Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Kash
Entrenador del Barça

2015.02.25. 17:36:55

Alfa írta:A sok (számomra erthetelen ) kritika ellenére szerintem Messi igenis jól játszott sőt véleményem szerint a meccs legjobbja volt . Óriásit küzdött ,hajtott alárendelte magát a csapatnak és mindkét gólnál kulcsszerepet játszott . És ezekutan feljövök ide a topicjaba és azt látom , hogy a meccs utáni kommentek 90%-a szidás. Nem értem ,hogy hogy jutottunk odáig ,hogy Messit szinte minden meccs után kikezdik a fórumon de Neymar bármit csinál soha sem látok egy két negatív hozzaszolasnal többet a topicjaba . És én ezt nem értem , hogy egy Neymar aki eddig semmit hangsúlyozom semmit sem rakott le az asztalra nagyobb "immunitast" kap tőlünk mint Messi (pl: lásd á mostani meccset alig jött pár komment és ott is meglett magyarázvan , hogy fáradt szegényke ) . Ebből is látszik , hogy mennyire hálátlanok a magyarok...
Vannak itt páran, kiknek nem a legnagyobb kedvencük Messi, valamint vannak páran, akik az egekig szokták magasztalni, vagy csak szimplán nem szídják őt minden meccs után. Na most, azoknak, akik nem kedvelik őt, szúrja a szemüket ez a folytonos bevédés meg magasztalás, ezért minden egyes telibeszedett meccs után jönnek ide, és sznoboskodnak. Messi tegnap szinte felszedte a gyepszőnyeget, úgy játszott, ezután jött az a szerencsétlen büntető, amit sokan alig vártak, hogy kihagyja, csak, hogy sokadjára elmondják, hogy szerintük nem neki kellene rúgni. Látatlanban tolják a süket dumát, hogy át kellene adnia Suareznek, Neymarnak, Rakiticnek, amit egyáltalán nem tudok megérteni, hiszen láttuk, hogy mi lett abból, amikor Messi átadta Neymarnak, és az nem az utolsó percben történt, szóval apokaliptikus fáradságra sem lehet hivatkozni.
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.25. 17:15:01

Jaj, komolyan mondom elegem van ebből a tizenegyes mizériából. Most már bármelyik sport honlapra megyek mindenüt ezt a hülye tizit elemzik és fogalmaznak meg baromságokat. Mintha a BL döntő ment volna rá. Van ilyen, hogy kihagynak büntetőt játékosok, még az "Istenek" is. Emberek, nyertünk 2:1-re!!!
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.25. 14:33:36

Alfa írta:A sok (számomra erthetelen ) kritika ellenére szerintem Messi igenis jól játszott sőt véleményem szerint a meccs legjobbja volt . Óriásit küzdött ,hajtott alárendelte magát a csapatnak és mindkét gólnál kulcsszerepet játszott . És ezekutan feljövök ide a topicjaba és azt látom , hogy a meccs utáni kommentek 90%-a szidás. Nem értem ,hogy hogy jutottunk odáig ,hogy Messit szinte minden meccs után kikezdik a fórumon de Neymar bármit csinál soha sem látok egy két negatív hozzaszolasnal többet a topicjaba . És én ezt nem értem , hogy egy Neymar aki eddig semmit hangsúlyozom semmit sem rakott le az asztalra nagyobb "immunitast" kap tőlünk mint Messi (pl: lásd á mostani meccset alig jött pár komment és ott is meglett magyarázvan , hogy fáradt szegényke ) . Ebből is látszik , hogy mennyire hálátlanok a magyarok...
Nem hiszem hogy kritika érte volna, sokan kijelentették hogy jól játszott. A tizenegyesen ment az értekezés és azon hogy bizony sok büntető kihagy mostanában. Illetve hogy jól döntött vagy sem a csukafejessel.

Sőt ha jól rémlik akkor Atletico-Villarel-Man City hármason zsinórban kihagytunk 3 büntetőt, ami finoman szólva is elég gáz.
bence-barca írta: Messi sosem vt az az igazán biztoslábú tizi lövő, de azért nagy százalékát belőtte. Ebben a szezonban viszont ez már a 3.-4. amit kihagyott, ami kijelenthetjük, h sok főleg az adódott lehetőségeket tekintve. Persze egy ilyen kaliberű playa nem engedheti meg magának, h "nyilvánosan" átadja az első számú végrehajtó szerepet (mint pl pár éve Rooney RvPnek adta oda, mondván nem fér bele az, h ő kihagyja a tiziket - akkoriban párat kihagyott), de ha nagyon naiv akarok lenni, akkor most azt mondanám illene átadni a szerepet egy Suáreznek v Rakiticnek, akár Neymarnak. Persze tény, h ők sem tudom mennyire azok az igazán biztoslábúak.
Ebben a kérdésben viszont LE-t nem lehet nem elővenni. Ő kellene szóljon, hogy akkor gyerekek innentől lövi XY. Pl a VIllareal ellen én nagyon mérges volt Luchora, mert az egy dolog hogy Messi kitalálja átengedi, de az edző meg nem kell belemenjen. Nem jótékonysági rendezvény, hogy jaj rúgjon szegény pára egy gólt. Kupapárharc, tizenegyeset be kell lőni.
Kép
Kép
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.02.25. 13:08:01

Egy kis statisztika:

Messi az előző szezonban átlagban 1,3 labdát szerzett, tehát 62 szerzett labda a 46 hivatalos találkozón. Ebben a szezonban az átlag 2,82, tehát 99 szerzett labda a 35 tétmeccsen. A tegnapi meccsen pedig 8 alkalommal szerezte meg a játékszert, ami személyes rekord eddig a szezonban.
tothnandor1
Barça B

2015.02.25. 08:58:19

Tökéletesen egyet értek!!! Még mostanra is sokan elfelejtik, hogy nem lehet egyszerre támadásokat előkészíteni, forintos labdákkal tömni a többieket és mellesleg ugyanannyi gólt rúgni mint amikor őt szolgálták ki a társai korábban. Ennek ellenére Messi még erre is képes időnként, ami ember feletti akarásra, teljesítményre és tudásra vall.
Az, hogy a szurkolók "hálátlanok", az a túlzott szeretetből adódó irreális elvárásokból ered.
Messi páratlan zseni, de emberből van, ezért nem mindenható.
Neymar lecserélése teljesen jogos volt, mert "balettozáson" kívül nem sok hasznosat tett a pályán. Számomra még nem igazolta annyira a képességeit mint amekkora felhajtás van körülötte.
Cseri
Entrenador del Barça

2015.02.25. 08:46:05

Jó meccse volt tegnap,én sem értem az itteni hangulatot,egy erős rivális ellen,-még itt a fórumon is sokan, 50-50%-t adtak a meccs előtt-IDEGENBEN nyert a csapat 2-1-re. Szinte biztos,hogy hazai pályán szerez gólt a Barca, és csak nem kap hármat... A tizenegyeshez pedig oda kell állni,megtette,nem jött be, van és lesz is még ilyen.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Cooh
Jugador del Barça

2015.02.25. 08:20:32

Jól játszott!
Küzdött, hajtott, együtt élt a csapattal és osztotta a zsugákat, nem mellesleg több ember figyelmét is le tudta kötni vagy épp faképnél hagyta őket. :twisted:

Szerintem nagyon akart egy gólt rúgni...a tizi előtt volt is egy fura érzésem és lám nem tudta értékesíteni, de ettől függetlenül remek meccset tudhat maga mögött.

Jó volt ezt a Messi-t látni 8)
Boixos
Llegenda del Barça

2015.02.25. 07:59:54

jól nyomta, semmi különösebb probléma nem volt vele. amikor az egész brigád visszavett, ő is "leállt", de sztem ez nem volt vészes. kűzdött, szerelt, lefoglalt három embert, ha nála volt a zsuga. jó, gólt nem rúgott, mondjuk a büntető bemehetett volna, de biztos vagyok benne, hogy nem ezen a momentumon fog múlni a továbbjutásunk. nagyon megdöbbennék, ha rámcáfolnának.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Alfa
Entrenador del Barça

2015.02.25. 07:29:02

A sok (számomra erthetelen ) kritika ellenére szerintem Messi igenis jól játszott sőt véleményem szerint a meccs legjobbja volt . Óriásit küzdött ,hajtott alárendelte magát a csapatnak és mindkét gólnál kulcsszerepet játszott . És ezekutan feljövök ide a topicjaba és azt látom , hogy a meccs utáni kommentek 90%-a szidás. Nem értem ,hogy hogy jutottunk odáig ,hogy Messit szinte minden meccs után kikezdik a fórumon de Neymar bármit csinál soha sem látok egy két negatív hozzaszolasnal többet a topicjaba . És én ezt nem értem , hogy egy Neymar aki eddig semmit hangsúlyozom semmit sem rakott le az asztalra nagyobb "immunitast" kap tőlünk mint Messi (pl: lásd á mostani meccset alig jött pár komment és ott is meglett magyarázvan , hogy fáradt szegényke ) . Ebből is látszik , hogy mennyire hálátlanok a magyarok...
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MatyiG
Adminisztrátor

2015.02.25. 01:42:30

Tizenegyes szerintem inkább fejben dől el, minthogy a technikán lenne a hangsúly. Ezen a szinten már oda lövik, ahova akarják, csak ugye meccsen nem könnyű nyomás alatt.
bence-barca
Llegenda del Barça

2015.02.25. 01:23:14

Bob_Marley írta: Nem az első kihagyott büntetője az argentinnak....És ezeken párharcok, pontok mennek vagy mehetnek el.
Messi sosem vt az az igazán biztoslábú tizi lövő, de azért nagy százalékát belőtte. Ebben a szezonban viszont ez már a 3.-4. amit kihagyott, ami kijelenthetjük, h sok főleg az adódott lehetőségeket tekintve. Persze egy ilyen kaliberű playa nem engedheti meg magának, h "nyilvánosan" átadja az első számú végrehajtó szerepet (mint pl pár éve Rooney RvPnek adta oda, mondván nem fér bele az, h ő kihagyja a tiziket - akkoriban párat kihagyott), de ha nagyon naiv akarok lenni, akkor most azt mondanám illene átadni a szerepet egy Suáreznek v Rakiticnek, akár Neymarnak. Persze tény, h ők sem tudom mennyire azok az igazán biztoslábúak.
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2015.02.24. 23:48:23

szerintem meg jobb lábbal kellett volna rúgnia... az mostanában biztosabb neki!

amúgy nem értem, hogy annak a játékosnak bíráljátok egy döntését, aki szerintem épp a helyzetfelismerésben és annak jó megoldásában az egyik legkiemelkedőbb (ha nem a legjobb) labdarúgó a világon..
Én ezt a 11es témát, azon kívül, hogy bosszant, annyival lezártnak tekintem, hogy kihagyta.. és akkor mi van?! Semmi! a lényeg, hogy a csapat játéka az első félidő színvonalán maradjon, akkor jó szezont zárunk. :)
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.02.24. 23:37:16

Ha egyenesen bólintja,akkor belefejeli a kapusba... Jól akarta csinálni, egyáltalán nem ezen múlt. Meg amúgy is, nehezen tudom elképzelni,hogy a Camp Nouban 2-t rúgnak,és egyet se kapjanak. Ha kitámadnak,meg lesznek tömve,ahogy ma is kellett volna történnie az egésznek...
Kash
Entrenador del Barça

2015.02.24. 23:31:04

csababarca írta:Nem tudom, szerintem lábbal kellett volna megoldani.
Rossz döntést hozott.
Szerintem is.
Bár fejjel is simán meglehet ezt oldani, sőt, fejjel lett volna a legkönnyebb.
Amiért aztmondom, hogy szerintem is rossz döntést hozott, az az, hogy egyenesen kellett volna bólintania, ehelyett balra csukázott. Ezt lehet látni a videjón isz.
Nem játszott rosszul, de mostmár lőhetne gólokat is, mert ennyi erővel visszalehetne tolni középpályásnak, és megvenni a helyére Agüerot, vagy vissza Alexist. Mekkora lenne már. :D
Iniesta,Busquets,Messi - Neymar,Suarez,Agüero :mrgreen:
Kép
ZolTano
Jugador d'estrella

2015.02.24. 23:27:07

remélem továbbra is Messi lövia büntetőket, nem akármelyin statja van az öszes/ belőtt tizenyegesekből... néha kihagy egyet-egyet, de ,még így is neki van a legbiztosabb lába!
Petr
Entrenador del Barça

2015.02.24. 23:25:09

Mostantól nem Pessi, hanem Missy. A büntetőn kívül nem játszott rossz meccset, bár érzésem szerint a védők mögé beívelt labdáival kezd átesni a ló túloldalára. Jól irányított és mozgott, a védekezésből kivette a részét. A büntetőt pedig tényleg lőhetné más, de nem fogja.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.02.24. 23:16:35

Nem tudom, szerintem lábbal kellett volna megoldani.
Rossz döntést hozott.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.24. 23:12:36

csababarca írta:kihagyta a tizit,azt még lenyelem valahogy, de azt magyarázza már meg valaki,hogy miért fejjel játszotta meg a kipattanót? Semmi értelme nem volt, simán levehette volna,és begurítja,vagy egyszerűen bebelsőzi egyből,ehelyett fű alól akarta befejelni...

Egyébként jól ment, csak ezért a végéért kár volt.
Az magasan pattant fel, gyorsan kellett reagálni, egyből szinte lehetetlen lett volna belőni, levenni meg talán nem lett volna elég idő. Szerintem nem választott rossz megoldást, a hiba inkább a tizenegyesen volt. Viccet félre téve komoly gondunk, hogy nincs olyan emberünk aki csukott szemmel bevágja a büntit. Nem az első kihagyott büntetője az argentinnak....És ezeken párharcok, pontok mennek vagy mehetnek el.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.02.24. 23:01:01

kihagyta a tizit,azt még lenyelem valahogy, de azt magyarázza már meg valaki,hogy miért fejjel játszotta meg a kipattanót? Semmi értelme nem volt, simán levehette volna,és begurítja,vagy egyszerűen bebelsőzi egyből,ehelyett fű alól akarta befejelni...

Egyébként jól ment, csak ezért a végéért kár volt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Ronaldinho0408
Jugador del Barça

2015.02.24. 22:48:20

Komolyan mondom, lassan okafogyottá válik az az érv, hogy Ronaldonak mennyivel szarabbak a statjai, ha hozzávesszük, hogy hány gólt rúg tizenegyesből, mert ő legalább berúgja, érvényt nyer az a mondás, hogy a büntetőt is be kell rúgni és akármekkora isten Messi, ebben mostanában nagyon nem jeleskedik. Nem értem olyan tudással amilyen az övé, egyszerűen nem lenne szabad kihagyni tizenegyest, nagyon rossz érzéssel álltam fel a TV elől.
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.23. 16:39:33

Lionel85 írta:Nem játszott a meccsen, csak ott volt. Mintha csak a mezét küldte volna ki... Ha teljesítménybérben kapná a pénzét, akkor bizony most üres kézzel mehetett volna haza. Hihetetlen mennyire inaktív volt, az elmúlt 2 hónapban nem ilyen volt Leo. Szerintem túl sok az egy hét pihenő mind neki, mind a csapatnak. 3 naponta játszani jobban edzésben tart, mint hetente egyszer.
Én ezt nem így látom. Abban teljesen igazad van, hogy gyengén focizott, de az egyszerűen nem igaz, hogy csak a mezét küldte ki a pályára. A töménytelen mennyiségü ivelgetése a védőfal mőgé pontosan azért volt, mert a középpályánk egy lyukas garast sem ért. A három középpályásunk nem bírta irányítani a játékot és kénytelen volt valamit tenni, hogy eljussunk a kapu elé. Ebből legalább 5 olyan labda volt, ami ha csak egy kicsit rövidebb, most nem írnánk tele a topicokat világvége hangulattal, hanem arról értekeznénk, hogy milyen szeme van a Leonak. Nem sikerültek ezek a passzok, ezért is mondom, hogy gyengén focizott, de még talán rajta láttam az akaratot arra, és ez nem egyszer a pályán a közeliképeken is látszott, hogy valamit tenni próbál az egyenlítésért és hogy qurvára zavarja a tehetetlenség. A többieknek elképzelésük sem volt, hogy mit kellene tenni és ez azért gáz, mert megint csak tőle várjuk, várhatjuk az ilyen meccseken, hogy majd kitalál valamit. Suarez többet volt lesen, mint nem, Ney ugyan próbálta valahogy átjátszani, átcselezni a védősorokat, de ez mostanában nem igen megy neki. Én őt látom leginkább fáradtnak. A cserék későiek voltak, már nem osztott és nem szorzott azok beküldése, mondom annak ellenére, hogy Pedró lábában azért benne volt az egyenlítés. Alves hibája determinálta az elkövetkezendő 80 perc játékát, ezen kellett volna változtatnia LE-nek, már jóval hamarébb. Nem azt mondom, hogy Ő tehet róla, mert valszeg az egész társaság egy "zsák trágya" volt aznap a játékban, de ezért Ő az edző és nem más, hogy kitaláljon valamit, amivel egy kicsit felrázhatja a játékosait. Én már a kezdőt sem nagyon értettem egy hét pihenő után. Nem értettem, hogy minek pihenteti Rakiticet és Masch-ot, de biztosan bennem a hiba.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Lionel85
Llegenda del Barça

2015.02.22. 13:18:39

Nem játszott a meccsen, csak ott volt. Mintha csak a mezét küldte volna ki... Ha teljesítménybérben kapná a pénzét, akkor bizony most üres kézzel mehetett volna haza. Hihetetlen mennyire inaktív volt, az elmúlt 2 hónapban nem ilyen volt Leo. Szerintem túl sok az egy hét pihenő mind neki, mind a csapatnak. 3 naponta játszani jobban edzésben tart, mint hetente egyszer.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.22. 11:57:11

Normandia írta:Mielött felállt volna kétszer is a földet ütötte, nos itt látszott talán számomra először, hogy tehetetlen és hogy bosszantja ez a fajta tehetetlenség.
azért ilyen fajta reakciót ritkán lát tőle az ember. vicces, de pont délelőtt jött ki a lentebb is belinkelt skólsz nyilatkozat, ő is úgy írja le mint egy tök nyugodt palit. nem hisztizik, nem fetreng, nem nyafog ha felrúgják, nem pózolgat a szabadok előtt, nem él át megagiga orgazmust mindent gólnál, most viszont tényleg nagyon dühös lehetett :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.22. 09:55:53

Csak a kedvetlenségére reagálva nem tudom emlékeztek e rá, de a második félidőben volt egy szitu, amikor 5 védő között próbálta megjátszani a társat, amiből gólhelyzet lehetett volna, de sajnos nem sikerült, mert a védők leütközték passz közben. Mielött felállt volna kétszer is a földet ütötte, nos itt látszott talán számomra először, hogy tehetetlen és hogy bosszantja ez a fajta tehetetlenség. Nem kedvetlenség, hanem tehetetlenség. Kicsit meg is sajnáltam.
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.20. 19:20:57

http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_lig ... es-2396081" target="_blank
Paul Scholes is meg szólalt a BL forduló okán. Kivételesen egyetértek vele. :mrgreen:
Válasz küldése