Z.Chris írta:Köszönöm a segítséget, meg is történt az edzőcsere.
Igen kezdő vagyok, de 2009-2010ben játszottam vele csak valamiért meguntam, vagy nem volt időm már nem tudom, és abbahagytam. De most megint megtetszett a játék ahogy olvasgattam a hozzászólásaitokat.
Lenne még egy olyan kérdésem, hogy az edzésintenzitás és az erőnlét edzés milyen %-ban történjen?
Jelenleg még marad a kapus edzés mivel vettem 2 játékost, de idővel majd átállok akkor a védő edzésre. Védőedzésnél melyik felállás a legjobb? 5-4-1? 5-3-2 ? És gondolom ehhez beton középpályások kellenek, hogy ne nagyon birtokoljanak le, vagy az 5 védő megakadályozza a támadásokat?

Régebben mikor játszottam akkor csak a kapus edzést toltam, szóval ne haragudj, ha tudatlan vagyok a védőedzés ügyben. Mindig is 3-5-2őt játszottam, talán játékszervezésre állok át a kapus után. Köszönöm a segítséget!

Az edzésintenzitás 100%-on legyen, tehát az edzésekkel az elérhető legnagyobb maximumot fogják kihozni az edzőid, 100 felé értelemszerűen nem lehet menni, 100%-kal tudod elérni a heti legnagyobb egységűnek számító fejlődéspontokat.
Minden héten kap a játékos adott pontszámot. Ha eléri a pl. a ragyogó szintet, az számít 11.00 vagy annál nagyobb értéknek. Ahogy kapja az edzést, a .00 érték növekedni fog, egészen addig míg el nem éri a 12.00-t, és ekkor lesz lenyűgöző (asszem ez a level 12 neve magyarul - nekem angolra van állítva). Így néz ki a fejlődés. Ha nincs feltelepítve a böngésződre a Foxtrick, rakd fel, Chrome-ra is elérhető.

Rengeteg jó funkciója van, használd csak.
http://ht-box.ru/training.php" target="_blank - ezen a linken tudsz jósolni fejlődést, hogy adott edzéssel, adott segédedzővel, adott korban, stb. jellemzővel hogy fog várhatóan az adott játékos szintet lépni. Értelemszerűen töltsd ki és így tudsz kalkulálni.
http://ht-box.ru/healing.php" target="_blank - sérülés esetén szintén ez ad segítséget, hogy várhatóan az adott beállításaiddal mennyi idő alatt fog felépülni a játékos.
Az erőnléti edzés meg 10-15%-on legyen, ez az optimális. Ha magas %-n csinálod ezt, lassabban fognak fejlődni a játékosok - mármint az alapedzésen, a képességek terén - és megnő a sérülésveszély is, mert nagyon leterheltek lesznek. Nem kell aggódni, 15%-n van, teljesen elég az egész. Legfeljebb ha kollektíven gyenge a csapaté, akkor rakd fel 20-ra egy kicsit, de nem szükséges. Én 12%-n nyomom, elégedett vagyok a látottakkal.
Védő edzésnél értelemszerűen 5 védőt edzetsz meccsenként, 5 játszik hétvégén és 5 hétközben, így tudsz 10-t edzetni. A felállás mindegy, csak 5 védő legyen hátul, a többi mellékes.

A Ht amúgy alapvetően a középpályából indul. Az nyeri átlagban párharcokat, aki dominál középpályán. Azért átlagban, mert ugye jelen van a mindenki által utált random is. Középpályán túljutva támad az egyik csapat. Ilyenkon a támadó csapat támadó szekciója és a védekező csapat védelmi szekciója kerül összehasonlításra. Ha a védelem nyer, a támadás megtört. Ha nyer a támadósor, a gép sorsol a kapus kivételével az egész pályáról, hogy ki kerül gólszerzési pozícióba. Itt a játékost összevetik a kapussal és ha nyer a játékos, akkor van gól, ellenkező esetben hárít a kapus. Kb. 10 támadást vezethet mindkét csapat, de teljesen nem emlékszem már az egészre, mert elég bonyolult a játékmotor.
Nagyjából így néz ki, ahogy leírtam, de nyilván ez a leírás abszolút bagatelizálva van, mert a special event-eket le sem írtam és a random miatt nagyon sok nem várt eredmény születhet, nem is beszélve az időjárással való kalkulálásról és a minimális alap előnyből, ami a hazai csapatot illeti, illetve satöbbi satöbbi.

Volt róla egy jó cikk, esetleg
Mike mester tud segíteni, hogy hol találjuk - Mike: egy fórumtopicban össze volt szedve számra pontosan, hogy melyik SE mit ad, hogy generálódik, mivel lehet előhozni, a weather hogy befolyásolja a meccset, meg mindenféle jellemző, egy maaarha hosszú írás, oldalakon keresztül kígyózott, rengeteg táblázat és info, és nem találom most ezt. Kinda rings a bell?

Ha megvan, másold már be légyszi, sok embernek hasznos info lehetne. Köszi!
Na szóval összességében jelen helyzetben tök mindegy a középpálya.

A lényeg, hogy fejlődjenek a védőid, de úgy alles zuzammen a kp a legfontosabb része a játéktérnek, ha meglesz a link róla, el is olvashatod majd a bővebben. A lényeg, hogy fejlődjenek a védők, mindegy hogy ki játszik, meg hányan játszanak hol és mikor, erre neked még most nem kell majd ügyelned.

Amúgy inkább az 5:4:1-t ajánlom, ha akarsz mégis valamennyit taktikázni, mert így lehet normális széljátékod is és nem egy ember fog árválkodni a középpályán. És igen, itt a szélsők, a támadók és a középpálya 3 elem.

Remélem tudtam valamit segíteni, bár hogy felfogd az egészet, ahhoz még hosszú és rögös út áll. 3 éve játszok vele, de jó ha a lényegét értem ennyi idő után. Tényleg nagyon apró nüanszokon tud elugrani egy-két meccs. Majd ha megkerül a link, meglátod, hogy miért írom ezt.

Próbálom felkutatni én is, addig is sok sikert!
szerk.: Meg is találtam, jó olvasgatást...
http://www91.hattrick.org/Forum/Read.as ... =1&n=1&v=4" target="_blank