Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
visca el barca
Presidente del Barça

2015.04.30. 11:23:13

csababarca írta:
visca el barca írta:
amíg nem ér el a barcán kívül, vmi küzdelmesebb bajnokságnak sorozatban bajnoki címeket, soha nem fogják elismerni igazán. egyedül a PL-ben van nagy tolongás. ha ott egy pool/senal duó vmelyikével hasítana, biztos mindenki elismerné
Most ez olyan,hogy engem meg akkor ismernének el 19sec alatt futnám a 200at, miközben levezénylek egy sakkpartit Kaszparov ellen.
Ha ilyen irreális dolgokon múlik neki az elismerés, akkor örökre egy nímand marad sokak szemében.
a sakknak mi köze az atlétikához? :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2015.04.30. 11:11:12

csababarca írta: Ha ilyen irreális dolgokon múlik neki az elismerés, akkor örökre egy nímand marad sokak szemében.
Ez így igaz és az is fog maradni.

Értem én egyébként, h összeszokott csapat volt, meg ebbe nőtt fel mindenki, nyilván van is benne valami, de azért nem elismerni azt, h ennyi kupát nyert... mert azért még ha egy ilyen csapat is vt a keze alatt, más nem tudott vna ennyi trófeát halmozni. De persze sokaknál gondolom inkább jelen van a frusztráltság, h a rivális akkoriban mutatta a fukkot mindenkinek és próbálják kisebbíteni.
Viccen kívül, ezzel a kerettel bármelyik madridista kollega is megnyerte volna ezeket a kupákat.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.04.30. 10:52:13

visca el barca írta:
amíg nem ér el a barcán kívül, vmi küzdelmesebb bajnokságnak sorozatban bajnoki címeket, soha nem fogják elismerni igazán. egyedül a PL-ben van nagy tolongás. ha ott egy pool/senal duó vmelyikével hasítana, biztos mindenki elismerné
Most ez olyan,hogy engem meg akkor ismernének el 19sec alatt futnám a 200at, miközben levezénylek egy sakkpartit Kaszparov ellen.
Ha ilyen irreális dolgokon múlik neki az elismerés, akkor örökre egy nímand marad sokak szemében.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Res
Jugador d'estrella

2015.04.30. 10:49:24

visca el barca írta:...ha ott egy pool/senal duó vmelyikével hasítana, biztos mindenki elismerné
Jobb ötletem van. Inkább jöjjön Mo-ra és csináljon itt csodát. Ez az igazi kihívás. 8)
visca el barca
Presidente del Barça

2015.04.30. 10:38:34

noname írta:Nem akarok levonni Pep érdemeiből, de a német bajnoki cím hadd ne legyen már mérce. :wink: A Bayernnel bajnoknak lenni kb ugyanaz, mint a PSG-el bajnoknak lenni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Res
Jugador d'estrella

2015.04.30. 10:20:00

noname írta:Nem akarok levonni Pep érdemeiből, de a német bajnoki cím hadd ne legyen már mérce. :wink: A Bayernnel bajnoknak lenni kb ugyanaz, mint a PSG-el bajnoknak lenni.
Ok. ok. én értem, de nem nyerhet meg másik bajnokságot pillanatnyilag. :D
Ahogy nézem az elmúlt 30 évben mindössze 2 alkalommal volt BL (BEK) győztes a Bayern, szóval, ha az alapján minősítjük Pepet, hogy még nem nyert BL-t nagy bajban lesz. :roll:
Én csak azt mondom, hogy az, hogy hogyan játszik egy csapat, kinek tetszik és kinek nem szubjektív dolog. Az eredmények objektívek: 2 év alatt 2 bajnoki cím + 2 elődöntő a BL-ben. Senki sem csinálta volna ennél jobban...
Már nincs olyan, hogy német foci, csak nemzetközi foci van. Legfeljebb "németes" foci van, amit franciák, hollandok, spanyolok, importált afrikaiak és németek játszanak de úgy látszik, hogy már a német bajnokságban sincs olyan csapat aki annyira eredményesen játszaná, hogy felvegye a versenyt a katalán tréneres BM-nel.
noname
Llegenda del Barça

2015.04.30. 09:48:12

Nem akarok levonni Pep érdemeiből, de a német bajnoki cím hadd ne legyen már mérce. :wink: A Bayernnel bajnoknak lenni kb ugyanaz, mint a PSG-el bajnoknak lenni.
A Fifa egy szégyen
Res
Jugador d'estrella

2015.04.30. 09:17:27

Nos ahhoz képest, hogy Pep nem ért a "német" focihoz, meg a német mentalitáshoz, valljuk be eddig egész jól teljesít. Két szezonból két bajnoki cím... :mrgreen:
noname
Llegenda del Barça

2015.04.30. 08:51:34

A Barca stílus egyik következménye a gyakori sérülés. Én ezt nem feltétlen a durva védőkre vezetném vissza. Inkább maga a stílus, ahogy játszunk: pl egy angol csapatnál állandóan futnak fel-alá, de ritka, hogy hirtelen meginduljanak, kevés a ritmusváltás. A Barca támadásai pont ezeken a hirtelen ritmusváltásokon alapulnak: passzolgatunk, passzolgatunk, majd hirtelen valaki megindul. Általában Messi az, aki diktálja, hogy mikor indul meg a csapat. A ritmusváltások következménye, hogy hirtelen nagy terhelés esik az izmokra, hiszen a nagy erőt nem a sebesség fenntartásához, hanem a hirtelen gyorsuláskor kell kiadni. Ennek egyik következménye a gyakori izomszakadás: Messi, Iniesta, Adriano mind gyakran estek ennek áldozatul és jellemző is rájuk az, hogy hirtelen indulnak meg, a ritmusváltás. Messi és Ini ugyebár ebben talán a legjobbak a csapatban.

Az évek alatt a Barca edzései ahhoz idomultak, hogy a sérüléseket elkerüljék ilyen stílusú játék mellett. Megfigyelhető, hogy az utóbbi időben azért csökkent a hasonló sérülések száma, főleg a korábbi évekhez képest, amikor azért volt, hogy a csapat harmada sérült volt.

A Bayern esetében, még ha Pep be is vezetett olyan edzésmódszereket, melyek elkerülik az ilyen sérüléseket, az edzések hatása nem azonnali. Valószínűleg 1-2 év múlva már jelentősen csökkenne a sérülések száma, de addigra lehet Pep már rég máshol lesz.

Másik példa erre az Arsenal, ahol hasonlóan ritmusváltásokon alapul a játék, de ott alaposan beütnek a durva angol védők is. Kb 5 év nem volt elég arra, hogy Wenger orvosolja a problémát.
A Fifa egy szégyen
mess2009
Director del Fútbol

2015.04.30. 08:30:34

lássuk be: ahhoz hogy egy szakembert (!) értékelni tudjunk magunknak is szükségeltetik némi tárgyi tudás....a foci mint csapat (team) sport hatást, emóciókat,vitát, stb. gerjeszt, de hogy ebben kinek milyen szerepe van ? nos ezt megállapítani szinte maga is egy szakma.
talán egy mozi élményhez lehetne jól hasonlítani: a film jó, a szereplők bálványozhatóak, a rendező? ...ja igen az is van...
Res
Jugador d'estrella

2015.04.30. 08:20:14

Mind a Német Válogatott, mind a BM, mind a Real évekig keményen dolgozott, hogy a tavaly-tavaly előtti címeket elérje. Löw és a csapata is sok sikertelen meccsen volt túl mire beérett a gárda.
Tulajdonképpen kevés edzőnek adatik meg, hogy még e folyamatok végén is ő üljön a kispadon. Másrészt viszont van olyan szituáció, amikor majdnem csúcson van a csapat, de csak egy edzőváltás tudja tényleg oda juttatni. Kézilabdás példával élve utóbbira ott van az AUDI ETO és a hét sikertelen nemzetközi kupadöntő vs Ambros Martin esete... vagy akár a Real-Angelotti kettőst is mondhatnám tavalyról. Szóval szerintem ezek összetettebb dolgok.
A jelenlegi tartalékos Bayernnel szerintem már az is nagy eredmény, hogy a 4 között van a csapat. Persze a szurkolók nem így fogják gondolni ha esetleg kiesnek. Ránk nézve pont Pep miatt veszélyes ellenfél a BM. Ismeri a legtöbb játékost, tudja mi az erősségük, mi a gyengéjük, ki melyik bal lába felé cselez...
Azért legyünk őszinték tavaly-tavalyelőtt - az egész éves teljesítményünk alapján - mi sem érdemeltük volna meg a BL serleget. Idén viszont nagyon csalódott leszek, ha nem sikerül...
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.04.29. 20:54:17

Az tetszik az egész történetben, hogy kb. csak a realosok nem ismerik el az edzői kvalitásait, tőlük meg nem várok sokkal többet. Rijkaardnál is volt egy Messi-Xavi-Iniesta tengely, meg aztán Tito/Tatánál is, mégsem lett 6kupás szezon(szegény Tito, lehet,hogy történelmet írt volna...).
Biztos,hogy Löw is hülye, mert átvette a Bayern stílusát a vb-re, és bajnokok lettek :lol: Guardiola találmánya,hogy Lahm legyen vkp, Neuer az ő írányítása alatt lett "túlértékelt" söprögető, s ne folytassam.
Löw a hiányzó posztokat feltöltötte a maradék némettel, és vb-t nyert, kis túlzással. Ugyanez volt a helyzet 2008-tól 2012-ig a spanyoloknál is, Guardiola csapatához hozzárakták az összes spanyol Real játékost(mivel akkor volt vagy 3,Casillasszal együtt),és Eb-Vb győztesek lettek, de ez valószinüleg mind a véletlen műve.
S ilyenkor jönnek azzal, hogy mert Mourinho mennyivel nagyobb edző, csak épp ésszerű indokot nem találnak rá,hogy miért. Minden nagy meccsen betolja a full bunkert, és kiscsapat módjára behúzza a rangadókat (kivéve, mikor kikapnak a 10emberes,félkarú óriástól :twisted: ). Nincs ellenemre a dolog,mert biztos,hogy ez valakinek tetszik, de ez lenne az a nagy edzői kvalitás, ami annyira említésre méltó? A Portóval egyszer csodát tett, azóta ő is mindig az aktuális bajnokesélyeshez igazol, mert a nagy edzők a nagy csapatokhoz igazolnak, az nem Guardiola hibája, hogy ő ilyen gyorsan beért, és csodát tett.
Volt szó még Pep makacsságáról is. Istenem! Melyik nagy edző nem makacs? Mou védekezik a 10emberrel játszó PSG ellen, Fergie elküldi Pogbát,mert nem tetszik neki, Klopp is ugyanolyan profilú játékosokat vesz, ugyanazon játékstílushoz, és még sorolhatnám. Minden edzőnek megvan az elképzelése a fociról, és sose az edző fog alkalmazkodni a csapathoz,hanem fordítva(persze ez nagyon lesarkítva igaz). Pl. Mou idejében a Real is kontrázott, a Bernabeu meg felrobbant a füttykoncerttől.
Normandia
Director del Fútbol

2015.04.29. 19:03:07

jelwaz írta: a mellett hogy igazad van, azért az éremnek 2 oldala van. Szerintem meg egy nagyon is túlértékelt edző, aki jókor volt jó helyen (ami ugyanúgy érdem), mert annak a Barcának erre volt szüksége. Az agyonajnározástól és agyontömjénezéstől is lehet agybajt kapni. Szerintem kompromisszumképtelen edző, akinek olykor az értékrendje is megkérdőjelezhető. Miatta utáltam meg a Barcelonát, s hiába Lucho egy senki itt, nekem az ő Barcája sokkal jobban szerethető (eddig), már-már megint úgy érzek mint régen (nyilván szubjektív). Kupa ide-kupa oda. Ez a stílus pedig igencsak jelen van a fórumon, saját játékosokkal szemben is, sajnos, úgyhogy nem érzem akkora baklövésnek ugyanezt Guardiolával szemben (vagy ugyanakkorának).
Már ne haragudj, de ez a túlértékelt, meg jókor volt jó helyen egy blődli.
Általában, ha akárki eredményeket ér el, akkor mondható, hogy jókor volt jó helyen, mert ha nem ott lett volna, akkor máshol. Ezt mi sohasem tudjuk meg, hogy a máshol mit ért volna el. Ezzel vagdalkozni felesleges és értelmetlen. A túlértékelt jelzőt sem igen értem erre a személyre, mert amit lehetett és még azt is amit nem, megnyert a csapatával. Álltalában egy több éves munkára, ami hihetetlen eredményeket hozott a klubnak, nem hiszem, hogy a túlértékelt szó lenne a megfelelő. Most azért túlértékelt, mert a bayern kiesett a kupából, vagy mert úgy gondolod, hogy ha Pintér ült volna a barca kispadjára, ugyan ezeket az eredményeket hozta volna?
Az meg hab a tortán, hogy egy edző miatt utáljon valaki egy csapatot, amit saját elmondása szerint meg egyébként szeret. No comment.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Feast4
Director del Fútbol

2015.04.29. 18:38:39

Alcantara írta:
Feast4 írta: A német védők nem a finomságukról híresek. És a Bayern játéka meg nem arról, hogy teret enged akárkinek. Na már most ha egy bunkót 2x 3x megetetsz mivel látványosan technikásab gyorsabb vagy nála az 3. 4. alkalommal már tuti aládrug.

Lehetségesnek tartom, hogy Pep gondjai nagy része abból ered, hogy nem fogékony a német foci a stillusára és ez sorozatos sérüléseket hoz.

Szerintem a megoldás az lenne, ha néznél rendszeresen Bundesliga meccseket.
Ilyen orbitális hülyeséget leírni! :roll:

Semmivel nem durvább, mint bármelyik bajnokság.
Nem is azt mondtam, hogy durvább hanem azt, hogy a német foci alapmentalitása nem biztos, hogy összefér Pep elképzeléseivel. Bár ez a neémet foci nem az ami ezelőtt 15 évvel volt, de az igazi játszó focit 3-4 csapat játsza a többiek meg, igazából erre próbálnak reagálni ki hogy tud. Teljesen másmilyen focit játszik Pep alatt a Beayern, mint az alap német közeg és nem tudom mennyire vevő erre egy teljesen más kultúra.

Amúgy érdekes viszont, hogy a sérülések egy része edzésen vagy viszonylag sima libának tűnő kupán jött. Mindeesetre érdekes kérdés a sérültek száma. Sőt azt kell mondjam már feltűnően sok. Akár a Dortmund a Bayern si belehalhat ebbe csak ők teszem azt nemzetközi kupában és nem a bajnoksában.
Kép
MR. TROMORT777

2015.04.29. 17:36:42

Lehet benne valami, nem alaptalan feltételezés. De azért álltalában nincs ennyi sérültjük. Csak belekerülnek egy spirálba, hogy nincs ember és a sérültjeiket összerakják valahogy mert muszáj kiállni az emberhiány miatt. Ezek pedig nem elég edzettek és könyebben újra lesérülnek. Most is Robben, meg se várták, hogy visszatérjen, már lesérült. De ugyan ilyen spirálban volt a Dortmund is idén, vagy az Arsenal annyi időn keresztül.

Barcelona kapcsán olvastam, hogy az izomsérülések nagy része a fittséghez köthető. Idén a Barcelona játékosokat minden edzésen monitorozzák, hogy kiszűrjék a fáradságot. Így látják kit mennyire lehet terhelni. Mivel igazán nagy sérüés nem volt, így egy tendenciához fogva lehet rotálni egészségesen. De ha már kiesik pár ember, akkor könnyen kényszerbe kerülhet bárki. Nem követtem napi szinten a Bayern-t, szóval nem tudom mennyit rotált Guardiola, de ez a rossz szérián is túl mutat már.
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.04.29. 17:25:20

ozsimiki írta:
zola8787 írta:Ismét fantasztikusan cserélt ez a hatalmas edző :lol:
Te még nem unod magad? A Barca legendás játékosával,és legendás edzőjével vagy ilyen mérhetetlenül kicsinyes,és kárörvendő. Figyelembe vehetnéd,h itt a 99% Tiszteli ezt az embert, mert tett érte. S ha már te vmiért ennyire nem bírod,h Vele és általa értük el a legszebb időszakot,akkor tartsd meg magadnak ezt a stílust! Nem hiszem,h sokan vevők erre,hiszen BARCA oldalon vagy. A legbénább 3.számú labdaszedő is megérdemli a tiszteletet,ha a Barcáért melózik,nemhogy ő...
Amellett, hogy igazad van, azért az éremnek 2 oldala van. Szerintem meg egy nagyon is túlértékelt edző, aki jókor volt jó helyen (ami ugyanúgy érdem), mert annak a Barcának erre volt szüksége. Az agyonajnározástól és agyontömjénezéstől is lehet agybajt kapni. Szerintem kompromisszumképtelen edző, akinek olykor az értékrendje is megkérdőjelezhető. Miatta utáltam meg a Barcelonát, s hiába Lucho egy senki itt, nekem az ő Barcája sokkal jobban szerethető (eddig), már-már megint úgy érzek mint régen (nyilván szubjektív). Kupa ide-kupa oda. Ez a stílus pedig igencsak jelen van a fórumon, saját játékosokkal szemben is, sajnos, úgyhogy nem érzem akkora baklövésnek ugyanezt Guardiolával szemben (vagy ugyanakkorának).
Alcantara
Director del Fútbol

2015.04.29. 17:22:10

Feast4 írta: A német védők nem a finomságukról híresek. És a Bayern játéka meg nem arról, hogy teret enged akárkinek. Na már most ha egy bunkót 2x 3x megetetsz mivel látványosan technikásab gyorsabb vagy nála az 3. 4. alkalommal már tuti aládrug.

Lehetségesnek tartom, hogy Pep gondjai nagy része abból ered, hogy nem fogékony a német foci a stillusára és ez sorozatos sérüléseket hoz.

Szerintem a megoldás az lenne, ha néznél rendszeresen Bundesliga meccseket.
Ilyen orbitális hülyeséget leírni! :roll:

Semmivel nem durvább, mint bármelyik bajnokság.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.04.29. 16:51:48

Feast4 írta:Amúgy eszembe jutott egy érdekes kérdés. A német védők nem a finomságukról híresek. És a Bayern játéka meg nem arról, hogy teret enged akárkinek. Na már most ha egy bunkót 2x 3x megetetsz mivel látványosan technikásab gyorsabb vagy nála az 3. 4. alkalommal már tuti aládrug.

Amit ki akarok ebből hozni, nem lehet, hogy bár a stlillussal tényleg tarol Németországban, mégis maga a stllius az ami ezt a sok sérülést szüli? Nem biztos, hogy ez minden focikultúrában játszahtó játék, a bunkó védők nehezen tűrik a technikás játékost főleg amikor úgy forgatja mint hülyegyerek a kejfeljancsit. Olaszországban pl. a védők szerintem már kórházba juttatták volna a cserepadot is, amilyen vadálat ott egy kettő.

most nincs a fejemben a bayern játékosok sérüléseinek körülményeik, de ha csak arra gondolok, hogy az orvosokra akadt ki, akkor inkább vétlen helyzetekben történt, mintsem odarúgás miatti sérülések tűnnek logikusnak.
egyébként nem tudom, hogy milyenek a német bajnokság védői, átlagban több faultot csinálnak-e vagy több sárgát kapnak, ezt meg lehetne nézni, mindenesetre róluk eddig nem hallottam, hogy látványosan vágnák a fát, bár nem is nézem a bundesligát. sztem amúgy a getafe védő ugyanúgy felvágja neymart spanyolba is.
Feast4
Director del Fútbol

2015.04.29. 15:55:12

Amúgy eszembe jutott egy érdekes kérdés. A német védők nem a finomságukról híresek. És a Bayern játéka meg nem arról, hogy teret enged akárkinek. Na már most ha egy bunkót 2x 3x megetetsz mivel látványosan technikásab gyorsabb vagy nála az 3. 4. alkalommal már tuti aládrug.

Amit ki akarok ebből hozni, nem lehet, hogy bár a stlillussal tényleg tarol Németországban, mégis maga a stllius az ami ezt a sok sérülést szüli? Nem biztos, hogy ez minden focikultúrában játszahtó játék, a bunkó védők nehezen tűrik a technikás játékost főleg amikor úgy forgatja mint hülyegyerek a kejfeljancsit. Olaszországban pl. a védők szerintem már kórházba juttatták volna a cserepadot is, amilyen vadálat ott egy kettő.

Kép
jacek
Barça C

2015.04.29. 09:19:48

A tegnapi meccsen roben ,leva,tiago...Tartalékos Bayernt már csak meg verünk!!!
Gyakorlatilag a kezdő játékosukból 7-en hiányoznak majd. A 7:0 ért vissza kell vágni,az MSN hármas képes lehet rá,hogy ezt a tartalékos bayern B csapatot [auto_cenzúra].Bár szívem szerint jobban örültem volna,ha egy teljes egészséges Bayert kapunk és úgy nyerünk.
A Bayernek nem fekszik ez a tikitaka.)
Samper
Director del Fútbol

2015.04.29. 06:12:14

Lehet mentegetni a kupakiesést (játékvezető, sérülések), akkor is egy megrendítő ütés Pepnek és csapatának közvetlenül a bajnokság utáni napokban. Kérdés, hogy ezek után ez fog-e folytatódni a BL-ben, vagy a mélypontról képes e összerántani Pep a csapatát. Az újabb sérülésekkel is és a lelki teherrel is nőtt a Barca esélye.
ozsimiki
Adminisztrátor

2015.04.28. 23:40:20

zola8787 írta:Ismét fantasztikusan cserélt ez a hatalmas edző :lol:
Te még nem unod magad? A Barca legendás játékosával,és legendás edzőjével vagy ilyen mérhetetlenül kicsinyes,és kárörvendő. Figyelembe vehetnéd,h itt a 99% Tiszteli ezt az embert, mert tett érte. S ha már te vmiért ennyire nem bírod,h Vele és általa értük el a legszebb időszakot,akkor tartsd meg magadnak ezt a stílust! Nem hiszem,h sokan vevők erre,hiszen BARCA oldalon vagy. A legbénább 3.számú labdaszedő is megérdemli a tiszteletet,ha a Barcáért melózik,nemhogy ő...

(írom ezt úgy,h nem szeretem a Bayernt így sem,h ott van Pep,mert cirka 20éve utálom amit képviselnek,de mégsem egy Barca legendán verem el a port)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.04.28. 23:17:51

Andris írta:Imadom ezt az embert :D
https://www.facebook.com/Troll.Football ... =2&theater" target="_blank

Pitbull :mrgreen:
Andris
Adminisztrátor

2015.04.28. 23:13:28

Imadom ezt az embert :D
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
zola8787
Director del Fútbol

2015.04.28. 23:12:16

Ismét fantasztikusan cserélt ez a hatalmas edző :lol:
Válasz küldése