Stalkyard írta:
Mellesleg, csak rajta múlt, hogy ehhez egyáltalán el kellett igazolnia. Máig tartom, hogy ha csak a 100%-os ziccereinek a 70%-át beveri, már lenne egy aranylabdája. De sosem tudott feljebb lépni egy szinttel, játékban világklasszis volt, az eredményessége meg sem közelítette Messit vagy CR-t. ÉS ehhez semmi köze nem volt ahhoz, hogy Messi ellopta előle a show-t, mert nekem ne mondja senki, hogy az utolsó 3 évében Neymar körül nem volt legalább ugyanakkora reflektorfény. Enrique első évében ontotta a gólokat, aztán meg elfelejtette, hogy kell,vagy nem is tudom. Tavaly is én azért emlékszem, mennyi tiszta ziccert cseszett el.
Szóval bőven volt lehetősége kilépni Messi mögül/mellé, sosem élt vele.
igen, ebben tényleg van igazság és ez a meglátás jó alap is tovább gondolkodni. elképzelhető, hogy önmagában a tudat és az az érzés zavarta, hogy van nála egy jobb játékos a pályán Messi személyében, és ettől akart megszabadulni.
ehhez pedig az egyetlen út a klubváltás volt. nem tudom persze, ez csak egy hipotézis, de sztem a góllövést és a helyzetkihasználást alapjaiban határozza meg, hogy milyen az önbizalma, és ki tudja, lehet, hogy neki kevesebb volt attól, hogy nem ő a No.1 a pályán - és ez azért a kicsit nárcisztikus karakterét látva nem lenne olyan nagy meglepetés. ha visszaemlékszünk, a legjobb meccsei is akkor voltak nálunk, amikor Messi megsérült a térdével. emellett az erőltetett "kinek nagyobb a farka" dolog mellett szól a folyamatos feszülése is a büntirúgásoknál Párizsban.
ezért kellett egy olyan csapatba menni, ahol meg ő az első számú, bár azt nem tudom pontosan, hogy ott milyen a helyzetkihasználása, de úgy vettem ki abból a pár összefoglalóból, amit nézek psg meccsekről, hogy elég jó.
és ha nagyon bele akarjuk magyarázni ezt a hipotézist a dologba, akkor még azt is mondhatjuk, hogy az első évében még ez bőven nem érdekelte, hogy Messi jobb játékos, mert teljesen természetes volt számára is, ezért is volt jobb a helyzetkihasználása

aztán ahogy nőtte ki magát és egyre jobban kezdte úgy érezni, hogy "azér' mostmá' lehetnék én is első számú Isten itt", kezdte zavarni, hogy nem ő az.
és ha már ez az egész feljött, itt behoznám Messit is, mert nála viszont lenyűgöző az a magabiztosság és stabil önkép arról, hogy ő mennyit ér és hol van a világtörtéenelm futballtérképen, ami akkor mutatkozik meg pl., mikor CRnek kényszeres szüksége támad bizonygatni a sajtóban, hogy ő az all time best, míg ezt az egészet Messi nagyon magasról leszrja. aztán pedig hihetetlen lazasággal oktat, varázsol, majd aztán higgadtan lesétál, ha épp lecseréli EV.