Hazai és nemzetközi kézilabda

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.30. 22:12:25

lealázták a lengyeleket, sokáig nem volt kérdés mi lesz. hangulat félelmetes,de ilyet mi is tudnánk varázsolni, ha egyszer megkapnánk.

döntőben nem tudom kinek szorítsak, egyik csapat sem a szívem csücske, lássak egy horrorisztikus ( a szó jó értelmében) csatát, és megelégszem.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.01.30. 20:30:06

Közben robog tovább a vb, a franciák rendkívül simán lelépték a dánokat, így ahogy azt már előre sejtettük, valószínűleg francia-horvát döntő lesz. Habár a lengyelek még bekavarhatnak, de nem igazán tudom elképzelni, hogy ezt a horvát csapatot a franciákon kívül bárki megállítja hazai környezetben. A horvát kézilabdacsapat nem tartozik a kedvenceim köze, főleg nem a nagyképűvagyokbalic, és Alilovic kolléga. A franciák ellenben azok, remélem meg tudják nyerni a világbajnokságot. Hazai pályán elbukni egy vb-t, Zágrábban kis gyásznap lenne. :D
Lesy
Capitá del Barça

2009.01.29. 21:35:26

Sajnos látszott a csapaton, hogy nem nagyon motiválja őket az 5. hely megszerzése-legalábbis kevésbé, mint a németeket. Összességében ezzel a 6. hellyel is elégedettek lehetünk, majd legközelebb... Hajdut személy szerint a jelenlegi legjobb magyar kéziedzőnek tartok; a nőkkel a tavalyi olimpián elért 4., míg a mostani 6. hely elég jó teljesítménynek mondható a részéről.

u.i.: egy kicsit elkéstem ugyan ezzel a kérdéssel, de Izland miért nincs/volt ott a VB-n? Azért az elég szokatlan, hogy egy olimpiai ezüstérmes ne legyen ott egy ilyen világversenyen.
PCsabi
aka Game90

2009.01.29. 16:41:42

7-6-os vezetésnél egymás után kaptunk 6 gólt, ott kezdett elmenni a meccs, onnantól már csak futottunk az eredmény után. Pedig ezeket a németeket ma verni lehetett volna.

Összességében ez a 6. hely jó eredmény. Következő világversenyen sztem még jobbak lehetünk :arrow: a mag már megvan + egy jobb Putics + Laluska.

Szép volt fiúk!
socio66

2009.01.29. 16:37:02

Sajnos kikaptunk,de így is nagyon jól szerepeltünk a vébén, nagyjából kihoztuk azt,ami a csapatban van,ahogy Marosi is mondta a meccs után.
Szép volt fiúk,innen kellene még egy pici előrelépés valahogy a jövőben!
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.29. 16:12:15

Nem igen van motivésőőőőn, első félidő még úgy ahogy, második eleje is jól kezdődött,de most csak futunk, hol 5-6al,hol 3-4 el mennek folyamatosan a fritzek...
Kép
senzu
Entrenador del Barça

2009.01.28. 11:12:57

jelwaz írta: Aki ért a kézilabdához tudja: női csapatot edzeni a legnehezebb, mert szeszélyesek. Rengeteg edző azért megy el férfi csapathoz edzőnek, mert nem bírja ezt elviselni, hogy olyan rapszodikus teljesítményeket nyújtanak, hogy a nagy ellenfelet megverik 5-tel, a 100-ad osztály sereghajtójától meg kikapnak10-zel, nem pedig azért, mert a férfiaknál nagyobb szakmai siker a siker.
pontosan ezért ment Veszprémbe Mocsai, a Vasas után már nem akart csajokkal foglalkozni
és Tamás: rá lehet kenni az olimpiát, de akkor is a legjobb magyar edző!
Barcaforever
Director del Fútbol

2009.01.28. 10:03:01

Két magyar sport képes felvinni az agyvizem.A férfi válogatott kézilabda és a férfi válogatott vizílabda.Sztem sokan így vagyunk ezzel.A vízilabda oké többszörös bajnok csapatunk van, de erre a kézilabdára kicsit visszatérhetnénk.

Sztem egy nagyon jó magja van a csapatnak.Császár szinte világklasszis irányítóvá nőtte ki magát, azt hiszem a többiekről ez már kijelenthető, Iváncsikék,N.Laci,Illyés,Pulje és így tovább.

Úgy gondolom, h ebben a sportban, mi többre vagyunk hivatottak.Már elnézést, de hazai pálya meg mittom én, de az a horvát csapat nem vagy csak nagyon kevéssel volt jobb nálunk.Ilyenkor kéne felnőni a feladathoz és mindenkitől látni a maximumot, amit Puljezevics is említett és maximálisan igaza van.Ha mindenki tökéletesen ráhangolódna a meccsre és a célra, már évek óta sokkal többet érhetnénk el ebben a sportágban is.Csak vmiért a döntő szituban mindig elrontjuk a dolgokat.A horvátokkal sztem min x-re képes a csapat, de győzelemre is, a szlovákokat simán verhetnénk 4-5 góllal, a koreai meccset meg vagy 7-tel kellett volna nyerni.(ütöttem szét a fotelt az 5.eladott gyorsindítás után)
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2009.01.28. 09:32:14

ozsimiki írta:Remélem horvát-francia megismétlődik a döntőben is, ott szerintem nem lesz ennyire lefutott végig, ha ezt annak lehet nevezni.
Egyetértek, szerintem a horvát és a francia a legerősebb csapat, utóbbi talán kettejük közül is erősebb, de egy világbajnoki döntőben, ilyen mezőnyben talán az már nem is számít (már ha a döntőben ők lesznek). De engem baromira idegesít, hogy Borsos Attila mennyire elfogult a franciákkal szemben, a horvátokat meg leszólják. Tegnap is ment a hiszti, hogy hazai pálya van meg tudoménmi, miközben nem volt vészes fújás egyik oldalra sem. Meg ahogy megnyílvánul egy-két játékosról, elsősorban Bosquet-ra gondolok. Még Dániára azért kíváncsi leszek, a franciákkal jó ki-ki meccset vívhatnak majd, szerintem egyáltalán nem biztos, hogy Franciaország döntőt játszik, ha az olimpiai dán csapattal találkoznak.
bando8
Jugador del Barça

2009.01.28. 00:19:00

nagyon nem értek egyet veletek mocsaival kapcsolatban. nézzétek meg pl mit csinál veszprémben. meg nyerte a KEK-et. sztem remek és felkészült szakember. különben meg ezt a csapatot meg nem hajdú rakta össze hanem a skaliczki. szal ővé is az érdem.
a végjátékok meg? most szerencsénk volt. ennyi. eddig nem szokott az lenni. de nem hinném h ez bármennyire is hajdú érdeme. így alakult most jól jöttünk ki belőle. reméljük még lesz párszor szerencsénk.
bár h az volt-e nem tudom. más ha nem az első meccset játszuk a horvátokkal. még úgy más ha nem a francia horvár égra kerülünk.
(bár azt nem mondom h akkor lett volna elődöntő de sajnos ellenük esély sem volt.)
bando8
Jugador del Barça

2009.01.28. 00:12:51

sztem is jók vagyunk, vagyis voltunk eddig. sajnos a francia és a horvát csapat más kategória. őket nem tudjuk most megverni. kihotuk eddig a legtöbbet amit lehetett.
jutalom játék a németek elleni meccs.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.27. 23:52:58

Remélem horvát-francia megismétlődik a döntőben is, ott szerintem nem lesz ennyire lefutott végig, ha ezt annak lehet nevezni.

Németek meg alaposan megszívták, jó kis végjátékok voltak, két csapatot kivéve, nagyon együtt van a mezőny, legalábbis a rengeteg izgalmas meccs erről tanúskodik.
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2009.01.27. 23:39:47

Varga Tamás írta:Puljezsevics, Nagy Laci, Császár nagyot küzdöttek.
Voltak itt olyan hangok, hogy ki ez a Hajdú János, meg Mocsai Lajost a kispadra. Mocsainál tuti lett volna a vereség. Hajdú újfent bizonyítottra: kiváló szakember! Minden tiszteletem az övé. A tűzoltáshoz kiválóan ért, és a felkészítéshez is! Köszönjük Mester!
Szerintem az egész csapat nagyot hajtott! Nagy Laci sokat és jókor termelt, Császár fontos pillanatban sem remegett meg, Puljezevics meg fontosakat fogott. De felszínes nézete a meccsnek.A szélekről baromi kevés gólt kaptunk, ziccereket csináltunk egy "mérgezet egér" csapat ellen vagyis a szélsőink is jól teljesítettek. Gál talán gólokban nem annyira jeleskedett, de nélküle a lövők is jóval kevesebbet dobtak volna, a zárásai megvoltak (Zubaival ellentétben). A góloknál tovább kéne tekinteni.
Varga Tamás írta:Voltak itt olyan hangok, hogy ki ez a Hajdú János, meg Mocsai Lajost a kispadra. Mocsainál tuti lett volna a vereség. Hajdú újfent bizonyítottra: kiváló szakember! Minden tiszteletem az övé. A tűzoltáshoz kiválóan ért, és a felkészítéshez is! Köszönjük Mester!
Én nem emlékszem olyanra, hogy valaki Mocsait emlegette volna, én biztos nem. De amit állítasz az szintén felszínes megítélése a dolgoknak. Lehet, hogy Mocsaival nem nyertük volna meg, lehet, hogy mással se. De Hajdú Jánosnak van egy nagyon előnye az elődeivel szemben: ez egy mostanra összeért társaság. És ugyanezt a meccset, ugyanilyen utolsó perccel nem biztos, hogy megnyernénk. De elvakultan véded Hajdú Jánost, és még a hülyeségét is osztod, ha jól emlékszem te írtad, hogy zártabban kéne védekezni. Minek? Még zavarós védekezést se játszuk! A horvátok ellen belemehettünk volna egy ugyanilyen ki-ki végjátékba, ha (azt hiszem) 23-20-nál váltunk egy 4-2-es rendszerre, ha mégse, akkor legalább kipróbálhattuk volna, mert már ott látszott, hogy akkor ott az nem működik. Metlicic lexarja, hogy 6-7 méteren ki áll vele szembe, úgyis belövi, mert 11-ről is emelkedik, Balic viszont azt várja, hogy ütközzenek vele, hátsó középben meg jók vagyunk, ráadásul mozgékonynak is nevezhető a falunk. De nem, nekünk egy egész vb-t 6-os fallal kell végig játszanunk. A koreaiknak esélyük se lett volna, ha nem tudnak ennyire rákészülni a hatos falra, De látszott, hogy egyszerűen egy csomószor olvasták, hogy ki-hova, kiről-kire, mikor, mettől-meddig stb.
Varga Tamás írta:Emberileg nulla, szakmailag pedig 2000. október 1-jén, az olimpiai torna női döntőjében megbukott. A dánok győzelme az ő lelkén szárad.
Na az ilyentől meg falra lehet mászni. Ne haragudj, de ez ilyen formában írva és mondva hazugság. Mindig kikéred magadnak, ha beszólnak, ha megkritizálnak, ha durvább dolgokat írnak, akkor kikéred magadnak, hogy rólad ne írjon senki látatlanba semmit, mert nem ismerünk, és kiköveteled a korrekt hozzászólást, de nem tudom, akkor neked ez a hozzászólás korrekt (az idézett részre gondolok, az elejével semmi gondom, és ez nem azt jelenti, hogy egyet is értek vele)? Emberileg nulla? Talán ismered Mocsai Lajost személyesen? Vagy milyen alapod van róla ezt állítani?
A dánok győzelme az ő lelkén szárad? Na ne viccelj már! A második félidő elején még a lányok tudtak helyzeteket kialakítani és belőni, de utána nem? Ki nem lőtte be a helyzeteket, ki kapkodott? Azok, akik a pályán voltak. Aki ért a kézilabdához tudja: női csapatot edzeni a legnehezebb, mert szeszélyesek. Rengeteg edző azért megy el férfi csapathoz edzőnek, mert nem bírja ezt elviselni, hogy olyan rapszodikus teljesítményeket nyújtanak, hogy a nagy ellenfelet megverik 5-tel, a 100-ad osztály sereghajtójától meg kikapnak10-zel, nem pedig azért, mert a férfiaknál nagyobb szakmai siker a siker. Megbukott? Lehet, hogy ott az utolsó x percben nem hozott szakmailag jó döntéseket, de hogy megbukott volna egy edző, aki olimpiai döntőbe vezetett egy csapatot, hát erősen kétlem. Azóta se voltunk ott. És tudod-e mi történt 2000. december 17-én? Ilyen dolgokkal már nem is foglalkozom, hogy tévedni emberi dolog, mindenkinek lehet rossz napja, plusz a számos példa, akik, ha már a sport világánál maradunk, akkor nyertes helyzetből veszítettek el döntőt. Tudod mit? Én nem érdekel, akkor fájó volt, de most büszkén emlékszem vissza, hogy 2000-ben a magyar válogatott olimpiai ezüstérmes lett, mert ez nagyon nagy szó egy olyan kicsi országtól, mint Magyarország, ahol a kézilabda olyan helyzetben van, amilyenben.
Hawk
Jugador del Barça

2009.01.27. 21:28:50

torrentkiller írta:A végére összekaptuk magunkat, sőt még a svédek is leverték a szlovákokat, így mehetünk az 5. helyért. Szerencsénk is volt részben, de megmutatták a fiúk, hogy tudnak küzdeni, hajtani és valahogy csak összejött :D
Hatalmas gratula nekik :wink:
Ui: valahol azt olvastam, hogy a németekkel meccselünk csütörtökön. Erről tud valaki valamit?
Még most megy a Lengyel - Norvég meccs. Ha ez nem lesz döntetlen,
akkor a németek a harmadikok, tehát velük játszunk az 5. helyért.

Ha x, akkor 3 öt pontos csapat lesz, és számolgatni kell, hogy ki lesz a harmadik. Valószínüleg a Norvégok a másodikok, mert megverték a németeket és x-elnének a lengyelekkel. A németek ekkor is 3.-ok, mert megverték a lengyeleket. Ha jól számolok :D

Tehát valószínűleg a németekkel játszunk. :wink:
Kép
torrentkiller
Entrenador del Barça

2009.01.27. 20:20:04

A végére összekaptuk magunkat, sőt még a svédek is leverték a szlovákokat, így mehetünk az 5. helyért. Szerencsénk is volt részben, de megmutatták a fiúk, hogy tudnak küzdeni, hajtani és valahogy csak összejött :D
Hatalmas gratula nekik :wink:
Ui: valahol azt olvastam, hogy a németekkel meccselünk csütörtökön. Erről tud valaki valamit?
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
PCsabi
aka Game90

2009.01.27. 18:48:13

Csak megvan ez is :)
Amúgy már nagyon látszik a fiúkon a fáradtság, de az utolsó percig küzdenek! Császár nagyot játszott ma, Eklemovicsot jól pótolja.

Svédek már öttel mennek a szlovákok ellen, ez nekünk jó hír. Később pedig lesz egy Franciao. - Horváto. meccs.

A következő szezonban Fazekas a Veszprémet fogja erősíteni. Peric és Fazék... :)

A végén pedig csak Iváncsik Tomit tudom idézni: "Megvaaaaan bzdmeeeeeg!" :D
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.27. 18:24:01

Lionel Messi Fan írta:Ezt jobb ha tőle tudja mindenki hogy Mocsai nem lesz a válogatott edzője ha Szeged játékosokat akarnak látni a válogatottban . Mert a szegediek megmondták hogyha Mocsai lesz a válogatottt edzője akkor nem engedik el a játékosokat a válogatottba . Ez biztos információ mivel elég jól mozgok a kézilabda világába
Igen, ezt tudjuk.
És én is amondó vagyok: Mocsainál alkalmatlanabb személyt nem tudnék elképzelni a kapitányi poszton. Emberileg nulla, szakmailag pedig 2000. október 1-jén, az olimpiai torna női döntőjében megbukott. A dánok győzelme az ő lelkén szárad.
Kép
socio66

2009.01.27. 18:21:57

Te jó ég..megvan!
Ebben a győzelemben most nagyon nem bíztam, összesen kétszer vezettünk talán az egész meccsen. Korea jól tartotta magát,a fáradtság nyomai sem látszottak rajtuk.
Ami minket illet,a kapusteljesítmény megint nem volt az igazi, Nenad még tett is hozzá valamit a játékhoz,ellentétben Fazekassal..
Mezőnyben Gál volt a leggyengébb és sajnos nem csak ezen a meccsen..
Nagy,Ilyés,Császár és a két Iváncsik viszont dicséretet érdemel,ők vitték a csapatot. Császár egyébként nagyot nőtt a szememben a végjátékban belőtt büntetőivel,amivel hozta nekünk a meccset!
Hajrá Magyarok!
most pedig hajrá Svédek!:)
Lionel Messi Fan
Jugador d'estrella

2009.01.27. 18:16:52

Ezt jobb ha tőle tudja mindenki hogy Mocsai nem lesz a válogatott edzője ha Szeged játékosokat akarnak látni a válogatottban . Mert a szegediek megmondták hogyha Mocsai lesz a válogatottt edzője akkor nem engedik el a játékosokat a válogatottba . Ez biztos információ mivel elég jól mozgok a kézilabda világába
„Leo a legjobb. Kaká és Ronaldo jók, de amit ő tud alkotni a pályán, az összehasonlíthatatlan más megoldásokkal…”
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.01.27. 17:57:10

Megint mekkora végjáték!
Szép volt fiúk! :)

MAGYAROK!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.27. 17:55:26

Magyarország - Dél-Korea 28-27.

Kiizzadtuk a győzelmet, de megérdemeltük.
Puljezsevics, Nagy Laci, Császár nagyot küzdöttek.
És még valami. Voltak itt olyan hangok, hogy ki ez a Hajdú János, meg Mocsai Lajost a kispadra. Mocsainál tuti lett volna a vereség. Hajdú újfent bizonyítottra: kiváló szakember! Minden tiszteletem az övé. A tűzoltáshoz kiválóan ért, és a felkészítéshez is! Köszönjük Mester!
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.27. 17:52:34

húhúúúúúúúúúúúúúú :D

ez se volt izgalommentes meccs...szép votl srácok! A végén nagyon kellett figyelni,és a második félidőben felkapaszkodtunk, szívünk helyén volt!

HAJRÁ MAGYAROK!
Kép
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.01.27. 17:08:17

Gyengék vagyunk ma nagyon. Nehogy már kikapjunk egy Koreától. :roll:
Kluivertinho
Entrenador del Barça

2009.01.27. 16:38:39

Elég elszomorítónak tartom, hogy a horvát meccseken kívül alig van néző ezen a VB-n. A nézők mindig is hozzájárultak 1-1 világverseny színvonalának emeléséhez. Ezen annyi néző van átlagban, mint 2 ifi csapat barátságos meccsén. Ha most csak úgy váltogatnám a csatornákat és idetévednék, nem tudnám, hogy ez most egy világbajnoki középdöntő mérkőzés vagy egy barátságos válogatott meccs(bár még ott is többen vannak).
Közben Magyarország - Dél-Korea 8. perc 4-4
Várom már az esti Franciaország-Horvátország meccset. 8)
Addig is HAJRÁ MAGYAROK!
Kép
Kép
Patje forever!!Visca el Barca!!!
"Mi lehetne bölcsebb tanács annál, mint amit magadnak is adnál?"
"A szex jó, de a póker tovább tart." - Alfred Alvarez
Devid16
Jugador d'estrella

2009.01.26. 20:49:05

Húú...én is nagyon örültem hogy nyertünk...valóban ha nem hazai pályán lettek volna a horvátok meg lehetett volna fogni őket...azonban ami egy kicsit idegesített az az hogy a bírók nem éppen nekünk fújtak egyik meccsen sem...ugyan a svédek ellen a végén volt egy két döntés irányunkba azonban mégis kicsit ezt rossznak éreztem...azért én eléggé aggódom biztos csak én hisz a koreaiak gyorsak és naon pörögni fognak sztem és lehet nem bírják már ezt a nagy pörgést a srácok...(főleg a kulcsemberek[főleg Nagy Laci])de szurkolok majd és mindenki tegye ezt :) amit Pulji írt azt meg nem is tom kommentálni :roll: biztos megvan az ember aki ezt majd lereagálja :? szóval hajrá fiúk tömjük ki a pici koreát.. :twisted:

písz
Válasz küldése