Marcelinho írta:
Nagyonkérlek fejtsd ki bővebben
Konkrét érveket, tényeket írj...
Előre is köszi

Ma semmi képp sem akartam ebbe bonyolódni, mert úgy érzem lázas vagyok, pihenni szeretnék, de mivel időközben más topikokban is leadtam néhány hsz-et, igazságtalan lenne ide nem reagálni.
"Számomra felfoghatatlan, hogy sokan mire fel emlegetik szupertehetségként Lewis Hamiltont. "
LH tavaly újoncként robbant be a Formula 1 versenyeibe, s kis híján VB lett belőle. Elég fiatalon. Mi ez, ha nem tehetség?
"a Mercedes megbízhatóságának köszönheti a győzelmét.
Én is ezt a véleményt osztanám. Egyedül ennek. Semmi másnak."
Semmi másnak? Akkor tavaly nem volt ennyire megbízható a Mercedes? S a csapattársával, Kovalainenel mi van? Miért nem Ő lett a VB? Vagy esetleg 2. vagy 3.? Ő tudtommal csak a 7. lett a pontvadászatban. A Mercedes "megbízhatósága" rá nem terjed ki?
"Egy cseppet sem jobb pilóta Hamilton mint Massa. Massa alatt többször megállt az autó, hibázott a csapat... Mindenki ismeri a történteket."
Lehet nem jobb pilóta LH mint FM. S igen, mindenki ismeri a történetet. De miért ezzel kell jönni? Amikor egykori kedvencem Mika Hakkinen autója sz@rakodott én sem azt mondtam, hogy Schumi csak mákkal tud folyton nyerni. El kell ismerni a másikat is. Meg amúgy is, a győzelmet nem kell magyarázni.
"Tehát ki a jobb pilóta? Felipe Massa."
Lehet. Ki tudja?! Szerintem itt igazán már nincsenek oly' nagy különbségek az elit versenyzők között. Meg amikkel érveltél nem igazán mérvadóak ennek eldöntésére.
"Csak egy ponttal szerzett kevesebbet, mint Hamilton, akinek szinte hibátlanul működött az autója az egész szezon során. A technika kevesebb esélyt adott neki a pontszerzésre, de így is majdnem sikerült...
Persze itt majd jönnek az okoskodók, miszerint ez egy technikai sport és ez bennt van a pakliban. Ám legyen. Hamilton a világbajnok, de nálam Massa a győztes."
Én akkor az okoskodók táborát erősítem, bár ez is relatív. Próbálom reálisan látni a dolgokat, s úgy vélekedni, hogy ne legyek elfogult egyik irányba se. Ahogy a focit is, a Formula 1-et is pontokra játszák, ezeket összesítik, majd végül kirí melyik csapat/pilóta volt jobb az évben. Amikor a Real Madrid ugyan annyi ponttal lett bajnok mint a Barcelona, akkor sokan felháborodtak. Vannak szabályok, melyek ismeretében vágnak neki a felek a szezonnak. Pulttól való távozás után pedig, reklamációt nem fogadunk el. Hogy ha Hamilton 1ponttal nyerte meg a VB-t, akkor 1 ponttal nyerte meg, nincs ezen mit vitatkozni. Máskor majd jobban odafigyelnek a Ferrarisok. S az, hogy a Te szemedben Massa a győztes, az megint más. Jó éve volt, kívánok neki még sok szép, hasonló szezont.
"Egy igazi bajnok nem versenyezhet így, ahogy Hamilton tette. Ez nem méltó egy bajnokhoz, nem lehet rá büszke. Az ő autójával, egy biztos harmadik helyet hozni kellett volna."
Amikor a Te Massád végigment egy futamon mindig első lett? Mert ha egyszer épp lecsúszott a dobogóról, akkor örülhet, hogy nem Ő lett most a VB, mert nagyon nem érdemelte volna meg.

Látod milyen szoros a mezőny, hogy mondhatsz ilyet?!
"Nem lett volna méltóbb úgy ünnepelni egy világbajnoki aranyat, hogy a dobogóról locsolom a pezsgőt a csapatomra?"
Ha dobogóról pezsgőt locsolva ünnepelné a VB aranyát, akkor azt mondanák: "Méltóképp ünnepli Hamilton a...". Így, hogy a garázsban...:"Hamilton a garázsban ünnepli a ...". Most akkor ez miben változtat? A lényeg, hogy VB, s ezen a tényen semmit sem változtat, hogy s miként ünnepli. Itt nem arra mentek, hogy megnyerje a futamot, hanem a biztosra (ami majdnem rosszul sült el). A motorja is vissza volt fogva...
"Ehelyett, az utolsó körökben megelőzi a mezőny legfiatalabb versenyzője (Sebastian Wink ) aki (papiron) a mezőny harmadik leggyengébb autójával versenyez."
Ügyes kis pilóta Vettel. Semmit sem von le az érdemeiből Hamiltonnak, hogy egy nála fiatalabb előzi meg.
"És az utolsó kanyarokban azért kell imádkoznia, hogy a megelőzze a mezőny szintén nem kiemelkedő technikával versenyző Timo Glockot... "
Hát barátom, ilyen a Formula 1. Erős a mezőny, sokat javult az elmúlt évekhez képest.
"Nevetséges..."
Szerintem belőled csak az irigység beszél. Ez nem igazi szurkolóhoz méltó. Mindig tisztelni kell az ellenfelet. A legnagyobb fociedzők is erre tanítják meg "fiaikat".
További szép és jó estét.