Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
REMY
Madridista

2012.10.23. 14:44:31

Bob_Marley írta:amit miihii írt abban is van bőven igazság biztonság kedvéért lehet kevésbé látványosak a futamok, de azt mondom inkább 70 kör unalom de biztosan mindenki érjen be (de azért kavicságy lehetne :D )
Én sem azt mondom, hogy mindenki repüljön ki a pályáról, de na.... legyen az, hogy megcsípik a műfüvet és szevasz.... mehetsz be a boxba pihenni.
hiányoznak azok az idők, amikor kiestek a pilóták, mert hibáztak, hiányzik az amit mondasz tehát a kavicságy.

Tényleg minden egyes hiba lehetőséget elvesznek tőlük. Nagyon nagy a lekorlátozás szerintem
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.23. 14:40:08

gergo9el nagyon egyet értek.A technikai fejlődés meg a kor fejlődése abszolút meglátszódik az F1-en, valóban "kitenyésztik" a pilótákat.S ehhez hozzájön a kocsik fejlődése a szimulátorozás a rengeteg számítógépes adat s a biztonság stb.Én amit nagyon nem szeretek hogy nagyon már nincsenek kavicságyak :D Mindenhol aszfaltozott bukótér stb, régebben ha hibáztál, csoki lehetett menni motorral visszafele a boxba, ez azért valahol nekem hiányzik, s amit miihii írt abban is van bőven igazság biztonság kedvéért lehet kevésbé látványosak a futamok, de azt mondom inkább 70 kör unalom de biztosan mindenki érjen be (de azért kavicságy lehetne :D )
Kép
Kép
Kép
REMY
Madridista

2012.10.23. 14:36:50

gergo9 írta: Nah lényeg a lényeg a mai szimulátorok nagyon-nagyon közel vannak a valósághoz és nem mind1 hogy egy féktávot, kigyorsítást már milliószor belőttél és tökéletesítettél a valósággal 95%-ban megegyező helyzetben.
Szimulátor gép

Nekem nem kell mondani, hogy mennyire élethű, mert van egy saját gépünk :P 8)

Tavaly felvittük a Hungaroringre és amikor nem használták akkor én mentem vele. Több kört mentem vele szerintem mint az F-1esek az összes szabadedzést együtt véve :D
Már annyira kihegyeztem a körömet, hogy amikor elrontottam egy féktávot, akkor hagytam is a kört, mert lehetetlen volt rajta javulni. (Hungaroringen mentem természetesen :D )
miihii
KHAL

2012.10.23. 14:26:54

REMY írta:Jó.. egy kicsit túlzás volt a kizárólag... DE több műsorban, cikkben is lehetett hallani/olvasni ezekről. Biztonság lett a fő célpont. Rengeteg dolgot úgy alakítanak már ki, hogy minimálisra csökkentség a balesetek számát. Persze ez részben jó is, de szerintem a sportág minőségi szintcsökkenéséhez is vezetett. Ezért is lettek unalmasak és feszültségmentesek a versenyek többsége.

Kicsit túlzásba estek a szabályokkal... 2000-es évek elején sem voltak halál esetek.... sajnos néha néha megesik az ilyen, de ez minden sportban megeshet. Ahogy fociban is megesik, holott ott egyáltalán nincsenek ilyen veszélynek kitéve.
Persze, tudjuk mindannyian, h nagyon tudatosan igyekeznek minimalizálni a balesetek előfordulását, akár az akciók kárára is. Mind a pályák, mind a kocsik, alkatrészek, stb kialakításánál jónéhány dolog megváltozott az évek során, igyekezve elkerülni az előforduló hibákat, amik korábban esetleg vagy kvázi drámába torkolltak.

Ezért a régi versenyzőknek kb olyan lehet beülni ezekbe a gépekbe, mint amikor egy szervós kocsit kapsz egy "kenyérszervós" után :D

Aztán ,h ezek a biztonsági intézkedések jók e vagy már túlzások, nézőpont kérdése. Nyilván a szurkolóknak hátrány, h sok izgalomtól kímélnek meg minket ezek miatt, ami mondjuk vmilyen szinten sztem a pilótáknak is hiányérzetet adhat. Viszont nekik inkább szempont, h minél biztonságosabban tekerhessenek, mivel ők kockáztatják az életüket.

Viszont fejben, tudásban is sokkal előrébb járnak, köszönhetően a kor haladtának és a pilótákat tudatosabban, hatékonyabban kiszolgáló személyzetnek (legyen az étkezési, fizikai, lélektani,... tényező) és a korszerűbb tesztelési, gyakorlási lehetőségeknek. Amik (mint pölö a szimulátor) szintén technikai vívmány, de ugyanígy a pilótákat is nagyságrendekkel fejleszti.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
gergo9
Director del Fútbol

2012.10.23. 14:22:01

De és kizárólag a technika miatt nincsenek hibák.
Ok akkor próbáld ki a következőt. Lesarkítom.
Fogj egy szimulátort pl rfactor menj 10gyakorló kör után 5 gyors kört, meg menj 300kör után 5 gyors kört. Majd nézd meg melyik távon volt több a hiba.
Körülbelül ezt jelenti ma a szimulátorozás, Schumacher is nyilatkozta nagyon nagy hátrány volt neki hogy nem tudott szimulátorozni(mivel a motorbalesete révén kialakult vmilyen betegsége).
Nah lényeg a lényeg a mai szimulátorok nagyon-nagyon közel vannak a valósághoz és nem mind1 hogy egy féktávot, kigyorsítást már milliószor belőttél és tökéletesítettél a valósággal 95%-ban megegyező helyzetben.
Ugye a fizikai állapot a másik nyugodtan vissza lehet olvasni a versenyzők nyilatkozatait hogy a verseny végére olyan fáradtak voltak hogy alig bírtak kiszállni a kocsiból. Természetes hogy több így a hiba. Ezzel kapcsolatban eszembe jut Hamilton 70kör után Monaco-ba kiszáll, vigyorog 0db izzadságcsepp. :mrgreen:
De félreértés ne legyen belőle nem azt mondom hogy a mostani jobb. Dehogyis, az emberibb korszak sokkal inkább szerethetőbb volt.

Itt egy cikk
http://f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hir ... ulatortol/
REMY
Madridista

2012.10.23. 14:10:11

Jó.. egy kicsit túlzás volt a kizárólag... DE több műsorban, cikkben is lehetett hallani/olvasni ezekről. Biztonság lett a fő célpont. Rengeteg dolgot úgy alakítanak már ki, hogy minimálisra csökkentség a balesetek számát. Persze ez részben jó is, de szerintem a sportág minőségi szintcsökkenéséhez is vezetett. Ezért is lettek unalmasak és feszültségmentesek a versenyek többsége.

Kicsit túlzásba estek a szabályokkal... 2000-es évek elején sem voltak halál esetek.... sajnos néha néha megesik az ilyen, de ez minden sportban megeshet. Ahogy fociban is megesik, holott ott egyáltalán nincsenek ilyen veszélynek kitéve.
miihii
KHAL

2012.10.23. 14:04:54

REMY írta:
gergo9 írta: Nem csak a technikai fejlődének köszönhető hogy sokkal kevesebb egyéni hiba van a mai F1-ben.
Egyrészt az új pályákat úgy csinálták meg, hogy ne lehessen hibázni, másrészt a szabályok is a biztonságot tartják szem előtt.
Ez többször is le lett nyilatkozva Ecclestone által is.
De jól eldöntötted :D

Vmi minimális kiskapuja nem lehet annak a verziónak, h IS? Mármint a technika fejlődése és a pályák kiépítése, szabályváltoztatások mellett a pilóták fizikai, pszichológiai felkészítése is ég és föld a régi időkhöz képest, mindamellett, h akkoriban nem nagyon volt lehetőségük ilyen szimulátorokban gyakorolni? ;)

Bár ha te ennyire bennfentes vagy, h kategorikusan ki tudod jelenteni ezt, akkor biztos neked van igazad és kizárólag a technikának és a szabályoknak köszönhető :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
REMY
Madridista

2012.10.23. 13:52:31

gergo9 írta: Nem csak a technikai fejlődének köszönhető hogy sokkal kevesebb egyéni hiba van a mai F1-ben.
Egyrészt az új pályákat úgy csinálták meg, hogy ne lehessen hibázni, másrészt a szabályok is a biztonságot tartják szem előtt.
Ez többször is le lett nyilatkozva Ecclestone által is.

Ne mondja nekem senki, hogy egy Kartikeyan brutál jó versenyző, mert nem hibázik és esik ki minden versenyen. A szabályok és a technika nem teszi már lehetővé az egyéni hibákat.
Persze 1-1 néha becsúszik, de már közel sem annyi mint régen.
gergo9
Director del Fútbol

2012.10.23. 13:43:15

Egyébként meg más korok versenyzőinek összehasonlítása nem szerencsés.
Senna-t is bőven körül veszi egy rózsaszínű felhő de komolyabban utánaolvasva "kortársak" véleményének azért le lehet szűrni ezt azt.

Ha mégis hasonlítani akarunk akkor szerintem Senna mostani korban közel sem lenne annyira kiemelkedő mint anno. Valamelyik szakkomentátor mondta hogy tenyésztik a versenyzőket inkább gépek mint emberek. Ugye gyerekkortól tudatosan erre készítik őket , több ezer óra szimulátorozás , mind mentális ill fizikailag jobb állapotban vannak mint régebben.
Nem csak a technikai fejlődének köszönhető hogy sokkal kevesebb egyéni hiba van a mai F1-ben.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.21. 21:35:58

Komolyan ilyen értetlen embert még nem láttam. (ill igen, csak régen).

Remy te csak egyféleképpen tudsz értelmezni.

Azt írtam,hogy a mostani mezőnyben nem jelent akkora előnyt ha vki jobb, mint régen. Ez még nem azt jelenti, hogy nincsenek akkora pilóták mint régen. Csak nem vehető annyira észre. Szóval SZERINTEM egy mai középcsapatnál SENNA sem nyerne futamot, és előzne meg folyamatosan egy Mekit,RedBullt, míg lehet,h a mostani élmenők is megközelítenék azt Senna korában, amit ő maga. Hiszen abban a korban többet számított az a tehetség ami megvan VETTELNEK IS (bármennyire is fáj:D), Alonsonak is, Hamiltonnak is.

ha ezek után sem érthető, max filmekről beszélek veled.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
REMY
Madridista

2012.10.21. 21:10:19

ozsimiki írta: + amellett,h elismerem maximálisan Sennát is, Prostot is, Mansellt is, SZERINTEM abban a korban, jóval nagyobb szerepet kapott az egyéni kvalitás. Voltak jó gépek, de nem voltak annyira tökéletesítve, nem volt velük olyan egyszerű menni, mint most akár egy Toro Rossoval. Így aki jobb pilóta volt, könnyebben kialakította a differenciát. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a mai technikával, SZERINTEM Senna sem lenne stabil 5.6. egy Williamsel, vagy Toro Rossoval. Míg egy mai Vettel,Alonso, vagy 2006os Schumi, lehet ugyanúgy kiemelkedőt mutat azokkal a kocsikkal amikkel Senna brillírozott.

De szerintem az tény, hogy a mostani kocsik könnyebben vezethetőek, pontosabban lehet a jó íven tartani, nagyobb sebesség mellett is, így a versenyzők közti különbségek annyira nem tudnak kijönni, mint Senna korában.
Tehát manapság elég egy közepes pilótának lenni, mert ha van alattad egy brutál kocsi, akkor VB-t is nyerhetsz. Régen vezetői tudás is kellett ahhoz hogy a kocsiból kihozzuk a maxot.
Tehát Vettel igencsak magára maradna, ha a kocsit irányítani és kéne, nem pedig csak benne ülni. Annyira leegyszerűsítették a mai F-1-et, hogy elképesztő.

Ezáltal a régi pilóták simán verik a mai pilótákat? Akkor megint ugyan ott vagyunk, hogy Vettel közel sem olyan jó, mint amennyire majd a 3. címe teszi....

Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy Raikkonen és Alonso az utolsó mohikánok az igazi F-1-ből. (Schumit már nem veszem ide, mert ő már csak levezet)
Ők tudtak küzdeni és VERSENYEZNI.

Tuti nem fogunk egyetérteni. Nem is akarlak meggyőzni, mert minek? Mindenki annak szurkol akinek akar, de azért megvitatni, meglehet 1-1 témát. :wink:
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.21. 20:56:05

Várom az elfogultságomra szóló bizonyítékaidat. Mert csak puffogtatsz. Az nálam nem elfogultság,h tényeket írok le, mások fikázására. Meg benyögéseire,h ez meg az 10x jobb, meg amaz nem tud előzni, miközben csak ebben az évben jópárszor cáfolta. Mind1....

Természetesen Senna nagysága nem vita téma, mint írtam én is. Schumi nagysága sem (bár képzeld Mihu, a nem Schumisok Schumi Sennához hasonlítását is nevetségesnek tartják...hm..érdekes mi?).

Azokat a részeket miért kell mindig átugorni egy-egy hsznél, ami megmagyarázza pl a Te "értetlenkedésed" is. Mint írtam, egy-egy korban, időszakban kell nézni a dolgokat, Senna egy adott kor legjobbja volt, Schumi egy másiké, Vettel, Alonsoval és Hamiltonnal együtt egy 3.-é.

Vettelt a sebessége alapján hasonlítottam, rá is jellemző,h termeli a pole-kat, Sennára is jellemző volt, össztudás alapján természetesen még messze van tőle. Alonso is, Hamilton is, de ez a 3as Schumitól is nagyon messze van.

Amúgy hülyeségnek tartom,h bárkire nézve is sértő lenne ilyesmi, Ő is egy ember volt, Ő sem volt tökéletes, és attól,h abban a korban több kocsival is brutálisan jó volt, még összehasonlítható bárkivel.

+ amellett,h elismerem maximálisan Sennát is, Prostot is, Mansellt is, SZERINTEM abban a korban, jóval nagyobb szerepet kapott az egyéni kvalitás. Voltak jó gépek, de nem voltak annyira tökéletesítve, nem volt velük olyan egyszerű menni, mint most akár egy Toro Rossoval. Így aki jobb pilóta volt, könnyebben kialakította a differenciát. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a mai technikával, SZERINTEM Senna sem lenne stabil 5.6. egy Williamsel, vagy Toro Rossoval. Míg egy mai Vettel,Alonso, vagy 2006os Schumi, lehet ugyanúgy kiemelkedőt mutat azokkal a kocsikkal amikkel Senna brillírozott. Mielőtt megint felemlegetnéd, hogy ez meg az forog a sírjában, ugyanannyira lehet ebben igazam, mint annak aki az ellenkezőjét állítja.

De szerintem az tény, hogy a mostani kocsik könnyebben vezethetőek, pontosabban lehet a jó íven tartani, nagyobb sebesség mellett is, így a versenyzők közti különbségek annyira nem tudnak kijönni, mint Senna korában. Ezért se lehet ilyeneket szerintem leírni,hogy sértő lenne bárkivel is hasonlítani.
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.21. 17:30:34

ozsimiki írta:Csak kilyukadunk oda,h a viselkedése (másnál a kinézete :D) és gesztusai miatt nem ismered el a SPORT TELJESÍTMÉNYÉT. Ok, felfogtam.

én is rühellem Alonsot, de a nyilatkozatai, viselkedése ellenére is tudom,h milyen pilóta, és képességeit nem vontam kétségbe.

Amúgy meg Vettelt gyorsaság szempontjából azért lehet hasonlítgatni Sennához (utóbbi még nálam is nagyobb ikon természetesen), ne feledjük,h Senna Mekije is kiemelkedő gép volt akkoriban, és azzal volt kiemelkedően gyors többek között. (tudom,h volt más csapatnál is,és ott sem volt éppen lassú, de Toro Rossoból kiindulva, Vettel sem csak a bikákkal virgonckodna) Vettel meg a RedBullal. Igaz,h Webber nem Prost szint, de így is- úgy is le kellett mindkettőnek győzni őket.
Senna most forog a sírjában...Sennával legfeljebb Schumachert lehet egy lapon emlegetni a mostaniak közül. Az összes többi sértés Sennára nézve. Tudod, hogy Alonso szimpatizáns vagyok, de Sennával összehasonlítani kb olyan, mint Messit Rooney-val.

Azt tudtam eddig is, hogy elfogult vagy, de ennyire, hogy Vettelt sennai magasságok közelébe emeled, ennyire nem gondoltam...Vettelnek volt egy monzai győzelme, és ennyi...ezen kívül semmit sem tud felmutatni egy gyenge csapatnál. Senna meg azért dobogós helyezések, folyamatos pontszerző helyek (akkor még ugye 6an kaptak pontot, és nem kis nevek voltak a mezőnyben) egy gyengécske Toleman-nal, és a legendás futam, mikor 1 perc hátrányból jött fel Prostra Monte-Carloban...végigelőzte a fél mezőnyt egy olyan pályán, ahol állítólag nem lehet előzni, ráadásul szakadó esőben...az első szezonjáról beszélünk, és Prost egy későbbi 4xes világbajnok... meg a hercegséget sem lehet összehasonlítani Monzával, ahol kis túlzással csak a gázt kell nyomni.

Továbbra is tartom, hogy Schumin kívül Senna bárkivel való összehasonlítása sértésnek minősül...
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.21. 14:16:38

Csak kilyukadunk oda,h a viselkedése (másnál a kinézete :D) és gesztusai miatt nem ismered el a SPORT TELJESÍTMÉNYÉT. Ok, felfogtam.

én is rühellem Alonsot, de a nyilatkozatai, viselkedése ellenére is tudom,h milyen pilóta, és képességeit nem vontam kétségbe.

Amúgy meg Vettelt gyorsaság szempontjából azért lehet hasonlítgatni Sennához (utóbbi még nálam is nagyobb ikon természetesen), ne feledjük,h Senna Mekije is kiemelkedő gép volt akkoriban, és azzal volt kiemelkedően gyors többek között. (tudom,h volt más csapatnál is,és ott sem volt éppen lassú, de Toro Rossoból kiindulva, Vettel sem csak a bikákkal virgonckodna) Vettel meg a RedBullal. Igaz,h Webber nem Prost szint, de így is- úgy is le kellett mindkettőnek győzni őket.
Kép
gianni
Entrenador del Barça

2012.10.21. 14:16:01

Így van Vettel olyan Justin Bieberes :D
REMY
Madridista

2012.10.21. 13:54:57

12 éve nézek F-1-et és láttam már 1-2 dolgot, de Vettel egyáltalán nem kirívó számomra.

Alonso-t rettentően utáltam, pont azért, mert nagyképű, hisztis ember volt az első Renaultos időszakában, majd elment a McLarenhez és ott is folytatta a tapló énjét.... ki nem állhattam. Aztán jött a 2. Renaultos érája és teljesen megváltozott, elkezdtem tisztelni, mert felnőtt és megkomolyodott. Kiforrott remek pilóta lett.

Amikor megnyerte a 2. VB címét.. eszembe sem volt, hogy hasonlítsam bárkihez is, mert korai lett volna, de mostmár tudjuk mire képes és igenis meglehet mondani, hogy ki ő az F-1ben.

A Senna - Vettel párhuzamot meg a mai média miatt írtam. Még senki nem emlegeti őket, de kétlem, hogy ha megnyerni a 3.-at akkor elmaradnak majd az eféle párhuzamok.

Tehát.... Vettel megváltozhat a szememben, amikor megkomolyodik és felnő, de amíg ilyen gyerekesen viselkedik, addig lehozhatja a csillagokat is az égről.. a szememben nem lesz több egy jó pilótánál.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.21. 13:43:01

REMY írta:
ozsimiki írta: 3 azonos képességű pilóta van, Vettel és Alonso a gyorsasága mellett taktikailag is top level, Hamilton utóbbiban kicsit alulmarad. Aki ezek közül vkit jóval másik kettő fölé emel, az elvakult megmondó ember.
Tehát a te szavad a szent, aki ellent mond, az nem ért hozzá.... érdekes dolgok ezek.

Amíg Vettel hisztizik és rinyál, mert nem úgy történnek a dolgok ahogy ő akarja, addig nem tudom komolyan venni. Amíg Vettel nem éli át a kiélezett helyzeteket, és a kiélezett helyzetekből nem tudja kihúzni magát. Gondolok itt bravúrokra... előzésekre, addig nehogy már egy vérbeli autóversenyzőhöz hasonlítsuk. Úgy lesz 3x VB győztes, hogy az egész ember színtelen és szagtalan. Kb Button szint. Ha jó autó van akkor minden oké.. de ha gyengébb az autó akkor ....

Komolyan az lesz a vicc, hogy ha megnyeri a 3.-at is, hogy Senna mellett fogják emlegetni. Sőt... a mai emberek többsége jóval fölé is emeli majd.

De azért Peace :wink:
nem, csak tényeket írok le, de legalább a filmekhez értesz.

Vagy az idény azon futamait nem nézted gondolom,amikor nem győzött Vettel, de küzdött, előzött, és folyamatosan jött feljebb a rajtpozíciójához képest, semmivel sem csinált kevesebbet azon időszakban, mint Alonso amikor szintén nem tud nyerni...

Vettel 2 éve is bizonyított, tavaly könnyű dolga volt, viszont idén is bizonyít, csak páran, köztük Te is, ráhúztátok,h unalmas, mert nem szimpatikus a fizimiskája, esetleg a "gól" öröme. Ő rinyál? Olvastál te anno Alonso nyilatkozatokat? Vagy az ő mutogatásait nem veszed észre? Arról nem is beszélve, hogy a FIA -mint anno a Schumi-Ferrari kombó esetén- mindent megtesz, hogy leszorítsa a trónról Őt, és a RedBullt, de egyelőre még lehet nem sikerül. Szabálymódosítások nem nekik kedveztek idén, nyögték is az elején ezt.

Ha neves szakértők,és hozzáértők kritikáját elolvasod egyszer, meglátod,hogy amit Vettel véghezvisz, egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Követhetnéd pár ellendrukkere példáját mint Bob,Scooby, akik kicsit sem szeretik a németet, de képességeit elismerik.

Amúgy meg akkor ennyi erővel az is vicc,hogy 2006ra Alonso kétszeres VB lett, és olyan nevekkel említették AKKOR egy lapon, akik szintén 2szeres bajnokok, csak kicsit máshogy nyerték azokat a címeket. Meg az is vicc, ha egy csapat x évben 30ponttal lesz bajnok mert 0 ellenfele van, ha x-5 éve egy csapat úgy lett bajnok,h volt 3 méltó ellenfele. Az aktuális viszonyok között kell a legjobbnak lenni, Senna az ő idejében volt nagy bajnok, Schumi a sajátjában, Vettel is. És jelenleg van még két kiemelkedő pilóta is a mezőnyben....Persze Sennának,és Schuminak is voltak nagy ellenfelei...

nah mind1, én csak akkor jövök vitázni, ha csacsiságokat írtok = alo 10x jobb pilóta,stb".
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.21. 00:57:42

Jó mondjuk abban igazad van hogy Senna is 3szoros VB győztes, meg Vettel is annyi lesz, idén vagy nem idén nem tudni, s Senna mindenki felett áll, legalábbis nálam.
De az is túlzó, hogy nem küzdött volna, tavalyit vegyük ki, az a napnál is világosabb volt, s teljesen egyértelmű,d e pl előtte az utolsó futamokkal tudott nyerni, s idén is nem egyszer volt gondja, talán a belga nagydíjon a világ végéről jött fel, már-már Hamilton féle agresszív vezetéssel.Szóval valahol a kettő között kell keresni a dolgot, az is túlzó hogy semmit nem csinál csak jó kocsi van alatta. Meg mondjuk Sennával egy lapon említeni is túlzó :D Mondjuk nem is tette senki, mielőtt ezt valaki leírná, csak meglett említve.

gergo nem értem :D Volt pénz fejlődtek ez egyértelmű, de azért le voltak maradva még a Coulthard időszakban.
Visszaolvasva szerintem az építkezés meg fejlődés szavak más értelmezésben szerepelnek nálad meg nálam.Az hogy volt pénz vagy nem szerintem mellékes, a honnan hova jut egy csapatra értem hogy építkezés s fejlődés.Oké nyilván kis pénz kis foci nagy pénz nagy foci, de mégiscsak egy középautóból lett élautó.
Kép
Kép
Kép
REMY
Madridista

2012.10.21. 00:42:47

ozsimiki írta: 3 azonos képességű pilóta van, Vettel és Alonso a gyorsasága mellett taktikailag is top level, Hamilton utóbbiban kicsit alulmarad. Aki ezek közül vkit jóval másik kettő fölé emel, az elvakult megmondó ember.
Tehát a te szavad a szent, aki ellent mond, az nem ért hozzá.... érdekes dolgok ezek.

Amíg Vettel hisztizik és rinyál, mert nem úgy történnek a dolgok ahogy ő akarja, addig nem tudom komolyan venni. Amíg Vettel nem éli át a kiélezett helyzeteket, és a kiélezett helyzetekből nem tudja kihúzni magát. Gondolok itt bravúrokra... előzésekre, addig nehogy már egy vérbeli autóversenyzőhöz hasonlítsuk. Úgy lesz 3x VB győztes, hogy az egész ember színtelen és szagtalan. Kb Button szint. Ha jó autó van akkor minden oké.. de ha gyengébb az autó akkor ....

Komolyan az lesz a vicc, hogy ha megnyeri a 3.-at is, hogy Senna mellett fogják emlegetni. Sőt... a mai emberek többsége jóval fölé is emeli majd.

De azért Peace :wink:
gergo9
Director del Fútbol

2012.10.21. 00:13:09

Bob_Marley írta:Én is rosszul fogalmaztam :D
Úgy értettem, hogy oké Jaguar utódja a RB, de gyakorlatilag a semmiből jutottunk el odáig, hogy a legnagyobb büdzsével rendelkező csapat, az egyik legjobb kocsival.Mikor megjelentek még a középmezőnyhöz tartoztak, most meg abszolút élmezőny.
Lehet nem pontosan értem , de nem azért tudtak beletolni annyi lét mert fejlődőképesek voltak, hanem azért is voltak fejlődőképesek mert gyakorlatilag kimeríthetetlen erőforrásaik voltak/vannak.
balinteer
Capitá del Barça

2012.10.20. 21:11:17

ozsimiki írta:
Bob_Marley írta:Ezt a témát majd ozsi lerendezi :D
Megjöttek a szüretről a srácok, az idei termés pár ezer liter savanyú szőlő.

kb ennyit ér számomra ez az ovis szintű fika dobálás,h Alonso 10x jobb pilóta :D meg izgalmasabb. (bár ebben van valami, sokat kell izgulni,h az előtte lévővel történjen valami :D /normális Alo fanoktól elnézést, term amikor mezőny közepéről jön vki felfelé, az izgalmasabb, mintha simán nyer, Vettel ez évben ezt is bemutatta nem egyszer, bocsi,h jobban fejlesztettek év végére/

Alo a nagy bajnok :D aki nem akar mellé még csak egy kicsit jó pilótát sem (bár ugye látta mi volt Hamiltonnal, nem csodálom :D ), és még a csapata is inkább Massával hosszabbít, kukába dobva minden sanszot a csapat VB-re (Ferrari szinten ez nonszensz), mintsem kicsit is harcoljon kelljen Alonsonak...pedig a tudása meglenne hozzá,h így is jól jöjjön ki, csak nem mer rizikózni.

3 azonos képességű pilóta van, Vettel és Alonso a gyorsasága mellett taktikailag is top level, Hamilton utóbbiban kicsit alulmarad. Aki ezek közül vkit jóval másik kettő fölé emel, az elvakult megmondó ember.
Viszont amit taktikailag elveszt azt azzal simán visszahozza,hogy Alonsonál és Vettelnél is gyorsabb. :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.20. 20:50:07

Bob_Marley írta:Ezt a témát majd ozsi lerendezi :D
Megjöttek a szüretről a srácok, az idei termés pár ezer liter savanyú szőlő.

kb ennyit ér számomra ez az ovis szintű fika dobálás,h Alonso 10x jobb pilóta :D meg izgalmasabb. (bár ebben van valami, sokat kell izgulni,h az előtte lévővel történjen valami :D /normális Alo fanoktól elnézést, term amikor mezőny közepéről jön vki felfelé, az izgalmasabb, mintha simán nyer, Vettel ez évben ezt is bemutatta nem egyszer, bocsi,h jobban fejlesztettek év végére/

Alo a nagy bajnok :D aki nem akar mellé még csak egy kicsit jó pilótát sem (bár ugye látta mi volt Hamiltonnal, nem csodálom :D ), és még a csapata is inkább Massával hosszabbít, kukába dobva minden sanszot a csapat VB-re (Ferrari szinten ez nonszensz), mintsem kicsit is harcoljon kelljen Alonsonak...pedig a tudása meglenne hozzá,h így is jól jöjjön ki, csak nem mer rizikózni.

3 azonos képességű pilóta van, Vettel és Alonso a gyorsasága mellett taktikailag is top level, Hamilton utóbbiban kicsit alulmarad. Aki ezek közül vkit jóval másik kettő fölé emel, az elvakult megmondó ember.
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.20. 18:54:52

Bob_Marley írta:
Mihu, köszi az elemzést, kíváncsi voltam miért.
Unszimpatikus-antipatikus ahogy neked kényelmesebb :D csak rossz volt olvasni mi Pesten nem ezt használjuk. :D
S amit leírtál problémád a csapattal szemben, az a kétszínű viselkedést mutatja be, mint sem az álszentet, de hagyjuk a nyelvtant meg a szemantikát. :D
OFF

Hát tudom hogy Pesten más szavakat használtok mint mi itt falun :D Másodunokatesóm ugye ide valósi, viszont Pestre nősült. Tesómék felmentek hozzájuk hétvégére, elmentek bevásárolni, mondja uncsim a feleségének hogy vegyél már paszulyt is. Mondja, hogy jó. Hazamentek, pakolnak ki a kocsiból, unokatesóm kérdezi, hogy nem vettél paszulyt? Szegény csaj meg megszeppenve annyit kérdezett, hogy mi az a paszuuuly? :oops: :oops: :oops: Erre uncsim: hát bab b..meg :lol: :lol: :lol: :lol: A csaj nem merte megkérdezni, hogy mi az, de el nem bírta képzelni hogy mi lehet az a paszuly :D :D Itt mi úgy hívjuk, hogy savanyú paszuly leves, gondolom Pesten meg savanyú bab leves :D Feltéve, hogy ott ismerik ezt a kaját. Mert biztos, hogy területenként eltérő a gasztro. Tuti van olyan, amit pl Sopronban esznek, viszont itt keleten nem ismerjük. Ha gondood folytassuk az offtopicban.

ON

Nem tudom, hogy a Ferrarinak mi a célja azzal, hogy Massa-val egy évet hosszabbítottak. Most ugye arról van szó, hogy Hülkenberg megy a Sauberhez, és ott még egy hely kiadó, mert Kobajasit is lecserélik állítólag. Na most akkor ha Massa szerződése lejár jövőre, és nem úgy teljesít, akkor kit fognak leigazolni, ha ennyire mondják, hogy Vettelt nem. Webber aki mozdítható lesz, de ő már öreg. Rosberg most hosszabbított, a többi ülésben meg nem olyan szintű versenyzők ülnek, akik szóba jöhetnének a Ferrarinál. Egy kivételével. Di Resta. Vele vajon mi lesz.... Lehet egy évig még jegelik, és utána leigazolják? Meg ki tudja mi lesz egyáltalán a Force Indiával, mert ugye leültették Vijay Mallya-t, és az ő cége a főszponzor.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.20. 12:39:43

Én is rosszul fogalmaztam :D
Úgy értettem, hogy oké Jaguar utódja a RB, de gyakorlatilag a semmiből jutottunk el odáig, hogy a legnagyobb büdzsével rendelkező csapat, az egyik legjobb kocsival.Mikor megjelentek még a középmezőnyhöz tartoztak, most meg abszolút élmezőny.

Mihu, köszi az elemzést, kíváncsi voltam miért.
Unszimpatikus-antipatikus ahogy neked kényelmesebb :D csak rossz volt olvasni mi Pesten nem ezt használjuk. :D
S amit leírtál problémád a csapattal szemben, az a kétszínű viselkedést mutatja be, mint sem az álszentet, de hagyjuk a nyelvtant meg a szemantikát. :D
Kép
Kép
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2012.10.20. 08:25:23

Abszolút megsüvegelendő amit végrehajtottak, a "semmiből" fejlesztésekkel, komoly fejlesztési csapatépítéssel eljutottak a csúcsra, az hogy a "trükközésekbe" bele lehet kötni vagy nem, a szabályig ellehet menni, s eddig nem büntették őket, mert ordenáré kihágásuk nem volt.
Semmiből fejlesztésekkel :D Legnagyobb büdzsével rendelkeznek, illetve emberanyaggal. Átvettek rengetek mérnököt a néhai Jaguar-tól illetve ugye ott van Newey a Mclarentől. Közel sem semmiből építkeztek.
Alonso 10x jobb pilóta.
főleg Alonso helyett,nonszensz,össze sem hasonlítható tudásra a két pilóta...
Ez meg hlyeség az égvilágon semmi alapja nincs nem hiszem hogy lenne szignifikáns különbség kettőjük között.
Tartom hogy a mezőnyben ha csak a puszta gyorsaságot nézzük Hamilton-nál nincs gyorsabb csak nála meg más dolgok hiányoznak(még) sajnos.
Válasz küldése