Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.07.21. 20:07:38

Dennis: Hamilton nem sérült meg

Miután Lewis Hamilton autójának jobb első kereke az időmérő harmadik etapjában defektet kapott, a brit a Schumacher-S-ben nekiment a gumifalnak, és piros zászlóval megszakították az edzést. Hamilton ugyan kiszállt a McLarenből, de nem tudta saját lábán elhagyni a helyszínt, ezért a mentő szállította a pálya egészségügyi központjába, ahonnan megfigyelésre kórházba szállítják. Az előzetes nyilatkozatok szerint semmilyen sérülést nem szenvedett. "Lewis jól van. Nincsenek sérülései és nem tört el semmije, de elővigyázatosságból néhány órán keresztül megfigyelés alatt tartják. A légpisztolyunkkal volt gond, a jobb első nem rögzített rendesen. De szerencsére nem az autóban van a hiba, ami nem mechanikai jellegű volt, bár még nem tudjuk pontosan, mi okozta. Még túl korai megmondani, hogy rajthoz állhat-e a holnapi versenyen. Szerencsére nem vesztette el az eszméletét. A megfigyelés után döntünk arról, hogy versenyezhet-e holnap" - idézte az F1Racing.net a csapatfőnök Ron Dennist, aki hozzátette, szerencse, hogy a csapattárs Fernando Alonso nem került hasonló helyzetbe, hiszen az ő autóján is ugyanazt a légpisztolyt használták. Amennyiben Hamilton holnap versenyezhet, akkor a tizedik rajtkockából kell indulnia.

a5.hu
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számit, a lényeg az hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubbért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsájtva. Ilyen egyszerű!" (Simon Tibor)
Raziel
Entrenador del Barça

2007.07.21. 15:13:58

kovinho írta:
Sharkinho írta:Hamilton jó nagyot bukott :?
Akkor mentem el enni, mi volt a hiba? Ő volt a hibás?

Rem nincs baja...
Durr defekt,nem ő volt a hibás...remélem holnap versenyezni fog,ne legyen ilyen könnyü dolga a ferrarinak.
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.07.21. 15:12:28

Sharkinho írta:Hamilton jó nagyot bukott :?
Akkor mentem el enni, mi volt a hiba? Ő volt a hibás?

Rem nincs baja...
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.07.21. 15:08:03

Nagyon remélem, hogy nem komoly a sérülése!
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számit, a lényeg az hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubbért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsájtva. Ilyen egyszerű!" (Simon Tibor)
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.07.21. 15:07:17

Hamilton jó nagyot bukott :?
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.07.20. 16:13:29

Kimi hajrázik...remélem mostmár tartósan hozza a jó formát...és igen ez már hajrá,mert nagyon le van maradva!

Honda: hát szívből kívánom,h legyenek jók,de ebből a fél másodpercből az időmérpn lesz 1.5 is,de 1 tuti! Sajnos! Amúgy ha a tavalyi eléggé bíztató év után vártátok a sikert,és így sikerült...akkor egy eddig ilyen tré szezon után nem várnám annyira azt a sikert :? De szívesebben néznék Ferrari vs. Honda harcot... 8)

GO FERRARI!

FOREVER SCHUMI :!: :twisted:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
gyeptegla
Barça B

2007.07.20. 16:08:18

Vito írta:remélem, hogy elindulnak felfelé.
rengeteg új szakembert vettek az utóbbi hónapokban, de az ő munkájuk max jövőre látszódhat.
ennek az évnek már mind1 is:(
Kép
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.07.20. 16:05:28

gyeptegla írta:Na csak fél másodperccel volt lemaradva Button remélem most alkotnak vmit a hondák
Én is nagyon remélem, mert sajnos ez az idei év eddig egy nagy 0 :cry: :cry:
Vito
Llegenda del Barça

2007.07.20. 16:04:55

remélem, hogy elindulnak felfelé.
rengeteg új szakembert vettek az utóbbi hónapokban, de az ő munkájuk max jövőre látszódhat.
gyeptegla
Barça B

2007.07.20. 16:02:25

barca99 írta:Európa Nagydíj 2. szabadedzés
Poz Pilóta Csapat Idő
1. Kimi Räikkönen Ferrari 1:33.339
...
8. Jenson Button Honda Racing 1:33.880...
Na csak fél másodperccel volt lemaradva Button remélem most alkotnak vmit a hondák
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2007.07.20. 15:50:30

Európa Nagydíj 2. szabadedzés
Poz Pilóta Csapat Idő
1. Kimi Räikkönen Ferrari 1:33.339
2. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:33.478
3. Felipe Massa Ferrari 1:33.590
4. Fernando Alonso McLaren-Mercedes 1:33.637
5. Ralf Schumacher Toyota 1:33.668
6. Jarno Trulli Toyota 1:33.746
7. Nico Rosberg WilliamsF1 1:33.845
8. Jenson Button Honda Racing 1:33.880
9. Nick Heidfeld BMW-Sauber 1:34.146
10. Robert Kubica BMW-Sauber 1:34.221
11. Mark Webber Red Bull Racing 1:34.235
12. Alexander Wurz WilliamsF1 1:34.264
13. Takuma Szato Super Aguri 1:34.357
14. Rubens Barrichello Honda Racing 1:34.411
15. Giancarlo Fisichella Renault F1 1:34.431
16. Heikki Kovalainen Renault F1 1:34.446
17. David Coulthard Red Bull Racing 1:34.504
18. Anthony Davidson Super Aguri 1:34.554
19. Scott Speed Scuderia Toro Rosso 1:35.320
20. Vitantonio Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:35.653
21. Adrian Sutil Spyker 1:36.527
22. Markus Winkelhock Spyker 1:37.319

8)
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.07.20. 09:18:23

Scorpio írta:
rhynn írta:komolyan irtam, nem tudom melyik reszet kifogasolod.
Csomo olyan adat került a Mercihez amit akkor is tudnak használni ha két kocsi teljesen más!
2 példa:
Nagy elöny ha tudom ellenfelem mit, mikor és hogyan csinál egyes futamokon!
Gumikról is nagy segítséget kapott a Merci!
Ezenkívűl még a többi adatról nem is beszélve!
Sajnos ezek mind olyanok amit nem lehet bebizonyítani, így nem lesz semmi!
Mernoki adatokbol nem lehet tudni mit csinal az ellenfel a futamon, legfeljebb lehet tippelni. Az egesz tervezes szuperszamitogepeken keresztul megy, amik kb 10 masodpercenkent ujratervezik a versenyt.

Egyebkent azt hangoztattam, hogy a Mercedes felhasznalhatja oket, de nem azonnal, a beepites idot vesz igenybe, tehat eddig nagyon nem lehetett hatasa.

A gumikat teljesen mashogy kell fujni a kulonbozo kocsikon. Max Kimi mernokei tudnak felhasznalni Massa adatait.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.07.19. 19:32:04

rhynn írta:komolyan irtam, nem tudom melyik reszet kifogasolod.
Csomo olyan adat került a Mercihez amit akkor is tudnak használni ha két kocsi teljesen más!
2 példa:
Nagy elöny ha tudom ellenfelem mit, mikor és hogyan csinál egyes futamokon!
Gumikról is nagy segítséget kapott a Merci!
Ezenkívűl még a többi adatról nem is beszélve!
Sajnos ezek mind olyanok amit nem lehet bebizonyítani, így nem lesz semmi!
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.07.19. 17:11:36

rhynn....rég voltál,ezért nem is olvastad,h mindig is elismertem,h Alonso jó pilóta :wink: olvasgass,nem árt....de attól még lehet utálni,ugye megengeded :?: :roll: :?

Amúgy meg a Ferrari már majd 3éve nem nyert semmit,és a pilótái sem lettek Vb-k..úgyhogy nemtom miért írsz olyat,h hozzászoktunk a sikerekehz amikor el lettünk verve már két éve folyamatosan :wink:

Amúgy meg Kimit is szapúltam mert meg is érdemelte :wink:
Kép
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.07.19. 16:59:03

barca99 írta:Viszont az hülyeség, hogy a dokumentumokat ellopták, és a Ferrari attól lett lassabb... :roll:

Tehát attól, mert a McLaren állítólag megkapta az adatokat és dolgozott vele, attól nem lehet lassabb a Ferrari. Vagy jobb volt a Merci, vagy "segített" a fehér por.
Igen, azt meg egy ferrari szurkolotol se hallottam, hogy
1) a McLarennek is kijohet a lepes
2) a McLaren is jo kocsi
3) esetleg a ketszeres vilagbajnok Alonso (aki szinten biztos csalassal erte el a sikereit) is jo pilota, Hamilton szinten.

Hozzaszoktak a Schumacher-era alatt a sok gyozelemhez, most meg kigyot-bekat kialtanak.

Ennyi erovel Button is biztos forma 1es auto helyett alcazott vadaszgeppel ment a magyar nagydijon, hogy nyerni tudott. Mert azt is a Ferrarinak kellett volna megnyernie. Mint minden futamot.
De akkor mi a [auto_cenzúra] nezne barki is forma1et?:)

JAvaslat:
1,Torodjenek bele, hogy nem egyeduralkodok, s van vegre izgalom
2, Kapcsoljak be a playstationt es easy fokozaton biztos nem lesz gond.
Rhynnblog:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.07.19. 16:55:14

ozsimiki írta:Ezen ne veszekedjetek! Majd eldől mit derítenek ki...szntem vmilyen hatással volt a teljesítményre ez a cucc,Ferrari jelentősen hanyatlott,ez nem lehet véletlen...
Sot meg az erintett Hondak is emiatt lassabbak, nem?

Abba valahogy senki nem gondol bele, hogy a ferrari fomernoke tavozott, legjobb pilotaja tavozott, a legjobb tesztpilotaja (szinten Schumi) tavozott, talan Badoer is, plusz irdalmatlanul elbasztak a beallitasokat.

Massa a felvezeto korben leall meg ilyenek.

Kimi egy edzest is elrontott, biztos hogy a McLaren woodoozta meg.

Senki sem tokeletes, meg ha a media ugy is lattatja :D
Rhynnblog:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.07.19. 16:53:02

Scorpio írta:Ezt te se írhatod komolyan! :wink:
komolyan irtam, nem tudom melyik reszet kifogasolod.
Rhynnblog:
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.07.19. 15:36:29

Cucc alatt sztepni árulását értem....szntem benne volt a keze abban is,h a Ferrarik nem muzsikáltak akkor hú de jól,ahogy kibszták,egyből jobban mennek :wink:
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2007.07.19. 15:34:39

Viszont az hülyeség, hogy a dokumentumokat ellopták, és a Ferrari attól lett lassabb... :roll:

Tehát attól, mert a McLaren állítólag megkapta az adatokat és dolgozott vele, attól nem lehet lassabb a Ferrari. Vagy jobb volt a Merci, vagy "segített" a fehér por.
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.07.19. 15:16:33

Ezen ne veszekedjetek! Majd eldől mit derítenek ki...szntem vmilyen hatással volt a teljesítményre ez a cucc,Ferrari jelentősen hanyatlott,ez nem lehet véletlen...
Kép
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.07.19. 14:40:28

Ezt te se írhatod komolyan! :wink:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.07.19. 14:28:29

Ugye most nem mondjatok, hogy az allitolagos papirokkal barhogy is fejlodhetett volna a McLaren.

Kepzeljetek el a szakacsversenyt, ahol a pacalkeszito brigad lenyulja a tokos-makos retes receptjet, s gondolkodik, hogy o is 3 kilo lisztet hasznaljon-e fel.

A ket kasztni teljesen mas. A McLaren egy dologra hasznalhatta fel (amit viszont el tudok kepzelni), hogy a szuperszamitogepen a szimulacio soran jobban tudta hasznalni a ferrari adatait (amit par kepelemzovel szinten elernek max 1 het extra munka alapjan).

De ez olyan szempontbol nem csalas, hogy attol emg hogy tudjuk mit hasznal a ferrari, meg nem elsz gyorsabb a McLaren.

Nem hogy vedjek barkit is, de van egy olyan erzesem, hogy a 11 forma 1 es csapat folyamatosan csal "doppingol", csak van aki olyan hulye hogy lebukik.

Hamilton meg nem lesz gyorsabb a ferrrari karosszeriajanak adataitol.
A karosszeria meg nem 2 het alatt fejleszheto, fel-egy eves tervezesi atfutasa van 1-1 elemnek. A fenymasolas valamikor aprilis majos kornyeken tortent, azaz jovo ev eleje elott sok minden nem varhato belole.

Hamilton meg mind a 9 futamon dobogos volt, ez nem par fenymasolattol van.

Kimi meg a forma 1 jelenlegi legjobb pilotaja lenne, ha
- ertene a teszteleshez, maga be tudna allitani az autot. Ha a szerelok osszerakjak, vegigverik a mezonyt, de ok meg talalomra dolgoznak.
- nem hajtana szarra az osszes autojat. Tavaly a McLaren esett szet alatta allandoan, iden a Ferrari, amely evek ota nem nagyon esett ki. Mondjuk akkor a vilag ket legjobb tesztere (Badoer es Schumi) volt ott. Meg a tavalyi ferrari vezetes.

A forma 1, dakar, stb. nem csak arrol szolnak, hogy padloig nyomom a gazt, azt gyorsulasi versenynek hivjak, hanem arrol, hogy a leheto leggyorsabban teszem meg a tavot. Az, hogy felidoben 30 korrel vezetek, semmit nem er, ha nem erem el a celt. (lsd. Dakar).

Egyebkent az egesz botrany arrol szol, hogy az emberek nezzek a forma-1-et, hogy megtudjak, jobb lett-e a McLaren vagy nem, ill. hogy ne arrol beszeljenek, hogy szetvagjak a kornyezetet, egy motor se bir ki 2 futamnal tobbet (ki vesz ferrarit, amikor a versenyen azt latja, hogy 600 km utan lehet kivagni a francba a motort), mindig az nyer, akinek kell (a szabalyok tobbszor is ugy valtoztak, hogy az eppen legeladhatobb pilota nyerjen, szo sincs itt versenyrol. Es errol nem feltetlen a csapatok tehetnek, hanem Bernie es tarsai.

Schumacher tavozasaval eltavozott sok-sok nemet a forma1-tol, viszont visszatert rengeteg nezo, aki pont azert nem nezte, emrt ugyis Schuminak kell nyernie.

Jelenleg a Mclaren, s azon belul is Hamilton a meno, oket fogjak tamogatni a vezetok. Persze azert Hamilton [auto_cenzúra] nagy tehetseg.
Rhynnblog:
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.07.17. 17:47:18

Kimi előre megmondta, hogy most egy ideig nem kegyelmez a mezőnynek. Egyenlőre bejött a jóslat és mostanába már nem csak Massát veri...

A bundaügyből meg biztos nem lesz semmi büntetés, mégha tényleg is csalt volna a McLaren. Mondjuk valóban elég érdekes ez a hirtelen formajavulás. :roll:
in to exile
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.07.17. 14:44:28

Új szuperszámítógép a Williamsnél

A Williams szponzora, a Lenovo bejelentette, hogy új szuperszámítógépet épített az istálló szélcsatornájába. A kínai cég komputerének maximális számítási teljesítménye 8 teraflop (azaz másodpercenként nyolcbillió lebegőpont), ami négyszerese az eddig használt számítógépnek. A Williams ügyvezetője, Alex Burns szerint a Lenovo gépe nagy segítséget jelent majd az istálló aerodinamikai fejlesztési programjában. "Az aerodinamika kritikus szerepet játszik abban, hogy mennyire versenyképes az autónk az egyes pályákon. A Lenovo által megnövelt számítógép-kapacitásunk több alkatrész-változat kipróbálását teszi lehetővé a szélcsatornában a futamok között, ami növelni fogja a fejlesztési ütemet" - fogalmazott Burns. A Forma-1 jelenleg legerősebb szuperszámítógépe, a BMW-Sauber által használt Albert 2 teljesítménye 12,8 teraflop, jóllehet, a Williamstől eltérően kapacitását elsősorban a CFD (számítógépes áramlástani modellezés) területén aknázzák ki.

a5.hu

Nem semmi kis gép! :lol:
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.07.17. 08:46:12

Heidfeld figyelmeztette a Ferrarit és a McLarent

A BMW-Sauber alakulat német pilótája, Nick Heidfeld elmondása szerint nem sok idő kell ahhoz, hogy valóban versenyre tudjanak majd kelni a mezőny jelenlegi két legerősebb csapatával, a Ferrarival és a McLarennel szemben. A hinwili központú csapat 56 ponttal a harmadik helyen áll az előzőekben említett istállók mögött, de Heidfeld véleménye szerint a 2007-es év bajnoki címéért folytatott harc hamarosan a három alakulat közötti szoros versengések közepette fog majd eldőlni.

„Remek szakemberekből álló csapattal büszkélkedhetünk, de természetesen van még némi keresnivalónk az erőforrások tekintetében." - nyilatkozta a BMW-Sauber német pilótája.

„Összesen 150 új taggal bővültünk a hinwili központunkban, és a szélcsatornánk is teljes gőzzel üzemel. Mindezek mellett a versenypályákra is jobbnál-jobb felszerelésekkel érkezünk, és a fejlődésünkhöz szükséges további lépések is jó úton haladnak. A központunk bővítése is folyamatban van még, de az év végére minden bizonnyal meglesz a fáradtságos munkánk eredménye." - tette hozzá reménykedve Heidfeld.

„Az F1.07-es konstrukció egy igazán remek versenyautó, amelyet a BMW-Sauber épített. Még több tapasztalat és még több erőforrás segít bennünket abban, hogy a következő évre szánt versenyautónk is minél jobb legyen majd. Azt tudom mondani, hogy a fejlődés tekintetében abszolút pozitív irányba tartunk. A csapat igazán nagy előrelépést könyvelhet el, és bízom benne, hogy ez hosszú évekre előremenően jellemezni fogja majd az alakulatot továbbra is." - folytatta a BMW német versenyzője.

http://www.formula.hu

Persze! :lol:
Válasz küldése