Ronaldinho Gaúcho #4

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
LM10
Director del Fútbol

2010.12.31. 13:03:24

http://www.youtube.com/watch?v=knMwbVOol14

A kételkedőnek.

SZERK:

Adtak ki róla valamilyen dvd-t? Nekem erről az emberről kell a gyűjteményembe valamilyen dvd :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.12.31. 12:57:12

Barcaforever! Ronaldinho fénykorában igenis pótolhatatlan volt! Amikor neki nem ment, a csapatnak sem ment. Ne legyünk már ennyire könnyen felejtők, és hálátlanok. Amikor hozzánk jött, nagyon mélyen volt a csapat, olyan mélyen, amilyen mélyen még sosem volt, mióta én az eszemet tudom. És neki óriási szerepe volt, h a mélyből a csúcsra repült a csapat. És nemcsak az eredményekben, hanem pénzügyileg is. Rengeteg szurkolót, és ezzel rengeteg pénzt is hozott a csapatnak, + a reklámokkal ugye. Nézzük csak meg utcákon, hány Barca mezes szurkolót láttál R10 érkezése előtt, és után? Mert előtte én nagyon kevesét, fehér mezest viszont annál inkább....

Ha ő anno nem húz ki minket a kakiból, lehet, h a mostani sikereinket sem érhettük volna meg.
Sanama írta:Nem értem a hozzáállást! Kedvencetek volt?

Nekem még most is az egyik kedvencem,és csinálhat bármit,nekem mindig az is marad,mert felejthetetlen élményekkel gazdagított!
Hát én anno, mikor sokat alibizett, nagyon megharagudtam rá, aztán ahogy a távozásánál elment, az sem tetszett, aztán, h a Milanba ment az sem...Akkor hirtelen felindulásból mondtam is rá csúnya dolgokat. De igy utólag azt kell mondanom: valóban örök kedvenc marad! Mert egy korszakalkotó zseni, a klub egyik legmeghatározóbb játékosa, aki sajnos később rossz útra tért, de volt 3 csódálatos éve, ami alatt annyi örömöt adott nekünk és a futballt szerető embereket, mint más egy pályafutás alatt sem tud. Nem tudom azt sem, h hány játékosunkat tapsolt meg a Bernabeu közönsége...sztem nem sokat, de könnyen meglehet, h ő volt az egyetlen. Ott volt a Chelsea-nek lőtt gólja idegenben 2005-ben. Olyat sem láttam senkitől. Olyat tudott, amit előtte senki, és eddig még utána sem. Az ő csillagának leáldozásával tűnt el a Joga Bonito is az európai topfociból.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2010.12.31. 13:10:45-kor.
LM10
Director del Fútbol

2010.12.31. 12:54:56

Sanama írta:Nem értem a hozzáállást! Kedvencetek volt?

Nekem még most is az egyik kedvencem,és csinálhat bármit,nekem mindig az is marad,mert felejthetetlen élményekkel gazdagított!
Ez nézőpont kérdése. Nekem még mindig szimpatikus, és egy zseni, de nem a mostani énje miatt. Hanem azt kedvelem, aki itt a Barcában a kellő hozzáállással hengerelt.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.12.31. 12:52:59

Nem értem a hozzáállást! Kedvencetek volt?

Ettől függetlenül nem tudnám összehasonlítani Messivel :)
ronaldinho89
Capitá del Barça

2010.12.31. 12:25:08

Hát kár érte. Kedvencem volt anno.. és még most is néha elképzeletem hogy mi lett volna ha nem megy el, nem züllik és továbbra is a futballra koncentrál. Hihetetlen volt a pályafutása, olyan mértékben száguldott felfele a csillaga és olyan magasan állt meg, és utána ugyanakkorát zuhant. Otthon már csak majd levezetés lesz. lehet alkot még egy két dolgot, de az annyira már nem az igazi szerintem. azért köszönet neki a barcás évekért. fantasztikus volt.
Kép
II.Eurobarca sigverseny 2.helyzettje
http://filmorigo.blogspot.hu/ - blogom.
LM10
Director del Fútbol

2010.12.31. 12:17:11

Persze, hogy benne lesz öröké a futball legjobbjaiban. VB-t,BL-t, bajnokságot, aranylasztit nyert, stb-t. Anno 2004-ben mikor elkezdtem érdeklődni a foci iránt, ő miatta lettem Barcás( a sors is így akarta, hogy ne a Realba menjen :shock: :) ) Amit művel a 2004-2005-ös szezontól az valami hihetetlen volt.

Nem lehet Messivel összehasonlítani, csupán 1 dologban hasonlítanak: Csúcsformájukban ők a csapatuk kulcsemberei. Ez már Dinhora nem igaz, de rá is igaz volt, itt a Barcánál. Míg R10 olyan trükkökkel ment előrébb a pályán, addig Leo a gyorsaságát, és gyors húzogatásával jut előrébb. A brazilé sokkal látványosabb(volt), de még is azt mondom, hogy Messiből lesz összességben nagyobb játékos. Benne nincs az a brazilos elzülletség, és saját nevelésű játékos, aki gyerekkori sérelmeit, a Barca javította ki Leonak. Ezzel szvsz kialakult Messiben egy szerény bizonyítani akaró játékos ami már vagy 5 éve látszódik is rajta.

Ronnienak pedig még 1-2 év Braziliában, vagy utána még el megy Qatarba, vagy akárhová, és utána papíron is vége a karrierjének.
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.12.31. 12:07:54

Tocy írta: Én is akartam véleményt írni, de mindent leírtál helyettem :) Szóval szóról-szóra egyetértek :D

Tényleg nagy kár, hogy Ronnieban kb 3 jó év volt :cry: Így lényegében nem marad nyoma a futball történelemkönyvében.... :cry:
Ezzel azért vitatkoznék egy kicsit. Mindig is a "nagy R betűsök" közé fog tartozni. Meg merem kockáztatni, hogy egy laikus inkább ismeri Ronnie-t mint mondjuk Leot. Igaz ez a reklámoknak is nagyban köszönhető, de aki csak pár meccsen is látta játszani anno, az nem könnyen fogja elfelejteni...
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Tocy
Director del Fútbol

2010.12.31. 11:59:55

Barcaman14 írta:Braziliában lesz neki a legjobb ez teljesen egyértelmű! Örökké sajnálni fogom hogy így visszaesett. Minidg is a kedvencem lesz. Ilyen könnyedén én még nem láttam embert játszani. Imádtam nézni a megoldásait, és utána csak egy laza mosoly.

És ahogy lentebb is írták Messi jóval hatékonyabb és biztosan nagyobb játékosként fogják emlegetni a futballtörténelemben, de ahogy Ronaldinho játszotta ezt a játékot...
Én is akartam véleményt írni, de mindent leírtál helyettem :) Szóval szóról-szóra egyetértek :D

Tényleg nagy kár, hogy Ronnieban kb 3 jó év volt :cry: Így lényegében nem marad nyoma a futball történelemkönyvében.... :cry:
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.12.31. 11:27:50

Barcaman14 írta: És ahogy lentebb is írták Messi jóval hatékonyabb és biztosan nagyobb játékosként fogják emlegetni a futballtörténelemben, de ahogy Ronaldinho játszotta ezt a játékot...
Így van, Roni mércéje nem feltétlenül a hatékonyság kell legyen, hanem az, hogy hogyan is játszotta ezt a játékot. Megkockáztatom, úgy mint soha senki. Gyakorlatilag minden megmozdulásban ott volt az a kis plusz, ami a világ legjobbjává tette, azzá aki a legjobban végezte a dolgát. Óriási passzai voltak, amit mások csak lestek, óriási trükkjei voltak... nem ezek a cr, és messi féle "huzogatások" , hogy lendületből oldják meg, ronni álló helyzetben is képes volt átverni 3-4 védőt. Emellett, lélegzet elállító gólokat is lőtt. A régi Deco - Ronaldinho - Eto'o fogat miatt szerettem meg ezt a csapatot, és számomra az a csapat marad az első helyen örökké. :)
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.12.31. 11:22:25

Braziliában lesz neki a legjobb ez teljesen egyértelmű! Örökké sajnálni fogom hogy így visszaesett. Minidg is a kedvencem lesz. Ilyen könnyedén én még nem láttam embert játszani. Imádtam nézni a megoldásait, és utána csak egy laza mosoly.

És ahogy lentebb is írták Messi jóval hatékonyabb és biztosan nagyobb játékosként fogják emlegetni a futballtörténelemben, de ahogy Ronaldinho játszotta ezt a játékot...
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Barcaforever
Director del Fútbol

2010.12.31. 11:10:32

menczel írta:8 millió? Annyiért vegyük vissza. Már akkor is megéri ha Leo emiatt még boldogabb lesz. Veszünk neki egy aranylabdás játszótársat :D
Azt nem értem, h egyáltalán egy 6 hónap múlva lejárú szerződésű embert, miért akar valaki leigazolni?Várnak fél évet és ingyen vihetik, amikor már csak a fizetésben kell versenybe szállni a többi csapattal.
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2010.12.31. 07:51:10

menczel írta:8 millió? Annyiért vegyük vissza. Már akkor is megéri ha Leo emiatt még boldogabb lesz. Veszünk neki egy aranylabdás játszótársat :D
Január 10ikén ígyis úgyis kapni fog egyet Xavi személyében 8) 8)

Amúgy szerintem menjen vissza Brazíliába(Ronnie) és ott szórakozhat kedvére,nem kell hajtani ezerrel.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Laci7
Barça B

2010.12.31. 01:56:33

minek venni neki ? :D Ha akarja ha, nem úgyis lesz még egy aranylabdás a csapatban... 8)
Max 150px magas lehet az aláírás kép!
100% Culé!
"Vannak akik azt hiszik a futball olyannyira fontos, úgyszólván élet-halálkérdése. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal több."
menczel
Entrenador del Barça

2010.12.31. 00:47:51

8 millió? Annyiért vegyük vissza. Már akkor is megéri ha Leo emiatt még boldogabb lesz. Veszünk neki egy aranylabdás játszótársat :D
sjd
Llegenda del Barça

2010.12.31. 00:01:53

Barcaforever írta: Az öreg Johan már rég meg mondta, pótolhatatlan játékos nincs, csak rossz taktika.Lásd MU évek óta az elitbe vannak.
Csak egyszerűbb ha nem kell a taktikát változtatni és kitalálni, hogy mi legyen az új (lásd tavaly Ibra vs. idén Villa)
Mert akkor mi is lehetnénk évek óta az elitbe úgy, mint a MU, csak nem mind1, hogy a Villareal mögött 3.-ként vagy pontrekorddal elsőként
messideco
Presidente del Barça

2010.12.30. 23:55:54

Szerintem vissza fog menni Brazíliába, ahogyan tette nem kevés, az európai fociból kiégő/kiszürkülő egykori brazil sztár. Szerintem csak rajta múlott anno a barcelonai karrierje...
Kép
"And my heart will leave you never."
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.30. 11:38:35

Szerintem Ronnie ha hazamegy akkor csupán játszásdiból első szezonjában gólkirály lesz :D. Ha visszamegy akkor biztos hogy meg fogom nézni a meccseit mert ott igazán "kibontakozhat" agyba főbe bolondíthat majd ott bárkit. SZVSZ!:D
noname
Llegenda del Barça

2010.12.30. 11:30:13

Barcaforever írta:http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdar ... t-2058071/

Komolyan csak azt sajnálom, h amikor az orosz venni akarta nem adtuk el vagy 80 millióért.Ott van példának MU nem a kiesés ellen harcolnak Ronaldo nélkül, mi is meglettünk volna nélküle.

Volt választása, ő ezt választotta....
Senki se gondolta volna h így visszaesik. Sztem így is jól jártunk, hiszen az a pénz amit a Milan kicsengetett érte max a neve miatt volt. Mi nagyjából annyiért adtuk el, mint amennyiért vettük.
Nem fogják kifizetni azt a 8 millát. Dinho haza akar menni, bojkottál néhány edzést, felbontják a szerződését, legvégső esetben a saját zsebéből kifizeti azt a pénzt h leléphessen. Örülnék ha hazamenne. Nem való már neki a komoly foci. Brazíliában még eljátszadozhat kedvére, pusztán szórakozásból.Ha nem élvezné a focit, már lehet vissza is vonult volna, hiszen pénze alighanem annyi gyűlt fel neki, amennyi 2 élet alatt se tudna elkölteni.
A Fifa egy szégyen
Barcaforever
Director del Fútbol

2010.12.30. 10:41:16

sjd írta:
Barcaforever írta: Komolyan csak azt sajnálom, h amikor az orosz venni akarta nem adtuk el vagy 80 millióért.Ott van példának MU nem a kiesés ellen harcolnak Ronaldo nélkül, mi is meglettünk volna nélküle.
Utólag könnyű okosnak lenni, te se adtad volna el Dani Alvest 40-ért, amikor bejelentkezett érte a Shopping City, aztán most meg lehet h ingyen megy előbb-utóbb
Vagy nem adnád el Bojant most 30-ért bárkinek, de aztán lehet h mégis ez lett volna a jó döntés
:wink: Pont, h én élen voltak azon kevés ember közül a fórumon, akik mondták, h adni kéne. (Aztán persze szinte kővel dobáltak volna meg sokan)

Senki se pótolhatatlan, Dani is ha menni akar, menjen több pénzt keresni, passz játékban jó, nagyon is, de amit csinál, azt más is el tudja végezni, aki képzettebb egy kicsit.Max h jönne vki a helyére, legalább 20 beadásból 19nél kevesebb menne taccsra. :wink:

Az öreg Johan már rég meg mondta, pótolhatatlan játékos nincs, csak rossz taktika.Lásd MU évek óta az elitbe vannak.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.12.29. 23:06:20

Barcaforever írta:http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdar ... t-2058071/

Komolyan csak azt sajnálom, h amikor az orosz venni akarta nem adtuk el vagy 80 millióért.Ott van példának MU nem a kiesés ellen harcolnak Ronaldo nélkül, mi is meglettünk volna nélküle.

Hát utólag belegondolva, én is így vagyok vele,hogy el kellett volna adni a Chelseanek vagy a Citynek.
NEm is tudom,hogy volt e ilyen látványos formaromlás a focitörténelemben. Biztos volt,de hogy a legeslegmagasabb szintről essen így vissza valaki ilyen mélyre...példa nélküli szvsz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kanty
Llegenda del Barça

2010.12.29. 23:02:45

LG írta: És én úgy gondolom, h hiányzik egy ilyen ember a mai labdarúgás elitjéből.
Teljesen egyetértek. Messi és Ronaldo lehet, h sokkal hatékonyabb, de Ronaldinho olyan dolgokra (volt) képes, amikre ők sosem lesznek. Olyan mególdásai voltak, amelyek után csak néztem és vigyorogtam, hatalmas kedvenc.
Kiváncsi vagyok, h mi lesz vele, talán tényleg haza kellene menni és öröm focit játszani. :cry:
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2010.12.29. 22:54:15

Barcaforever írta: Komolyan csak azt sajnálom, h amikor az orosz venni akarta nem adtuk el vagy 80 millióért.Ott van példának MU nem a kiesés ellen harcolnak Ronaldo nélkül, mi is meglettünk volna nélküle.
Utólag könnyű okosnak lenni, te se adtad volna el Dani Alvest 40-ért, amikor bejelentkezett érte a Shopping City, aztán most meg lehet h ingyen megy előbb-utóbb
Vagy nem adnád el Bojant most 30-ért bárkinek, de aztán lehet h mégis ez lett volna a jó döntés
Barcaforever
Director del Fútbol

2010.12.29. 22:46:29

http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdar ... t-2058071/

Kép
Devid16
Jugador d'estrella

2010.12.23. 00:08:20

LG ezt adom nagyon. Ilyen Ronaldinho féle játékosok talán csak a brazil bajnokságban játszanak. Itt arra gondolok, hogy kicselezek egy védőt és adok egy no look passzt. Meg több helyen is szó volt már arról, hogy a klasszikus 10-es konkrétan kihalt. De eszméletlen ez a [auto_cenzúra]. Engem mindig ámulatba ejt ahogy csinálta ezeket mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Háttal passz, bicikli cselek, flipp-flopp... ezek mind eszméletlenül kivitelezett trükkök voltak tőle. Amúgy én azon is elgondolkoznék, hogy mit jelent ma a világ futbal elitje. Mert van sok jó játékos meg van Messi, CR :roll:
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.12.22. 23:08:06

MessiFan írta:Rondaldinho legyen öreg, lassú, kövér vagy részeg :D. Akkor is megforgat bárkit, bárhol, bármikor.
Ha hazamegy akkor is ő marad Ronaldinho. Ez a név örökre fent marad de nem azért mert reklámokba szerepelt és mert szép a mosolya :D hanem mert technikában ő a legjobb és még sok mindent lehet mondani rá.
Bárcsak ne tunyult volna el és Messivel sz@rrá [auto_cenzúra] volna mindenkit egész európában.
:)
Igen, csak kár, h ezt a mágiát nem évezhettünk sokáig a legmagasabb szinten. De azon is elgondolkodtam, h lehet, h a futball változott meg annyira, h ezeknek a játékosoknak lejárt az idejük? Nézzük csak meg Messit, v. C. Ronaldot, egészen más tipusú játékosok. Mindkettőnél oriási szerepe van a gyorsaságnak. De igazából egyiktől sem látunk igazán látványos cseleket(Ronaldotól régebben lehetett, de már nem), vagy olyan parádés gólokat, mint pl. ez a szabadrúgás, vagy pl. amit az angoloknak lőtt a VB-n, vagy amit a Chelsea-nek lőtt. Szóval egyik sem az az igazi mágus. És én úgy gondolom, h hiányzik egy ilyen ember a mai labdarúgás elitjéből.
Válasz küldése