Z.Chris írta:Kb. mennyit érdemes rászánni 1 Remek védőre?
És 3-5-2 -es felállásba játszom, mit kell még nézzek a védekezésen kivül?
A 2 szélső védőnek gondolom még az átadása számit, szélsőjáték szükséges?
Ez nagyon bonyolult dolog. Szerintem egy idősebb remek védő önmagában nem ér sokat, 20-40 milliótól többet semmiképp.
A 3-5-2-es felállásnál azt kell nézni, hogy az ellenfélnek milyen taktikája van. Ha erős a középpályája, s jobb mint a tiéd, sőt még középen támadás taktikát is alkalmaz, akkor mindenképp érdemes a két szélső bekket középre nyilazni, így ilyenkor a szélsőjáték képesség nem olyan fontos, elég ha megfelelő mondjuk. Sokkal fontosabb az átadás, hiszen az a támadásépítésnél (különösen kontratámadás, vagy középen támadás taktikánál) kulcsfontosságú. Tapasztalataim alapján egy jó védő jó átadással sokkal jobb teljesítmény nyújt jobban omndva jobban segíti az eredményes szereplést), mint egy nagyszerű védő középszerű átadással, holott az első játékoshoz olcsóbban lehet hozzájutni. Ugyanez igaz a középpályára: elég egy remek játékszervezésű középpályás pl. a hatodosztályba, ha nagyszerű az átadása, sokkal hatásosabb, mint egy kiemelkedő játékszervezésű, középszerű átadással.
Nos, elkezdődött a csapatépítés: miután a két csatárom eladtam, így első ízben érkezett egy 17 éves, 15 napos remek csatár megfelelő játékszervezéssel. Szívesebben igazoltam volna olyat, akinek az átadása legalább megfelelő, de egész egyszerűen nem volt piacon. Még egy ilyen támadó szükséges, és egy kezdőjátékosként és csereként is kiváló középpályás (egy idősebb, kiemelkedőben gondolkodom)), s akkor már elég bő lesz a keret, két kiemelkedő csatárral, a másik kettőt az egész szezonban csak edzem, eladni majd legalább kiemelkedőként szeretném (az edzésszámoló szerint 18 évesen és 33 naposan már világklasszis szintre érhet). Így feladom az első idényem ötödosztályban (az osztályozó elérése már hatalmas bravúr lenne a mezőny láttán), s két szezon múlva lesz elegendő tőkém, hogy olyan csapatot állítsak össze, ami könnyen bent tud maradni, sőt...