MichaaBee írta:
Hogy lenne inkorrekt az állásfogalásom, ha direkt hangsúlyoztam, hogy ebben már nem foglalnék állást?
Azt maximálisan támogatom, hogy ha nekem egy adott match-up
megnyeréséhez kell padoztatnom, akkor semmilyen negatívum ne érjen miatta. Ha mindenképp a nyerésre törekszem és ezért nyúlok szabályos eszközökhöz, akkor abban nem látok kivetnivalót.
Ha már azért padoztat valaki, hogy
kikapjon, az valóban megkérdőjelezhető, s mint írtam, ebben nem foglalok most állást, döntsétek el Ti, ez engem nem igazán érdekel. Én mindig a maximális sikerre hajtok, direkt kikapni sosem fogok.
Nem a te álláspontodra értettem inkorrekt, hanem maga a metódusra, hogy akár győzelemhez akár vereséghez (ezt felvetettem mert ez is elképzelhető, s pont mint írtam a szabály engedi, na ez a baj...) padoztass, vagy Game szerint pihentess

Egész ligát befolyásoló dolog, mert nem mindegy az eredmény, főleg ha 12esről beszélünk akkor pláne nagyobb az esély a szoros csatáknak, így bármilyen pihentetés az egészet befolyásolja, ez meg szerintem nagyon nem jó.
MichaaBee írta:
Egy játékos valódi értékét pontosan ilyen dolgok is befolyásolják. Tudás nem egyenlő érték, ez szerintem minden sportágban nyilvánvaló. Cseréknél nem érdekel az egyenlő TUDÁS, ennyi erővel egy 3 hónapig sérült James többet ér egy egészséges Jenningsnél... A valódi tudás mint olyan az állandó, ennyi erővel csak pontosan megegyező tehetségű játkosokat cserélhetnénk... Ez nyilván irreális. Az ÉRTÉK pedig azt jelenti, hogy mennyire ÉRTÉKES számomra, s ha azért értékesebb, mert playoff alatt több meccset játszik, akkor az a csere úgy egyenlő. Vagy ha azért ér többet egy gyengébb játékos, mert nem sérült, az ugyanolyan.
Azért ritkán is vannak 1-1 cserék, de valahol értem a logikát a dologban, mintha arról beszélnénk xy-nak milyen szerződése van s be kell nyelni, csak mivel itt egy 1 éves periódusról beszélünk s igenis fontos hogy adott esetben a PO-ban többet vagy kevesebbet játszik, de ezt eltudom még fogadni valahol, de húzom azért a szám, de amire én utaltam, az inkább a következő bekezdésed
MichaaBee írta:
Magyarázd már el, hogy mi jogosulatlan abban, hogy ha valaki úgy teszi össze a csapatot, hogy a playoff alatt több meccse legyen?

Ez egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy mi a "csalás" abban, hogy valaki két egyenlő játékos közül azt választja, aki számára előnyösebb valamilyen oknál fogva.
Ezt félreértelmezted, én az adott heti dolgokra írtam, hogy a csere legyen hétfőn így ebből regular seasonben nincs előny szerzés. utána úgyis deadline van PO-ban ez nem számít.
MichaaBee írta:
Regular season alatt mindig lesz olyan hét, hogy nekem játszik több játékosom egy héten, aztán másszor meg én szívok miatta. Ebben semmi jogosulatlan nincs, mivel minden csapatnak ugyanannyi a meccse, így a végére kiegyenlítődik a meccsek száma. Semmi jogosulatlanság nincs ebben... Ennyi erővel jogosulatlan az, hogy lesérül pl James és ezért kevesebb meccsem lesz?

Bocs, de ebben a több meccsszám inkorrekt elképzelésben nem látom a rációt.
A regular seasonben teljesen mindegy és egyáltalán nem mérvadó a meccsszám, mert végül kiegyenlítődik, egyedül a playoffban van szerepe. De mire elérünk a playoffig, már rég letelik a trade deadline és senki sem fog hét közben cserélgetni. Ha pedig valaki jó előre stratégiázik, akkor tegye meg nyugodtan, erről szól a játék. Én tavaly nem tettem meg, olyan is lett a playoffom, amilyen...
További mellékes véleményem az, hogy ha valaki a rendes szezon alatt cserélget játékosokat hét közepén, hogy 8-7 helyett 9-6-ra nyerjen, akkor annak nincs ki mind a 4 kereke.

Másrészt, ha már valaki ezt megteszi, akkor megteheti az ellenfele is, semmi nem akadályozza meg benne.

A feltételek egyenlőek.
Ebben itt mind igazad van, én arra utalok, hogy tegyük fel sima 2 napos vagy nem tudom 3 napos vétózási lehetőség van.Aztán a rendszer automatikusan átteszi, ráadásul tudjuk reggel ha a jól emlékszem 9:30kor (CET) van csere a yahoon.Viszont így megeshet olyan dolog ami nevezzük taktikának, hogy valaki folyamat minden héten cserél, hogy ezzel rövidtávon is előnyt szerezzen a több meccsszámmal, nyilván a másik meg tudhatja hogy kevesebbet játszik, így valahol ez kiegyenlíti egymást, szóval igazat tudok neked adni, én mégis úgy gondoltam könnyebbség ha Hétfőn megy át minden csere, illetve akkor 100%ig nem lehet belebabrálni az adott hétbe, csak FA-kal.Én legfőképpen azt szerettem volna ezzel elérni, hogy ne lehessen folyamat ezzel "taktikázni" hogy emberek több meccset játszanak, adott héten.Mert előre tudom rá nézek hétfőn tudom ellenfelemnél van 40 meccs nálam 37, tiszta sor.
MichaaBee írta:
Nyilván a legkiegyensúlyozottabb eloszlást a fantasy alap beállítás adja. De nem feltétlenül kell követni. Ha ettől eltér, akkor más a stratégia és ahhoz kell alkalmazkodni. Ez pedig valahol kihívás is. Mivel ez fantasy, nem kell a valóságban is 100%-ig megegyeznie a játékosok fontosságának.
Igen tulajdonképpen erről "vitázunk"

Amit írsz elfogadom, s így is van, más stratégia, nekem meg pont az e-fajta stratégia meg emberválasztás, stb nem tetszik, mondjuk úgy nem az én kosárlabdáról alkotott képemnek megfelelő.

Én inkább olyan ligában szeretnék játszani, ami közel van a valósághoz, de túltárgyaltuk a dolgokat, nektek ez így jó én ezt elfogadtam, keresek olyat ami nekem jó.
Igazából teljesen tisztában van mindenki a másik gondolkodásával, ezek különböznek, igen én lehetnék "toleránsabb" csak én meg úgy vagyok vele, nem szeretnék végigszenvedni egy évet, miközben máshol megtehetem, hogy az én elképzeléseimmel hasonló emberekkel játsszak.Annak meg nem lenne értelme, hogy úgyis végig "vitatkoznánk" az évet.Meg ráadásul én ha kiszemelek valakit, akkor azért teszem mert látom játszani, nézem az elért statjait, megtetszik, aztán kiderül rosszabb játékos mint akit adok érte.Tavaly pl tök sokáig üldöztem mariont, hogy legyen egy jó védőm, aki labdalopásban is jeleskedik, minden GM összerakná két kezét ha Nick Youngot odatudná érte adni, nekem összejött

Örültem mint majom a farkának, aztán szóltak, hogy ez itt nem jó...Na pl ilyeneknek sem látom értelmét.
Úgy en bloc, a pontozás s a csapatfelállítás 2 oylan dolog ami nálam az elsődleges, kiemelt fontosságú dolog, trade meg meccsszám, meg pihentetés stb még le is tudnék mondani, de e kettő olyan, amivel ellehet érni, ahogy te írod "fantasysabb" legyen a liga vagy "valósághű" én utóbbi mellett vagyok, ti nem, thats all

Ez nem bedurcizás, vagy Cumbee kedvenc szava járásával élve megsértődtem

Én is mérlegeltem, az álláspontok nem közeledtek, van más lehetőségem, "hülye" lennék nem kihasználni hogy van ezer másik liga is, ahol lehet játszani, s én is szeretek játszani

Csak számomra olyan "kell" ami az én értékrendem szerint is játszható.Van rá módom más ligában, így persze hogy azt preferálom akkor.
NFL_ben meg akkor végleges nfl.com????Most már nekem is mindegy csak haladjunk, yahoonak azért jobban tudnék örülni, azt legalább ismerem.
2 liga meg szerintem annyira nem jó ötlet, még ha más is lenne a pontozás stb, én azt annyira nem támogatnám.