Hazai és nemzetközi kézilabda

Minden ami nem foci, de sport
jelwaz
Entrenador del Barça

2008.12.12. 10:15:24

gekkodan írta:Srácok!

Mondjátok már meg nekem, hogy az EB-győztes és olimpiai ezüstérmes csapat két átlövőjéhez (Farkass Ági, Radulovics) hasonló átlövő volt-e azóta a válogatottban? Tóth Timea? Vicc.....

...

Az edzővel nem hinném, hogy gond lenne, Imre segítője pl. az a Konkoly Csaba, aki hétről hétre Európa egyik legjobb női csapatát edzi.

Szakember van itt bőven és nem is az a baj. Erre képes az állomány, kész.
Farkas Ági és Bojana Radulovics voltak a világ legjobbjai (mármint megválasztották őket xxxx évben), hozzájuk mérni, vagy elvárni, hogy mindig legyen egy ilyen kaliberű átlövőnk, kicsit nagy elvárás. És nem tudom ki vagy te, talán Ivano Balic, vagy Császár Gábor, esetleg Bojana Radulovics (jó, tudom, hogy férfi vagy), hogy leviccezd Tóth Tímeát? Talán nincs a világ 10 legjobb átlövője között, talán 50 között sem, de, ha ő válogatott (mert nem kérdőjelezed meg a szakembereket) , akkor ő Magyarországon a legjobb a posztján, ergo ő tehet a legtöbbet azon a poszton a magyar válogatottért. Más kérdés, hogy nekem se tetszik a játéka, de én az edzőket is okolom. nincs egy olyan edző, aki tudna bánni a csapattal? Tóth Tímea is jobban teljesítene, ha lenne végre egy edző, aki elmagyarázná neki, hogy 10 m-ről ugorjon fel és hogy ne dobja el a labdát 2. passzra, tegye be a beállósnak stb. Nekünk is sokkal jobban menne, ha lenne egy edző, aki elmagyarázza Görbicznek, hogy kitörölheti a tehetségével, mert nem átlövő, hanem irányító és ez a poszt a csapatért vállalt felelősséggel is jár, és senkit nem érdekel, ha 28 gólt dob 70 próbálkozásból. Egy keménykezű ember kéne oda, mert a szakértelemmél még nincs akkora probléma (bár, hogy nem bírtak kitalálni semmit a norvégok gyors leindítására, az elég aggasztó). Szóval, ha ez a keret nem is egy világverő egyesület, de mehetne az jobban is egy kicsit.
miihii
KHAL

2008.12.11. 03:02:51

ozsimiki írta:
gekkodan írta:
mert Mocsai eltolta. Egy aranyérmet hagytunk Sidneyben.
sajnos Horvátországban jobban, ott ha lehet ilyet írni, még fájóbb volt számomra az ezüst...7gól, 7perccel a vége előtt...Farkas kínaiba adja Kirchnernek ha emlékeim nem csalnak, és 7 van közte...majd...majd...majd :cry: :cry: :cry:
Úúúúú...
Melóztam,így cs NSO-n néztem rá az eredményre,egy idő után már arra sem.Cs a végeredményt kukkantottam meg,mégis mennyi lett közte :cry: Naon nem bántam,h ezt nem láttam. :?
De gondoltam azért bekukkantok ide.Erre az első hsz-ben,amit olvasok,rögtön forgatjátok a szívemben a kést ilyen dolgok emlegetésével :-&
Asszem tovább nem is olvasok már :wink:
Na azért a lényeget leírom:
ezután is cs :arrow: HAJRÁ MAGYAROK!
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.12.10. 23:30:56

gekkodan írta:
mert Mocsai eltolta. Egy aranyérmet hagytunk Sidneyben.
sajnos Horvátországban jobban, ott ha lehet ilyet írni, még fájóbb volt számomra az ezüst...7gól, 7perccel a vége előtt...Farkas kínaiba adja Kirchnernek ha emlékeim nem csalnak, és 7 van közte...majd...majd...majd :cry: :cry: :cry:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.12.10. 23:26:28

Srácok!

Mondjátok már meg nekem, hogy az EB-győztes és olimpiai ezüstérmes csapat két átlövőjéhez (Farkass Ági, Radulovics) hasonló átlövő volt-e azóta a válogatottban? Tóth Timea? Vicc.....

Átlövő nélkül ma nem lehet sikereket elérni kézilabdában. Igaz velük sem sikerült a nagy dobás, mert Mocsai eltolta. Egy aranyérmet hagytunk Sidneyben.

De mind1 is, jelen helyzeten ez nem változtat. Görbiczen és a most ritka szürke Pálingeren kívül nincs világklasszisunk. Vannak tehetséges fiatalok, de ez egy norvég csapat ellen kevésnek is kevés.

Az edzővel nem hinném, hogy gond lenne, Imre segítője pl. az a Konkoly Csaba, aki hétről hétre Európa egyik legjobb női csapatát edzi.

Szakember van itt bőven és nem is az a baj. Erre képes az állomány, kész.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.12.10. 23:20:40

Azért Mocsai idejében emlékszem olyan felállásra is amikor gyakorlatilag klasszikus átlövő nélkül 3 irányítóval(Ferling,Siti,Görbicz) játszottunk és nem volt gond a gólszerzéssel.Sőt nagyon szép kombinatív kézilabdát játszottunk.

Szóval lényegesen mélyebben keresendő szerintem a baj mint az átlövők hiánya...

jelwazzal egyetértésben én is az edzőkben keresem legfőképpen a baj okát.

De nem akarok belemenni hiszen nem igazán értek hozzá csak szurkolói szemmel így látom...
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.12.10. 23:19:18

jelwaz írta:
A norvégpktól pedig kikapni... Talán még ennyivel sem szégyen. Kézilabdában a világ előtt járnak egy (ha nem két) lépéssel. Hammerseng, és Nyberg nélkül is remekelnek, Kari Mette Johansen szédületes, a régiek, mintha újak lennének, az újak is nagyon jól teljesítenek. Ők tudják milyen érték a kézilabda és odafigyelnek az utánpótlásra (ezért sem égnek le sosem, mint mi) és nem kerülnek ekkora hullámvölybe sosem. Bezzeg mi...
na...nem is oly rég kb egy jó közepes csapat voltak, mint ahogy most mi.

2000es Olimpia óta lefelé mentek, most egy ideje meg felfelé, 2000ben még nagy szó volt,h aszhem 5el vertük őket Sidney-ben, utána már nem voltak a szűk elitben,sőt talán az elitben sem. nekik is volt bőven rossz periódusuk.

most nekünk van az, bár csak remélni tudom,h 1-2 év és így nyomjuk mint ők...(kevés rá a sansz)
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2008.12.10. 23:09:08

Game90 írta:Amúgy ameddig nincsenek normális átlövőink (Bulath, Szűcs, Hornyák felejtős), nem tanulunk meg védekezni ill. csapatként játszani, addig ne is várjunk nagy eredményeket. Itt már Görbicz se tud csodát tenni.
Görbicz a képességei alapján világklasszis, a mutatott játék alapján nem. Egy irányítónak nem csak az a dolga, hogy középen álljon a pályán, irányítania kell a csapatot, név szerint ő okolható a több perces gólcsendért, a simán bekapott gólért (már ha védekezik).

Átlövőben egyetértek, de sokáig nem volt ilyen gondunk, ugye Bojana Radulovic és Farkas Ági hosszú ideig lefedték a kérdést, méghozzá a világ legjobbjainak. És azért Bulatthot nem írnám le a helyedben. Nem átlövőnek való sztem, de remek irányító lenne belőle, Görbiczzel olyan kersztmozgásos és húzásos taktikát kombinálhatnának, ami ritkaság. Szűcs pedig nagyon jól védekezik, sőt néha támadásban is világszínvonalút alkot. Én azt érzem, hogy bár nem szupertehetségek alkotják a válagottat, de ennél többet ki lehetne hozni belőlük és én folyamatos edzői problémákat látok.

A norvégpktól pedig kikapni... Talán még ennyivel sem szégyen. Kézilabdában a világ előtt járnak egy (ha nem két) lépéssel. Hammerseng, és Nyberg nélkül is remekelnek, Kari Mette Johansen szédületes, a régiek, mintha újak lennének, az újak is nagyon jól teljesítenek. Ők tudják milyen érték a kézilabda és odafigyelnek az utánpótlásra (ezért sem égnek le sosem, mint mi) és nem kerülnek ekkora hullámvölybe sosem. Bezzeg mi...
FCBarca88
Capitá del Barça

2008.12.10. 22:42:46

Ennyit tud, de mégis többet képzelnek már egy-két győzelem után.
Sajnálom hogy így alakult, de sok ideje van még ennek a csapatnak, Tóth Timi hiánya igen csak érződik, kapus poszton viszont semmi gond.
I am a Runner![...]
FCBarcelona, Fradi, Schumi, Németország!
PCsabi
aka Game90

2008.12.10. 22:27:04

Csodálkozom, hogy nem írt ide még senki... :roll:

Ez a meccs nagyon ciki volt, ilyen szr játékot...pedig az első 15 perc jó volt, de utána összeestünk. Engem igazából nem is a vereség bánt, mert a norvégoktól kilehet kapni, hanem a különbség és az, hogy beletörődtünk a zakóba már a 2. félidő kezdetén. Pastrovics és Sopronyi viszont nem volt rossz, de kb. ennyi pozitívum volt a meccsen.

Amúgy ameddig nincsenek normális átlövőink (Bulath, Szűcs, Hornyák felejtős), nem tanulunk meg védekezni ill. csapatként játszani, addig ne is várjunk nagy eredményeket. Itt már Görbicz se tud csodát tenni.

Imre Vilmos: "Be kell látni, hogy a magyar válogatott ennyit tud." :roll:
FCBarca88
Capitá del Barça

2008.12.09. 18:29:10

Szerencsére hazaértem az utolsó 10percre, bár ahogy hallottam nem játszott valami jól a csapat és több góllal kellett volna nyerni. A lényeg hogy meg van a győzelem :)
Eléggé lehangolóak ezek a majdnem üres lelátók.
I am a Runner![...]
FCBarca88
Capitá del Barça

2008.12.09. 12:08:19

Számomra a lehető legrosszabb időpontban lesz a meccs :/
de ha már lemaradok róla, akkor(is) magyar győzelem legyen! :)
I am a Runner![...]
Barcaforever
Director del Fútbol

2008.12.09. 10:03:57

Nekünk már szinte lehetetlen az éremszerzés?
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.12.07. 21:02:38

Azt gondolom, lehet véleményem arról, hogy kit tartok jó kommentátornak, és kit nem. Lantos Gábor pedig fényévekkel veri Méhes Gábort, akinek rikácsoló hangja irritál, mértéktelen üvöltözése pedig egyszerűen idegesít.
Ízlések és pofonok.
Kép
elprat
Capitá del Barça

2008.12.07. 20:40:52

Varga Tamás írta:Szép volt Lányok!

Azért Méhes Gábor tanulhatna a mellette ülő Lantos Gábortól, aki a Kossuth Rádióban közvetítette a meccset, és áthallatszott a sport tévébe - így kell közvetíteni. Én levettem a tévéről a hangot, és Lantos Gábor közvetítését hallgattam, miközben a tévét néztem.

Hajrá Magyarok!
Azért van egy kis korkülönbség köztük, majd az idő meghozza gyümölcsét.
Nem tudom mi bajod van vele,az 1ik legnormálisabb kommentátor :shock:
Inkább néznéd Koko vagy Világi közvetítésében?
Mert én nem....
Nem az a baj hogy nagy az Isten állatkertje hanem az,hogy alacsony a kerítès... "...szórjunk a fejre hamut ès aztán, nyomjuk tovább, ezt a kamu-kamut.." Fish!
miihii
KHAL

2008.12.07. 20:28:15

ozsimiki írta:
ezen a képen nem olyan szép, mint a közvetítés alatt látható volt, szóval nem kell az a szóda se.
Nálad a pont,Miki! :wink:
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.12.07. 20:09:26

Gyurinho írta:
Varga Tamás írta:Kép
Szódával elmegy :)
ezen a képen nem olyan szép, mint a közvetítés alatt látható volt, szóval nem kell az a szóda se.
Kép
Gyurinho
Capitá del Barça

2008.12.07. 20:07:44

Varga Tamás írta:Kép
Szódával elmegy :)
FCBarca88
Capitá del Barça

2008.12.07. 20:05:01

Reméljük most már csak győzelmek lesznek. A tegnapi meccs úgyérzem nyerhető lett volna, de most -a lehető legjobbkor- jött a győzelem.
Örülnék ha Mo. valamikor megkapná a rendezésjogát egy női/férfi vbre/ebre.
I am a Runner![...]
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.12.07. 20:03:59

Etooka írta:
ON:Egyébként Pálinger megtanulhatná a feje fölé tartó labdákat is védeni...
már bocsi de Kati így is világklasszis. és ha vmennyire érdekel a kézilaszti, akkor tudhatod,h azokat a legnehezebb lereagálni, ez nem olyan,h csak gyakorolja,oszt kész.

nem is egyszer lehet hallani kommentektől,h úgy ahogy kell, a szeme közéé...azt max kifejelni lehet olyan rövid idő alatt, féfiaknál láttam rá már precedenst,de nem sok fordul elő belőle.
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.12.07. 20:03:27

Kép
Kép
Valbali
Capitá del Barça

2008.12.07. 19:57:07

Varga Tamás írta:
Etooka írta:hát megvan,de rájöttem,hogy nekem az nso onlineből bőven elég megtudnom,egyszerűen néha olyanokat csinálnak,amit nem bírok elviselni,jobb írásban... :lol:

Az a francia kapuscsaj...hmmmm...valóban nem rossz :twisted:
Nem rossz? Gyönyörű! Cleopatre Darleux. :lol:
Vki betolna róla egy képet? :lol: :D
Kép
miihii
KHAL

2008.12.07. 19:54:53

Etooka írta: Lesz még pár világverseny,ahol kiejtjük majd őket,szal a következő alkalomnál enyém a csaj :lol:

.
Áll az alku :wink:

OFF vége
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2008.12.07. 19:53:08

miihii írta:
OFF

Cleopatre-t pedig vígasztalgatnám most szívesen :P

Hopp,közben látom nem cs én szúrtam ki a leánykát!
Stipi-stopi!ÉN láttam meg előbb!!! :mrgreen: :twisted: 8)
Lesz még pár világverseny,ahol kiejtjük majd őket,szal a következő alkalomnál enyém a csaj :lol:

ON:Egyébként Pálinger megtanulhatná a feje fölé tartó labdákat is védeni...
.
miihii
KHAL

2008.12.07. 19:46:52

Nah,sikerült behúzni!!!!Szép volt,Csajik! =D>
Egyre jobbak vagyunk:
vereség-döntetlen-győzelem :D
A teljesítmény nagyon hullámzó volt,már nem először.Küzdenitudásból jeles,kapaszkodtak a lányok.Herr Orsi joggal lett a legjobbunk,naon szépen hozta magát,cseréből.Ez a siker talán nagyot tud löki rajtunk a későbbiekhez,meglátjuk h alakul.
Mindenesetre ez nagyszerű volt ma!!!! =D>

OFF

Cleopatre-t pedig vígasztalgatnám most szívesen :P

Hopp,közben látom nem cs én szúrtam ki a leánykát!
Stipi-stopi!ÉN láttam meg előbb!!! :mrgreen: :twisted: 8)
Válasz küldése