Ide látom a Sergi karrierjének fordulópontján elhangzó beszélgetéseket:
LE:-Srácok ezt a Roberto gyereket én ekzavarnám a rákba mert még a Granadában is fájna nézni mit csinál
Vezetőség:-Megértjük de átigazolási tilalom van.Még egy évet maradnia kéne.
LE:-Bakker...
A nyári felkészüléskor:
LE:-Na Sergi mivel fizikai fájdalmat érzek ha játszol ezert szépen elücsörögsz a padon aztán tél után nem is hiszem hogy valaha nevezlek még meccsre.
SR:-Mester légyszíves legalább a felkészülési meccseken had játszák!Egy utolsó esélyt!
LE:-Olyan nincs.
SR:-Hozok piát!
LE:-Akkor van!
Első meccs előtt:
LE:-Na mivel Danit állandóan jatszatjuk ezért még egy kicsit had pihenjen,Sergi te kezdesz jobb hátvédben.
SR:-De mester én még életemben nem játszottam ott.
LE:-Vagy ez vagy félév pad aztán lelátó!
SR:-De azt se tudom hogy kell ott mozogni!
LE:-Annyit tudsz mint Douglas!
Meccs közben:
LE:-Most én ennyire beittam vagy most tényleg jól játszik?
Szakmai stáb:-Nem főnök tényleg jól megy neki!
Meccs után:
LE:-Na Sergi következő meccsen ezt kipróbáljuk megint, mert ez most jól ment.
SR:-Köszi Mester!
Következő meccs közben:
LE-Szed valamit vagy valaki korrepetálta, mert megint jól játszik?
Szakmai stáb:-Tudja a frász, te most tényleg jó.Ne nézzük meg az eredeti posztján?
LE-De!Te nem tudom miért igazoltuk le brazil fiú dobd el a koktélt következőnek beállsz.Sergi mész be közepére beáll hogyishijják Douglas!
Meccs után:
LE-No Sergi nem tudom mit szedsz de használ mindkét poszton jó voltál!Te leszel a jobb hátvéd csere amig Vidal nem kap játékengedélyt.
SR-Köszii!
Rafhina sérülése után:
LE-Na mivel rapacsaltunk az átigazolási bann miatt Sergi fiam te leszel a középpályán is az első számú csere.
SR-Akkor most két posztom is van?
LE-Ja!
Vidal első meccsei után:
LE-Figyi Sergi mivel Vidal jelenlegi annyira érzi a játékunk mint nagyanyám a traktorvezetést, ezért egyenlőre maradsz az első számú jobbhátvéd csere.
SR-Jól van mester csak játszak.
Alves távozása után:
LE:-Mivel Dani távozása után Vidal még mindig nem jött rá hogy a hátvéd szóban miért van benne a VÉD szó ezért Sergi te leszel a jobb hátvéd.Vidal irány a lelátó.
SR-Folyamatosan kezdő leszek?
LE-Ja!
És igy születnek a klasszisok!