Na akkor hosszú az út hazafelé Vol2.
6. Dream Dynasty
draft:
1. (6) Kyle Lowry (Tor - PG)
2. (8) Nicolas Batum (Por - SG,SF)
3. (19) Thaddeus Young (Bkn - SF,PF)
4. (26) Wesley Matthews (Por - SG,SF)
5. (32) Jonas Valanciunas (Tor - C)
6. (56) Isaiah Thomas (Bos - PG,SG)
7. (73) Taj Gibson (Chi - PF,C)
8. (102) DeMarre Carroll (Atl - SF,PF)
9. (108) Jameer Nelson (Den - PG)
10. (115) Timofey Mozgov (Cle - C)
11. (126) Kyle Singler (OKC - SG,SF)
12. (139) Courtney Lee (Mem - SG,SF)
13. (150) LaMarcus Aldridge (Por - PF,C)
14. (163) Ty Lawson (Den - PG)
15. (174) Andre Drummond (Det - PF,C)
Jó helyzetből is volt Slither, de kifejezetten erős draft volt. Batum nem jól kezdett, de a végére voltak szép időszakai. Valanciunas játékideje továbbra is a legnagyobb gond vele kapcsolatban, de jó idényt futott. Lee kihalászása nagyon szép volt (kár hogy hamar kidobtad). Mozgov is remek volt, jó draft volt. 8/10
cserék:
Csere nem volt, pedig lehetett volna, de megszakadtak a tárgyalások neo és Slither között Matyi ügyben. Slithernek elég jó lett volna az a csere Matyi sérülése miatt, persze utólag.
FA:
Itt nagyon szép felvételek voltak. Kezdve Fournier-vel majd Kanterrel vagy éppen Lou Williams-szel. Aztán Gordon sokat segített büntetőkben és triplákban, volt mikor szinte egymaga behúzta a Game elleni párharcot az AS idején. Slither szokásosan nagyon jó embereket halászott ki a végén Ilyasova pl remek volt. 9/10
Itt azért 9/10 szerintem, mert ellenem a PO-ban nem igazán alkalmazta az FA-kat, én nagyon féltem attól, hogy 6-6 lesz, amivel (mint utólag kiderült tévesen) azt hittem kiesek. De végül is ott is azért vett fel embereket, s Gordon kihalászása az egyik legjobb FA felvétel volt idén. Alapvetően mindig volt huzamosabb ideig olyan top50 játékosa, aki FA-ról jött. Kiváló érzékkel nyúlt az "ingyen" játékosokhoz.
Összességében Slither szerintem nem panaszkodhat, kicsit több szerencsével (pont PO-ra behalt IT-Lowry és Matthews) biztos, hogy kiejtett volna engem. Idén nem cserélt ez kuriózum szerintem, mint írta kevesebb ideje volt idén foglalkozni ezzel a ligával, pont talán az a kicsi plusz hiányzott, ami általában megvan Slithernél. És kellett volna valami csere.
Jövőre úgy érzem Lawson kérdőjel lehet, hogy marad-e, elég gyengus idénye volt. Itt elképzelhetőnek tartom, hogy Batum/Lowry/Valanciunas fog bekerülni a Denver irányítója helyett.
5. meslija-arfi
draft:
1. (3) Klay Thompson (GS - SG,SF)
2. (10) Gordon Hayward (Uta - SG,SF)
3. (22) Jeff Teague (Atl - PG)
4. (43) Rajon Rondo (Dal - PG)
5. (46) Jimmy Butler (Chi - SG,SF)
6. (51) Tobias Harris (Orl - SF,PF)
7. (75) Steven Adams (OKC - C)
8. (94) Anthony Bennett (Min - SF,PF)
9. (99) Kelly Olynyk (Bos - PF,C)
10. (118) Greivis Vasquez (Tor - PG,SG)
11. (123) Jarrett Jack (Bkn - PG,SG)
12. (142) Chris Copeland (Ind - SF,PF)
13. (147) Al Horford (Atl - PF,C)
14. (166) Brook Lopez (Bkn - C)
15. (171) Dirk Nowitzki (Dal - PF,C)
Draft után is írtuk meslija jó lehet, s Game-et tudom idézni, aki mindig úgy beszélt róla ha dumálgattunk a ligáról, hogy "meslija csapata nagyon tetszik".
Rondo-nak nem volt jó idénye, Bennett sem jött be, de pl Copeland is az elején sokat segített, a Butler-Harris-Klay-Hayward-Teague ötös meg olyan volt hogy nyamm.

9/10 nálam, Olynyk is rohadt jó volt az elején, tényleg csak Bennett lógott ki erről a draft választásról.
cserék:
meslija-bob
DeMar DeRozan Tor - SG,SF
Marcin Gortat Was - C
Gordon Hayward Uta - SG,SF
Chris Kaman Por - PF,C INJ
Nem figyelted itt még szerintem a sorsolást én ezért preferáltam annyira ezt a cserét, mert szükségem volt Haywardra. Két jó embert kaptál, DeRozan állatsága nem egyszer jól jött és Gortatnak hullámzó volt, de mikor elkapta akkor nagyon jó volt. Összességében szerintem ez jó csere volt neked, mert emberanyagban erősödtél.
meslija-lakers
Steven Adams OKC - C
Greivis Vasquez Tor - PG,SG
Patrick Patterson Tor - PF,C
Round 6Round 10 Traded to
Trey Burke Uta - PG INJ
Marreese Speights GS - PF,C
Spencer Hawes LAC - PF,C
Round 8Round 11
Itt már a sorsolás sokat számított, de pont olyan embereket szereztél meg, akiknek nem igen tudtad nagyon hasznát venni és még cetlit is kidobtál. Ez szerintem egy nagyon rossz csere volt, ezt írtam többször is, cetlivel ez nálam vétó is volt. Anélkül elment volna, de Hawes-ért mi a francért cseréltél azt nem tudom.
meslija-kanty
C.J. Miles Ind - SG,SF
Round 2 Traded to
Kevin Martin Min - SG,SF
Round 5
Ez felemásan sikeredett, Martin sérült is volt és pl Milest én nem adtam volna fel a sorsolása miatt. Martin ha épp, elit fantasy játékos, úgy emlékszem pont Game ellen kezdett ki-ki maradozni sokat jelentett ez pechedre. Közepes csere volt szerintem.
meslija-messifan
Rajon Rondo Dal - PG
Spencer Hawes LAC - PF,C
Round 5Round 7 Traded to
Avery Bradley Bos - PG,SG
J.J. Redick LAC - SG
Round 6Round 12
Ezt mikor anno láttam nem értettem miért, aztán nagyon belelendült ez a két megszerezett fickó, főleg Redick volt megállíthatatlan. Év végére top 30 közeli emberek voltak, s nem adtál értük túl sokat és végre elment Hawes is.

Remek csere volt.
Összességében úgy érzem jól sikerült kevergetni a lapokat, DeRozan-Gortat cserére lehet ma már úgy gondolsz nem kellett volna a sorsolás miatt, de megnyugtatlak Hayward nem volt az igazi a Po-ban.

Csak a Hawes-Burke-Speights csere volt olyan, hogy szerintem nagyon rosszul sikerült a többi nagyjából bevált. 7/10, Hawes-ék nagyon nem jöttek be, emiatt érzem ennyinek ezt.
FA:
Miles alapból sleeper gyanús játékos volt, George sérülése miatt, gyorsan kihalásztad sokat segített év közben, főleg mikor forró volt.

KCP is rendre nálad volt, mikor remek formában tolta. Mirotic-ot rögtön felvetted Butler sérülése után, nagyon be is jött, pótolta Jimmyt. Bennett sokáig nálad volt, pedig alig játszott. Vele azért hamarabb kellett volna valamit kezdeni. Nem volt sok felvételed, de találtál jó játékosokat 7/10. Tetszett, hogy nem lacafacáztál Harrist is kitetted, mert muszáj volt.
Összességében jó szezonod volt, de nyilván csalódott voltál, hogy az első forduló utolsó napján estél ki. Kicsit úgy éreztem nagyon átmentél pontgyártásba és a misc kategóriákra nem volt elég erő. Sok volt a pont-triplagyáros játékosod mint pl KCP-Bradley-Redick-Martin akikkel büntetőben és triplában nagyon erős voltál, de assist-pati-steal nem volt az erősséged. Ha meg ráadásul ők rosszul dobtak, akkor nagy gond volt. Persze rengeteget jelentett Klay és Butler sérülése a Po-ra. Több volt ebben, nagy peched volt a végén, Game betolta a csónakot az utolsó másodpercben és továbbvánszorgott.
Jövőre ígéretes keeper hármasod lesz, Butler-Klay-Horfordra tippelek, de adott esetben egy új környezetbe elkerülő Lopez is talán beférhet, ezt majd az idő eldönti. Az a Butler-Klay duó elég félelmetesnek ígérkezik jövőre is.
4. Splash Brows
draft
1. (15) DeAndre Jordan (LAC - C)
2. (27) Trevor Ariza (Hou - SG,SF)
3. (34) Victor Oladipo (Orl - PG,SG)
4. (39) Markieff Morris (Pho - SF,PF,C)
5. (47) Paul Pierce (Was - SF,PF)
6. (63) Josh McRoberts (Mia - PF,C)
7. (82) Draymond Green (GS - SF,PF)
8. (87) Mason Plumlee (Bkn - PF,C)
9. (111) Gorgui Dieng (Min - PF,C)
10. (124) Julius Randle (LAL - PF)
11. (130) Matt Barnes (LAC - SF)
12. (135) C.J. Miles (Ind - SG,SF)
13. (154) DeMarcus Cousins (Sac - PF,C)
14. (159) Stephen Curry (GS - PG,SG)
15. (178) Anthony Davis (NO - PF,C)
Sokat erről nem kell beszélni, kiváló draft volt. Mi lett volna ha még készülsz is?

McRoberts nem jött és Randle-lel is hamar megjártad, de Oladipo-Markieff-Green-Dieng nagy halászás volt. 9/10, csak azért mert McRoberts pl pech volt s ő azért nem volt a legjobb választás. A többiek is ha maradnak, akkor a végére segíthettek volna.
cserék:
Idén itt sem volt csere. Ezt a te szempontodból sajnálom, mert 1-2 jó cserével senki nem állíthatott volna meg. Olyan alapod volt idén, mint senkinek, írtad többször hogy kevés időd volt, ez talán meglátszott.
FA
Notórius újonc-másodéves felvevő volt Cumbee.

Voltak persze kivételek, de láthatóan nagyon vadászta a fiatalokat. Shumpert amíg NY-ban volt és nem sérült le, jó volt, később Zeller vitte a prímet majd jött a jó öreg Galloway-Augustin.

Utóbbi hatalmas érvágás volt neked, hogy kiesett, irgalmatlan milyen heteket tolt. A végén nem jöttek be a dolgok ellenem, úgy érzem ott kicsit bealudtál Olynyk-Hamilton csere sem volt a legjobb és Millsap sem jött be. 7/10 szerintem.
Összességében Cumbeenak egy nyugodt idénye volt, annyira erős volt az alapja, hogy egy percig nem kellett izguljon, hogy bejut-e vagy sem. Több ráfordítással nálam toronymagas esélyes voltál (esélyesebb mint neo, a sorsolása miatt), sajnos nem volt rá időd, nem úgy jött ki a dolog. Szerintem nagy csere-berélés se kellett volna, elég lett volna talán egy jót meghúzni, még pick áldozás árán is. Nem így történt végül így is alig lehetett téged kiejteni.

Jövőre is top csapat leszel ez nem kérdés, főleg ilyen keeper állománnyal évekig kirobbantani sem lehet a PO-ból.
3. Team Drama Melodrama
draft:
1. (4) Paul Millsap (Atl - PF,C)
2. (13) Eric Bledsoe (Pho - PG,SG)
3. (16) Nikola Vucevic (Orl - PF,C)
4. (17) Andrew Wiggins (Min - SG,SF)
5. (20) Pau Gasol (Chi - PF,C)
6. (66) Andre Iguodala (GS - SG,SF)
7. (68) Patrick Beverley (Hou - PG,SG)
8. (69) Henry Sims (Phi - C)
9. (72) Wilson Chandler (Den - SG,SF)
10. (125) P.J. Tucker (Pho - SG,SF)
11. (128) Tony Allen (Mem - SG,SF)
12. (140) Khris Middleton (Mil - SG,SF,PF)
13. (149) Ryan Anderson (NO - PF,C)
14. (164) LeBron James (Cle - SF,PF)
15. (173) Chris Paul (LAC - PG)
Gasol nagy ötlet volt, megérte benne valóban bízni. Viszont ahhoz képest milyen előkelő pozícióban voltál a drafton nem úgy sikerült érzésem szerint. Beverley is sokat sérült volt, Sims totál felesleges volt, Chandler is bejött grat, Middletonra meg mondtuk, hogy kb az egyik legjobb felvételed volt a draft második felében, erre pont őt elcserélted. Persze nem tudhattad, hogy Parker lesérül. Több volt ebben szerintem, 6/10.
cserék:
neo-lakers
Khris Middleton Mil - SG,SF,PF
Henry Sims Phi - C
Marreese Speights GS - PF,C
Round 1Round 3 Traded to
Joe Johnson Bkn - SG,SF
Zach Randolph Mem - PF,C
Tyson Chandler Dal - C
Round 2Round 6
Lakersnél azt írtam várnia kellett volna, itt is azt tudom írni. 3 öregért már hamar feladtál draftjogokat, Johnson nem is volt idén túl jó és a végén nem sokat tudtál velük kezdeni, mert alig játszottak. Az időzítés miatt úgy érzem nem volt jó csere.
neo.-game
Brandon Knight Pho - PG,SG INJ
Luol Deng Mia - SF,PF
Round 4Round 7 Traded to
Rasual Butler Was - SG,SF
Andrew Wiggins Min - SG,SF
Round 2Round 5
Jól indult, de nem jött be. Wigginst pont akkor cserélted el, mikor még nem igazán volt jó. Knight és Deng is jó húzásnak tűnt, főleg sorsolás miatt is, aztán Knight pont a Sunshoz került, akik alig játszottak meccset és le is sérült. Utólag ez nem volt jó csere.
neo-Krisztián
Duncaenes csere.

Itt szépet nyertél. Várható volt, hogy Duncan azért fog pihenni a szezon vége felé, de nem sokat adtál érte és segített bőven.
Összességében úgy érzem nagyon hamar ellőtted a draftjogaidat és ezzel a szezon későbbi részében be voltál szorítva. Nem nagyon tudtál már mozgolódni, s nem jöttek be maximálisan a tervek. 5/10, mert úgy gondolom kicsit kapkodtál és ráfizettél a végén.
FA:
Volt 1-2 szép felvételed SLoan-Butlert is jó formában kaptad el, de összességében nem volt olyan felvételed, aki egész évben meghatározó lett volna, vagy legalábbis huzamosabb ideig. És szerintem nagy hiba volt, hogy nem hagytál flex helyet magadnak a cseréid miatt, így az amúgy is szűkös lehetőségeid 0-ra redukálódtak. PO-ban is már akkor vetted fel Covngtont és Budingert, mikor az egyiket betenni se tudtad és késő is volt. 3/10. Nem is voltál aktív, s nem igazán sakkoztál jól szerintem.
Összességében neonak biztos nagy csalódás volt ez az év, hiába volt meg a tükörsima alapszakasz győzelem Game ellen a kevés játékosával nem volt esélye. Döntőben is kikapott volna Gametől, a szezon végére "elfáradt" ez a csapat. Több volt benne, de szerintem kapkodtál és ez volt a hiba. Jövőre nem lesz egyszerű, mert elmentek a draftjogok de Paul-James azért jó alap és harmadiknak meg Millsap/Vucevic/Beldsoe harmadik keeper azért több mint jó, de nehéz dolgod lesz.
Lehet téged is nagyon lepontoztalak, többet éreztem ebben a szezonban és nem taktikáztál szerintem jól.
2.Airballers
draft:
1. (7) DeMar DeRozan (Tor - SG,SF)
2. (18) Kemba Walker (Cha - PG,SG)
3. (53) Terrence Jones (Hou - SF,PF)
4. (57) Greg Monroe (Det - PF,C)
5. (65) Darren Collison (Sac - PG)
6. (67) Danilo Gallinari (Den - SF)
7. (88) Enes Kanter (OKC - PF,C)
8. (93) Terrence Ross (Tor - SG,SF)
9. (103) Wesley Johnson (LAL - SG,SF)
10. (114) Ben McLemore (Sac - SG)
11. (127) Marcus Morris (Pho - SF,PF)
12. (138) Marcus Smart (Bos - PG)
13. (151) Blake Griffin (LAC - PF,C)
14. (162) Serge Ibaka (OKC - PF,C)
15. (175) Carmelo Anthony (NY - SF,PF)
Akasztják a hóhért.

Nem igazán sikerült jól a draft, Gallinari necces húzás volt, nem tudtam megvárni vele az év végét. Kantertől nagyon féltem, őt azért tartogattam, de pont azután lett jó, hogy kitettem. McLemore dettó....Collison viszont nagy felvétel volt, jól éreztem, hogy sleeper lesz idén. Jones-szal is beszívtam, Ross amíg nálam volt elviselhető volt, s idén a végéről nagy bummot nem tudtam bevadászni, de viszonylag normális játékosokat szedtem össze a végén. rosszra értékelem a saját draftomat, Jones-Kanter miatt főleg, de ugye DD is hamar megsérült. 4/10
cserék:
bob-messifan
Marcus Morris Pho - SF,PF
Harrison Barnes GS - SF,PF
Greg Monroe Det - PF,C INJ
Channing Frye Orl - PF,C
Marcin Gortat Was - C
Tim Hardaway Jr. NY - SG,SF
Jól indult, de nem jött be. Barnes-Monroe azért nagy veszteség volt, s Gortat idén gyengébb volt mint szokott lenni, Frye-t meg nagyon benéztem. Nem igazán volt jó tripladobóm, kellett egy jó killer, de baromi hullámzó volt, s csalódást keltő idénye volt. Rossz csere volt.
bob-kamaj
Corey Brewer Hou - SG,SF
Donatas Motiejunas Hou - SF,PF,C INJ
Jose Calderon NY - PG INJ
Luc Richard Mbah a Moute Phi - SF,PF INJ
Itt is hasonló volt a terv, hogy egy biztos kezű triplázó embert szerezzek, de végül Calderón is nagy besülés volt. Ha azt veszem Motiejunas és Brewer is jól telejsített később is, míg Calderónnak volt talán 5 jó meccse összesen, ez is egy gyatra csere volt.....
bob-Michaa
Bradley Beal Was - SG
Chandler Parsons Dal - SF,PF INJ
Round 8 Traded to
Carmelo Anthony NY - SF,PF INJ
Terrence Ross Tor - SG,SF
Round 9
Fiatalokat és cetlit szerettem volna Anthonyért. Úgy gondoltam ennél többet nem kaphattam volna, cetli miatt mérges vagyok, mert nem hiába én jobban preferáltam volna egy erősebb draftjogot, de nem kaptam és kényszerhelyzetben voltam, Melonál rezgett a léc. Beal nem jött be, meg sem közelítette a tavalyi szezonját, pedig úgy éreztem Ariza-PP csere még jót is tehet neki és több dobása lehet valamint pattanó-assist-stealben s erősödhet mert előrébb lép. Nem így lett, sérült is volt. Parsons is sérült volt, bár ő azért hozta magát. Mondjuk a Rondo csere kicsit betett, visszaesett utána, de szerencsére nem szignifikánsan. Sos-so csere volt, úgy gondolom többet nem nagyon lehett volna kapni. Bledsoe féle vonalon gondolkoztam még, de ő a sorsolása miatt eléggé fázósnak ítéltem meg. Meslija még szóba jöhetett volna, de nem úgy alakultak a dolgok. Nem volt kifejezetten rossz csere, de maradt benne. michaa nyerte egyértelműen, mert jövőre egy Meloval azért tud előrébb lépni.
bob-game
Matt Barnes LAC - SF
Round 11 Traded to
Rudy Gobert Uta - C
Round 12
Első értelmes cserém volt.

Gobertről pont lemaradtam waiver miatt, rögtön rá is repültem, Game meg elvileg tankolt és Rudy alig játszott nem volt számottevő ember. Utólag nagyon jól kijöttem belőle, s Kanter elment kezdő lett, parádés számokat hozott. Sokat nem adtam érte, Game ekkortájt mindenkitől szabadult volna, utólag ez a csere tuti nem jönne létre. Kiváló volt részemről, szerencse kellett hozzá, hogy kezdő lett a francia. Jövőre hamar elfog kelni a drafton ebben biztos vagyok.
bob-game
Kentavious Caldwell-Pope Det - SG
Round 11 (traded from Air Ballers) Traded to
Shawne Williams Det - SF,PF
Round 10
Második felvonás Game és köztem, na ezt meg ő nyerte. Borzalmas csere volt részemről, képes voltam draftjogot adni egy olyan emberért, akit később kitettem...Sorsolás miatt éreztem lehetőséget KCP-ben és alapból én vettem fel először kicsit a szívemhez is nőtt, de itt gyakorlatilag ingyen adtam egy draftjogot, ha nem is számottevőt, de ez fatális nagy tévedés volt. A semmiért adtam draftjogot....
bob-Krisztián
Zaza Pachulia Mil - C
P.J. Tucker Pho - SG,SF
Round 1Round 6 Traded to
Danny Green SA - SG,SF
Kawhi Leonard SA - SG,SF
Round 4Round 7
Bejött a képbe Krisztián alapból volt pár játékosa, akik érdekeltek volna és PO szempontból Leonard-Green nagyon jó páros volt. Lehet sokat adtam értük, de utólag is 10/10 csinálnám. Leonarddal lett egy nagyon ígéretes játékos, ej ha nem 20-25 perceket tolt volna utolsó héten....Jó csere volt, még ha el is ment az első körösöm, de Leonardért megérte. Le akartam rá csapni, muszáj volt bedobni egy erős ajánlatot, abban a stádiumban senki nem adott volna érte ilyen pakkot, s lehet később sem. Jó csere volt mindkét oldalnak.
bob-Krisztián
Alex Len Pho - C INJ
Timofey Mozgov Cle - C
Round 3Round 8 (traded from NBAiley) Traded to
Dwyane Wade Mia - PG,SG
Roy Hibbert Ind - C
Round 6 (traded from Air Ballers)Round 10
Szintén második felvonás. Kockáztattam úgy érzem bejött. Bár Hibberttől többet vártam, volt egy szép fellángolása, de aztán nagyon messze volt a dupla-dupláktól. Mindkettő PO miatt jött, Wade sokat volt sérült, de mikor játszott, akkor nagyon jó volt. Úgy érzem ez is jó csere volt. KCP-t kivéve csak olyanokért adtam draftjogot, akik később meghatározó játékosok voltak a csapatomban. Wade-Leonard-Green-Gobert volt nálam a mag.
bob-meslija
DeMar DeRozan Tor - SG,SF
Marcin Gortat Was - C
Gordon Hayward Uta - SG,SF
Chris Kaman Por - PF,C INJ
Szükségem volt Hayward/Klay egyikére. Utóbbiért eléggé nagy csomagot is beajánlottam Parsons-Beal-Covington-Gortat is benne volt, de Klayt nem engedte meslija. Maradt Hayward, aki ha jól emlékszem rögtön egy 30 pontos meccsel indított nálam, de ezzel ki is fújt a dolog.

Po szempontból jó csere volt, de többet vártam volna Haywardtól, főleg mikor eladott 4-5 labdát és dobott 30%-kal akkor baromira utáltam. Win-win csere volt szerintem. Nekem Hayward kellett, meslija meg kapott két jó játékost, s DeRozan még talán jobb is volt mint Hayward a végén. Sorsolás miatt nekem fontos volt, többet volt benne, de nem mondanám rossz cserének.
bob-messifan
Jose Calderon NY - PG INJ
Round 7Round 8 Traded to
Reggie Jackson Det - PG,SG
Round 10Round 11
Itt közrejátszottak a Celtics-es kapcsolataim. Na nem összejátszásra kell gondolni, hanem a trade deadline idején együtt izgultunk Messifannal egy másik fórumon, s ahogy véget ért az őrület egyből írtam neki, hogy Jacksont megpróbálnám, mit kér? Természetesen draftjogokat, hamar megegyeztünk. Kockázatos volt, végül mindkettőnket büntetésbe vitt ez a csere. Mondjuk utolsó héten az a töménytelen mennyiségű eladott labda nem volt túl jó Jacksontól, s borzasztóan is indult, de a PO-ra összekapta magát és jó számokat hozott. Messifan talán később kaphatott volna érte többet, bár a yahoo-s trade deadline idején borzasztó volt Jackson. Annyira gyenge volt, hogy volt mikor őt hagytam padon mikor speciel volt tíznél több emberem egy nap. Maga a csere szerintem jó volt részemről, gyorsan lecsapatam egy boom or bust emberre.
Összességében inkább rosszabb cseréim voltak mint jobbak. Főleg szezon elején volt 1-2 nagy baklövésem, de utána azért a Wade-Leonard-Gobert-Green-Hayward-Jackson hatos sokat segített és jól sakkoztam a draftjogokkal. Baromira sajnálom, hogy félre értelmeztem a szabályt. 2-4-4-5-6-7 jogok egyátalán nem lettek volna elkeserítőek a következő embernek sem. 5/10 lett volna a saját értékelésem, de ez bizony 1/10 a büntetés és KCP eléggé belerondít az összképbe.
FA:
na ha itt felsorolnám az összes játékost, akkor itt ülnék reggelig írás közben.

Végül 95 fA felvételem volt, 23 hétre vetítve ez nagyon durva. Gyakorlatilag átlagban négyet felvettem. Én folyamatosan figyeltem az FA-kat volt egy két nagy kihalászásom. Az elején nem igazán találtam jó játékosokat. MKG hamar lesérült, KCP meg rosszul dobott. Utána Barnes remek választás volt, s elindított felfelé. Ott kezdődött egy nagyon nehéz időszakom, mert DD megsérült és Jones is sérült volt (mondjuk neki 2 meccs elég volt, hogy lesérüljön). Barnes-Speights-Mirotic-Mo Williams-Motiejunas-Brewer-Barnes-Zeller-Covington rengeteget segített abban az időszakban. Voltak olyan lépéseim, hogy kitettem embert, hiába volt jó formában (lsd Zeller, Patterson), de muszáj voltam, mert nem igazán volt emberem. Dudley 10/10 örökké emlékezetes lesz, Covington nagy felvétel volt, kár hogy szezon végére elfogyott az ember. Pachulia-Tucker-Wesley-Len-Mozgov-Hendo-Payton-Bargnani-Iggy és tényleg még sorolatnám mind-mind hasznos emebrek voltak. Clarkson kidobása nagy hiba volt, azon majdnem a Po is elment, mert ott 1 kategóriát pluszban fogtam volna neo ellen. És ráadásul később meg remek volt a fiatal Lakers hátvéd. PO-ban is rengeteget segítettek a kiegészítő embereim, sajnos utolsó hétre pont nem sikerült nagy boomot összehozni, s Haslem betegsége pech volt, sokat jelentett volna ő.
Összességében úgy érzem tartós FA emberem nem volt, de cserékben is benne voltak, s az emebreket is sokat forgattam. Covington volt talán az egyedüli hosszann tartó emberem, őt a triplák miatt nem is nagyon szerettem volna elveszteni, aztán muszáj volt. Nehéz szerintem ezt az "ámokfutást" értékelni, de 7/10 szerintem. Én inkább aktuális rövid távú emberekben gondolkoztam, akik hosszabb távúak voltak azokat cserékbe beletettem.
Nagyon kemény szezonom volt, óriási hullámvasút, utolsó helyen voltam az első hónap után, aztán volt mikor vezettem is a ligát egy hét erejéig.

a végére a sérülések nagyn betettek, egész évben pechem volt a sok kihagyóval és mikor 4-5 sérültem volt, akkor totál esélytelen voltam bárki ellen. Szerencsémre a Po-ra pont felépült mindenki, s erősnek éreztem a gárdát, nüanszokon múlt. Game-mel már kielemeztük egymás között, olyan apróságokon múlhatott, hogy Celtics OT a Raptors ellen, Smith hero hármasa Vasárnap, vagy Haslem nem játszatása, Hollis Thompson, Griffinék blowout meccse, Hayward ültetés. Nagyon kemény döntő volt, azért úgy éreztem meglehet ez, de Szerda és főleg Vasárnap annyira kemény volt Game-től hogy nem lehetett vele mit kezdeni. Már Cumbee ellen is nagyon rezgett a léc, aztán Game csapatával már nem lehetett bírni, pár embere borzasztó jó formában volt.
1. OFWGKTA
darft:
1. (70) J.R. Smith (Cle - SG,SF)
2. (71) Brandon Knight (Pho - PG,SG)
3. (74) Carlos Boozer (LAL - PF,C)
4. (81) Jordan Hill (LAL - PF,C)
5. (84) Elfrid Payton (Orl - PG)
6. (91) Avery Bradley (Bos - PG,SG)
7. (92) Omer Asik (NO - PF,C)
8. (95) Rodney Stuckey (Ind - PG,SG)
9. (109) Mike Dunleavy (Chi - SG,SF)
10. (119) Mirza Teletovic (Bkn - SF,PF)
11. (120) Andrea Bargnani (NY - PF,C)
12. (132) Otto Porter (Was - SG,SF)
13. (156) Damian Lillard (Por - PG)
14. (157) Kevin Love (Cle - PF,C)
15. (180) James Harden (Hou - SG,SF)
Lehetőségekhez képest kiváló draft volt. Smith rosszul indult a cseréje után megtáltosodott. Knight hatalmas húzás volt, tavaly én találtam rá, idén Game. Hill-Boozer jól indult, de aztán leeresztettek a szezon végére. Teletovic nagy húzás volt, sokáig irgalmatlanul dobálta a hármasokat. Stuckey is kiváló idényt futott, végén az ő elveszése fájhatott Gamnek, de tök mindegy volt.
Az megvan, hogy ezek közül csak Smith maradt a végére?

Nehéz így értékelni, de nyilván jó draft volt, mert Knight vagy éppen Mirza is remek húzások voltak. Dunleavy-Bradley szintén. 8/10
cserék:
game-messifan
Avery Bradley Bos - PG,SG
Mike Dunleavy Chi - SG,SF
Arron Afflalo Por - SG,SF
Luol Deng Mia - SF,PF
Jó formában lévő embereket cserélt Game gyengébbekre, Afflalonak volt 1-2 remek hete, de idén nem volt az igazi, Deng meg sokat volt sérült. Ha azt nézem, hogy később Bradleyvel valószínűleg jobban járt volna Game, ez nem volt feltétlenül egy jó csere neki, de Denget beletudta tenni egy későbbi cserébe így rossznak sem mondanám. Nagyon jónak indult, so-so csere lett.
game-neo
Brandon Knight Pho - PG,SG INJ
Luol Deng Mia - SF,PF
Rasual Butler Was - SG,SF
Andrew Wiggins Min - SG,SF
Round 2Round 5
Itt kezdődött a "tankolás". Wiggins kellett Gamenek, s mellé cetliket is szerzett és Knight-Deng is később azért elmaradt az előtte levő számoktól. Kiváló csere volt. Neo nem tudhatta, hogy Knightot elcserélik, s Deng sokat lesz sérült, win-win cserének tűnt, de magasan Game vitte ezt.
game-bob
Matt Barnes LAC - SF
Round 11 Traded to
Rudy Gobert Uta - C
Round 12
Barnes jó formában volt, hasznos is volt, utólag ezt nem lehetne véghezvinni ezt a cserét. Game nem akart várni a franciával, utólag ezt én nyertem
game-bob
Kentavious Caldwell-Pope Det - SG
Round 11 (traded from Air Ballers) Traded to
Shawne Williams Det - SF,PF
Round 10
Ezt viszont egyértelműen te nyerted, ezt már kifejtettem, gyakorlatilag egy olyan emberért, akit később vissza is vettél még cetlit is kaptál.
game-Krisztián
Omer Asik NO - PF,C
Zaza Pachulia Mil - C
Pachuliának jó volt a sorsolása, draftjog nélkül megtudtad szerezni, kiváló csere volt és később rengeteget segített a grúz.
game-lakers
Kevin Love Cle - PF,C
Round 6Round 9 Traded to
Khris Middleton Mil - SG,SF,PF
Round 3Round 7
Love, Wiggins megszerzésével "feleslegessé" vált. Jó áron sikerült eladni, Middleton ráadásul sokat segített idén is. Jó csere volt ez.
Összességében 8/10. Gobert miatt egyedül, de a többi nagyon jó csere volt.
FA:
Itt sem rövid a lista.
Kezdődött Lee-vel, aki sokáig segített. Mo Williamsre is hamar lecsaptál, mikor lesérült Rubio, de aztán kidobtad én köszöntem szépen.

KCP-Meeks volt hogy egy időben nálad volt, aztán felváltva segítettek. Aztán Turner-Hendo korszak következett. Payton-Bass is sokáig nálad volt, na meg az év felvétele Whiteside. Pachulia is volt lent-fent, de a végén rengeteget segített. Gallinari kis túlzással egyedül továbblökött a második körbe. Morrow kis túlzással megnyerte neked, szóval nem panaszkodhatsz. 10/10, sok felvételed is volt, s rendre sikerült hosszú távú embereket találni.
Összességében mit lehet erre mondani? Megverted mesliját, neot majd engem is a PO-ban, ráadásul elvileg tankoltál. Mindig találtál olyan embert, aki sokat hozzátett a csapatodhoz a Po-ban talán kis szerencse is kellett, mindig előtudott lépni egy meglepetés ember hatalmas meccsel. Szoros volt a vége, tényleg apróságokon múlt, maximálisan megérdemelted a bajnoki címet gyakorlatilag -2-ről indultál a drafton és utána még el is cserélted a jobb játékosaidat. nem is értem hogy nyertél.

Jövőre tele vagy draftjoggal is Wiggins-Lillard-Harden hármas nagyon ígéretes, előzetesen Cumbee lehet a nagy ellenfeled, de ki tudja mit hoz a jövő. Harden sem fog mindig minden meccsen játszani.

Nagyon nehéz lesz téged bárkinek is legyőzni, jövőre brutál erős csapatod lehet, érdekes lehet majd a többieknek mit találnak ki, hogy végre legyőzzenek, ideje lenne már.
Na így ennyi volt, úgy éreztem megérdemli a társaság, hogy egy nagyon részletes elemzést kapjon mindenki, ha már Game így megkért. Sok sikert és jó játékot mindenkinek a jövőben is, s remélem ESPN-n 1-2 emberrel sikerül majd játszanunk. Sajnálom, hogy beadtam a kulcsot, tényleg elegem lett a yahooból, meg a balszerencséből ebben a ligában. Nem vagyok babonás, de elvagyok itt átkozva sérülések terén. Pont rosszul jött ki, hogy a következő embernek büntetése is lesz. Ibakát direkt nem akartam kidobni, Game írta hogy de hát döntő stb, nem éreztem volna fairnek ha egy ilyen kalibert kidobok s megfosztom a következő tulajt, hogy döntsön megtartja vagy sem.
Remélem tényleg senkit nem bántottam meg az elemzéssel.