ozsimiki írta:
Nah Replay...jobban értesz Te ehhez ennél.
Nézd meg első szett Nadal játékát, milyen hosszan játszott, meg nézd meg azóta. Illetve nézd meg break lasztiknál miket ütött. Ez jellemezte őt mindig, de úgy tűnik Djokovic ellen csak akkor mer bátrabb lenni, ha vagy minden mind1, vagy még nincs nagy teher.
Megnéznék egy 2010es RAfát, egy 2011es Djokovic ellen, szerintem Nadal nyerné. Mivel ott és akkor folyamatosan hosszan tudott játszani bárki ellen, és fejben is erősebb volt, nem volt ennyi ki nem kényszerített hiba.
Az tény,h Djokovic sokat fejlődött, de ez abban mutatkozik meg,hogy fejben lett erősebb, ki tudja tolni 2-3-4 órára a teniszét ami eddig is megvolt neki. Ha ezen a döntőn Rafa is ki tudná, nem ilyen lenne ez a meccs.
VAMOS!!!
Erről beszéltem én is, hogy Djokovics mennyit változott és szerepe van abban, hogy Nadal ellene nem úgy játszik, pl. azért is mert az utóbbi meccseiket a szerb nyerte.
A teniszben sosem lehet egyik oldalra fogni, hogy miért alakul úgy egy meccs, ahogy.
Esőszünet előtt történt meg először az, amiről lentebb beszéltem, hogy Nadal-nak változtatnia kell. Csak nem mindig akkor, ha már nagy a baj.
De ebben szerintem jelentős szerepe van Toni Nadal-nak, hogy Rafa ugyanazzal a stilussal megy neki egy Djokovics elleni meccsnek, pedig ő Djokovics és nem Federer.
Első szettben azért nagyon látszott még, hogy Djokovics nem érte el az üzemi fokozatot.