Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.20. 07:09:35

Bob_Marley írta:Ezt a témát majd ozsi lerendezi :D Tőlem a jó Isten is mehet a Ferrarihoz, akkor is ugyanaz a mentalitású csapat marad mint amilyen eddig is volt.
De az viszont érdekelne, hogy Mihu miért tartod a RB-t unszimpatikusnak (ami antipatikus de mindegy :D )
Abszolút megsüvegelendő amit végrehajtottak, a "semmiből" fejlesztésekkel, komoly fejlesztési csapatépítéssel eljutottak a csúcsra, az hogy a "trükközésekbe" bele lehet kötni vagy nem, a szabályig ellehet menni, s eddig nem büntették őket, mert ordenáré kihágásuk nem volt.
Antipatikus-unszimpatikus témához: nálunk falun ez járja Szabolcsban. Nem sűrűn hallottam azt, hogy antipatikus, így ezt szoktam meg :wink:

RB témához:

Igazság szerint nekem a RB-al semmi bajom nem volt, egészen Vettel első VB címéig. Sőt, még azt mondom kedveltem is őket, mert menő volt a RB mint energiaital, így menő volt a csapat is (voltam vagy 16-17 mikor bejöttek a F1be). Aztán Vettel első vb címében teljesen elpártoltam tőlük. Meg is mondom hogy miért. Én még így csapatot kétszínűen viselkedni nem láttam. Egész szezonban hangoztatták, hogy náluk nincs csapatsorrend, és mindkét versenyzőjüket ugyan olyan bánásmódban részesítik. Ennek bizonyítékául miután Vettel összetörte a sajátját, levették Webber kocsijáról az új szárnyat, és átrakták Vettelére. Meg aztán az is csak a vak nem vette észre, hogy Vettel győzelmeinél az egész csapat mint egy csapat óvodás gyereknapon, úgy mosolyogtak, meg örültek, Webber sikereit meg elintézték egy Good job Mark-kal. Helmuth Marko-t például ki nem állhatom. Valahogy Webber győzelmeinél nem mászkált vigyorogva a kamerák előtt. Továbbá a sikereknél és kudarcoknál egyaránt, Vettelhez az egész vezetőség odament, Webberhez meg kb senki. Webber már meggyőzően vezette a tabellát, mégis Vettelt nyomták. Persze utólag könnyű okosnak lenni, és azt mondani, hogy nem dőlt még el a vb cím, de bármelyik másik csapat megtette volna Markot 1. számú versenyzőnek.

Tehát igazából engem ez a hallatlan kétszínűség ami irritált, és mivel az ember alapvetően úgy van összerakva, hogy a gyengét, a szegény koldusfiúval szimpatizál, a gazdag földesúrral szemben, így hát Mark oldalára álltam.

A Ferrarinál is megvolt a házi kedvenc, de egyszer se mondták, hogy Barichello vagy Trulli/Fisichella ugyan olyan bánásmódban részesül, mint Schumi vagy Alonso. Mindenki tudta hogy ki az úr a háznál, és ebből egy percig sem csináltak titkot.

Nem a trükközgetések miatt nem szeretem a RB, hanem a kétszínűség, az álszentség miatt. Bár most gondolok bele jobban, az álszent lehet jobb szó lett volna végig...de én már nemtudom hogy ott fent Pesten hogy mennek ezek a dolgok :lol: :lol: :lol: Más kérdés, hogy mióta F1et nézek, a Ferrari, a McLaren és a Renault is épített világverő kocsit, náluk mégse volt minden második futamon óvás, meg vizsgálat, meg kétes alkatrészek. A Renault-nál volt ugyan az okos felfüggesztés, de kb arra az egyre emlékszem...a tévedés jogát persze fenttartom.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.20. 04:00:57

Ezt a témát majd ozsi lerendezi :D Tőlem a jó Isten is mehet a Ferrarihoz, akkor is ugyanaz a mentalitású csapat marad mint amilyen eddig is volt.
De az viszont érdekelne, hogy Mihu miért tartod a RB-t unszimpatikusnak (ami antipatikus de mindegy :D )
Abszolút megsüvegelendő amit végrehajtottak, a "semmiből" fejlesztésekkel, komoly fejlesztési csapatépítéssel eljutottak a csúcsra, az hogy a "trükközésekbe" bele lehet kötni vagy nem, a szabályig ellehet menni, s eddig nem büntették őket, mert ordenáré kihágásuk nem volt.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.20. 00:22:12

ÉN mindig a Ferrari aktuális pilótájának szorítok (ugye az F1ben a ferrari a csúcs,jöhet itt bármilyen redbull meg mclaren,minden pilóta tudja,hogy a ferrarival menni teljesen más érzés), de ha odamegy ez az elkényeztetett,unalmas vettel,akkor el fogok pártolni mellőlük az biztos. nagyon rossz döntés lenne,főleg Alonso helyett,nonszensz,össze sem hasonlítható tudásra a két pilóta... :roll: Még ha Hamiltonról lenne szó azt mondom oké,fiatal is,kurázsi is van benne,nem alszik meg a tej a szájában,őt elnéztem volna ferrariban. de vettel? isten mentse tőle a ferrarit.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.20. 00:14:52

REMY írta:
le is hánynám a monitort..... Maradjon csak Vettelke az energia üdítős dobozban. Alonso 10x jobb pilóta.

Rosberget kéne hozni Alonso mellé és tökéletes is lenne a csapat.
Bár Schumi alatt Ferrari szurkoló vált belőlem, miután elment, akkor is az olaszokért szorítottam, de ha meghúznák ezt a lépést, örök életre elásnák magukat nálam. Unszimpatikus pilóta, unszimpatikus csapatban. Tökéletes párosítás. Jó helyen van ő ott. Nem lenne jó neki se, ha egy olyan csapatban találná magát, ahol nem kezelik úgy, mint egy szent tehenet. Ahol a csapattárshoz is odamennek egy kiesés után vígasztalni. A RB-nál minden adott. Elkényeztetik, éreztetik vele, hogy csak ő létezik a csapaton belül, mindent megkap, amire csak vágyik. Miért váltana...
Kép
REMY
Madridista

2012.10.19. 20:58:02

Mihu írta:
2: Alonso megy, és jön Vettel.

:D :D :D
le is hánynám a monitort..... Maradjon csak Vettelke az energia üdítős dobozban. Alonso 10x jobb pilóta.

Rosberget kéne hozni Alonso mellé és tökéletes is lenne a csapat.
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.19. 20:55:20

http://www.f1hirek.hu/f1/20121015-f1-a- ... lonso.html

Elég kétértelmű nyilatkozat. Csak a cikkíró adta a szájába, hogy nem igazolják le Vettelt, miközben ilyet egy szóval sem mondott. Két lehetőséget lehet leszűrni a nyilatkozatból:

1: Tényleg nem igazolják le Vettelt.

2: Alonso megy, és jön Vettel.

:D :D :D
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.10.19. 15:16:08

Fernando írta:
S.Agüero írta:Felipe Massa aláírta a Ferrarihoz még egy évre!

Remélem tudja azt a szintet hozni, amit ez előző futamokon mutat, és akkor elégedett leszek. :)
Nagyon remélem, hogy ez nem vetíti előre a 2014-es Alonso-Vettel párost. Nagyon nem kéne oda a német. Bár legalább megtudná milyen mikor versenyezni kell :twisted:
De ez Alonsora is igaz lenne. Bár ő már megtudta, milyen versenyezni kell, odébb is állt gyorsan egy év után, szóval valószinűleg ő sem örülne egy erős csapattársnak. :lol:
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.18. 12:38:26

Érdekes cikk, és van benne igazság. Egy élversenyzőnek mindenképp a maga képére kell formálni egy csapatot, egy autót, hogy igazán az "övé" lehessen, ez a McLarennél sohasem így működött. Ezért tudott Schumacher és Alonso igazán sikeres lenni, de ehhez pontosan az a fejlesztői képesség szükséges, ami Hamiltonban nem igazán van meg, ő egy Kimihez hasonló őstehetség, aki bármilyen autóból kihozza a maximumot, de hogy a jó, győzelemre esélyes autó mitől lesz tisztán bajnokautó, azt nem tudja megadni. Egy kicsit ez hibádzik Vettelnél is, de ott ez nem derülhet ki igazán, amíg Newey kitalál mindig valami újat...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.18. 11:59:39

Pérez ugyan háromszor állt a dobogón, míg Kobajasi csak egyszer, ez a statisztika azonban megtévesztő.

Erre ironikus módon éppen a két versenyző főnöke, a Saubert irányító Monisha Kaltenborn hívta fel a figyelmet, rámutatva, hogy Pérez a három esetből kétszer tulajdonképpen azért került előnyös helyzetbe, mert az időmérőn lassabb volt Kobajasinál. Egyedül Malajziában győzte le a csapattársát, ahol aztán vasárnap ügyesen halászott a zavarosban. Kanadában a 15., Monzában pedig a 12. rajtkockába került - mindkét esetben 4 hellyel Kobajasi mögé -, és kizárólag ennek köszönhette, hogy a Sauber vele vállalta be a később nyerőnek bizonyuló alternatív taktikát. Igen, voltaképpen kényszerből. Montrealban a lágy gumin rajtoltatták el, míg szinte mindenki más a szuperlágyon indult, Monzában pedig, ahol a közepes volt a divatos választás, a keményen vágott neki a versenynek.

Tény, hogy ezt ki is kellett tudni használnia, körültekintően kímélve a gumikat, ami eddigi, rövid pályafutása alapján az egyik erősségének tűnik. Barcelonában, Belgiumban és Japánban, ahol az első 5 hely valamelyikéről rajtolt, Péreznek még pontot sem sikerült szereznie. Másfelől viszont Kobajasi Szuzukában a tempójával érdemelte ki a 3. rajtkockát, és önerőből is tartotta meg a helyét a versenyen, még ha Alonso és Webber balszerencséje a segítségére is volt.

Egy Hamiltonos cikkből vágtam ezt ki, érdekes gondolatmenet.
Itt a teljes cikk:
http://www.f1hirek.hu/f1/20121018-f1-sz ... tukor.html
Talán soha nem tudjuk meg az igazságot, mindenesetre én is ezt mondom, hogy volt ráció a váltásban pszichikai oldalt figyelembe véve is.
Új kihívás, már nem gyerek, új motivációk, remélem jól sül el, s jövőre azért dobogók is beficcenek a Mercedes-szel.
Kép
Kép
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2012.10.17. 22:13:38

S.Agüero írta:Felipe Massa aláírta a Ferrarihoz még egy évre!

Remélem tudja azt a szintet hozni, amit ez előző futamokon mutat, és akkor elégedett leszek. :)
Nagyon remélem, hogy ez nem vetíti előre a 2014-es Alonso-Vettel párost. Nagyon nem kéne oda a német. Bár legalább megtudná milyen mikor versenyezni kell :twisted:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
REMY
Madridista

2012.10.17. 22:12:12

18Barca99 írta:Kicsit off srácok az előzőhöz képest. De Palik retroztam most az utóbbi pár napba. Ez a kedvencem, és imádom ahogy kiabál őrjöng, annyira hiányzik ez a mai F1-ből, simán vannak ilyen helyzetek de ezek az unalmas kommentátorok amik vannak csak elalszik az ember.. :S

http://www.youtube.com/watch?v=kr0SUN6m ... re=related
Palikot én imádtam. Ő KOMMENTÁTOR volt !!!! Mondott hülyeségeket, de színt tudott vinni egy unalmas versenybe is. Hatalmas arc volt.

Palik 2006 Brazil

Ettől a videótól kb sírhatnékom van :cry: EPIC verseny, EPIC pilótával, EPIC kommentálással. Számomra a versenyek versenye volt.
Az " i " -re a pontot az tette volna, fel ha dobogóra is tud állni. A ráadás meg, ha VB címet ünnepelt volna.

Az a fránya Japán nagydíj :evil:

Ez meg a legeslegelső F-1-es élményem volt. Schumi 3x-os VB győztes
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára REMY 2012.10.17. 22:16:51-kor.
18Barca99
Capitá del Barça

2012.10.17. 21:27:45

Kicsit off srácok az előzőhöz képest. De Palik retroztam most az utóbbi pár napba. Ez a kedvencem, és imádom ahogy kiabál őrjöng, annyira hiányzik ez a mai F1-ből, simán vannak ilyen helyzetek de ezek az unalmas kommentátorok amik vannak csak elalszik az ember.. :S

http://www.youtube.com/watch?v=kr0SUN6m ... re=related
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.16. 16:51:28

Felipe Massa aláírta a Ferrarihoz még egy évre!

barca99
Llegenda del Barça

2012.10.14. 20:36:50

Nyilván az is benne van, hogy teljesen rosszul jön át a képeken, de nekem olyan Webber idén (is!), mint aki haragban áll a világgal, és egyáltalán nem érzi jól magát a csapatnál. Speciel neki nem igen osztott ma, hogy első vagy második, míg Vettelnek minden egyes pont kell a vb címhez.
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.10.14. 20:27:54

Igazából nem értem mi a bajotok Webberrel. Savanyú képet vágott? Persze, hogy nem örül annak, ha nem első, Vettel sem vágott különbet tegnap. A teljesítményével nincs probléma, sokáig Vettel előtt volt a pontversenyben, időmérőkön is hasonlóan szerepelt. Azt szerintem senki nem vitatja, hogy Vettel a jobb pilóta, de az sem kérdés, az első számú is ő. Az utóbbi pár futam nem sikerült Webbernek különböző okok miatt, de összességében ahogy ő mondta ez nem rossz egy második számú pilótától. A pontversenyben is ő a legjobb kettes, igaz a kocsija is neki a legjobb (nem véletlen vezet egész szezonban az RB), de nem lehet rá panasz.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.14. 18:37:11

barca99 írta:
Tocy írta:Gondolom Webber mennyire örül az ilyeneknek...a csapattársa megint vb-esélyes, ő megint sehol...
Elég savanyú képett vágott ma is. De haragudhat valakire? Mármint idén volt olyan, amit Vettel megkapott, ő meg nem? Vagy van annál nagyobb hátrányban, mint általában a második számú pilóták? Mert ha nem, akkor máshol sem lenne előrébb, sőt.
Hát meg 3-4 pályát leszámítva ( Silverstone, Monaco stb ) Vettel simán megveri, de ezek után meg sír, hogy csak a csapat miatt van Vettel előrébb.
barca99
Llegenda del Barça

2012.10.14. 18:30:04

Tocy írta:Gondolom Webber mennyire örül az ilyeneknek...a csapattársa megint vb-esélyes, ő megint sehol...
Elég savanyú képett vágott ma is. De haragudhat valakire? Mármint idén volt olyan, amit Vettel megkapott, ő meg nem? Vagy van annál nagyobb hátrányban, mint általában a második számú pilóták? Mert ha nem, akkor máshol sem lenne előrébb, sőt.
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.14. 18:11:51

Gondolom Webber mennyire örül az ilyeneknek...a csapattársa megint vb-esélyes, ő megint sehol...
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.10.14. 16:01:44

Vállalható futam volt. Érzésem szerint Massa gyorsabb volt, mint Alo ezúttal.

Egyébként ha egész évben ezt hozza Felipe, akkor lehet jópár pontot rabol el Vetteléktől...sajnálatos, de legalább feléledni látszik a kis pösze brazil. Biztosan maradni fog szerintem.

Korea RB pálya ez egyértelmű, sőt, innen szinte mind az, úh ez kínkeserves lesz, végig pontokat kell szerezni, és Vettelnek egy buktás futam kell. Másképp nem látok reális esélyt.
miihii
KHAL

2012.10.14. 15:36:49

Öröm az ürömben, h legalább csak a pályát bontotta le, nem az ellenfeleket :P

Ez meg :lol:

Kép

Eljárták az örömtáncot Gangnam style-ban 8)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.14. 14:19:32

miihii írta:Sajna bealudtam menet közben, így lemaradtam a végkifejletről. Viszont meglepődve látom, h Hami csak a 10. ? :shock: Asszem az 5. helyen ment, amikor lecsatlakoztam a futamról. Hogy a viharba tudott így visszaesni később? Meg ez a műfüves téma micsoda? ENNYIT találtam róla, de ebből nem derül ki h kerül oda :shock: Gondolom egy keveset ez is befolyásolt az aerodinamikán, de pozíciókba is került?
Két méteres volt kb, beszorult a jobb első,és hátsó közé, elég vastag cucc volt, csúszkált is rendesen, ha még van fél kör, 11. is lett volna.

Bár a pálya hibája is, amikor felszedte, ő csúszott oda ki. Ha pályán belül fordul, nem szedi fel, de természetesen ettől még pech.

Vettel ismét tökéletesen autózta ki, amit tud a gép, Webberre se lehet panasz, és Alonso-Massa is a maxot hozta. 6 pont ide, de izgalmas ez, mert bármikor megállhat a RedBull, amit a Ferrariról nem lehet elmondani.

Idén még azzal se jöhet senki,h ilyen kocsival könnyű, mert az év jóval nagyobb részében, Seb is küzdött a mezőnyben ezzel a RedBullal bőven, az meg a csapatot dicséri, hogy az év kulcsrészére ők fejlesztettek eddig a legjobban, ő meg pályára is tudja tenni ahogy kell!

Ettől még nem szabad hátradőlni, mert nincs messze a Ferrari, időmérők kulcsfontosságúak lesznek továbbra is!

Schumi Mercije meg még arra sem jó most,hogy pontokkal búcsúzzon a Mester :(
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
miihii
KHAL

2012.10.14. 13:27:55

Sajna bealudtam menet közben, így lemaradtam a végkifejletről. Viszont meglepődve látom, h Hami csak a 10. ? :shock: Asszem az 5. helyen ment, amikor lecsatlakoztam a futamról. Hogy a viharba tudott így visszaesni később? Meg ez a műfüves téma micsoda? ENNYIT találtam róla, de ebből nem derül ki h kerül oda :shock: Gondolom egy keveset ez is befolyásolt az aerodinamikán, de pozíciókba is került?
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.10.14. 10:48:44

Azért már tényleg hihetetlen, hogy a McLarenekkel minden futamon történik valami. Hamiltonnak az előző kettő után most ismét műszaki gondok, aztán a műfű (nem mintha sokat számított volna), mondjuk ha tippelni kellett volna kinek az autója szedi fel, nem lövök mellé. Pár futammal ezelőtt is mindenki átment a törmelékeken, de csak Hamilton kocsija kapott defektet...
Remélem a hátralévő futamokon még összejön neki a győzelem, mert látva a Mercit, inkább a pontszerző helyekért küzd majd jövőre (ő is nyilatkozta, nyerni valószínűleg nem fog).

Azt már láthattuk korábban, hogy itt a páros oldal még kedvezőbb is a rajtnál, nyertek is pozíciót a páratlannal szemben. RB ismét nagy fölényben volt, egy futammal előbb átvette Vettel a vezetést, mint ahogy tippeltem.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
REMY
Madridista

2012.10.14. 09:57:56

Elképesztően gyengék ezek a mercik. Szánalmas, hogy nem tudnak fejleszteni. Év elején még egész erősnek tűntek, de már nagyon sok verseny óta a pontszerzés is nehéz.
szabadedzés eredményeknél egy kis reményt éreztem egy jó versenyre, de....
Azért reménykedem benne, hogy Schuminak adatik még egy jó verseny a szezonban.

Vettel átvette a vezetést..... +6 pont...
ilyeneket tolnak neki, hogy nagyon óvatosan menj, mert bármi történhet.... ja, végül is tudta simán tartani az előnyét, de a gumik már nagyon [auto_cenzúra] állapotban voltak.

2007-ben Hamilton gumijai voltak [auto_cenzúra] állapotban, amikor körönként 4-5 mp-et kapott a többiektől. De itt semmi....

Alonsonak még nincs semmi veszve, mert nagyon kevés a hátránya, de nagyon nehéz lesz megnyerni a VB-t. De sikerülni fog neki !!!!!

Massa nagyon sokat javult. Már a régi önmagát idézte néhányszor. És ha reálisan látjuk a dolgokat, akkor simán Alonso előtt végzett volna.

más: komolyan szétesik a pálya???? 2 méteres műfüvet szedett ki Hamilton.. elképesztő.. Ez azért nagyon nagy hiba a Koreaiaknak.
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.14. 09:52:22

Kimi még mindig 3. :D Vettel pedig már vezet is :) De ez még nincs lefutva, közel sem...
Válasz küldése