Nem baj, úgyis védekezés edzés van beállítva, itt lesz idejük gyakorolni.

Pedig pont erre hívtam fel a figyelmed itt a topicban két-három nappal ezelőtt.zola8787 írta:7ed osztályban 4dik lettem és most kapom a hírt, hogy feljutottam a 6od osztályba, ahol olyanok ellen játszok majd, akik 2003!!! meg 2006ban kezdték a játékot (én meg 3 hónapja). Hát a Hattrick kb bekaphatja a ....
Nem lehet valahogy szólni, hogy mi a francért tettek fel egyet? Lényegében 1 pontom se lesz a teljes szezon alatt, így meg a következő szezont 0 szurkolóval kezdhetem, hát ez remek... Lehet ennyi is volt, ez szerintem egyáltalán nem fair.
annó én is így jutottam fel, mondjuk én akkora már letudtam ha minden igaz 3 teljes szezont meg amelyikben átvettem. Meg én 3. helyezettként kaptam extra indulási jogot, készültem a VI.-ra, végig vezettem a tabellát de a végére lecsúsztam a feljutásról. Már el is terveztem hova igazolok új játékosokat és végül sikerült is bent maradnom akkor VI.-ban és fokozatosan értem el jobb helyezéseket. Tudom ezzel sokat nem segítettem, de ebben a játékban bármi lehet.zola8787 írta:7ed osztályban 4dik lettem és most kapom a hírt, hogy feljutottam a 6od osztályba, ahol olyanok ellen játszok majd, akik 2003!!! meg 2006ban kezdték a játékot (én meg 3 hónapja). Hát a Hattrick kb bekaphatja a ....
Nem lehet valahogy szólni, hogy mi a francért tettek fel egyet? Lényegében 1 pontom se lesz a teljes szezon alatt, így meg a következő szezont 0 szurkolóval kezdhetem, hát ez remek... Lehet ennyi is volt, ez szerintem egyáltalán nem fair.
Köszi a választ, akkor annyira nem izgulok ha nem pártolnak el a szurkolók, csak egyik ismerősöm azt mondta, hogy van amikor elmennek, gondolom a divatszurkolók, ha nem jön az eredmény, nem nekünk szurkolnakRinku írta:...
Egy darab szurkoló nem fog elmenni tőled. Legfeljebb kevesebb jön majd a szurkolói klubba meg kicsivel kevesebben jönnek majd meccsre, minimális bevétel kiesés, de kb. ennyi kézzel fogható negatívuma lesz az egésznek. Amúgy azért raktak fel, mert annyi bot csapat van, hogy mindegyiket folyamatosan sorolják vissza a 7-d osztályba, a játékos csapatokat meg fentebb, így 4. helyezettként is feljuthatsz jelen esetben. Vedd úgy, hogyha nem lennének botok, és 7-d liga sem, itt játszanál ebben a csoportban. Csak ezért ne hagyd abba, lesznek ennél nagyobb bajaid is a játékkal kapcsolatban...zola8787 írta:7ed osztályban 4dik lettem és most kapom a hírt, hogy feljutottam a 6od osztályba, ahol olyanok ellen játszok majd, akik 2003!!! meg 2006ban kezdték a játékot (én meg 3 hónapja). Hát a Hattrick kb bekaphatja a ....
Értem,köszönöm a gyors válaszod. Az a baj,hogy a játékkal nem tudsz minden nap tevékenykedni,mert egyszerűen nincs mit...Michaabee írta:Abszolút jó döntés a kapus, nagyon nem lehet mellélőni ezzel a választással az elején.A kapus annyiból jobb még, hogy a legkisebb kezdeti befektetést jelenti. Hogy mikor éri meg eladni, lövésem sincs, elég rég volt már, hogy fiatalokat edzettem.
Viszont ha a piacot elég tüzetesen átvizsgálod, akkor biztosan meglátod, hogy mikor éri meg a legjobban eladni. Alternatív megoldás, hogy figyeled folyamatosan az árbecslést és amikor úgy érzed, hogy elég pénzt kapnál érte, akkor eladod.
Semmi elképzelhetetlen nincs benne.streho87 írta:most böngésztem az átigazolási piacot, fiatal játékost keresgélve, megakadt egy furcsaságon a szemem, kb 7-8 fiatalnak ugyanannyi volt az ára egymás után, jobban szemügyre véve egy csapatból valók voltak, de emellett volt még 2-3 játékos egy picivel magasabb áron ezen csapatból, valaki tud logikus magyarázatot adni miként tud egy csapat 10 ugyanolyan képességű (jsz-remek, átadás-megfelelő/jó), ugyanolyan korú (17 éves 50-90 napos között) játékost kinevelni egyszerre? Mert nekem a vásárlás az egyetlen ötletem, de akkor minek adja el egyből? Annyit nem hiszem, hogy tud nyerni rajta, hogy jó legyen...meg 60.000-ért voltak kint, sztem sokkal ő sem vehette akkor olcsóbban...
Akkor csekkold mindenképp az extra feljutáshoz kapcsolódó beállításaidat, mert az alapbeállítás úgy tudom, az, hogy feljutsz, ha van ki nem eső bot csapat.zola8787 írta:0Köszi a választ. Nem szeretnék feljutni, szerintem pontom se nagyon lenne eggyel feljebb, max bot csapat ellenÉpítgetek, építgetek, gyűjtöm a pénzt, meg a szurkolókat
Abszolút jó döntés a kapus, nagyon nem lehet mellélőni ezzel a választással az elején.hajnesz írta:Üdv minden régi tagnak!
Kb. 2 éves kihagyás után újrakezdtem a játékot, és végig azon gondolkozom,hogy miért hagytam abba anno... Nagyon szerethető egy játék, de olyan nehéz az elején megindulni
A kapusok mellett döntöttem. Remélem valaki reagál,hogy jó döntés volt-e...![]()
A kérdésem az lenne: nézegettem a piacot, de nem sok konklúzióra jutottam. Mikor éri meg a legjobban eladni a kapusokat? Mikor a "legjobb" az ár-érték arányuk?
Köszi a választ. Nem szeretnék feljutni, szerintem pontom se nagyon lenne eggyel feljebb, max bot csapat ellenMichaaBee írta:Tipikus középmezőnyös semmilyen helyezés.zola8787 írta:Legalsó osztályban negyedik helyezést értem el, lesz osztályozó, vagy ez olyan tipikus középmezőnyös semmilyen helyezés?Ha 2-3-4-5-6-8. osztályban vagy, akkor első helyezettként esetleg lehet osztályozód, illetve ha legalább ötödben vagy, akkor az 5-6. helyezett bentmaradásért osztályozózik, de a 4. az semmilyen esetben sem.
Viszont azt nézd meg, hogy bónusz feljutás vagy hogy hívják be van-e neked állítva, mert ha igen, akkor lehet feljebb sorolnak automatikusan, amivel neked kell eldöntened, hogy jól jársz-e.
Tipikus középmezőnyös semmilyen helyezés.zola8787 írta:Legalsó osztályban negyedik helyezést értem el, lesz osztályozó, vagy ez olyan tipikus középmezőnyös semmilyen helyezés?
Köszi a gyors választ. Ez nekem sem tetszik. Most pl. 3 milliárdom van a kasszában, de mondjuk jó pár játékost fogok venni, akikkel csökken a budget. Ezzel együtt nehéz lesz komoly csapatot összerakni. Ezzel pont azt érik el, ha egyszerre öregednek ki a játékosok, akkor csapat gyorsan, akár 2 osztályt is eshet vissza. Akkor ezzel meg is kaptam a választ a másik kérdésemre. Tehát több korosztályból vegyek játékost, ezzel mindig csak egy-egy játékost kell majd pótolni.MichaaBee írta:Az új pénzügyi rendszerben meg lesz szabva, hogy aktuálisan mennyi pénz lehet egy időpillanatban a folyószámládon. Ez alapból 2 mrd ft lesz, azonban magasabb szintű pénzügyi szakemberekkel ezt a plafont meg lehet emelni akár 4 mrd-ig. A maradék pénzed kötvény formájában tárolódik, s a kötvényből hetente csak egy nagyon kicsi összeg (2 millió) adódik hozzá a folyószámlád egyenlegéhez. Ezt az összeget is megemeli egy pénzügyi szakember, azt hiszem 50 millióig.
Ezzel az intézkedéssel gyakorlatilag azt gátolták meg, hogy valaki ráüljön a pénzére és utána egyszercsak nagyot robbantson. Így nagyon be van szűkülve, hogy egy pénzgyűjtési fázis után milyen gyorsan lehet megindulni felfelé, s őszintén szólva, nekem nem igazán tetszik...
Az új személyzeti rendszer a következő szezon első napjától teljesen felváltja az eddigit.
Az, hogy hány éves játékosokat veszel pedig abszolút a távlati terveidtől függ, mikor mit akarsz elérni, mennyi ideig kell versenyképesnek lennie a csapatodnak, mekkorát akarsz robbantani, stb.
akkor ezer bocsánat!MichaaBee írta:
Akkor előbb tisztázzuk, hogy egyáltalán miről beszélünk.BARÁTSÁGOS mérkőzésről szerdánként, vagy FELKÉSZÜLÉSI mérkőzésről, amit az újoncok játszhatnak hetente hármat tétnélkül más újoncok vagy robot csapatok ellen.
Amit Te kimásoltál, az a BARÁTSÁGOS meccsekre vonatkozik, ott természetesen ugyanolyan edzés van mindenkinek, mint a hétvégi bajnokin. A kolléga viszont a FELKÉSZÜLÉSI mérkőzésekről kérdezett, ott pedig szerintem nincs edzés, mivel ez a bajnoki/barátságos rendszertől teljesen függetlenül működik és csak bizonyos csapatoknak egy meghatározott ideig.
Az új pénzügyi rendszerben meg lesz szabva, hogy aktuálisan mennyi pénz lehet egy időpillanatban a folyószámládon. Ez alapból 2 mrd ft lesz, azonban magasabb szintű pénzügyi szakemberekkel ezt a plafont meg lehet emelni akár 4 mrd-ig. A maradék pénzed kötvény formájában tárolódik, s a kötvényből hetente csak egy nagyon kicsi összeg (2 millió) adódik hozzá a folyószámlád egyenlegéhez. Ezt az összeget is megemeli egy pénzügyi szakember, azt hiszem 50 millióig.Barcaman1993 írta:Volt időm egy kicsit tanulmányozni az új személyzeti rendszert. Elég érdekes.
A pénzügyi szakembert vki el tudná nekem magyarázni? Nagyon nincs kedvem most fordítgatni. Thank you.
Az érdekelne még, hogy az új személyzeti rendszer teljesen felváltja az eddigit?
Illetve azt is tudni szeretném, hogy mi a véleményetek 26-28 éves játékosok szerződtetéséről? Ez azért érdekel, mert 29-31 éveseket szoktam vásárolni, de 3-4 szezonnal később (főleg, ha feljutok) rendre visszaesik a csapat. Kíváncsi vagyok, hogy erről mit gondoltok, hogy melyik éri meg jobban?
Akkor előbb tisztázzuk, hogy egyáltalán miről beszélünk.streho87 írta:nem tudom mennyire tartod hitelesnek,meg mennyire aktuális, de wiki-n volt ez az edzés résznél:
Ha a héten a játékos több poszton is játszott, akkor azután a poszt után kapja meg az edzést, amitől a legjobban fejlődik. Példák:
-Szombati mérkőzésen csatár poszton játszott, majd szerdán szélső poszton, miközben az edzés gólszerzés, akkor megkapja a csatárposzton töltött idő függvényében a gólszerzés edzést.
-Egyik mérkőzésen 40 percet, a másikon 50 percet töltött csatár poszton, miközben gólszerzés edzés folyt, akkor megkapja a 90 percnyi gólszerzés edzést.
-A mérkőzésen 60 percet középpályásként játszott, miután lecserélték. A másik mérkőzésen 90 percet töltött szélső poszton, az edzésnek pedig játékszervezés edzés van beállítva. Ez esetben előbb megkapja a 60 percnyi, középpályán töltött játékszervezés edzést, mivel szélső poszton fele olyan lassan fejlődik ettől az edzéstől és a maradék 30 percre a szélső poszt után járó, felezett játékszervezés fejlődést kapja.
amit kiemeltem ez nekem ezt sugallja, DE! a kérdést jobban átgondolva, felmerült bennem az a kérdés pontosan mit értünk ezalatt, hogy beleszámítanak-e a fejlődésbe, mert itt (wiki-n) azt írta, hogy az edzés maximalizálásban van szerepe a bari meccseknek. Mert én így értelmeztem a feltett kérdést![]()
De lehetséges, hogy ellent is mondtam most magamnak...?![]()
nem tudom mennyire tartod hitelesnek,meg mennyire aktuális, de wiki-n volt ez az edzés résznél:MichaaBee írta:Ez érdekes kérdés, én nem vagyok meggyőződve.streho87 írta:igen bele, de ha jól emlékszek akkor kisebb mértékben, de bele, ezért célszerű felkészülésin ás játékosokat játszatni mint a bajnokin, mert így dupla annyi játékost lehet "húzni". Én pl a felkészülésin játszatom a fiatalokat.zola8787 írta:A felkészülési mérkőzések beleszámítanak a játékosok fejlődésébe?Bár már rég nem újonc voltam, amikor bevezették a felkészülési meccseket, de szerintem az a logikus, hogy nem hat az edzésre. Ettől függetlenül tévedhetek a témában, de ha tudsz linkelni biztos forrásból, akkor hálás lennék, mert nagyon zavar, hogy negyed órája nem találok valami hattrickkel kapcsolatos infót...
Ez érdekes kérdés, én nem vagyok meggyőződve.streho87 írta:igen bele, de ha jól emlékszek akkor kisebb mértékben, de bele, ezért célszerű felkészülésin ás játékosokat játszatni mint a bajnokin, mert így dupla annyi játékost lehet "húzni". Én pl a felkészülésin játszatom a fiatalokat.zola8787 írta:A felkészülési mérkőzések beleszámítanak a játékosok fejlődésébe?
igen bele, de ha jól emlékszek akkor kisebb mértékben, de bele, ezért célszerű felkészülésin ás játékosokat játszatni mint a bajnokin, mert így dupla annyi játékost lehet "húzni". Én pl a felkészülésin játszatom a fiatalokat.zola8787 írta:A felkészülési mérkőzések beleszámítanak a játékosok fejlődésébe?