeresettebb játékos a posztján, stabil brazil válogatott kezdő lett. Későn érő típus, tény.

Kegyetlen jó a srác, és elvileg van is vele valami szóbeli megállapodás-félénk, nem emlékszem pontosan, micsoda. Az is rémlik, hogy ő mereven elutasít addig mindent, amíg nem derül ki, akarjuk-e vagy sem.
Persze, hogy jobb Dembélé! Csak a potenciálja még mindig sokkal nagyobb szerintem, mint ami a mostani különbség. És nyilván tud(na) ő tükörszélsőt is jól játszani, ezt láthattuk 18 őszén, amikor szórta onnan a gólokat. De jelenleg ez nála csak elméleti dolog, tud tükörszélsőt játszani, tud befelé jönni, csak nem tud belőle gólt/gólpasszt hozni, szinte mindig vagy stanionból ki, vagy eltötymörgi a végét, mert nem tudja, mit csináljon. És akkor megette a fene az egészet, mert annak pont az lenne a lényege, hogy gólt lőjön. Persze ez bármikor átkattanhat, és hozhat megint egy komoly góllövő formát, de jelenleg a játéka 70-80%-a az alapvonalra cselezés és beadás, ebből jönnek a gólpasszai is egytől-egyig. Ezt szerintem Adama ugyanilyen jól tudja, csak Dembélé jelent pluszban veszélyt befelé és ahogy írtad, jobb playmakingben is. De a fő eleme, legalábbis Xavi alatt akkor is az alapvonal+beadás, erre épül a játékunk. Látszik is, hogy mióta erre felkészültek, nem is működik, és befelé messze nem elég annyira Dembouz, hogy váltani tudjunk.
Védekezésben tényleg sokat javult, de abban biztos, hogy nem ver Adamára, sőt.
Amúgy majdnem ugyanolyan a gólpont/perc statjuk. Tudom, hogy nem csak erről szól a foci, de azért elég meghatározó tényező nekem ahhoz, hogy HATALMAS különbséget ne lássak közéjük, de attól még nyilván van különbség, nem mondtam, hogy nincs.
Ha elkezdene gólokat lőni, és meccseket eldönteni (erre jelen pillanatban nem képes, "csak" erős hatást gyakorolni rá), akkor mondanám, hogy hatalmas a különbség. Nyilván szubjektív ez az egész kifejezés.
Fati, Depay, és azért nem hulladfáradtan Torres is elég gólképes játékosok szerintem. Dembélénél sokkal inkább.
De tényleg nem értem, mi történt a lövéseivel, sosem volt ennyire gyenge bennük, még két sérülés között is tudott gólokat lőni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy