bowlinggolyo írta:
Amit láttam képeket az emberkék vhogy jobban ki voltak dolgozva és szntem a PES mindig is jobb volt mint a FIFA ha a játék élményt és a komplett játékot nézzük. De ez csak egy egyéni vélemény
Én kipróbáltam a PES 2008-at,tehát nem csak a levegőbe beszélek.
Előszöri kipróbáláskor a játék lenyűgöző volt számomra,ki is fejtettem ezt a fórumon anno. Szép a grafikája,szebb mint a FIFA-nak,sokkal több az egyedi,érdekes ötlet benne,nincsenek elnagyolva az apró részletek sem. Néhány példa: a gólöröm sokkal sokszínűbb,változatosabb,a partjelző tényleg beinti a lest,néha még kicsit késik is vele(!),a bíró a szabadrúgásoknál tényleg a sípjába fúj,lefújásnál felemeli a kezét. A szögletzászlót lengeti a szél,a szurkolók pedig sokkal élethűbbek mint eddig bármikor.Ezek elsőre nagyon meggyőztek engem,azonban később rájöttem vannak negatívumok is,bőven: a játékosok futása nevetséges,nagyon rosszul eltalált,és ez rombolja a grafika által keltett egyébként jó képi világot.Amikor kapura vezettem labdát,a kapus szinte kivétel nélkül mindig kifutott a kapujából,és nem tudtam elgurítani mellette.Maga a játékmenete sem volt olyan jó mint a FIFA-ban. A passzok,a megindulások,egyszerűen nem voltak gördülékenyek, nem voltak élvezhetőek.És ami talán a legrosszabb,nagyon hiányoznak a licenszelt dolgok.A csapatok neve,a stadionok,mind nagyon zavaróak,és lehangolóak voltak. És akkor még nem beszéltem a menedzser mód hiányáról,ami számomra és szerintem sokak mások számára is a focis játékok lelke.
Összességében tehát szép a grafika,jók az ötletek,változatosabb a játékmenet,DE nincs manager mód,nemlétező csapatokkal kell játszanom nemlétező stadionokban,rossz a játékosok mozgása,és kevésbé élvezhető maga a játékmenet(ez persze személyes vélemény).Ja,és nincs magyar kommentár..
A FIFA PES összehasonlítás tehát nálam még mindig a FIFA győzelmét hozza. A PES-t annyiból tudom értékelni,hogy láthatóan többet dolgoztak rajta a fejlesztők,mint a másik játékon,viszont mint játék, a FIFA a jobb.