Sajnos én sem láttam versenyezni Sennát, 4 éves voltam mikor meghalt. De az sokat elmond róla, hogy többen abszolút felhagytak az F1 nézéssel, miután elhunyt. Unokatesóm olyan szintű Senna-fan volt, hogy építkezés közben ő húzta fel az erkélyen a malteres vödröt, és be kellett neki rakni egy TV-t, hosszabbítóval az erkélyre, hogy tudja nézni a versenyt

Amikor nem húzta fel, akkor Édesapámék tudták, hogy Senna előz
Ezt a filmet én is végignéztem, csak ez alapján tudok véleményt mondani Róla (így nagy betűvel), de az egyből lejött, hogy benne egyszerre párosult a filozófus, a tanító, a bölcs, az Isten áldotta tehetség és a kegyetlenség. Azok a monológok, amik a filmben is szerepelnek, iskolai tananyagok is lehetnének akár.
Nyilván hozzájárul a mítoszához és a maga mögött hagyott űrhöz, amilyen módon távozott a sportágból, de azért a film alapján is látszik, hogy tényleg olyan karakter volt, amilyen 20 évente egy kerül a sportba.
Számomra Schumacher volt az, aki miatt kihagyhatatlan volt számomra az összes hajnali futam, a nappaliak meg magától értetődőek voltak.
Olvastam az önéletrajzi könyvét, amiből nagyon jól meg lehet ismerni azt az embert is, aki a sisak alatt rejtőzött. Rengeteg szakember, szerelő, mérnök elmondta, hogy úgy senki sem tudta motiválni a csapatát, ahogy Ő. Minden emberének a születésnapját fejből tudta, sosem felejtkezett el felköszönteni őket. Mindig, minden szerelőjére jutott 5 perce, kérdezte, hogy hogy van a család, a gyerekek, stb. Egy forró maranellói tesztnapon egyszercsak megjelent egy hűtőkocsi, tele fagyival, jégkrémmel. Látta a szerelőkön, hogy kezdenek fáradni, így meglepte őket egy kis hűsítővel. Egy kis szünet, amikor senki sem dolgozhatott. Viszont amikor vége volt a szünetnek, utána ugyan úgy maximális koncentrációt várt el mindenkitől. Senki miatt nem mentek úgy tűzbe a szerelői, mérnökei, mint érte.
Az az aprólékosság, ami jellemezte Őt, ahogy minden egyes centiméterét ismerni akarta a kocsinak, tudni akarta, hogy mi miért van, miért működik úgy ahogy, az az elmondások alapján rajta kívül csak Sennában volt meg, illetve mostanában Vettelben.
Számomra Schumacher sokkal nagyobb nagyság az F1-ben, sokkal példaértékűbb, mint a mostaniak közül bárki, főleg Hamilton. Az életvitele, a pesszimizmusa, a céltudatossága és az ellenfelek tisztelete miatt hozzám sokkal közelebb áll, mint Hamilton vagy Alonso. Hamilton a nagyképűsége, az, hogy se veszíteni, se nyerni nem tud, illetve az életvitele miatt, Alonsonak meg a 2004-2006 között mutatott viselkedését nem tudom elfelejteni...Azért 20 évesen a kamera előtt mosolyogva áthúzni az akkor már többszörös világbajnok Schumi fotóját a falon, az több, mint tiszteletlenség...
Az ellenfelek tisztelete nyilván sokaknál kiveri a biztosítékot, a Hill és Villeneuve ütközés miatt (mondjuk nálam az első nem olyan egyértelmű), de Senna is csont nélkül kitette Prostot Japánban, sőt, Ő még előre meg is mondta

Mindenkinél lehet egyébként ilyen fekete pontokat találni a pályafutásában, csak nem hegyezik ki ennyire, mert nem VB címről döntött.