2023.08.24. 20:41:22
Jönnek-mennek a hírek, pletykák, amiben lehet valami, mert nem zörög a haraszt.
Már több hozzászólásban szóvá tettem a "kukázást" Természetesen tisztában vagyok az anyagi helyzetről szóló hírekkel, s a következményeivel. Ami engem zavar, hogy olyan harminc fölötti játékosokért adunk pénzt, vagy "ingyen jön", aki szinte sehol nem kell. Mindenki örömmel szabadul tőle, de mint eladók nagyra értékelik a teljesítményét. Lehet, hogy olcsón jön, de a szerződése, fizetése egy nagyon nagy lutri, csapda helyzetbe kerülhet az egyesület. Számos példa bizonyítja ennek igazát.
Lehet engem portugál fóbiával vádolni, de én nem emlékszem, hogy akár egy portugál játékos is maradandót alkotott volna a Barcánál.
Jelenleg itt van Felix, meg Cancelo.
Felixtől örömmel szabadulna az Atletico. Több klubnál próbált megállapodni, sikertelenül. Errefel a pletykák szerint ide akarják hozni. Hosszú, bonyolult szerződés, jó fizetés. Aztán nem fogjuk tudni elzavarni sem.
Cancelo: Játéktudásban ő is "tizenkettő egy tucat". Egy évnél sehol nem kellett tovább. Nyilván a City nincs anyagilag megszorulva, s megpróbálja kihozni a maximumot az űzletből. De nekik sem kell. Ha jól emlékszem a mentalitásával van sok probléma. Ja, és a kora sem előny.
Ilyen helyzetben a nálunk lévő fiatal játékosoktól pedig igyekszünk megszabadulni, - akik szinte ugyanazt a szintet hozzák , vagy magasabbat - hogy regisztrálni tudjunk, hogy kiégett, de fényesre menedzselt embereket idehozzunk.
Itt van Ez Abde. Több csapatnál már bizonyított, csak itt nem látnak benne fantáziát. (Vagy csak edző kérdése?) Amint arról a Sport című katalán lap ír, hogy Bayer Leverkusen tett igen kedvező, húszmillió eurós ajánlatot. Félem, hogy a pénz vakítani fog.
Nem számít, ha ráfizetünk is, csak a pénz forogjon!