USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
Messithebest
Director del Fútbol

2015.06.09. 22:50:00

nzxtpo írta:Vajkéz KC behúzza.
Ő kit takar? :D
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.06.09. 22:19:47

Messithebest írta:
PCsabi írta:Ez meg :lol: :mrgreen: :
KATT
:lol: :lol: :lol:

Nagyon várom a mai meccset, kíváncsi leszek mit fog lépni a GSW most, mert ha semmit(nagyon remélem..) akkor ez Cleveland W lesz ma is szerintem. Viszont ha nincs small ball, akkor valóban Mozgov pályán tartható, ami tényleg nagy + is lehet akár. TT remélem gyakorolta a büntetőket, szerintem megint menni fog a Hack-a-Tristan.
Van egy olyan érzésem, hogy ma sülni fognak a triplák és a Vajkéz KC behúzza, meg is akartam rakni egy 10-essel, majd kétszeres odds-ért, de nem voltam elég biztos benne.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Messithebest
Director del Fútbol

2015.06.09. 20:18:16

PCsabi írta:Ez meg :lol: :mrgreen: :
KATT
:lol: :lol: :lol:

Nagyon várom a mai meccset, kíváncsi leszek mit fog lépni a GSW most, mert ha semmit(nagyon remélem..) akkor ez Cleveland W lesz ma is szerintem. Viszont ha nincs small ball, akkor valóban Mozgov pályán tartható, ami tényleg nagy + is lehet akár. TT remélem gyakorolta a büntetőket, szerintem megint menni fog a Hack-a-Tristan.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.06.09. 19:54:51

Semmi irónia nem volt benne, csak megköszöntem, hogy leírtad, miért a Cavsnek drukkolsz inkább:)

Máshol pont azt olvasom amúgy, hogy pont erőltetni kellene többet a smallballt a GSWnek. Nem tudom eldönteni mi lenne a jobb, először is, be kéne dobni nagyobb százalékkal a tiszta dobásokat. Kis túlzással ezt egy high school csapat összedobálja tisztákból mint a Warriors.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
PCsabi
aka Game90

2015.06.09. 19:48:49

Bob_Marley írta:GSW szerintem lépni fog, s a szuper small ball taktikát el kell felejtsék, mert nem működik és csak több kárt okoz mint hasznot. Nem tudnak rohanni és rengetege pattanót elveszítenek.
Viszont akkor Mozgov a pályán tartható lesz.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.06.09. 19:11:11

csababarca írta:Közben töröltem a kommentet,bocsi, de amúgy mondom,ugyanazt írtuk le mindketten,csak más szemszögből,illetve más hosszúsággal.

Kösz,hogy levezetted,miért a Cavs, megértem végülis.
Az a baj, hogy néha meg kell kérdezni, mert nem látja az ember a másik ember gesztusát és legfőképpen a hanglejtését nem hallja, de most ez ironikus volt, hogy miért Cavs? :D

Mondom ha azt vesszük ki járatja a labdát hol van a több mozgás, akkor GSW, de szerintem az az eset van jelenleg, hogy a Cleveland tökéletesen alkalmazkodik a Warriors játékához eleddig, míg fordítva ez nincs meg. Paradox módon úgy működik jobban maga a csapatjáték, hogy a Cavs támadó játékában állítom ki van adva ukázba, hogy nem szabad 3-nál többet passzolni nehogy elveszítsék. :D

GSW szerintem lépni fog, s a szuper small ball taktikát el kell felejtsék, mert nem működik és csak több kárt okoz mint hasznot. Nem tudnak rohanni és rengetege pattanót elveszítenek.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.06.09. 18:59:30

Közben töröltem a kommentet,bocsi, de amúgy mondom,ugyanazt írtuk le mindketten,csak más szemszögből,illetve más hosszúsággal.

Kösz,hogy levezetted,miért a Cavs, megértem végülis.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.06.09. 18:57:08

Én szerintem pont azért nem csúnya párharc, mert két totál ellentétes csapat van és emiatt van egy hatalmas taktikai csata és ez adja a szépségét. Lassabb, fizikai csaták miatt maradhat ki dobás is.

A második részt meg szintén kifejtettem. Én sem szeretem a one man showkat, de ha megfigyeled annyira tudatosan ezt játsszák, hogy James folyamat viszi le az embert és ahogy jön a segítés egyből lövi tovább, hogy hihetetlen. Védekezésben meg azért eléggé egymásért küzdenek. Ha azt nézem melyik csapat játszik csapatként, akkor bármennyire is tudathasadásos, de a Cavs Pedig James próbálja megcsinálni szinte egyedül, de mégis több tudatosság van ebben mint a látványosan saját játékát kereső GSW-nél. 51-49%-nak indult nálam a Cavs a kiért szorítok játékban, most ez már kicsit több, a sérülések és látva a meccsek alakulását is.

És a kihagyott dobásokra visszatérve, ráadásul úgy hogy tényleg elég rosszul dob James, mi lenne ha elkezdene hatékony lenni. :D

Kobe esetet azért nem mondanám, mert ő tényleg sokszor elkéri és megy bele a tömegbe. James elkéri és vár és vár hogy mi történik. Jön a besegítés, hol vannak a többiek ki van vele szemben. Tökéletes példa erre:
https://youtu.be/OK0_vm3rVvA?t=207
Megnézi mi a helyzet és ahogy elmozdul a vádelem kilövi. Több ilyen JR lenne, akkor jobban pörögne a támadójátékuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.06.09. 19:02:21-kor.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.06.09. 18:08:49

Bob, tudom, hogy nem szereted, de hatalmas +1, mindenben egyetértek veled.

LBJ-hez csak annyit, hogy úgy dominálja a párharcot, hogy mezőnyből 29/73, ami azért kritikán aluli.

Ez meg :lol: :mrgreen: :
KATT
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.06.09. 15:26:44

Értem, amit mondasz és az 5/25 tényleg fura stat, de Klay viszont sokat bedobott így nyilván falsabb a dolog. Azt próbáltam megfogalmazni, hogy a kemény védekezés és a lassabb játék kiveszi a GSW legnagyobb fegyverét a rohanós játékot. Ők egy shooting csapat, ki kell zökkenteni őket a ritmusból. Ezért tűnhet csúnyábbnak a meccs (és az igaz, hogy itt is ott is kimaradtak dobások), de jelenleg a Cavs a saját akaratát erőlteti rájuk. Ha azt csinálnák mint a Houston (és lesarkítva Harden=James, Mozgov=Howard, irányító nincs itt se ott se, Jones=TT, Shumpert=Ariza nyilván nem egyenlőek, de a felépítés hasonló a két csapatnak), akkor ugyanaz lenne, hogy dobálásban jobb a GSW mindenkinél. Náluk van a két legjobb kinti dobó, nyilván nem abban akarod őket legyőzni. Houston meg folyamat a játék gyorsításán volt, amiből saját magukat is megverték, lsd Harden rekord eladott labdája például. A Cavs meg a totál ellentettjét csinálja, minél lassabb legyen a játék, minél hosszabb legyen egy-egy támadás. Ők tisztában vannak vele, hogy 90-100 pont között fognak elérni legjobb esetben, mert a GSW védekezése is nagyon jó, nem akarják őket túldobni, mert azt nem lehet. Ők arra mennek rá, hogy a GSW ne tudjon könnyen pontot dobni és ne találja meg a ritmust. Ez frusztrálja őket és jön a több kihagyott dobás.

Szerintem ez a szépsége ennek a párharcnak, hogy kicsit visszahozza a klasszikus kosárlabdát és nem a rohanós kosárlabda van a néha birka dobok 40-et kapok 40-et egy negyed alatt. Lassabb, átgondoltabb támadásvezetés (A Cavs két dolgot játszik, pick&roll és Iso ez a kosárlabda alapja) és fizikálisabb játék van a pályán. Ez utóbbi meg nem ízlik egyelőre a GSW-nek, hiszen ők nem ilyen felépítésű csapat. Ők egy shooting csapat, s lsd Curry, aki a liga legjobb dobója, szenved attól, hogy Dellavedova folyamat lökdösi, átfogja, utána vetődik, hátulról odapiszkál stb. Ehhez nincsenek hozzászokva, mert rendre pár másodperc alatt felérnek és pontot dobnak, könnyű pontokat szereznek, gyorsan alakítanak ki dobóhelyzetet és a védők nem tudnak reagálni. Na ez most nincs és ez a szenvedésük oka, mert a palánk alatt meg egyelőre megeszik őket és a legnagyobb gondjuk, hogy James óriási problémát okoz eddig. Három különböző emberrel fogják és végig lehet tudni mi fog következni, de nem tudnak vele mit kezdeni. Ő meg csak tolat-tolat befelé, amivel a védőket is fárasztja ám. Legutóbb Iggy se tudott vele mit kezdeni. Mindegyiknél egy jó tíz kilóval nehezebb és magasabb is mindegyiknél. Addig tart mindig, amíg el nem fárad onnantól már kezdenek rövidebbek lenni a dobások. Itt egy jó JR Smith akkora aranyat érhetne, hogy nem igaz. Mert nem tudnák akkor duplázni Jamest, ha Smith megtalálná a dobását. Most rendre hárman is a nyakába ugranak olykor, s kevésszer hagyják ott egyedül, de ha Smith elkezdene távolról tüzelni, akkor Mozgov mellé még egy opció és mindjárt nagyobb lenne a repertoár a Cavs oldalról.

Szerintem az hogy ki nyeri a harmadikat nem dönthet, mert most úgy érzem, hogy pl a Cavsnél a momentum és az első hazait be is fogják rántani, viszont többre már nem igen lesz erejük. Meglátjuk, mindenesetre egyelőre Blatt nagyon jól kitalálta a dolgokat és Kerr oldalán pattog a labda, hogy mit találnak ki. Én tartom, hogy nekik a védekezésben kell agresszívabbnak lenniük és Jamesre kell jó csapdákat kitalálni, mert abból fognak tudni megindulni és könnyebb kosarakat szerezni,. Így marad a közelharc, abban meg pl James, aki egy tank egyelőre jobb.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.06.09. 09:17:24

Nem az élvezetességről volt szó,mert van izgulni való a párharcban bőven,szoros meccsek, izgalmas végjátékok.
De azt a vak is látja,hogy ez egy csúnya párharc eddig. Most ezt ki lehet magyarázni,de attól még tény. Persze nem is kell szépnek lennie, a védekezés valóban jó, de azért rengeteg olyan dobás is kimarad mindkét oldalon,aminek be kéne mennie.
Warriors not named Klay Thompson were 5-of-25 on uncontested shots in Game 2. Ezt nem leht magyarázni a jó védekezéssel pl, főleg ha látta is valaki a meccset. Ez vicc.

Megvannak a szépségei a párharcnak biztosan, de amit ad védőoldalon a sorozat,azt elveszik támadóoldalon.
Én remélem javul a párharc ilyen szempontból, mert néha már-már viccesnek hat, amik kimaradnak, mintha 5-5 Scalabrini lenne a pályán.

Azzal meg egyetértek,de írtam is,hogy eddig a Cavs akarata érvényesl, nekik ez a lehetőségük, változtatniuk felesleges, kellenek a hosszú támadások, lassítani a játékot, ezt csinálják, más fegyverük nem lehet. Ha elkezdenének most rohangálni,abból nem jönnének ki jól,csak szerencsével.

Amúgy én a 3. meccset kulcsnak tekintem, lehet hülyeséget mondok, de szvsz aki ezt behúzza hajnalban az megnyeri a párharcot.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.06.09. 05:56:03

Aki a GSW féle játékhoz van hozzászokva, annak lehet nem túl élvezetes eddig a párharc. Viszont szerintem pont emiatt nagyon jó a csata, hogy tényleg hatalmas sakkozás megy. Ott van Mozgov esete, akit nem lehetett fent tartani, mert annyira kicsi volt a GSW szerkezete és lábon megették volna. Fordítva meg ha fent van Bogut, akkor jön a TT-Mozgov kettős és folyamat mennek a darálóba a palánk alá. Green abszolút nem tényező eddig a sorozatban.

Valóban maradtak ki üresebb dobások, de ezt is a taktikához kötném, mert alapvetően lassúak a meccsek és ha a GSW nagy nehezen megtud indulni, akkor inkább kapkodás lesz belőle. Visszalehet nézni hány olyan volt, mikor felvitték és 5-6 mp után emelték is a triplát (én pont emiatt nem kedvelem őket) ami jött is lefelé. Nem tudja a GSW gyorsítani a játékot és ha mégis sikerül, akkor az előző percek idegtépései után elrontják.

Valóban lehet nem szépek a meccsek, bár ez abszolút relatív kifejezés mindenre, hogy mi szép és mi nem. A Cavs nem engedi, hogy itt hú de nagy kosáreső legyen, s majd a GSW bedobjon 15-20 triplát (eddig legalábbis ez volt). Ha nyerne mindig a GSW 25 ponttal, akkor meg az lenne a baj hogy unalmas.Soha nem jó semmi. :D Talán az utóbbi években itt van a legnagyobb különbség a két csapat között keretügyileg és mégis taktikában, szívben eddig tudják ezt kompenzálni. Szánt szándékkal lassabb támadásvezetéseik vannak és maga a taktikázásuk baromi szép ha már szépséget említjük. És a végeredmény számít, eleddig pedig 106 percből úgy kb 95-100 Cavs elgondolás alapján működött.

A Cleveland támadásépítése elég egysíkú, viszont nem értek egyet azzal, ami lejeb lett említve, hogy ezen nagyon változtatni kellene. Szerintem abszolút tudatos, hogy keveset passzolnak, hogy a labdát ne adják el, ebből következően nem tud megindulni a GSW. És legfőképpen nem tudnak csinálni hiphop pár perc alatt 15-20 pontos futásokat. Alig van akár csak egy 8:0 futás is a GSW-től, mert tudatosan nem engedik ezt. Nyilván most jönnek szóba a sérülések, mert azért a Cleveland is tudja járatni a labdát ha kell, most viszont James erősségeit használják csak és emiatt, hogy ő betol mindenkit tudják uralni a támadójátékot (még ha baromi egysíkú is és most jön képbe, hogy a GSW small ballja visszaüt) és a védekezést is. Folyamat támadnak 15-20 mp-t James veszi ki az erőt a védőkből a folyamatos fizikai játékkal és védekezésben meg rendre visszazárnak. GSW-nek meg baromi nem ízlik ez a játék és ezt írtam meccs közben is, hogy na lám ha találkozik két ellentétes stílus, akkor baromi érdekes meccsek lehetnek a jövőben is. A Cavs a palánk felé próbálja terelni a játékot a GSW meg gyorsítani szeretné, eddig a Cleveland tudja ezt jobban megoldani. Tökéletes ellentéte most egymásnak a két csapat a GSW passzol, felső zárások folyamat, labda nélküli mozgás, míg a Cavs ezt minél alacsonyabbra próbálja redukálni.

Azt mondom viszont, hogy ez ideig-óráig fog tudni működni, mert James nem fogja ezt bírni fizikálisan. Memphis ott bukott el, hogy ők is ezt a játékot preferálták, mármint hogy palánk felé tolódjon a játék, viszont ott a zóna és emiatt a duplázások megölték a Grizzliest, mert távolról viszont nem volt puskájuk. A Cavsnél viszont azért vannak triplások bőven és egyelőre nem nagyon működik a besegítsünk Jamesre vagy ne segítsünk be Jamesre játék, de ha megtalálják az egyensúlyt, akkor onnantól ez az övék. És ez lesz a későbbiekben a kulcs, nem az hogy milyen a támadójátékuk, mert a Cavs védekezése meglesz a későbbiekben, pont hogy a GSW-nek kell valamit kitalálnia hátul, hogy tudjanak könnyű kosarakat szerezni. Persze Curry nem fog így dobni stb, de a GSW gondja eddig, hogy nincs meg a tempójuk és látványosan nem tudnak James-szel mit kezdeni. Addig fog a Cavs menni, amíg James bírja fizikálisan. Egyet lehet még fognak, de többet nem hiszem.

Én sem szeretem a one man show csapatokat, viszont ennek a Cavs taktikának sokkal de sokkal több tudatos taktikai eleme van mintsem annyi, hogy adjuk oda Jamesnek és megoldja. Látszólag annak tűnik, de ahogy jönnek a segítések egyből Mozgovot keresik vagy jön a passz (ezért is állnak a többiek, hogy megkönnyítsék James dolgát)a kintieknek, ráadásul sokáig birtokolják a labdát nem tud a GSW begyorsítani. Valóban nem látványosak a meccsek, de taktika és tudatos elemből rengeteg van és ráadásul eddig a Cavs akarata érvényesült és az ő taktikájuk működik jobban.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.06.08. 23:54:15

Minden idők egyik leggyengébb meccse volt,amit láttam. Tejóatyaég. És ez mindkét csapat kritikája, borzalmas dobószázalékok, és lehet mondani,hogy de elit védekezések, hogyne, de amikor a tiszta dobások maradnak ki folyamatosan mindkét oldalon,annak köze nincs ehhez.

A GSW-nek kell kitalálni valamit, a Cavs kimaxolta a lehetőségeit,ők csak ilyen "csúnya" meccseken nyerhetnek,ez a sanszukm és eddig tökéletesen végrehajtják ezt.
Az más kérdés hogy undorító és nem szép kosárlabda ez nekem,de célravezető eddig.

Múltkor beszóltam a fújások elmaradása miatt,most illik megjegyezni,hogy a Cavs kárára maradt el nem egy fújás, legkirívobb az volt,mikor Iggy telibeverte James kezét,és semmi. Az hányinger volt,hogy nem kapott rá fújást Lebron.
Jó lenne ha a játékvezetés is feljavulna, mert az is kéne a színvonal emelkedéséhez.
Messithebest
Director del Fútbol

2015.06.08. 23:33:19

Elmebeteg meccs volt. James és Delly extra. Erre nem számítottam. Újra nyílt a párharc és ami tán a legfontosabb tény hogy Kyrie Irving és Kevin Love nélkül is sikerült elvenni a Golden State Warriors pályaelőnyét... JR meg egy idióta, de instagramon volt egy kép, ahol megköszönte a csapattársainak a meccset :D idézem: "Thank God for teammates cause I played like pure s&@$!!"
:lol: szóval nagyon izgalmassá válhat ez a döntő, ez a Cavs úgy megy és harap mint még soha, talán ez az ami meglepte a GSW-t és még nem tudják hogy mit lépjenek. Biztos vagyok benne hogy a Cavs ugyanígy menni fog előre, csúszni-mászni fog minden labdáért és minden alkalmat meg fog majd ragadni. Védekezésben elit, zseniális amit művelnek, támadásban viszont nagyon gyengék. James túl sokat vállal, szerintem max a betöréseket és egy-két kintit kéne dobálnia, azokat viszont totálisan hatékonyan(2. félidő 4/19 FG...), és sok-sok passz mehet ki a triplázóknak(JR/Shump), vagy be a festékbe(TT/Mozgov).Nagyon várom már a harmadik meccset, viszont még mindig a Warriors az esélyesebb, én már annak is örülnék ha 2-2vel mennénk vissza az Oraclebe, a 3-1es előny maga az álom lenne.

LETS GO CAVALIERS :!:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.06.08. 03:54:39

Nagyon jól helyt áll a Cavs, megint szoros a csörte, de azért a legtöbbször ők vezetnek pár ponttal. Jobban jár most a labda is, Mozgov nagyon él és James osztogat is nem csak birkózik. Túloldalt Klay, aki nagyon beindult, Dellavedova nem tudott vele mit kezdeni majd Curryre állt rá és jobban fogja,. Támadásban nem igen megy az ausztrálnak, de védekezésben odateszi magát. Van esély elhozni ezt a meccset, a GSW közel sem tudja hozni a játékát és az előző meccsen is igaz volt ez. a Cavs szépen megfojtja őket, szóval ha a szervezettségről esett szó múltkor, akkor a Cavs sem panaszkodhat, mert szépen egyben vannak. És ahogy nem esnek a triplák a GSW-nél egyből kevesebb opció van. :D 5/23 eddig a triplájuk, mondjuk az egyik nézőjük meg félpályáról bevágta egy szolid BMW-ért cserébe. :D
62-59 a Cavsnek a harmadik végén, de mi volt itt te jó ég. Labdaszerzés és Speights kihagyta úgy a tiszta zsákolást, hogy a mögötte is két Warriors érkezett és nem tudták leszedni a pattanót. :lol: A GSW ennyi pontot egy félidő alatt berámol sokszor, most viszont nagyon kemény a védekezés, csak megint félő, hogy elfog fogyni az erő a Cavsnél.

Speights. :lol:
https://v.cdn.vine.co/r/videos/81608F33 ... G_V8nmCUfq

Azért most kijön az, amiről beszéltem hogy érdekes lehet a jövőben is a két felfogás. A Cavsnél Mozgov-TT aprít miután szabályosan nem tud Bogut pattanót szedni mellettük, mert egyedül van a többiek kicsik. Támadásban hiába jár körbe a labda, pozíciós játék nincs a GSW-né csak tripla szinte. Ahogy ezek nem esnek óriási gond van most. Túloldalt meg Dellavedova kezd éledezni támadásban is, nagyon nem ízlik Currynek hogy csíp-harap a kis ausztrál. Jó a meccs és taktikai szempontból meg nagyon érdekes.

Az orosz pihen, megy a small ball a Cavsnél is, érdekes végignézni a névsort. Dellavedova-Smith-Jones-James-TT. :D

És ki hitte volna, hogy Dellavedova lemossa Curryt, s ez nem túlzás. Stephen Curry legrosszabb meccse idén, pontot sem dobott az ausztrál ellen. Smith meg végre bedob valamit, közte 10!!!!!!

Óriási sansz a Cavs előtt, hatalmasat védekeznek és most már folyamat 7-11 pont között a különbség és már csak 4 perc hátra. Közben James tripla-dupla.

James emberről bevágja a harmadik tripláját is. +11 megint a GSW a második félidőben 21 perc alatt dobott 27 pontot.
https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/AEFCFB ... oqkM2UAcWi

Hiába nyomja a GSW az extra alacsony szerkezetet, Mozgov így a padon, de TT jól nyomja lábbal is és megtudják őket fogni. Hack a Thompson megy cserébe. :D

Másfél vissza és kettőre visszajött a GSW, megint kezd elfogyni az erő....Smith meg monnyonle. :D Hülye idióta faltok tőle, elrontott katasztrofális dobások a végén.

Steph Curry ties John Starks for most missed 3-pointers in NBA Finals game in last 30 years. Curry is 2-13 from deep.

7 mp vissza Curry egyenlít, megint OT lehet, hihetetlen hogy elfáradt megint a végére a Cavs. 45 percig működik egy taktika és elképzelés és három perc alatt elmegy.

És megint Hosszabbítás, hihetetlen...James most bement és kihagyta a ziccert majd még TT majdnem visszapöcizte, de lejött. Ismét GSW lesz ebből, nincs kellő erő már.
1st time in NBA history that both Game 1 and Game 2 of NBA Finals went to overtime
https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/299DAB ... c3Sw5OK9Hb

James nagy erőlködés megy a második félidőben, Mozgov is eltűnt. Az a baj, hogy valamit ki kéne találni támadásban is, mert a védekezés jó, csak elől James már rendre rossz döntéseket hoz. Smith vállalhatatlan ma, Mozgov meg nincs fent.
Ha múltkor szó volt Irvong blkk falt volt nem volt falt. Most Iggy keresztbe verte Jamest megy tovább. :D Bíró mentségére szolgáljon, hogy amúgy lépés volt, de Igoudala könyék, alkar tájékra vert egy hatalmasat mielőtt James felemelte volna a labdát.

JR Smith harmadjára ugrik bele Currybe, 40 mp-vel a vége előtt. Olyan szinten mentálisan gyenge ez az ember, hogy hihetetlen. Nyilván nem lehet egy emberre fogni, de ma Smith döntő helyzetekben hozza rendre rossz helyzetbe saját csapatát.
J.R. Smith and Iman Shumpert are a combined 7 of 24 from the field tonight for the Cavaliers.
Egy pozitívuma van ennek, hogy legalább kipontozódott. :D

AZ igen Draymond Green. PO egyik legnagyobb blokkját mutatta be, nem is akárkin (James) nem is akármikor (20 mp-vel a vége előtt). Dellavedovát faltolják utána 94-93 a Cavsnek.

Dellavedova megnyeri, hát ez mi, Dellavedova megnyeri. Óriásit védekezett egész meccsen. Nagyon egysíkú volt a Cavs játéka elől, James is nagyon gyenge volt a végére, de védekezéssel tudtak kompenzálni. 1-1 pályaelőny a Clevelandnél.
Matthew Dellavedova és a védekezés.
https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/B563F0 ... gKF_DOWl44
És úgy 1-1, hogy Jamesen kívül csak Mozgov tud támadásban hozzátenni, ő meg a második félidőre rendre padon volt. Nagy mókuskerék ez, mert a GSW a Curry-Thompson-Iggy-Barnes-Green ötössel volt fent a végén, nehéz Mozgovot fent tartani Viszont támadásban meg nincs meg az az erő, akire tudna James építeni. Smithék nem tudják bedobni, TT 1-1 pöciből tud csak élni. Mozgov meg középtávolról is bedobta, pozícióból is bedobta. Remélem valahogy sikerül megtalálni az egyensúlyt, mert láthatóan nem ízlik a GSW-nek, mikor a palánk felé összpontosul a játék.

James picit örült. :D
https://v.cdn.vine.co/r/videos/C1C28E3C ... viVkojApJr
Innentől is GSW, de az egy már megvan, s ezt a Cavs-t nem lehet most nem szeretni. Óriási melót tettek bele a mai meccsbe is. Anno valaki mondta, hogy shooting csapatok nem fognak NBA-t nyerni, erre a GSW szeretne rácáfolni és alapvetően ebbe az irányba megy az NBA, de jó látni, hogy azért a kemény kosárlabda továbbra is tud teret nyerni. És ma akaratban a Cavs előrébb volt.

Stephen Curry: 0-8 from field, 4 turnovers when guarded by Matthew Dellavedova
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.06.06. 13:46:23

PCsabi írta:Irving sérüléséhez:
KATT

Amúgy valamilyen szinten kabaré, hogy a GSW ellen az összes irányító sérült/féllábú/vak lett: Holiday, Conley, Beverley, Irving.
Ez kicsit olyan nekem mikor a Barcaval kapcsolatban is jön egy-két cikk, hogy bezzeg ellenünk kiesett Toure, Ibra, Robbenék, Chilleini stb. Valahol persze ez szerencse is, mert itt van pl Irving, aki összeesett mint a képviselő fánk a semmiből, de azért en bloc kell nézni a dolgot és ilyenkor az edzői stábot is. Ahogy nálunk LE, úgy Kerr a GSW-nél jól sáfárkodott a csapatával és az erőnlétével. Curry 32 percet átlagolt, Klay meg 32 alatt. Irving meg karriercsúcs 36,5 perc. Persze nem lehet ezt így percekre lesarkítani, de azért sokat jelent hogy a GSW nagyon pörgette a csapatát és tudott mindenki pihenni. 4 perc, 82 meccsre vetítve 328 perc, az 7 teljes meccs. Az rengeteg, s csak átlag 4 perccel volt többet Irving a pályán. Arra akarok kilyukadni, hogy nem a GSW tehet arról vagy pl nem LE, hogy kiesnek az ellenfelek. Egyszer fent, egyszer lent, de ebben rengeteg meló van az edzők, fizikoterapeuták részéről. Persze mint írtam a "szerencse" faktor benne van, de itt van Irving esete, aki csapágyasra lett hajtva. Szanaszét a térde, de 40 percet játszatni kell, mert a helyettesét oda-vissza verik. El is szállt a végére. Ezért mondom a Barcaval kapcsolatban is, hogy ahogy lehetőség van cserélni vagy pihentetni, azonnal lépni kell. Rohadt hosszú a szezon és kimerítő. Minden egyes megspórolt perc aranyat érhet a végén.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.06.06. 10:12:45

Irving sérüléséhez:
KATT

Amúgy valamilyen szinten kabaré, hogy a GSW ellen az összes irányító sérült/féllábú/vak lett: Holiday, Conley, Beverley, Irving.
Messithebest
Director del Fútbol

2015.06.06. 09:35:31

Majd Delly ráugrik Curry bokájára aztán őt is az orvosiba küldi pár hónapra :mrgreen:
poént félretéve, én sem látok már többet ebben a döntőben... viszont ha James ezt valamilyen csoda folytán behúzza a Cavsnek, szerintem a haterek egy életre elkussolnának.. már csak ezért is megérné.. szép kis álom.. :(
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.06.06. 03:35:41

Innentől max egy becsületgyőzelem Clevelandben és vége. Nem hiszem, hogy túl kell gondolni, hogy mi lett volna ha Shumpert dobása esetleg behullik, mert Irving 40 perc felett lett volna akkor is és nem ütközésben sérült meg. Maximumra lett pörgetve, ha nem most sérül meg akkor a következőn. Jól mozgott, de gondolom annyi fájdalom csillapító volt benne mint egy lóban. :D Térdfájdalmat 1 hét alatt nem lehet kezelni, max pihentetni lehet és a fájdalom csökken. Kár csóriért, mert amúgy remek munkát végzett Curryn is pl (még írtam is meccs közben hogy a negyedikben sokáig nem dobott pontot Curry, mert Irving futott vele mindenhova).

NBA: Irving's late block of Curry's layup called correctly
Szerintem sem volt az falt, hozzáért, de labdát elütve ért hozzá. Amúgy ha gonoszkodok, s az előző okfejtést továbbviszem, akkor Irving saját magának okozta a bajt. :lol: Ha nem blokkolja Curryt, nincs OT és nem sérül meg...Hasonló okfejtés a Shumpert is, szerintem.

Visszanézve a meccset, azért a Cavs játéka borzasztó egysíkú és Irving nélkül még több James lesz. Viszont védekezésben nagyon jók, s lehet tudatos a sok James iso, mert a tolatással is lassítják őket és megy ki az erő a Jamest aktuálisan fogó emberből. Gyakorlatilag Green és Barnes sem volt tényező, Iggy extrája kellett elől-hátul. Ő már rutin róka és mindig is nagy csatában volt Jamesszel Keleten anno még Sixers mezben. Visszatérve, sok passz nincs a Cavs támadásában, s ez visszájára is üt, mert hiába lassítják a játékot, Jamesnek többet kell melóznia támadásban és nem mellesleg a rengeteg dobás szintén erőt vesz ki és kifulladnak. Egy jó JR Smith most mint egy falat kenyér kellene, mert ha esnének a dobásai máris jobban "megnyílna" a pálya és több James passz is jöhetne. Mondjuk megfigyelhető volt, hogy a régi módszert alkalmazta a Warriors a James dobáljon a többieket kell lefogni. Nagyon jó kis sakkjátszma volt, sajnálatos a sérülés. Hozzáteszem maximálisan megérdemelt a GSW győzelme, ezt már hetekkel ezelőtt is írtam, hogy idén nem igazán volt kérdés. Még azt se lehet mondani, hogy hullámzó teljesítménnyel érnek oda a végére, mert gyakorlatilag November óta vernek folyamat mindenkit.

Currytől rögtön egy 40 pont körüli meccset látok magam előtt Vasárnapra, mindent elmond, hogy Dellavedova mennyire nem tudja vele tartani a lépést, hogy pl a statokat figyelve az ausztrálé a legrosszabb +- mutató és amúgy Irvingé volt a legjobb a Cavsből....9 perc alatt a -13 az nagyon derék Dellavedovától. :D
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.06.06. 02:15:43

Na, akkor ennyit a döntőről, szerintem a többi meccset ki is hagyom, elég lesz, ha az eredményt megnézem.

Innentől már az csoda lesz, ha egyáltalán meccset nyer a Cavs. De legalább az LBJ-haterek bütykölhetnek egyet.
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.06.06. 00:57:08

MessiFan írta: No mind1, lesznek így is ugyanúgy csapattársai LeBronnak, de így kb az lesz mint az első döntőjében.
Már kire gondolsz, aki támadásban olyat tud hozzáadni egy akár 50 pontos James mellé, hogy meccset nyerjenek? J.R. Smith esetleg, ha elszáll az agya, akkor bever akár 8 triplát, de másban nem látok olyat, a csapatból, még akkor sem ha voltak ígéretes periódusai az első meccsnek, Mozgov helyenként tetszett, TT-vel karöltve, aztán ennyi.
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2015.06.06. 00:54:09

Engem nem a döntő aggaszt mint Cavs fan, hanem hogy azért egy térdkalács törésről beszélünk, ami nem biztos hogy feltétlen 3-4 hónap.. lsd. Greg Oden...1/1 volt a pali, aztán gallyra ment a térde és azóta sehol sincs... ez engem kicsit jobban aggaszt mint egy esetleges elbukott döntő...
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2015.06.06. 00:28:04

Hát ez szívás. Nem mondom, hogy söprés lesz így, de sajnálom, hogy LeBron így egyedül maradt.. így nem fog olyan jól esni a káröröm :( :mrgreen:
Brutál, hogy ha Shumpert/LeBron dobása bemegy, akkor most 1-0 a Cavsnek és Irving is egészséges marad.
No mind1, lesznek így is ugyanúgy csapattársai LeBronnak, de így kb az lesz mint az első döntőjében.
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.06.06. 00:21:08

Messithebest írta:BREAKING: Cleveland Cavaliers announce Kyrie Irving has fractured left knee cap. Will be out 3-4 months.

Azt hiszem, ennyit a szezonról...(ha bemegy az a Shumpert dobás 98-98nál, akkor 1-0 ide és Irving nem dől ki 3 hónapra.. azt hiszem ezt nem kell magyarázni)
Most szomorú vagyok, szerencsétlenek... innentől egy nagyon erőlködős, szinte nézhetetlen cavset fogunk látni, ahol minden LBJ körül fog forogni támadásban. Ha neki lesz egy nagy napja, amikor a GSW-nek kicsit rosszabb akkor összejöhet a becsület győzelem, amúgy a söprés is simán benne van.
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2015.06.05. 23:59:24

BREAKING: Cleveland Cavaliers announce Kyrie Irving has fractured left knee cap. Will be out 3-4 months.

Azt hiszem, ennyit a szezonról...(ha bemegy az a Shumpert dobás 98-98nál, akkor 1-0 ide és Irving nem dől ki 3 hónapra.. azt hiszem ezt nem kell magyarázni)
Kép
Válasz küldése