Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.07. 13:17:48

tothnandor1 írta:
Bocs!!! De ezt szó nélkül nem hagyhatom. Már korábban is leírtam, de megismétlem, még ha valaki nem értené: Messi a Barcából fog nyugdíjba menni. Nem eladó, és tévedés ne essék, NINCS AZ A PÉNZ!... Aki nem látja ezt, az nem ismeri Messi valódi emberi értékeit, amelyek - technikai tudásán, játékintelligenciáján stb. túl - mindenki fölé emeli. Többek között éppen ezért nem ment neki és pofozta fel tegnap az Espanyol kapusát. Pedig megérdemelte volna! / Egyébként, mivel mindenki látta a minősíthetetlen megnyilvánulást, sőt bármikor visszanézhető, ezért nincs semmilyen mentsége a szövetségnek az utólagos eltitás elmulasztására./Sőt, azt sem tudom, hogy valóban Barca drukkernek tekintheti magát, aki képes lenne pénzzé tenni azt, aminek az értéke pénzben nem mérhető? Tudom, nem fog tetszeni amit itt leírtam, de így igaz, ezért fogadásra is vállalkoznék ez ügyben.
Ez kicsit degradáló így sokunkra nézve, de ha így gondolod akkor oké. :D Te ezek szerint ismered, én meg azt mondom neked, hogy a futballvilágban lehetne sorolni a példákat, hogy de bizony van az a pénz. És ez alól ha fáj ha nem, Messi sem kivétel. Ő egy játékos és nem maga a Barcelona.

Tegnap nem viccelt, minden gólban benne volt. Szép lassan remélhetőleg visszanyeri a formáját.
Kép
Kép
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.01.07. 12:44:44

Nagyot tolt tegnap, vártam már tőle egy ilyen meccset. Szükség is van rá, hogy felpörögjön a soron következő bajnokikra.
Ez az adat meg. :shock:

Lionel Messi at the Camp Nou:

241 Games
241 Goals
80 Assists
tothnandor1
Barça B

2016.01.07. 12:41:33

[quote="gg86"][quote="recrea"]Bírom a viccesnek gondolt szarkasztikus(nak hitt) hozzászólásokat.

Képességei az utóbbi 10 évben mindneki fölé emelik, és vélhetően őt tette a pályán (valaha) a legtöbbet a csapatért, nálam törtenelmi top 3...ettől függetlenül azokat a véleményeket is meg lehetne érteni, hovatovább átgondolni, akik nem feltétlenül tapsolnak a Messi-függőségnek, annak minden pozitívumával és negatívumával együtt.

Úgy gondolom, h itt senki nem Messi mellett vagy ellen van, hanem mindenki a csapatért. Senki nem lesz City szurkoló, ha jövőre rápróbál Pep az argentínra és olyan csekket tolnak a vezetőség elé, amit el fognak fogadni. Senkinek ne legyen illúziója, van az a csekk. Lehet köpködni, szerintem bőven van az a szám, amiért el lehet adni, és talán meglepőnek hangzik, de nélküle is fogunk bajnokságot nyerni.

Bocs!!! De ezt szó nélkül nem hagyhatom. Már korábban is leírtam, de megismétlem, még ha valaki nem értené: Messi a Barcából fog nyugdíjba menni. Nem eladó, és tévedés ne essék, NINCS AZ A PÉNZ!... Aki nem látja ezt, az nem ismeri Messi valódi emberi értékeit, amelyek - technikai tudásán, játékintelligenciáján stb. túl - mindenki fölé emeli. Többek között éppen ezért nem ment neki és pofozta fel tegnap az Espanyol kapusát. Pedig megérdemelte volna! / Egyébként, mivel mindenki látta a minősíthetetlen megnyilvánulást, sőt bármikor visszanézhető, ezért nincs semmilyen mentsége a szövetségnek az utólagos eltitás elmulasztására./Sőt, azt sem tudom, hogy valóban Barca drukkernek tekintheti magát, aki képes lenne pénzzé tenni azt, aminek az értéke pénzben nem mérhető? Tudom, nem fog tetszeni amit itt leírtam, de így igaz, ezért fogadásra is vállalkoznék ez ügyben.
mess2009
Director del Fútbol

2016.01.07. 09:26:09

megmondom őszintén, néha én is úgy érzem, hogy nem megy neki, hogy nem hajt, hogy rosszul passzol, hogy nem jönnek be a cselei.....stb. aztán ha vége a meccsnek és lehiggadok rá kell jönnöm: ennek a srácnak minden megmozdulása -még ami rossznak tűnik az is - klasszis! konkrétan a Barcában nem is tudna olyan rosszul játszani, hogy a helyére jobbat hozzanak, hogy ez baj e vagy sem nem tudom, de nálam tény.
a foci hihetetlenül sokrétű, sok tényezős játék, egyszerűen lehetetlen óhaj, hogy a kedvencünk minden meccsen a csúcson legyen, azt hiszem ezt kell leginkább belátni.
ettől persze igaz, hiszen erről beszélek, hogy Messi is tud nagyon gyengén muzsikálni, az más kérdés, hogy többnyire önmagához viszonyítva.
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.07. 08:25:30

P.U.Y.O.L. írta: Azért remélem végigolvastad amit írtam, de legyen, megismétlem mégegyszer: leírtam, hogy költői a kérdés és azt is, hogy tisztában vagyok vele, hogy Spanyolországban nem szokás utólag eltiltásokat adni. Azért mertem felvetni a dolgot, mert Suárez harapása pont ennyire volt pályára illő jelenet. A sérülés okozásról meg annyit, hogy nem csak megtaposta, de a lábára nehezedett a teljes testsúlyával, mert úgy állt fel.
Első jogos, lankadt már a figyelmem késő este.

Mindenhol jobban szankcionálnak, mint Spanyolországban, Suarez pluszban visszaeső volt, szerintem ő örüljön, h nem tiltották el hosszabb időre az Evrás ügy miatt.

Nem volt ez sérülésveszélyes, de különösen tetszett Messiben, h nem állt neki fetrengeni, és nem is próbálta lefejelni a kapust, nem ment bele a dologba.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.01.07. 07:22:22

recrea írta:
P.U.Y.O.L. írta: Az Espanyol kapusát vajon eltilthatják utólag szándékos görénykedésért? Simán benne volt a szituációban, hogy roppan Messi lába. Tudom hogy költői, mert főleg spanyol honban nem szokás utólag eltiltani senkit, de anno Suárez vámpírkodását sem a meccsen szankcionálták...
Mintha ma láttál volna először spanyol meccset komolyan mondom :) mikor tiltottak el valakit utólag? Itt tiltást eltörölni szoktak, nem kiosztani.

Kisebb fajta patkányság volt, előfordul meccsen, semmi szituáció...ne haragudj, de ilyenbe még senki nem sérült bele, nemhogy csonttörés :)
Szögletnél vissza egy jókora nyakleves és kész, legalábbis én így intéztem anno :)
Azért remélem végigolvastad amit írtam, de legyen, megismétlem mégegyszer: leírtam, hogy költői a kérdés és azt is, hogy tisztában vagyok vele, hogy Spanyolországban nem szokás utólag eltiltásokat adni. Azért mertem felvetni a dolgot, mert Suárez harapása pont ennyire volt pályára illő jelenet. A sérülés okozásról meg annyit, hogy nem csak megtaposta, de a lábára nehezedett a teljes testsúlyával, mert úgy állt fel.
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.06. 22:48:16

P.U.Y.O.L. írta: Az Espanyol kapusát vajon eltilthatják utólag szándékos görénykedésért? Simán benne volt a szituációban, hogy roppan Messi lába. Tudom hogy költői, mert főleg spanyol honban nem szokás utólag eltiltani senkit, de anno Suárez vámpírkodását sem a meccsen szankcionálták...
Mintha ma láttál volna először spanyol meccset komolyan mondom :) mikor tiltottak el valakit utólag? Itt tiltást eltörölni szoktak, nem kiosztani.

Kisebb fajta patkányság volt, előfordul meccsen, semmi szituáció...ne haragudj, de ilyenbe még senki nem sérült bele, nemhogy csonttörés :)
Szögletnél vissza egy jókora nyakleves és kész, legalábbis én így intéztem anno :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.06. 22:40:42

P.U.Y.O.L. írta:Óriási meccset tolt. Nem csak a gólokban volt benne, de még kiosztott 2-3 gólpassz értékű labdát is, amit a többiek elrontottak.

Az Espanyol kapusát vajon eltilthatják utólag szándékos görénykedésért? Simán benne volt a szituációban, hogy roppan Messi lába. Tudom hogy költői, mert főleg spanyol honban nem szokás utólag eltiltani senkit, de anno Suárez vámpírkodását sem a meccsen szankcionálták...
2 gól 2 gólpassz.

Nem tiltanak el utólag, pláne nem ellenünk elkövetett dolgokért. Ez van.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.01.06. 22:39:42

Óriási meccset tolt. Nem csak a gólokban volt benne, de még kiosztott 2-3 gólpassz értékű labdát is, amit a többiek elrontottak.

Az Espanyol kapusát vajon eltilthatják utólag szándékos görénykedésért? Simán benne volt a szituációban, hogy roppan Messi lába. Tudom hogy költői, mert főleg spanyol honban nem szokás utólag eltiltani senkit, de anno Suárez vámpírkodását sem a meccsen szankcionálták...
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.06. 22:34:57

Cseri írta:Amikor köpködni lehet a teljesítményét, jobban pörög a topic :lol: Mind a négy gólunkban részt vállalt. Ez mindent elmond a teljesítményéről. Most kell eladni, vszeg még feljebb kúszott az ára :D
Meg a hétvégi teljesítményéről is egyben, szóval egyről beszélünk.
Ma kereste a labdát, nem fordítva, meg is lett az eredménye.
Cseri
Entrenador del Barça

2016.01.06. 22:29:04

Amikor köpködni lehet a teljesítményét, jobban pörög a topic :lol: Mind a négy gólunkban részt vállalt. Ez mindent elmond a teljesítményéről. Most kell eladni, vszeg még feljebb kúszott az ára :D
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.06. 21:55:16

Ma is bizonyítja, hogy Neymar és Suarez lehetnek bármennyire jók, a mester még mindig Ő.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
gg86
Jugador d'estrella

2016.01.03. 14:00:07

recrea írta:Bírom a viccesnek gondolt szarkasztikus(nak hitt) hozzászólásokat.

Képességei az utóbbi 10 évben mindneki fölé emelik, és vélhetően őt tette a pályán (valaha) a legtöbbet a csapatért, nálam törtenelmi top 3...ettől függetlenül azokat a véleményeket is meg lehetne érteni, hovatovább átgondolni, akik nem feltétlenül tapsolnak a Messi-függőségnek, annak minden pozitívumával és negatívumával együtt.

Úgy gondolom, h itt senki nem Messi mellett vagy ellen van, hanem mindenki a csapatért. Senki nem lesz City szurkoló, ha jövőre rápróbál Pep az argentínra és olyan csekket tolnak a vezetőség elé, amit el fognak fogadni. Senkinek ne legyen illúziója, van az a csekk. Lehet köpködni, szerintem bőven van az a szám, amiért el lehet adni, és talán meglepőnek hangzik, de nélküle is fogunk bajnokságot nyerni.

És hogy tisztázzam, Iniesta mellett hosszú évek óta a kedvencem.
Felőlem eladhatod Messit, nem érdekel. A tegnapi meccsen lecserélni semmi értelme nem lett volna ez 100%, erre reagáltam.
Kash
Entrenador del Barça

2016.01.03. 12:59:45

Bob_Marley írta:Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!
Simon Tibor
Én ezzel nem értek egyet.
Nem kell minden meccsen "megszakadni", ennek több negatívuma is lehet.
Görcsösség (próbálkozik, csinálja, de semmi sem sikerül, ebből az következik, hogy mindent elszúr) Sérülés (ezt nem kell magyaráznom) Korai formahanyatlás az adott szezonban (ezt sem kell.)

Több éve folyamatosan szintben van, a világ legjobbja, sokan már rég kiégtek volna, ezzel a tegnapi lagymatag teljesítményével is 2-3 gólértékű passzt kiosztott, jött 1-2 csel, ráadásul még a szabadrúgásai is életveszélyesek voltak.
Amit most írni fogok, kicsit furcsa és bicskanyitogató lehet, de ez valamilyen formában így van :D Messi jelenleg a világ legjobb focistája, ha nem megy neki a játék egy adott meccsen, akkor nem fog megszakadni és próbálkozni, mint mondjuk akkor, mikor szerintetek "megszakad", mégpedig azért, mert kétballábasnak tűnhet...Ha a tegnapi meccsen elkezdett volna cselezgetni, próbálkozni, annyi lehetőségünk sem lett volna a győzelemre, mint amennyi volt.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.03. 12:33:07

Bírom a viccesnek gondolt szarkasztikus(nak hitt) hozzászólásokat.

És hogy tisztázzam, Iniesta mellett hosszú évek óta a kedvencem.
gg86
Jugador d'estrella

2016.01.03. 12:15:34

Yokozuna írta:Ha Messi ennyire gyenge egy meccsen belül, le kéne cserélni. Sérülése alatt láttuk, hogy a csapat nélküle is jól működik. Így meg csak mindenki őt keresi, Neymar és Suarez sem hozza azt amit tud. Ezt Enriqének észre kéne venni, és időben meghozni a döntést. Persze ezt a döntést merni is kell felvállalni. Lehet, hogy nincs edző, aki ezt meg merné tenni.
Mindenesetre túl sok mostanában az elhullajtott pont, oda lesz az első hely.
Így van, jöhetett volna Sandro, vagy Munir, mindkettőben megvan az a plusz (főleg egy ilyen langyos, barátságos meccsen) ami Messiből hiányzik. Bármelyikük képes egy-egy váratlan gólpasszra, esetleg bevarrnak egy szabadrúgást a semmiből. Sajnos az edzőnk nem merte meghúzni ezt a logikus lépést, így elmaradtak ezek a lehetőségek.
raffa
Barça B

2016.01.03. 12:00:12

Látszik még rajta sajnos hogy nem tudta felvenni a ritmust a sérülése után... de nincs itt semmi baj, majd akkor fog jól játszani amikor kell 8)
fanbarca
Entrenador del Barça

2016.01.03. 08:35:53

Lehet szidni Messit, de azt hiszem, rábízhatjuk, mert ő jobban tudja. Így is volt legalább két világklasszis megoldása: egy gólpasszértékű passz és a szabadrúgása. Ezekkel meccseket lehet eldönteni, s ha ezek bejönnek, most megint az egekig van Messi magasztalva. Úgyhogy nyugalom, én bízom benne, az ilyen teljesítmények is kellenek ahhoz, hogy szezon végére csúcsformába kerüljön, ne fáradjon ki. :wink:
més que un club
Normandia
Director del Fútbol

2016.01.03. 07:09:48

Azért érdekesek vagytok és igazságtalanok. Amennyiben jól emlékszem, akkor ez volt a harmadik teljesmeccse a sérülése óta, de itt mindenki azt várja tőle, hogy istenmódba tolja, főleg úgy, hogy a csapat az első félidőben háromszor nem tudott egymáshoz passzolni a területeket jól lezáró és erőteljes pressziót tartó Espanol végett. Nem volt flegma és nem sétálgatott annyit, mint szokott, hanem egyszerűen pontatlan volt a kulcspasszoknál és a szólók végén, ez pedig a meccshiánynak tudható be. Többször a saját térfelünk közepéig jött vissza labdákért, mert a középpályánk egy rakás ... volt előrejátékban, főleg az első félidőben.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.01.02. 21:52:02

Ha Messi ennyire gyenge egy meccsen belül, le kéne cserélni. Sérülése alatt láttuk, hogy a csapat nélküle is jól működik. Így meg csak mindenki őt keresi, Neymar és Suarez sem hozza azt amit tud. Ezt Enriqének észre kéne venni, és időben meghozni a döntést. Persze ezt a döntést merni is kell felvállalni. Lehet, hogy nincs edző, aki ezt meg merné tenni.
Mindenesetre túl sok mostanában az elhullajtott pont, oda lesz az első hely.
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.02. 20:10:44

Bob_Marley írta:Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!
Simon Tibor
Minden kis Coelho-tinifocista kb. ezt az idézetet teszi ki fb-re. :lol:

Értem, hogy sokan még "meglepődnek", szóvá teszik a hasonló meccseit, de ő tényleg évek óta ezt nyomja. Én is úgy vagyok, hogy amíg az igazán fontos meccseken hozza magát, (és ezzel nem volt gond az utolsó évben) addig elnézem, ha néha becsúszik egy-egy ilyen. Nyilván nem örülök, amikor bandukol egész meccsen, de kardomba se dőlök.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.02. 20:05:20

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!
Simon Tibor
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.02. 18:41:29

Zozzy 5 írta:nyegle volt, de ő ilyen, Rijkaard érát leszámítva mindig voltak ilyen meccsei, továbbra is vannak, és lesznek is. én már nem akadok fent rajta, mert feleslegesnek tartom, de megértem, hogy sokakat továbbra is bosszant. úgy vagyok vele, hogy amíg 5 kupás éveket produkálunk, addig rábízom, hogy osztja be magának azoknak a meccseknek az arányát, amikor megengedi magának, hogy lézeng a pályán.
engem ma sokkal jobban bosszantott Neymar meg Mascherano folyamatos szövegelése. előbbinél még fogjuk rá, hogy fiatal, de Mascherano 30on túl lassan megléphetné azt a szintet, amikor nem megy bele a személyeskedő szájkaratéba.
Messit már megszoktad, Mascheranot még nem? Ő aztán tényleg ezt hozza stabilan, mióta itt van :D
Előbbi oké, de lötyögjön 3-0-nál vagy játsszon kevesebbet, szóval az nem magyarázat, h beosztja az erejét. Nagyjából ő dönt arról, h mennyit, mikor, hol játszik, ami mondjuk megint egy érdekes vitatéma lehetne.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2016.01.02. 18:33:55

nyegle volt, de ő ilyen, Rijkaard érát leszámítva mindig voltak ilyen meccsei, továbbra is vannak, és lesznek is. én már nem akadok fent rajta, mert feleslegesnek tartom, de megértem, hogy sokakat továbbra is bosszant. úgy vagyok vele, hogy amíg 5 kupás éveket produkálunk, addig rábízom, hogy osztja be magának azoknak a meccseknek az arányát, amikor megengedi magának, hogy lézeng a pályán.
engem ma sokkal jobban bosszantott Neymar meg Mascherano folyamatos szövegelése. előbbinél még fogjuk rá, hogy fiatal, de Mascherano 30on túl lassan megléphetné azt a szintet, amikor nem megy bele a személyeskedő szájkaratéba.

nincs gond, most bejött egy döntetlen, következő meccset megnyerjük azt kész. amúgy az Espanol nagyon ellenszenves volt, de sajnos a rugdosáson kívül taktikailag és erőnlétben is nagyon ott voltak, jól csinálták, amit csináltak, ma itt sok top csapat leikszelt volna sztem.
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.02. 18:27:39

csababarca írta:
visca el barca írta:hagyjad már h megint suarezt szurkálod. volt egy szerencsétlenül eltalált lövése amiből lett a kapufa, nem kell túlragozni.

messi tényleg 0 volt, matykónak igaza van, az akarás legkisebb jele sem játszódott rajta (nem, ezzel nem azt akartam mondani h rajta ment el a meccs.
Továbbra sem Messi játékán van a vita, se a többiekén.

Akarás meg olyan dolog, hogy amikor 3 gólt rúg akkor is így "akar". Szóval ezt meg lehetett volna szokni, van a szezonban 4-5 meccs,mikor tényleg hajt mint a barom,kapar, amúgy meg takaréklángon focizgat.
Ez nem jó,de ez van 5 éve már, vagy 6.

recrea!
Úgy jön ide, hogy 10ből 9szer ha nem nyerünk csak és kizárólag az ő topicjába megy a mocskolódás. Ezzel nem értek egyet,hogy csak ő kapja a szidást...tudom tőle várja mindig mindenki a csodát, ezért ha nem hozza akkor egyből számon kell kérni.
Nem tudom, én sosem szidok játékost, még hirtelen felindulásból sem, nem látom, h annyira szidva lenne. Tavasszal tudott hajtani, akkor most miért nem?

A másik, amiért viszont vastagon elő lehet venni, azok a szabadrúgások, én spec nagyon unom már, h minden szögből, minden távolságból ő rúgja.

Múltkor elszórtunk két győzelmet, nem emlékszem, h ő lett volna elővéve, de ha tévedek, elnézést.
Válasz küldése