Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azt hittem azt Matyinak tartogatod?visca el barca írta:én meg olyat, mikor a félpályáról ollózik egyet. mondjuk a bl döntő 122. percében. egyik lábával eltalálja a lasztit és gól, a másikkal meg lerúgja cuncimókus fejét.
Én azért Maradonát bőven odatenném még, s nyilván lehetetlen összehasonlítani, mert más korok stb, de nálam speciel Diego a valaha volt legjobb. És azért nekem az a VB cím, vagy nemzetközi sikeresség bizony egy folt Messinél. Nyilván nem csak rajta múlik, de Pelé, Maradona stb pont azért annyira kiemelkedőek, mert egyedül voltak képesek annyira befolyásolni a játékot, hogy gyakorlatilag bárkit tehettél melléjük. Maradona egy Napolval volt pl sikeres. De ez aztán pláne szubjektív, mert nem lehet összehasonlítani őket. Sikerességet igen, amiben Messi klubszinten nagyon erős (viszont ne felejtsük fizikailag nem volt annyi megnyerhető kupa anno), de a foci csúcsa mindig a VB és ott azért vannak olyan "szégyenfoltok" hogy nem lőtt gólt kieséses szakaszban stb. Lehet ha spanyol, akkor máshogy alakul, ezt sose tudjuk meg, s tipikus olyan kinek mi ízlik. Valakinek a babfőzelék, valakinek a krumplis tészta. Valakinek Maradona, valakinek Pelé, más valakinek Messi, vagy Zidane vagy bárki más. Észben szerintem Xavinál okosabb focista pl még nem volt (én nem láttam), s én őt ezért teszem mindig kiemelkedőnek, de alapvetően úgy gondolom, hogy Maradona volt az abszolút csúcs.crixus írta
Vannak akik nem szavasztak egyikre sem a TOP 3-ból, szerintem ők inkább úgy voltak vele, hogy tartózkodnak a végső eredméntől, és inkább olyanokat jelölnek akik úgyse lesznek elsők, és például elég nagy kötődés van köztük.tothnandor1 írta:Nagyon örülök a 5. aranylasztinak. És nem ez az utolsó, abban biztos vagyok...Végig böngészve a szavazási listát, bizony sok furcsasággal találkoztam. A "mi" szövetségi kapitányunk /Stork/ csak harmadik helyen jelölte Messit!...De sok helyen bele sem fért az első háromba! Hát mi a csudát néztek ezek az emberek 2015-ben és főleg melyik planétán?...
No, és őszintén remélem, Leó ezen diadala senkit sem fog arra "késztetni", hogy: "adjuk el!"
Megnéztem a listát, a média és a kapitányok úgy 80%-a Messit tette 1. helyre, az edzőknél lehet észrevenni, hogy inkább honfitársaikat jelölték első helyre.noname írta:Gyakorlatilag a média szavazatai felelnek meg a régi Aranylabda szavazatoknak. Ott érdemes megnézni az állást. Szinte mindenki Messit tette első helyre.
http://resources.fifa.com/mm/document/b ... eutral.pdfNormandia írta:Ja, van valakinek egy linkje a szavazás alakulásáról?
Lehet, hogy csak a gálára veszi fel.BarcafanTomee írta:Igen épp most láttam én is egy képet, a Barca delegációról. Ezek szerint a koronás remekmű csak beugratás volt, vagy lecserélték.
Úgy tűnik beugratásBarcafanTomee írta:Igen épp most láttam én is egy képet, a Barca delegációról. Ezek szerint a koronás remekmű csak beugratás volt, vagy lecserélték.