mess2009 írta:én nem vitatom, hogy a büntetés így jogos ahogy történt. de egy percig sem hiszem, hogy Hamiltonnak nem éppen ez volt a szándéka!! egy hátulról jövő koccanásban ezerszer valószínűbb, hogy az orrkúp miatt a hátsó kocsi megy tönkre, de min. egy cserére szorul. na-mármost Vettel dühe nyilván ennek szólt (mondhatjuk nyugodtan, hogy be vette a cumit...)
abba gondoljatok bele, hány baleset lenne, ha azokban a szituációkban ahol a természetes, elvárt, normális!!! magatartást amire MINDENKI SZÁMÍT néhányan csak úgy felrúgnák?! a kigyorsítások éppen ilyenek! hatalmas sebességgel centiméterekre mennek egymástól baleset nélkül, mert mindenki az ésszerűség szerint cselekszik.
tudom, a SC.utáni trükközésben ez felborítható, számítanak is erre általában...Vettel most ezt benézte és begurult mert pontosan tudta hogy szándékosan meg [auto_cenzúra]....
Persze, hogy tudta hogy ez lesz, F1 es autók nem mennek 40-50 nel. mikor 370 a vége még a boxban is 80 vagy 120. a tempó szóval, számított rá a jó öreg Hami.
Vettel amúgy nagyon tökös volt, ilyet még sose láttam, hogy fogja és odavágja hozzá a kocsit. Viszont a Ferrari jobb, mint gondoltam, nem tudta megelőzni a brit csoki. Időmérőn még fejlődni kell, de jó lehet. Amúgy a Merci is fejlődött gumikezelés terén, bár itt nem lehetett látni, valamint a Red Bull is előre lépett.
Ezen az eseten túl kell lenni, Vettel manővere nem annyira veszélyes, ha kiüti Hamiltont, oké a büntetés, de így a maximumot kapta. Büntettek meg versenyzőt már azért mert túl lassan, ment be a boxba, és most Hamilton is rádiózott, hogy lassú a biztonsági autó, vagyis nem tudja melegíteni a kerekeit fékeket. Erre megy 50-nel. Tutira sáros a dologban, De ezen túl kell lépni. Végre volt egy jó futam. Kár, hogy olyan nyerte meg lett a második, aki nem érdemelte meg.