2018.09.05. 13:20:24
Neymar esetében azért közrejátszott, hogy itt volt még Xavi, Iniesta, Messi mellette, nem nagyon csinált ennyi hülyeséget (erre a konkrét esetre lejjebb kitérek).
Most direkt kimondva-kimondatlanul azért ment Párizsba, hogy ő legyen a király, azt csinál jóformán amit akar, ez meg ezt hozza ki belőle.
Érdekes, hogy amikor itt csinárt egy esernyő félét talán a Bilbao ellen egyszer, és a védő nekiment, mindennek el lett hordva, hogy tiszteletlen, bohóc. Most PSG-ben csinálta meg nemrég, sehol nem láttam ilyen véleményt. Hozzáteszem, én akkor is úgy gondoltam, hogy ez tökre belefér, egy sikeres csel volt, amire nem az a válasz hogy nekimegyünk az embernek hőbörögni. Most is így látom. Aki ellenfél megalázásáról beszél, az hülye, és sose sportolt, focizott.
Ez egy eset, csak itt kijött egy különbség a véleményformálásban.
A konkrét eset amit linkeltél is, szerintem teljesen rendben van és belefér. Nem alázott meg senkit, a szurkolók hergelni próbálták, befogta a szájukat góllal, majd sajátos módon ünnepelt. Abidal is gépfegyverezett Madridban, Messi is mutogatta a mezét, stb. Ezekbe semmi nincs. Ha oda ment volna a szurkolókhoz és elkezd velük veszekedni, meg köpködni őket, az megint más.
Szóval én itt nem venném elő, szerintem semmi rosszat nem csinált.
Nyilván van egy elnézőbb szemüveg minden szurkolón a sajátjaival szemben, az én szememen is biztos van, mondjuk Lajos vállalhatatlan mind teljesítménybe, mind főleg viselkedésben. Gyomorforgató amiket megenged magának, és fáj tőle mindenem, hogy ezt kell nézni évek óta.
Úgy, hogy egyébként nagy kedvencem volt, ha visszaemlékeztek hányszor álltam mellett első évében meg a másodikban is, ez tiszta mindenkinek. De nem emlékszem rá, hogy akkor ennyire suttyó volt. (oké harapás, de az kirívó eset volt akkor)
Most úgy veszem nála észre, hogy ahogy esik a teljesítménye, úgy nő a suttyósági szintje.
Ezt még akkor se nézném el neki, ha mellette normálisan játszana.
Nálam Piquével semmi baj nincs, amit a pályán csinál abban nem látok semmi problémát (nem a teljesítményről beszélek, hanem a viselkedésével). Amit pályán kívül az meg megint olyan, hogy hasonló stílusért (csak még nagyképűbb és önelégült) Zlatan istenítve van, mert szókimondó.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."