Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
soadroli
Llegenda del Barça

2024.09.01. 19:26:47

Deco is thinking about LEAVING his role at Barcelona because of complicated financial situation.

Laporta told him that the club would return to the 1/1 FFP rule in 2023, but nothing has changed. @sport
Kép
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.31. 09:16:26

Tényleg mázli, hogy (szerintem) vitathatatlanul a legmélyebb merítés itt van hazai játékosokból. Ezzel lehet egyensúlyozni ezt a szánalmas ffp-t, sok csapat tud helyből olcsó legalább egy elfogadható minőséggel keretet feltölteni, saját neveléssel akár, és azért spanyolban még az ilyen futottak még kategóriák sem rossz focisták, főleg, ha beálltjuk őket kaparni, csípni, rúgni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
menczel
Entrenador del Barça

2024.08.31. 07:48:28

FcBarcelona1 írta:
2024.08.31. 06:30:25
Transzferpiac 23/24

Pl -768
Seria A -310
Ligue One -129
Bundesliga -114
Saudi Pro league -232
.
.
.
La Liga -12 (-649500/klub)
:) :) :)
Ezt évek óta nem értem, hogy lehet, hogy ennyire inkompetens vezetők üljenek a vezetői székekben, hogy senki nincs aki rájön, hogy a részsikerek csak elfedik a valóságot, amely az, hogy színvonalában a világ legjobb, legdrágább bajnoksága lehetne, de olyan dolgokkal mint például a kritikán aluli bíráskodás megölik a nézői élményt.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.31. 06:30:25

Transzferpiac 23/24

Pl -768
Seria A -310
Ligue One -129
Bundesliga -114
Saudi Pro league -232
.
.
.
La Liga -12 (-649500/klub)
:) :) :)

Szerk:
https://www.nemzetisport.hu/angol-labda ... esz-a-vege
Jól össze van szedve. Tele veszteséggel, a bajnokság hasít, rekord bevételek, fejlődés.
La Liga???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.08.31. 07:53:13-kor.
bence0330

2024.08.30. 23:14:56

sanika01 írta:
2024.08.30. 21:28:38
Hogy a fizetéses buliba én is beszálljak, szerintem amúgy összeségében nincs olyan nagy baj már a fizetésekkel. Én személy szerint mindig a nettó béreket nézem, mivel szerintem az az irányadó. Szinte minden országban változik az adózás, így ha valaki 6 milliót akar megkeresni (nettó, azaz haza is akarja vinni), akkor neki szerintem gyakorlatilag mind1, hogy az adó utána mégegyszer egy annyi, vagy épp kicsivel több, esetleg kevesebb.

Így ha ebben a formában vizsgáljuk, akkor csak az lista első 3 helyén szereplő játékossal van gond, az összes többi átlagos fizetésnek számít, ahogy Gránit is írta korábban. Szerintem ha ezeket valahogyan le lehetne vetközni, és nem csak lecserélni a neveket, akkor végre rendbe kerülhetne minden. Csak ez ha jól látom, ha valamiféle csoda nem történik, leghamarabb 2 év múlva jöhet el.

Amúgy korábban említette már valaki, szerintem is az lehetne a legjobb megoldás, ha kisebb fixet osztanának ki, majd ésszerő bónuszokat kaphatnának, pl. lejátszott meccsszám, kupák alapján. Így simán ki lehetne játszani a lelátón való "drága" szurkolást. :)
A nagy részével egyetértek, ez Lewyn és DJ-on kívül szimplán csak versenyképes fizetés (Gündogané lógott még ki, de ingyen jött és a csapat legjobbja volt, és nem is volt több, mint egy nagyobb sztáré egy nagyobb klubban).

De szerintem az utolsó bekezdésre nem sok esély lenne. A játékos, ha elég jó, inkább van jó pozícióban egy tárgyaláson több kérővel, alighanem hülye lenne ebbe belemenni, ha máshol fixen megkapja. Ilyen meg mindig lesz, sajnos. Szabályozni meg ezt nemzetközileg nem is lehetne szerintem, még ha akarnánk is. Lehetne egy UEFA+Liga bérsapka persze, de nem nagyon látom ennyik az esélyét sem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ab1daL
Director del Fútbol

2024.08.30. 23:04:48

Szerintem ezt a Mingueza témát engedjük el. Anno a fórum 90%-a páros lábbal vágta volna ki, nem szint, semmi, és hasonlók. Sose lesz klasszis, de egy csere szintre tökéletes lett volna itt. Hozzáteszem, meglepődnék, ha ezt a szintet amit most tol, egy kicsit nagyobb klubban tudná mutatni..
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Troym
Director del Fútbol

2024.08.30. 21:31:25

gránit írta:
2024.08.30. 21:11:00
Koundé-ról is írta valaki néhány napja, hogy oda is kellene igazolás, hát igen, Minguezát nem kellett volna elherdálni. Koundé se nagyon lesz rotálva idén, és nincs egyedül.
Az is én voltam :)

Mingu eladása egy Mars csokiért egy szép sorminta része:

Mingu 0 Euró, Dest 0 Euró, Puig 0 Euró, Gündogan 0 Euró, Collado 0 Euró, Alba 0 Euró, Romeu 0 Euró, Pjanic 0 Euró, Neto 0 Euró.

Na nekik mindnek volt érvényes szerződése, amikor ingyen elengedtük.

Mingu 5m Euró, Dest 7m Euró, Puig 4m Euró, Gündogan 10m Euró, Collado 2m Euró, Alba 4m Euró, Romeu 2m Euró, Pjanic 5m Euró, Neto 3m Euró.

Szerintem ez lett volna reális csak értük. 42 millió.
sanika01
Jugador del Barça

2024.08.30. 21:28:38

Hogy a fizetéses buliba én is beszálljak, szerintem amúgy összeségében nincs olyan nagy baj már a fizetésekkel. Én személy szerint mindig a nettó béreket nézem, mivel szerintem az az irányadó. Szinte minden országban változik az adózás, így ha valaki 6 milliót akar megkeresni (nettó, azaz haza is akarja vinni), akkor neki szerintem gyakorlatilag mind1, hogy az adó utána mégegyszer egy annyi, vagy épp kicsivel több, esetleg kevesebb.

Így ha ebben a formában vizsgáljuk, akkor csak az lista első 3 helyén szereplő játékossal van gond, az összes többi átlagos fizetésnek számít, ahogy Gránit is írta korábban. Szerintem ha ezeket valahogyan le lehetne vetközni, és nem csak lecserélni a neveket, akkor végre rendbe kerülhetne minden. Csak ez ha jól látom, ha valamiféle csoda nem történik, leghamarabb 2 év múlva jöhet el.

Amúgy korábban említette már valaki, szerintem is az lehetne a legjobb megoldás, ha kisebb fixet osztanának ki, majd ésszerő bónuszokat kaphatnának, pl. lejátszott meccsszám, kupák alapján. Így simán ki lehetne játszani a lelátón való "drága" szurkolást. :)
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
gránit
Director del Fútbol

2024.08.30. 21:11:00

LG írta:
2024.08.30. 20:42:42
gránit írta:
2024.08.30. 20:06:25

Azt se felejtsük el, hogy ezeknek a kluboknak a bevételei fasorban nincsenek a miénkhez képest.
A kiadásaik sem.
Azt nem tudom, a Manchester United is úszik például az adósságban. Szinte mindenki úszik az adósságban, csak ezt egyedül velünk kapcsolatban hangoztatják, mert minket szívat a Liga. Ez olyan, mint a BL és a svájci rendszer. Az újságírók elkezdenek hülyeségeket irkálni, és el is hiszi nekik mindenki.

Mondjuk a Liga egyelőre nem sokra megy az erőlködéseivel. Az Atleti adóssága majdnem kétszer akkora, mint a bevételeik, és vígan eltapsolhattak 185 milliót nyáron (a bevételük felét, megjegyzem halkan), ennek ellenére 3 meccs, két döntetlen. Tavasszal lehetünk majd gondban, amikor a sok sérült miatt nem lesz kit bevetni, és rotálni sem tudunk rendesen. Koundé-ról is írta valaki néhány napja, hogy oda is kellene igazolás, hát igen, Minguezát nem kellett volna elherdálni. Koundé se nagyon lesz rotálva idén, és nincs egyedül.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.08.30. 20:42:42

gránit írta:

Azt se felejtsük el, hogy ezeknek a kluboknak a bevételei fasorban nincsenek a miénkhez képest.
A kiadásaik sem.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.30. 20:37:16

Troym írta:
2024.08.30. 20:15:01
gránit írta:
Az Atleti is felmerült példaként. Az Atleti, amelynek a bevétele fele akkora sincs, mint a miénk. A Liga meg az ő szintjük alá nyom le minket. Oké, akinek ez tetszik, annak joga van ezt üdvözölni, csak ne mondjuk, hogy ez összhangban áll az UEFA irányelveivel.
Nem tetszik, egyáltalán, ami velünk történik.

De az sem, amilyen áldozatszerepben tetszelgünk.
A Real és más csapatok sem 2-3-4* akkora pénzt fizetnek a felnőttcsapat bérére összesen és ők nem tartoznak tucatnyi volt játékosuknak.

Az euró/font váltás igaz, jogos, tehát PL élcsapatok bérkerete 15%-al magasabb, sorry.

Akkor a Pool 680 milliós bevételre költ 150 milliót bérekre
https://swissramble.substack.com/p/live ... ces-202223
593 milliós bevételre 372 milliót költ és 107 millió az amortizáció a játékosok után. Ez 80%, már nem felel meg az UEFA előírásainak.
És volt mellette 37 milliós veszteségük. (Adózás előtt 9)

Nehéz nem áldozatként tetszelegni, hogy a Liverpool pl. szabadon igazolhat, amíg mi megfelelünk az ájánlásnak, de a saját neveléseink felnőtt szerződését sem tudjuk regisztrálni, nem tudunk igazolni és tönkretesszük a fiatalok karrierjét a túljátszatásukkal és a sérüléseikkel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.08.30. 20:43:27-kor.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.30. 20:15:01

gránit írta:
Az Atleti is felmerült példaként. Az Atleti, amelynek a bevétele fele akkora sincs, mint a miénk. A Liga meg az ő szintjük alá nyom le minket. Oké, akinek ez tetszik, annak joga van ezt üdvözölni, csak ne mondjuk, hogy ez összhangban áll az UEFA irányelveivel.
Nem tetszik, egyáltalán, ami velünk történik.

De az sem, amilyen áldozatszerepben tetszelgünk.
A Real és más csapatok sem 2-3-4* akkora pénzt fizetnek a felnőttcsapat bérére összesen és ők nem tartoznak tucatnyi volt játékosuknak.

Az euró/font váltás igaz, jogos, tehát PL élcsapatok bérkerete 15%-al magasabb, sorry.

Akkor a Pool 680 milliós bevételre költ 150 milliót bérekre
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2024.08.30. 18:22:04
a Liverpool 125-t, a ManUtd 185-t, az Arsenal 170-et
A font-euró átváltást azért végezd el, mielőtt összehasonlítod a miénkkel...

Azt se felejtsük el, hogy ezeknek a kluboknak a bevételei fasorban nincsenek a miénkhez képest. Él az a legenda is, hogy olajosék hogy el vannak eresztve pénzzel. Igazából hozzánk képest nincsenek, sőt, inkább viszik ki a pénz a csapatokból, minthogy vinnék bele. Ez például az olasz labdarúgás hanyatlásának az egyik oka. Még a legerősebb csapatuk is egy ilyen bohóc karmába került.

Igen, nem csak bevételek léteznek, hanem kiadások is. Én annak örülnék is, ha rendes kiigazításokat írnának elő a klub számára. Például nem vehetnénk fel több hitelt, érvénytelenítenék a két legmagasabb fizetéssel járó szerződést stb. De annak nem látom értelmét, hogy lassan az ificsapatokkal kell majd kiállnunk.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.30. 19:31:36

FcBarcelona1 írta:
2024.08.30. 18:36:58
A bevétel nem csak a focicsapatból érkezik és ki kell ám fizetni a a női focistákat, kosárlabdázókat, kéziseket, Messi elmaradt pénzét, a szertáros nénit, stb.
Az európai nagycsapatok túlnyomó része max női focival foglalkozik még, így hiába akkora, esetleg kisebb a bevétele, de kevesebb éhes szájat kell etetniük.

Az FC Barcelona egyesületnek 6500 alkalmazottja van, az átlagfizetés 100.000 Euró / év. Kiszorzod és 650 millió. Utána jönnek a nem személyjellegű költségek (telefon, autók, domestos, villanyszámla, akármi)
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.30. 18:36:58

Troym írta:
Egyébként durcázhatunk az "alacsony bérkereten", de pl a Capology szerint a Bayern 273 milliót költ felnőttcsapat játékosok bérekre, a Dortmund 105 milliót költ évente, a Milan 101 milliót, a Juventus 130 milliót, az Inter 142-t, a Liverpool 125-t, a ManUtd 185-t, az Arsenal 170-et, a Real 280at, mi 225-t.

Biztos téved a portál mindkét irányba, de a nagyságrendek csak-csak összehasonlíthatóak.
Eszerint is top3-5 a bérkeretünk és puffogunk miért nem lehet több, miért kell csökkenteni?

A Laliga 2 legmagasabb alapbérét Frenkie és Lewa kapja.

Kis összehasonlítás: Gvardiol bére 10,5 millió, Bastonié 10,1m, Inigoé 9,4m.
Hasonlítsd össze a bevételeket is
Tudom, tartozás, költségvetés. Nem akarom újból kezdeni
:)
Csak ezeknek nincs köze az UEFA FFP-hez, a lényeg, hogy ne legyen mínuszos a klub. (Tulajdonos esetében más)
Nem biztos, hogy jó olyan példát felhozni, ahol kétes a finanszírozás, vagy több esetlegesen 105 rendbeli szabályszegés lehetősége áll fenn, vagy ahol az egyik tétel a kettős könyvelés :)
Vagy egy olyan klubnál ahol pontlevonás volt a büntetés, vagy egy olyan klubnál, ami konkrétan csődbe ment és egy hitelintézet a jelenlegi tulajdonosa :)
Troym
Director del Fútbol

Egyébként durcázhatunk az "alacsony bérkereten", de pl a Capology szerint a Bayern 273 milliót költ felnőttcsapat játékosok bérekre, a Dortmund 105 milliót költ évente, a Milan 101 milliót, a Juventus 130 milliót, az Inter 142-t, a Liverpool 125-t, a ManUtd 185-t, az Arsenal 170-et, a Real 280at, mi 225-t.

Biztos téved a portál mindkét irányba, de a nagyságrendek csak-csak összehasonlíthatóak.
Eszerint is top3-5 a bérkeretünk és puffogunk miért nem lehet több, miért kell csökkenteni?

A Laliga 2 legmagasabb alapbérét Frenkie és Lewa kapja.

Kis összehasonlítás: Gvardiol bére 10,5 millió, Bastonié 10,1m, Inigoé 9,4m.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.30. 18:13:52

Atlantis írta:
2024.08.30. 17:43:01
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Nem vitatok semmit, amit leírsz. Nem vitatom Font szavait sem.
Nagyon rosszul állunk továbbra is.
Azt sem vitatom, hogy a Liga a szabályainak megfelelve korlátoz minket.

Azt vitatom, hogy ezek a szabályok megfelelőek lennének, vagy egyáltalán nem hasraütésszerű, rögtönzött kitaláció, mint a regisztráció korlátozása, 1/4, 1/2 szabályok, amik inkább büntetések, minthogy a klub érdekét szolgálnák.

Szerintem túlságosan szigorúak és kontraproduktívak.
Nézd a La Liga bevételeit, koefficiens pontjait, a többi ligához viszonyítva.
A klubok értékét, átigazolásait, keretértékét, eredményeit. (Vedd ki a Real Madridot)

És nézzük azt, mekkora hátrányba hozza a klubot a Real Madriddal és a La Ligán kívül az összes többi klubbal szemben.

Ha nem lennének az okoskodások, kiskapuk, gazdasági karok, már rég csődbe ment volna a klub, mert a költségvetési hiányt (okat) nem fedezte volna a 200 milliós CVC bevétel, a szerződéseket, hiteleket továbbra is fizetni kellett volna, jóval kevesebb bevételből.

Leírtam, nem fogok erre időt szánni, a pontos számokat kikeresni.
Ott van az UEFA FFP-je, IRÁNYMUTATÁSUL (nem pedig előre ellehetetlenítve a klub működését)
Eduard Romeu nyilatkozata, és a gazdasági jelentések.
Minden más szubjektív vélemény, Laportáék tevékenységéről.

Ilyen erővel a La Liga állítása, miszerint ha ők nem lennének, csődbe mennének a La Liga klubjai, és így az előre korlátozó FFP-je is egy nagy feltételezés.

Szerk: ahogy szubjektív véleményformálás azért büntetni egy klubot, mert az egyik partner nem fizette ki a szerződésben vállalt összeget (Libero), amit egy liga elnöke nem tehetne meg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.08.30. 18:28:51-kor.
Atlantis
Capitá del Barça

2024.08.30. 17:43:01

FcBarcelona1 írta:
2024.08.30. 17:20:17
Atlantis írta:
2024.08.30. 16:55:46
Te is egyoldalúan nézed a dolgokat. A La Liga FFP-jéről van szó, és nem a gazdasági jelentésről.
Te írod, hogy Laporta 19-re lapot húzott. Nem húzott semmit. Ha nem húzza meg a gazdasági karokat, még összejön 6-700 milliós költségvetési hiány. Amúgy a La Liga ezt mivel gondolta volna kompenzálni? A vacak 200 milliós CVC-jével? Messit, Busquetset, Lenglet stb. továbbra is fizetni kell. Nem vesznek számításba semmit, csak a számok alapján kalkulálgatnak.
Igen, van 2+ milliárdos tartozásunk a stadionnal. De úgy tudsz törleszteni, ha gazdaságilag fejlődsz, növekszel. Ezt akadályozzák.
Pl. Itt van az idei év. 10 millióból hozhattuk volna Rabiot és Chiesat. Nem engedik. Növekedett volna a klub értéke 70 millióval, ehelyett egyszer ha talpra állunk elkölthetünk majd 100+ milliót a 2 posztra, és az is lehet, hogy beváltak volna, vagy nyerünk az eladásukon.
Nem számítva azt a több tízmilliós veszteséget, amit elbukunk egy gyengébb BL, Bajnoki, szuperkupa teljesítménnyel.

Sehol, egy bajnokságban nem számítják a tartozást, a bevételt, a kiadást ilyen szigorúan.
Költségvetési hiányunk pedig pontosan a gazdasági karok miatt nem volt. Ahogy mindenhol költekezhetnek nyakra főre, itt azoknak a bevételeknek is csak 5-15%-át lehet felhasználni.
Leírtam azokat a számokat, amik ténylegesen számítanak, és most azt, hogy 3 éve nem hoztunk mínuszos évet.
A kutyát nem érdekli, ki mit gondol, és hogyan érték el.
Megfelelünk minden UEFA által elvárt szabálynak.
Csak az önkényes Tebas hasraütésszerű 1/4, 1/2, nem igazolhattok, nem regisztrálhattok, madridi szabályoknak nem.

A klub ha a futball is a fő profilja, egy gazdasági szervezet, aminek teljesen ellehetetlenítik a működését.
Már ne haragudj, de az FFP számítások a klubb bevételi és kiadási oldalai alapján törénnek. Hogy lehetne nem a gazdasági részről nézni ezt?
A LaLigának mit kellene kompenzálnia? Hogy Bartomeu saját önálló döntései által a klubb a saját döntéseivel gazdasági csőd közelébe került? Ehhez a LaLigának semmi köze, és az FFP-nek sincs. Ebbe a helyzetbe az irreális költekezésünk (és kis részben a covid) lökött minket.

"Nem vesznek számításba semmit, csak a számok alapján kalkulálgatnak. " Akkor mi alapján végezzen valaki számításokat, ha nem a számok alapján? :lol:
Az a baj, hogy Te magad írsz itt hasraütészerűen számokat és dolgokat, egyáltalán nem figyelembe véve az összeképet. Érzelmi alapokat akarsz számításba venni, de az üzleti világ számokon alapszik.

Meg lehet nézni:
https://fbref.com/en/comps/Big5/wages/B ... gues-Wages
https://www.transfermarkt.com/marktwert ... nnschaften
A klubbok értékét kizárólag a játékosokból nézve, és a rájuk költött fizetések arányát. Még ennyi megszorítás és eladás után is kifejezetten rossz az arányunk a keret erősséget tekintve a keret bértömegéhez viszonyítva. És még a hiperszuper gonosz LaLiga megszorítások mellett is a játékosok bérére költő klubbok között az 5. helyen vagyunk egész európában. :D

Nézd meg a lentebbi linkeket, és láthatod, hogy a legtöbb top csapat amúgy sokkal kisebb fizetésekkel tud hasonlóan erős, vagy erősebb csapatokat felépíteni úgy, hogy a legtöbbször nincs is mögöttük olyan világverő akadémia, mint a La Masia ahonnan évente kerülnek ki gyöngyszemek.

Igenis szembe kell nézni a valósággal, hogy nem a világ rossz és van ellenünk, hanem a klubb hosszú éveken át elvakult a sikerességtől amit a Messi korszak fémjelzett és egyáltalán nem fenntartható irányba mentünk. Hasonlíthatjuk magunkat a végtelen külső pénzzel rendelkező klubbokhoz, csak nálunk nincsenek arab tulajok/befektetők ehhez.

Könnyű persze mindig egy külső ellenségre mutogatni, és másokat hibáztatni, de valójában annyi történt, hogy Laporta nem tanult Bartomeu hibáiból.

A legtöbb fórumozó itt csak a Barcelona buborékot nézi, és nem látja, hogy igenis a klubb továbbra is rossz úton halad, és valójában Laporta nem vett érdemben jobb irányt Bartomeunál.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.30. 17:30:55

FcBarcelona1 írta:
Atlantis írta:
Te is egyoldalúan nézed a dolgokat. A La Liga FFP-jéről van szó, és nem a gazdasági jelentésről.
Te írod, hogy Laporta 19-re lapot húzott. Nem húzott semmit.
Erre az írásra az átigazolási topicban én reagáltam, mert - szerintem - az átigazolásokról szől és nem FFP-ről és, de, bizony lapot húzott 19-re Laporta annó.... :lol:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Atlantis írta:
Te írod, hogy Laporta 19-re lapot húzott. Nem húzott semmit. Ha nem húzza meg a gazdasági karokat, még összejön 6-700 milliós költségvetési hiány. Amúgy a La Liga ezt mivel gondolta volna kompenzálni? A vacak 200 milliós CVC-jével? Messit, Busquetset, Lenglet stb. továbbra is fizetni kell. Nem vesznek számításba semmit, csak a számok alapján kalkulálgatnak.
Igen, van 2+ milliárdos tartozásunk a stadionnal. De úgy tudsz törleszteni, ha gazdaságilag fejlődsz, növekszel. Ezt akadályozzák.
Pl. Itt van az idei év. 10 millióból hozhattuk volna Rabiot és Chiesat. Nem engedik. Növekedett volna a klub értéke 70 millióval, ehelyett egyszer ha talpra állunk elkölthetünk majd 100+ milliót a 2 posztra, és az is lehet, hogy beváltak volna, vagy nyerünk az eladásukon.
Nem számítva azt a több tízmilliós veszteséget, amit elbukunk egy gyengébb BL, Bajnoki, szuperkupa teljesítménnyel.

Sehol, egy bajnokságban nem számítják a tartozást, a bevételt, a kiadást ilyen szigorúan.
Költségvetési hiányunk pedig pontosan a gazdasági karok miatt nem volt. Ahogy mindenhol költekezhetnek nyakra főre, itt azoknak a bevételeknek is csak 5-15%-át lehet felhasználni.
Leírtam azokat a számokat, amik ténylegesen számítanak, és most azt, hogy 3 éve nem hoztunk mínuszos évet.
A kutyát nem érdekli, ki mit gondol, és hogyan érték el.
Megfelelünk minden UEFA által elvárt szabálynak.
Csak az önkényes Tebas hasraütésszerű 1/4, 1/2, nem igazolhattok, nem regisztrálhattok, madridi szabályoknak nem.

A klub ha a futball is a fő profilja, egy gazdasági szervezet, aminek teljesen ellehetetlenítik a működését.

Arról nem beszélve, hogy a hitelnek van fedezete, tudtommal a klub 5,6 milliárd értékű.
bence0330

2024.08.29. 19:23:44

MessiNeymarSuarez írta:
2024.08.29. 12:00:36
Ettől függetlenül egy vicc ez a La Liga-féle FFP, teljesen nonszensz az egész.
Egy 1milliárd euro+ bevételű klubnál hogy pár tízmillión múljon hogy 1:1 vagy 1:4-hez költhetünk az kimeríti a túlkapás fogalmát. Miért nincsenek köztes állapotok mint mondjuk 1:3 vagy 1:2, ami azt jelentené hogy mondjuk 400 helyett nem 200M hanem 250-300 millió lenne a bérkeret, ami máris segítette volna az erősítést és még csődbe sem megy a klub?! (nem mintha 10-20millió euró különbség miatt csődöt jelentene jövőre, teljesen fölösleges szőrszálhasogatás) Kiraktuk a fél csapatot és még így sem tudunk igazolni.
A klubot büntetni azért amiért egy szerződött partner nem fizet időben az szintén nem korrekt dolog.

Mindenki tudta hogy az utolsókig szivatni fognak minket amiért nem írtuk alá a CVC bizniszt(ami egyenlő lett volna a Szuperliga ellehetetlenítésével és 50 év röghöz kötéssel, ami szintén erősen kérdéses jogilag mint az aláírt csapatok jutalmazásai is), ez persze nem menti fel Laportáék kérdéses igazolásait.
Tebas meg büszke lehet a katonás szigorra, aztán csodálkozhat ha majd egy Ligue 1 színvonalasabb bajnokság lesz.
Igen, ezt nem értettem soha, mi ez az óriási lépcső, amikor alig van különbség a két eset között. Ennek bizony kis lépésekben, százalékosan kéne fel/le mennie (vagy nem is kéne lennie... de ha már van....). Pár millió ide vagy oda ilyen tételeknél kb semmi, nem múlhat ezen egy klub közeljövője. Sosem szabadott volna ezen múlnia. Most tételezzük fel, hogy a liga nem szívat direkt minket (nyilván nehéz egy nyíltan madridista elnökkel, de közben meg a fél liga szenved, és még a Madrid sem költhet igazán, szóval...). Akkor is, ez szánalmas. A pénzt mindenhol a pénzt szüli, ha lekorlátozol egy mittudomén... kereskedőt, hogy mennyit kereskedhet, akkor pont annyival lesz kevesebb a bevétele. Ez még akkor is igaz, ha hitelt kéne felvennie közben, mondjuk... raktárbővítés miatt.

Ha jól tudom, a Madrid jogi lépéseket tett Tebasék ellen (vicces, ha még nekik sem tetszik egy madridista, akkor lehet tudni, mekkora a baj...). Már nem emlékszem, pontosan mit, de remélem, végigér a dolog, ez az ámokfutás szerintem durvább, mint amit Bartó művelt, mert ő legalább csak 1 klubot tett tönkre.

Lehet szidni Laportáékat, de azért túl sok esélyük nem volt. Lehetett volna jobban elkölteni azt a kis pénzt és felhasználni jobban azt a kis bérkeretet, de azért bizonyították, hogy amikor hagyják őket (persze csak mert kiskaput találtak), akkor azért jól építettek csapatot ott 22-ben.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.29. 13:23:25

MessiNeymarSuarez írta:
Én is így látom. Értem, mit kell tenni, de a módszerek szerintem bicskanyitogatóak.
Ma azt olvastam nem tudom, talán Toni Juanmarti szerint, 10-15 millió hiányzik az 1az1-hez. Ez tényleg szánalmas lenne, de 40 millió sem sok egy 800+ milliós bevételű cégnél, főleg úgy, hogy még majdnem egy év van a gazdasági év zárásáig, (10 hónap bevételre szert tenni, egyensúlyba hozni a költségvetést 24/25-re)mégis előre korlátoznak.

Gránit: tavaly nem engedtek igazolni, a Libero 40 milliója miatt. 100 millió befolyt játékosokból, 1/2 is tudtunk volna igazolni, de Romeura futotta és Roquera részletre. Gondolom nem Romeu jött volna, és ne felejtsük el, Gündogan 18 milliós fizetését is regisztrálni kellett, valamint Flicknek mások az elképzelései, mint Xavinak.

Másik felével teljesen egyetértek. A legrosszabb, ha a szurkolók így is látják, de jönnek a hiénák a Sociok közül is, akik le akarják most mondatni. Bartomeuék idején hol voltak? Csak nem a haverjai?
Spanyolországban bíróságra vinni? Szerintem veszett ügy, de még a CAS-nál is. Vajon a többi socio elnökjelölt mit tenne? Bartomeu is bólogatott (belügyek, külügyek) mindenre, ezért jutottunk ide.

Szerk: Ha nem keresnék a kiskapukat, a La Masiások sem lennének regisztrálva, mennénk a középmezőnybe, mint a Sevilla. Melyik elnökjelölt lenne erre képes vagy tenne be elnöki letétet? Lehet csak nyerészkedni akarnak, de azt a legnehezebb időkben.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.29. 13:12:21

FcBarcelona1 írta:
2024.08.28. 07:19:54
Most olvasom, Bernalnak valószínűleg elszakadt a keresztszalagja.
Meg lehet köszönni a La Liga, a Barcelona és a fiatalok megmentőjének.
Most már én is perre vinném. Menjünk a legfelsőbb nemzetközi sportdöntőbírósághoz.
Mit tehet még? Pontokat von le?
Kicsináljuk a jövőnket, több tíz, százmilliós károkat okozva, mert egy Rabiot, Guido féle ingyenes játékos nem fér bele.
Rá vagyunk kényszerítve, hogy kicsináljuk az utánpótlást.
A legrosszabb az egészben, hogy ezt sokan nem értik meg, és a klubot hibáztatják érte.
Ebben az esetben mi magunk szögeztük le, hogy nem akarunk a posztra igazolni, mert házon belül akarjuk megoldani. Tehát ha engednének minket igazolni, akkor sem igazoltunk volna senkit erre a posztra.

Ettől még persze nevetséges ez az egész FFP. A legviccesebb, hogy "fair" a neve, miközben pont nem fair, nincs is egységesen alkalmazva.

Az Atleti idén már 185 milliót költött igazolásokra, úgy, hogy az adósságuk messze meghaladja a bevételüket. Itt tegyük hozzá, hogy sokszor azt írjuk, hogy a Liga minden csapatot megszívat ezzel Spanyolországban, de nem. Csak minket. A többiekre ez nem vonatkozik, lásd az Altetit.

https://www.football-espana.net/2023/11 ... -wage-bill

https://www.deloitte.com/uk/en/services ... eague.html

Az utolsó mondatod meg sajnos nagyon igaz. Tegnap is volt olyan vélemény a fórumon, hogy a jelenlegi elnökség egyre tragikusabb pénzügyi helyzetet teremt, és ezért nem igazolhatunk. Miközben az adósságunk évről évre csökken a Laporta-éra óta. De tényleg nagyon sokan azt hiszik, hogy azért nem igazolhatunk, mert nincs pénzünk. Ezzel igazából nem lehet mit kezdeni, mert aki utálja Laportát, az megragadhatja az alkalmat, hogy az FFP-ügy miatt is őt hibáztassa, és ilyenkor fura módon sokan a Liga és Tebas mellé állnak, csak hogy Laportát lehessen szidni (akivel sok mindenben én sem értek egyet, például azzal, hogy megfelelni akar a Liga követeléseinek, ahelyett, hogy bíróságra vinné ezt az egész kutyakomédiát).

https://www.fcbarcelona.com/en/club/new ... s-approved
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

FcBarcelona1 írta:
2024.08.28. 07:19:54
Most olvasom, Bernalnak valószínűleg elszakadt a keresztszalagja.
Meg lehet köszönni a La Liga, a Barcelona és a fiatalok megmentőjének.
Most már én is perre vinném. Menjünk a legfelsőbb nemzetközi sportdöntőbírósághoz.
Mit tehet még? Pontokat von le?
Kicsináljuk a jövőnket, több tíz, százmilliós károkat okozva, mert egy Rabiot, Guido féle ingyenes játékos nem fér bele.
Rá vagyunk kényszerítve, hogy kicsináljuk az utánpótlást.
A legrosszabb az egészben, hogy ezt sokan nem értik meg, és a klubot hibáztatják érte.
Ettől függetlenül egy vicc ez a La Liga-féle FFP, teljesen nonszensz az egész.
Egy 1milliárd euro+ bevételű klubnál hogy pár tízmillión múljon hogy 1:1 vagy 1:4-hez költhetünk az kimeríti a túlkapás fogalmát. Miért nincsenek köztes állapotok mint mondjuk 1:3 vagy 1:2, ami azt jelentené hogy mondjuk 400 helyett nem 200M hanem 250-300 millió lenne a bérkeret, ami máris segítette volna az erősítést és még csődbe sem megy a klub?! (nem mintha 10-20millió euró különbség miatt csődöt jelentene jövőre, teljesen fölösleges szőrszálhasogatás) Kiraktuk a fél csapatot és még így sem tudunk igazolni.
A klubot büntetni azért amiért egy szerződött partner nem fizet időben az szintén nem korrekt dolog.

Mindenki tudta hogy az utolsókig szivatni fognak minket amiért nem írtuk alá a CVC bizniszt(ami egyenlő lett volna a Szuperliga ellehetetlenítésével és 50 év röghöz kötéssel, ami szintén erősen kérdéses jogilag mint az aláírt csapatok jutalmazásai is), ez persze nem menti fel Laportáék kérdéses igazolásait.
Tebas meg büszke lehet a katonás szigorra, aztán csodálkozhat ha majd egy Ligue 1 színvonalasabb bajnokság lesz.
Atlantis
Capitá del Barça

2024.08.29. 11:41:48

ocsike83 írta:
2024.08.29. 11:02:37
Ezzel a témával nem vagyok tisztában, hátha más tájékozottabb.

A Spanyol Liga engedi a külföldi, tőkeerős befektetők csapatvásárlását?
Furcsa, hogy itt nem indultak meg a nagy eladások, mint pl: Angliában.
Szerintem igen, csak nincs benne akkora biznisz itt, mint a PLben, ahol sokkal több pénzt mozgat meg.

A Valenciának lett ugye külföldi (ázsiai) tulajdonosa, valamikor 2015 körül. Csak az nem vált be, finoman fogalmazva. :D

Illetve Pique és barátai is vettek ugye egy spanyol klubbot az alsóbb ligában. FC Andorra, harmad vagy lentebbi osztályban játszik.
Válasz küldése