Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Mondjuk azonos időt ment Vettellel. És azért Vettel ügyesebb pilóta, több tapasztalat. Persze bármi lehet. Főleg, itt az első kanyart nagyon nehéz bevenni a rajt után. Bottas meg utóbbi időben ért, a Ferrarik amortizációjához.Nero. írta:Bottas idejéből kiindulva jo lehet a Merci holnap, ezen a pályán lehet előzni is simán felérhet. Kivancsi vagyok Raikkonen mennyire tud majd segíteni Vetteknek...
Pesszimista vagyok ezzel kapcsolatban, valahogy úgy néz ki a balszerencse kissé hátráltatja idén Lewist, legalábbis eddig és hát na ilyenkor már folytatódni szokott az "áldás", aztán persze lehet hogy fordul a kocka.S.Agüero írta:14 pont a hátránya, és erősebbnek tűnik valamivel a Mercedes, illetve a versenynaptár kétharmada még hátra van, de kezd eldőlni?
Kezd elúszni ez a vb ha még a technika is hátráltatni fogjaS.Agüero írta:Hamilton 5 rajthelyes büntetés. Így szinte biztos, hogy Bottas és a két Ferrari, illetve a Red Bullok mögül fog rajtolni. Bár valószínűleg a dobogó így is meglesz neki, de lehet picit növelni az előnyt megint akár.
Egy hét után nem fognak beleszólni ebbe a vb harcba. Láthattuk a versenyen is hogy meddig vártak az ítélethozatallal. Vettel hibázott, megbüntették, téma lezárva. Be lett állítva bűnbaknak, a világ egyik fele önelégülten tapsol, a másik fele pedig azt mondja, majd a pályán eldöntik, Hamilton meg könyöröghet Bottas után. A vádaskodás mellett sokan azt elfelejtik, ezek a srácok gyerekkoruk óta versenyeznek, Hamilton tökéletesen tudja hol tud ő sakkozni, Vettel pedig jelezte, neki nem pinája van, baromi egyszerű ez a sztori, kőkemény a vb harc, adrenalintól túlfűtve pedig bármire képesek a pilóták, nem gondolják át kétszer az adott szituációt.Nero. írta:https://www.youtube.com/watch?v=iOI2It_W3No
Akkor valaki magyarazza el nekem, hogy itt 0:08nal pontosan mit csinal Vettel is mi lenne a megfelelo szankcio erre. Ha ezt valamelyik ujonc huzza meg akkor meg fel is kepelik azonnal, a FIAnak nem posztja merlegelni hogy kik voltak ezek a versenyzok es hol allank jelenleg a VB pontversenyben.
Biztos vagyok benne hogyha ez forditva tortenik meg akkor mindenki habzo szajjal szidna az angolt.
Mivel a versenyt megnyerte volna, így rögtön 13 pontra büntették, ami azért nem kevés, mert nem volt ez egy olyan veszélyes manőver, viszont tény szabálytalan volt. Ennyi.Bob_Marley írta:Túl van ez fújva és versenyen se büntettem volna meg, pedig ritka tajparaszt viselkedés volt, de a verseny hevében hát legyen, de következő futamra kellett volna neki dobni egy 10 rajthelyes büntetést és le van tudva.
Felesleges csinálni a cirkuszt, ez a "közmunka" így elég vicces.
Adja itt az ártatlant, meg a nagy arcát, ahogy tőle megszoktuk. Viszont Vettelnek össze kell szednie magát, mert lehet, hogy picit lassabb a Ferrari, de versenyképes. És Hamilton, ha valahogy kiesne Bottas meg feljönne rá, lehetne játszani a gondolattal, hogy neki is esélye van VB-t nyerni. Persze ahhoz tökösebben kell viselkednie. Viszont nála is elpattanhat a húr. Ekkora lehetősége ugyse lesz megint címet nyerni.S.Agüero írta:"Hamilton többször is fékezett a kanyarba menet, 90-ről 50 alá lassul a a kanyar közepéig. Az első újraindításnál hasonlóan, de mégsem teljesen így tett, hiszen ott már a kanyar előtt jelentősen lassított miközben Vettel sokkal hátrébbról követte. A helyzet tehát hasonló, de nem ugyanaz."
Wéber Gábor
Persze, hogy tudta hogy ez lesz, F1 es autók nem mennek 40-50 nel. mikor 370 a vége még a boxban is 80 vagy 120. a tempó szóval, számított rá a jó öreg Hami.mess2009 írta:én nem vitatom, hogy a büntetés így jogos ahogy történt. de egy percig sem hiszem, hogy Hamiltonnak nem éppen ez volt a szándéka!! egy hátulról jövő koccanásban ezerszer valószínűbb, hogy az orrkúp miatt a hátsó kocsi megy tönkre, de min. egy cserére szorul. na-mármost Vettel dühe nyilván ennek szólt (mondhatjuk nyugodtan, hogy be vette a cumit...)
abba gondoljatok bele, hány baleset lenne, ha azokban a szituációkban ahol a természetes, elvárt, normális!!! magatartást amire MINDENKI SZÁMÍT néhányan csak úgy felrúgnák?! a kigyorsítások éppen ilyenek! hatalmas sebességgel centiméterekre mennek egymástól baleset nélkül, mert mindenki az ésszerűség szerint cselekszik.
tudom, a SC.utáni trükközésben ez felborítható, számítanak is erre általában...Vettel most ezt benézte és begurult mert pontosan tudta hogy szándékosan meg [auto_cenzúra]....
Hú. Ez nem túlzó, hanem gyenge példa. Hamilton nem folyamatosan 40-el ment, hanem elvette a lábát a gázról, és 20-30 km/h-val lassult le, illetve ki sem gyorsított a kanyar után.Talán egy kicsit túlzó példa, de ha városban csak 40-nel megyek és belém jönnek hátulról a kutya nem kérdezi meg, hogy miért hajtottam indokolatlanul lassan!