Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
danko94
Entrenador del Barça

2010.06.27. 15:36:18

ozsimiki írta:...
De legalább volt izgalom, volt kavarodás és nem kellett hozzá eső :wink:
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.27. 15:36:04

miihii írta:
ozsimiki írta:gondolom miihii fog írni ismét, h már az se elég ha megbüntetik, de szerintem kollega ha belegondolsz, ismét csak nevetséges döntést hoztak. azokról az esetekről idén nem is beszélve, amikor egyáltalán nem hoztak semmilyen döntést.

1 db évre sőt 9 futamra ez már kicsit sok(k) :?
Nem terveztem írni,de abban biztos voltam,h ismét meg leszek találva.Mintha kumma sok közöm lenne hozzá,h milyen döntést hoznak a bírák :roll:
Ahogy Mikaos írta,ha az van a nagykönyvben,h ezért ilyen büntetés jár,akkor azt kapja.Pont.Más versenyhelyzetben többet jelentene,mert mondjuk ha nincs ilyen előnye kettejüknek a többiekkel szemben -ergo nagyobb a csoportosulás mögöttük- ,akkor pozíciókba került volna,tehát a visszakapaszkodással együtt veszített volna bőven.De most volt akkora különbség a javára az üldözők előtt,h nem sokat jelentett.Ez van.
ez van. aha, az nem gond,h addig vártak a döntéssel míg lett ekkora difi, épp ezt írom én is,meg kamaj is. ha egyből meghozzák (elég tiszta eset volt),épp,h poziciókba került volna neki, mind1. nem magyarázom tovább.

vicc,remélem lesz pár óvás Ferrari részről,meg mindenki részről.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2010.06.27. 15:36:59-kor.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
ab1daL
Director del Fútbol

2010.06.27. 15:35:58

danko94 írta:Alonso egy annyira undorító ember, végigrinyálja a versenyt ahelyett hogy versenyezne...Hami azzal h megelőzte a safety car-t nyert 6 helyet de bukhatott volna vele, neki bejött mert megúszta egy box áthajtással, nmtom mit sírtok, olyanok vagytok mint a barca ellenszurkolói, hogy ha mi nyerünk akkor a bírók tolnak minket. Érdekes lenne, ha Hami lenne a 9. rinyálna és megvágnának előle 6 versenyzőt mit szólnátok? Nem hiszem hogy azt, hogy jogos mindenkit megbüntetni. Ha Alonso bejön 9.-nek és 3. lesz akkor az év vicce lesz... :roll: :roll:
Testvérem mondd már el, te ilyen esetben maradnál csendben, hogy hát lesza*rom hadd menjen a hamilton, én meg kussban majd végignézem ahogy szabályít szegve nyer. (hozzáteszem, én hamiltont nem bírom ,a hogy látom te Alonsot nem:) ) Továbbá az elöző futamokon is volt pár olyan eset, amikor legtöbben büntetést adtak volna 1-2 megmoccanásért, cselekedetéért, megúszta. Évek során kialakított magáról olyan képet, mint amilyen CR. kb..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ab1daL 2010.06.27. 15:37:40-kor.
danko94
Entrenador del Barça

2010.06.27. 15:34:21

Alonso egy annyira undorító ember, végigrinyálja a versenyt ahelyett hogy versenyezne...Hami azzal h megelőzte a safety car-t nyert 6 helyet de bukhatott volna vele, neki bejött mert megúszta egy box áthajtással, nmtom mit sírtok, olyanok vagytok mint a barca ellenszurkolói, hogy ha mi nyerünk akkor a bírók tolnak minket. Érdekes lenne, ha Hami lenne a 9. rinyálna és megvágnának előle 6 versenyzőt mit szólnátok? Nem hiszem hogy azt, hogy jogos mindenkit megbüntetni. Ha Alonso bejön 9.-nek és 3. lesz akkor az év vicce lesz... :roll: :roll:
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.27. 15:34:05

danko94 írta:Eddig a legjobb verseny idén szerintem. Még a végén Alonso lesz a 3. ha Buttonékat megbüntetik :?
ez a legjobb verseny? azért volt extrákkal jobb verseny már idén, egy db előzés nem volt tulképp ami az elejében történt.

vagy Webbo nagy esése miatt lenne ez a legjobb?

bocsi,de ez közel sem vmi húdenagy verseny szerintem. Kanada is jobb volt, meg még pár idén.

Gergo ne emlegesd már a csapatot, nem érdekel kinek a hibája,de a versenyzőt szokták büntetni,mivel a versenyző ér el pozíciókat, pontokat a kocsival, nem a csapat a boxban.

az meg külön vicc lesz,ha a többi felsoroltat verseny végén 20sec-el megtosszák, miközben Hami megúszta 10-12el max.
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2010.06.27. 15:28:40

Egy büntetést sosem a nyert időhöz alakítanak, hanem a szabálytalanság mértékéhez.
Volt már olyanra is példa hogy vki levágott egy kanyart nyert egy pozíciót majd kihívták egy büntire és bukott 10 pozíciót.
A szabálytalanság mértéke egyensúlyba volt a bukott pozíciók számával? Nem. A szabálytalanság mértéke viszont egyensúlyba volt a büntetés mértékével.
Itt meg teljesen fogalmunk sincs az erre a szabálytalanságra vonatkozó konvenciókkal, max tényleg nem jól jön ki hogy jobban jött ki a szabálytalanságával mint a többiek.
De ez is csapathiba nincs is vita ő feladata erről tájékozatni.
Alonso-tól meg felfordul a gyomrom egész évben az hogy szólt az még talán ok(bár biztos vagyok benne hogy szólt volna más is) de még megkérdezi hogy mekkorát [auto_cenzúra] ezzel Lewis az már nem igazán. Nah ennyit arról hogy neki csak a Mclarennel van gondja.
gekkodan
Director del Fútbol

2010.06.27. 15:27:48

szerencse, hogy ezt a Hamilton gyereket "nem" tolja senki... most már aztán senki se mondja, hogy normális amit idén levágnak vele kapcsolatban.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
ab1daL
Director del Fútbol

2010.06.27. 15:26:14

danko94 írta:Eddig a legjobb verseny idén szerintem. Még a végén Alonso lesz a 3. ha Buttonékat megbüntetik :?
Szavad nem lehetne...
danko94
Entrenador del Barça

2010.06.27. 15:23:14

Eddig a legjobb verseny idén szerintem. Még a végén Alonso lesz a 3. ha Buttonékat megbüntetik :?
Szakacs
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.06.27. 15:22:35

En eddig sosem pattogtam hogy ha Hamiltonnak valamit elneztek...de ez mar tobb volt a soknal!Zsenialis pilota de amit megengedek maganak, es ahogy a verseny birak dontenek vele kapcsolatosan az mar lassan szamomra undorito.
Tiziano Crudeli fan :!:
kamaj
Capitá del Barça

2010.06.27. 15:20:29

Számomra az is unfair ebben az egész helyzetben, hogy valaki abból szerezhet előnyt, hogy a safety cart szabályosan még meg tudja-e előzni. Nem tudom erre mi lehetne a megoldás, de nekem ez is szemet szúr, mert nem az nyer akinek a legjobb technikája van, vagy a legjobban vezet, hanem alkalomadtán a legnagyobb szerencséje van. A Ferrarik hétvégéje Webberen ment el (nem hibáztatom, de ez tény).

Rengeteg autót vizsgálnak, úgy tűnik lesz még büntetés.
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
miihii
KHAL

2010.06.27. 15:20:19

ozsimiki írta:gondolom miihii fog írni ismét, h már az se elég ha megbüntetik, de szerintem kollega ha belegondolsz, ismét csak nevetséges döntést hoztak. azokról az esetekről idén nem is beszélve, amikor egyáltalán nem hoztak semmilyen döntést.

Nem terveztem írni,de abban biztos voltam,h ismét meg leszek találva.Mintha kumma sok közöm lenne hozzá,h milyen döntést hoznak a bírák :roll:
Ahogy Mikaos írta,ha az van a nagykönyvben,h ezért ilyen büntetés jár,akkor azt kapja.Pont.Más versenyhelyzetben többet jelentene,mert mondjuk ha nincs ilyen előnye kettejüknek a többiekkel szemben -ergo nagyobb a csoportosulás mögöttük- ,akkor pozíciókba került volna,tehát a visszakapaszkodással együtt veszített volna bőven.De most volt akkora különbség a javára az üldözők előtt,h nem sokat jelentett.Ez van.

Egyébiránt folyamatosan módosítgatnak a szabályokon a különböző precedensek miatt.
Pölö:
http://www.vezess.hu/forma1/f1_hamilton ... aly/25079/
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.27. 15:09:04

kamaj írta:Hihetetlenül unfair döntés, hisz azzal, hogy szabályt szeget akkora előnyt szerzett, hogy simán maradhatott a 2. helyen, és míg a döntést meghozták, addigra már Hamilton akkora előnyt szerzett a többiekkel szemben, hogy az áthajtás pozícióvesztéssel nem járt. Ha ezt azon nyomban, egy kör elteltével meghozták volna (amit jogosnak éreznék, hisz itt egyértelmű volt a szabályszegés), akkor ez a büntetés is elég lett volna, de ezzel a késedelemmel már Hamilton járt jobban.
Ezzel a sport tiszta fair szellemiségét veszik el. Szerintem.

Valaki amúgy meg tudja mondani, hogy ezen miért kell ennyi időt ülni, hogy ezt a döntést meghozzák?
egyetértek teljesen, ezt írtam én is.

kérdésedre inkább nem válaszolok, mert köv futamig ez lenne a téma.
az is gáz,h Alonsonak kell szólnia hogy vizsgálják már ki...mit néznek ezek? VB sincs párhuzamosan,h elterelné a figyelmüket...annyira egyértelmű volt a szitu,h 1perc alatt meghozhatták volna ezt a büntetést, akkor okés.

de így,h tököltek vele, azzal is számolniuk kellett volna,h már nem elég az a bünti,mivel már közel sem annyit jelent neki az áthajtásos mint 6körrel előtte...nevetséges
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.27. 15:06:14

Mikaos írta:Ha a szabálykönyvbe az van leírva, hogy ezért áthajtásos büntetést lehet/kell adni... akkor nincs mit tenni. "Fair" a büntetés, ugyanis a szabályoknak megfelelő, akármit mond a "Forma-1 Mourinho-ja".

Mint oly sokszor: valszeg szabálymódosításra fog sor kerülni ebben a cikkelyben is, a verseny után. Majd 20év múlva talán tökéletes lesz a szabálykönyv... :)
itt nincs szerintem konkrétan olyan dolog,h fellapoznak egy könyvet,és akkor jéé itt van erre a bünti, hanem van egy bizottság! akik MEGBESZÉLIK,h milyen súlyos a szabályszegés, MIT NYERT VELE, stb,stb, azért VIZSGÁLJÁK több percen keresztül...nem azért,mert addig tart kikeresni a megfelelő oldalt.

szóval ezt ügyesen kimatekozták :roll:
Kép
kamaj
Capitá del Barça

2010.06.27. 15:05:05

Hihetetlenül unfair döntés, hisz azzal, hogy szabályt szeget akkora előnyt szerzett, hogy simán maradhatott a 2. helyen, és míg a döntést meghozták, addigra már Hamilton akkora előnyt szerzett a többiekkel szemben, hogy az áthajtás pozícióvesztéssel nem járt. Ha ezt azon nyomban, egy kör elteltével meghozták volna (amit jogosnak éreznék, hisz itt egyértelmű volt a szabályszegés), akkor ez a büntetés is elég lett volna, de ezzel a késedelemmel már Hamilton járt jobban.
Ezzel a sport tiszta fair szellemiségét veszik el. Szerintem.

Valaki amúgy meg tudja mondani, hogy ezen miért kell ennyi időt ülni, hogy ezt a döntést meghozzák?
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2010.06.27. 15:04:45

Ha a szabálykönyvbe az van leírva, hogy ezért áthajtásos büntetést lehet/kell adni... akkor nincs mit tenni. "Fair" a büntetés, ugyanis a szabályoknak megfelelő, akármit mond a "Forma-1 Mourinho-ja".

Mint oly sokszor: valszeg szabálymódosításra fog sor kerülni ebben a cikkelyben is, a verseny után. Majd 20év múlva talán tökéletes lesz a szabálykönyv... :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.27. 15:02:18

gondolom miihii fog írni ismét, h már az se elég ha megbüntetik, de szerintem kollega ha belegondolsz, ismét csak nevetséges döntést hoztak. azokról az esetekről idén nem is beszélve, amikor egyáltalán nem hoztak semmilyen döntést.

Kép
X@vi
Barça B

2010.06.27. 15:00:47

ab1daL írta:És Hamilton így lesz 2., hogy megelőzte a safetyt, a ferrarik meg ezért szívnak, mert betartották a szabályokat? Hát ez nálam black flag lewisnak...De ezt úgyse lépik meg. Grat! (kezdem unni ezt az egészet..)

igazadd van :evil: :x :x :x :x :x :x és még ezért kéne tisztelni pfff
Csabesz
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.27. 14:58:28

Komoly büntetés volt, gondolom nem nyert többet ezzel,mint amennyit vesztett az áthajtásossal.

:roll:

jah meg amíg meghozták még tért is alakított ki. na mind1.

nem matekozok,h mi a különbség SC mögötti tempóval,meg előttivel, arról nem is beszélve így mennyivel előbb jött ki boxba.

egyszóval olyan büntetést hoztak, amivel még így is megérte szabályt szegni =D> =D> =D>
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2010.06.27. 14:59:28-kor.
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2010.06.27. 14:57:04

És Hamilton így lesz 2., hogy megelőzte a safetyt, a ferrarik meg ezért szívnak, mert betartották a szabályokat? Hát ez nálam black flag lewisnak...De ezt úgyse lépik meg. Grat! (kezdem unni ezt az egészet..)
VargaAron
Jugador d'estrella

2010.06.27. 14:37:48

Webber... Hát igen, a Red Bull szárnyakaaat ad :D
Barcaforever
Director del Fútbol

2010.06.27. 14:35:50

ozsimiki írta:Rájöttem,h Button miért olyan lassú :shock: mert okos :lol: most is, tudta,h ha jóval lemarad az elejétől,akkor egy SCnél jó ütemben tud kijönni a Boxba...

most is mit keres a 4.helyen?

Ferrarik? ej fájó leírni,de makk és tudás szempontjából is idén a Meki mindenki előtt van, mármint nem autóépítésben,hanem verseny taktikában.
Én egyszerű emberként is rájövök, hogyha jön a Safety car jobb bejönni azonnal, mint várni 1 kört és a mezőny mögé visszajönni, Schumiéknál ugyanígy.Elszórakoztak ketten így vagy 30 pontot.

Elnézést, rosszkor kapták el a Safety cart....Alonso, meg jól beköpte az angolt. :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Barcaforever 2010.06.27. 14:53:08-kor.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.27. 14:32:45

Rájöttem,h Button miért olyan lassú :shock: mert okos :lol: most is, tudta,h ha jóval lemarad az elejétől,akkor egy SCnél jó ütemben tud kijönni a Boxba...

most is mit keres a 4.helyen?

Ferrarik? ej fájó leírni,de makk és tudás szempontjából is idén a Meki mindenki előtt van, mármint nem autóépítésben,hanem verseny taktikában.
Kép
kamaj
Capitá del Barça

2010.06.27. 14:28:39

Na ezt Webber jól benézte. Ilyen durva balesetet én még szerintem, nem nagyon láttam.

Sajnos a Mercedesnél is elnézték, hogy akkor kihozták Schumit. Most ez szép feladat lesz. Na taktika felsőfokon, nem tudom mi lesz így.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2010.06.27. 14:23:51

[auto_cenzúra] :shock: webber mekkorát szállt :shock:

és olyan könnyedén szállt ki az autóból, mintha semmi nem történt volna :shock:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése