Szerintem kicsit erősödni fognak idén, de nem olyan horror módon. Bellingham óriási előreléps lehet, Csuameni is megtalálhatja a formáját, mellé ott a Valverde/Cama duó, ez top középpálya lehet már most, de mivel mind fiatal, ha bejön, lehet, hogy megint meglesznek egy évtizedig kb. De közben mennek el meghatározó játékosok. Oké, hogy Modric-Kroos és már Benzema sem voltak igazán meghatátrozóak, de a győztes mentalitást kb ők hozták. És a Reál gyengébb csapat volt, mint az elmúlt két BL szezon eredményei mutatják, ez a mentalitás nagyon kellett.Messa írta: ↑2023.07.06. 22:13:40Valamiről lehet lemaradtam, de most a csodacsatár Joselutól, a Rayotól 5 millióért elhozott Fran Garciától, vagy a 18 éves Arda Gülertől kellene összetojnunk magunkat? Szerintem egyikük sem jelent erősítést a tavalyi Real keretet elnézve. Cserébe elment Benzema és Asensio. Bellingham rendben, ő valószínűleg jó lesz, de 10 éve a Kroos-Modric duó építi a játékukat, várható volt hogy jön majd egy nagyobb név ide. Összességében nem hinném hogy sokat erősödtek volna.Mascherano14 írta: ↑2023.07.06. 19:38:12Úgy erősített a real (és még jöhet Mbappe), hogy csak a csoda segíthet rajtunk. Azaz Xavinak fel kell ébrednie és kloppszerűen berúgni a csapatot, mert komoly játékerő kívülről már nem jön. Engem fáraszt és elbizonytalanít ez a guardiolas mellébeszélés.
De eddig szerintem sem durva a helyzet. Ha jön Mbappé, akkor kicsit más lesz a leányzó fekvése. Akkor azt mondanám, hogy újra ők lesznek enyhén a favoritok a bajnokságra. Ellenünk talán nem lesz vészes, Araujo megeszi őt is reggelire.
Amúgy szerintem ott Álvaro Rodriguez komoly csinnadrattával fog berobbanni a kilences poszton, ha Carlo megengedi neki, mert ő sem arról híres, hogy dobálja be agyba-főbe a fiatalokat. Már tavaly is eléggé berúgta az ajtót.
Mindeközben mi kb mindenhol erősödni fogunk az előző szezonhoz képest.
- Gündogan
- Fiatal volt a magunk, akik csak jobbak lesznek, ilyenkor még nagyon gyors a fejlődés. Baldé, Gavi főleg, de tán még Pedri is.
- A középpályánk vélhetően nem lesz hülyére járatva, mert legalább egy minőségi cserénk lesz, de inkább 2. Hátha meglesz Pedri nagyjából teljes szezonja.
- Ha Roque jön, Lewyből is többet tudunk kihozni kicsit rotálva. Ez szerintem létkérdés amúgy, mert láttuk, hogy lesz világklasszisból nb1-es szintű focista, ha már nem bírja a strapát.
- Raphinha első topklubos szezonja volt stresszel, közel Neymari statos első szezonnal még így is, kb 50-50%, hogy visszaemlékszik a lövőkéjére, kihozza magából 2. szezonjában már a maxot, és 10/12 helyett hoz egy 16/13 körülit, amit idén az xg-je alapján kellett volna neki.
- Fati mutatott életjeleket. Annál szerintem mindenképp jobb lesz, mint amit a szezon háromnegyedében mutatott, sérülésből visszatérve, 10-es mezben, nagy elvárásokkal a bemutatkozása miatt. Szerintem az új szezont ha itt kezdi meg, akkor végre nem a "Nagy sztár Fati" lesz a kiindulópont, hanem nulláról kezdi újra.
- Ha kiesne 1-2 védőnk, Inigo lesz Eric helyett tartalékban
- Van/lesz jobb bekkünk, ha nem is top kategóriás, de nem lesz óriási lyuk. J. Araujo biztos, de most még ezt az U19-es gyereket is nézegetjük.
- Reménykedhetünk Dembélében is, azért az előző előtti két éve kb sérülésmentes volt, ki tudja, még ő is itt lehetne véletlenül a végéig kisebb kihagyásokkal, akkor is javulnánk.
Xavi is átesett már a tűzkeresztségen, van már egy kis tapasztalata, nyertünk kupákat, a fél csapat kb az első bajnoki trófeáját emelhette fel, tuti, hogy mentálisan is kicsit előrébb vagyunk így már, mint amiben voltunk. Szerintem túl kell élnünk a csoportkört, mert ott még mindenki rettegni fog, és akkor jön ott egy szintlépés ebben is, onnantól elengedhetjük magunkat jobban, mert ott kiesni már nem ciki.
Amiben szerintem gyengülünk:
- Alba távozása, a balbekk poszt ezzel meggyengült egyértelműen.
- Bajnokságban azért Busi távozásával is talán egy hajszállal gyengültünk, legalábbis megfelelő pótlék hiányában
- Lewy egy évvel öregebb lett
Én amit várok az új kerettől: erősebb és bővebb középpályával kevesebb hullámvölggyel, kevesebb gyenge meccsel, több kreativitással játszani. Lewyt jobban használva, Fati és Raphinha akár csak enyhe javulásával 15+20 góllal akár többet lőni.