Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.06.24. 01:34:01

Scooby Bent Bwoy írta:Azért elég nyomasztó ez az RB fölény.
Amikor Hamilton nyert majdnem ennyivel ( 3 tized), nem volt nyomasztó Meki fölényről szó :)

Remélem ezúttal a versenyen is megmarad az előny, és a gumikkal is jól bánik az RB, mert ne feledjük Kanadában is elverték a mekiket időmérőn, sőt futamon is vezettek, aztán Seb alól elfogyott a gumi, sőt minden etapban rosszabbul bántak vele, mint a Hamis Meki. (mekis hami még viccesebb lenne, sajtos forevő)

Szóval még nem kezdek örömködni, de jó lenne első helyre váltani a pole-t, mert ideje átvenni a vezetést, esetleg elkezdeni kiépíteni valami előnyt.

Sajnos ez a verseny se lesz Schumi versenye, úgy tűnik....bár több esély van így rá, mintha első két sorból indulna, mert akkor jönne a fájó pech...bár így se örömteljes ha jön, de úgy érzem ha valamikor összejön végre valami neki, az egy rossz rajtpozíció után fog történni. (nincs benne sok ráció, de ezt gondolom :D, látva ezt a szezont...)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.06.23. 17:52:20

Ez katasztrófa...

Legalább maradt 2 szett lágy használatlan gumi. Egy jó rajttal és jól használva a gumikat a 3-5 helyre oda lehetne érni.

Vamos Alo!
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.06.23. 15:50:42

Azért elég nyomasztó ez az RB fölény.
Vettel pole-ján nem lepődtem meg, egész hétvégén jól szerepelt, a McLaren amilyen rosszul kezdett ahhoz képest Hamilton 2. helye nem rossz és nyolcadszor is elverte Buttont (aki a hírek szerint Lewis beállításaival vezetett).
Webber külön sajnálhatja a műszaki hibáját, mert elég jó helyről rajtolhatna, de Vettelt nem verte volna most meg.
Volt téma Jean-Éric teljesítménye, tőle én is többet vártam, legalább a csapattársát Vergné meg. :)
Akit viszont már tényleg ideje lenne sajnos lecserélni: Senna. Maldonadóhoz képest nagyon gyengén teljesít.
Vettel ezzel a pole-lal utolérte Prostot és Clarkot, amivel már "csak" Schumacher és Senna van előtte. Még kell pár év, de ha így folytatja akkor megelőzi őket is.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
miihii
KHAL

2012.06.23. 15:26:54

Hova tűnt Jenson Button?
Elég mély kátyúba keveredett,nem is értem,h mi okozza ezt a betlizést nála.
Lewis pirít,amennyire a képességek,lehetőségek engedik,örülök,h folyamatosan oda-odaér az elejébe.Remélem holnap is folytatja a kiegyensúlyozottságot és minél több pontot rak hozzá.
A RB meg megint kezdi a hülyeséget,h a Q3-ban odapörkölnek egyet :? :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.23. 15:04:07

Na jó volt ez így.Lewis 2ikra csak befigyelt, Vettel nagyon komoly kört ment a végén.Button viszont megint csak 9ik :? Maldonado-Grosjean 2ik sor is nagyon jó, jó versenynek nézünk elébe, s remélhetőleg Lewis ott folytatja, ahol abbahagyta :P

GO LEWIS
Kép
Kép
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2012.06.23. 14:50:00

Na, parádésra sikerült az időmérő... :? Már csak abban bízom, hogy egy megfelelő taktikát kieszelnek Alonak, valamint Seb, meg Lewis is hátrébb végez, esetleg nulláz majd a futamon. De rosszkor jött ez a botlás..
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.06.22. 21:58:34

Első szabadedzés az Európa nagydíjról Valenciából:

http://www.f1hirek.hu/f1/percrolpercre/ ... loben.html

Második szabadedzés:

http://www.f1hirek.hu/f1/percrolpercre/ ... loben.html
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.06.12. 16:12:10

S.Agüero írta:Nem volt rossz futam, Ferrari rendesen elszabta a végét.
A lényeg, h így is ott van Alo az elején. 8)

Első öt pilóta esélyes a VB-re, bár Rosbergből sem nézek ki sokat, de hátha.
Következdő győztes Kimi lesz szerintem. Ő nem nyert még ugye? :)
Még nem, úgyhogy itt lenne az ideje. :D
(Egyébként eddig Button, Alonso, Rosberg, Vettel, Maldonado, Webber, illetve Hamilton nyert egyet-egyet.)
MatyiG
Adminisztrátor

2012.06.12. 15:37:20

Nem volt rossz futam, Ferrari rendesen elszabta a végét.
A lényeg, h így is ott van Alo az elején. 8)

Első öt pilóta esélyes a VB-re, bár Rosbergből sem nézek ki sokat, de hátha.
Következdő győztes Kimi lesz szerintem. Ő nem nyert még ugye? :)
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.06.11. 08:31:22

Szép volt, Lewis! :D
Most nézem, milyen szoros a pontverseny:

1. Lewis Hamilton 88
2. Fernando Alonso 86
3. Sebastian Vettel 85
4. Mark Webber 79
5. Nico Rosberg 67
6. Kimi Räikkönen 55
7. Romain Grosjean 53
8. Jenson Button 45

Főleg az első 3 durva. :shock:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.11. 02:37:25

Nem láttam a futamot :arrow: Hamilton nyert :mrgreen: És a dobogón még plusz olyanok, akiket nagyon szeretek, Grosjean és Perez, soha rosszabb futamot.

És ezzel az összetettben is elől Lewis :D Iszonyat sok van hátra, de idén nagyon jól fut :D S szerencsére kevésszer van benne a darálóban

GO LEWIS
Kép
Kép
Kép
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.06.10. 22:45:51

Erre nagyon sokat kellett várni, de megérte, remélem mostantól sűrűbben jönnek a győzelmek. A kerékcseréknél ismét elkövettek egy hibát, mint eddig mindig, de most először nem származott belőle pozíciós hátránya, kellett ehhez az, hogy erős tempót diktáljon. Most végre ők választották a megfelelő taktikát is.
Romain és Sergio előtt le a kalappal, nagyszerűen versenyeztek.
Alonso 8, Vettel 3 pont mínusz a taktikának köszönhetően.
Schumachertől a már-már szokásos pech, egyébként volt már ilyenre példa máskor is, habár nem tőle.
A mezőny végével kapcsolatban: ki lehetne küszöbölni, hogy a nagyon lassúak ne induljanak, a 107% az sok, ezt még akkor vezették be, amikor nem voltak ritkák a nagyobb különbségek az elején se. Le kell vinni ezt a százalékot, és futamra is bevezetni.
A másik, hogy jó lenne, ha már abbahagynák ezeket a marhaságokat Hamiltonnal kapcsolatban, hogy beérett, most lett jó pilóta stb. hülyeségek. Idegesítő ha állandóan ezzel foglalkoznak. Már első szezonjában az első 9 versenyen 9 dobogó és a 10.-en is csak pech miatt nem, ahhoz képest ez a szezonja pl. gyengébb. Lehet a következőn megint lesz valami ütközés, akkor megint éretlen? Most például Button teljesít gyengébben a várakozásokhoz képest. Azért azt a 16. helyet és körhátrányt nem értem. Már az elején is feltartotta a mögötte lévőket, amikor megkapta a friss gumikat, rá öt körre a rádión azt mondta, hogy elfogytak, pedig a keményebb keverék volt.
Annyira nem is foglalkozom most ezekkel, csak megemlítettem, örülök a győzelemnek, amíg lehet. Ez legalább feledtette a holland vereséget.
Initom
Entrenador del Barça

2012.06.10. 22:05:21

egyszerűen elment a kedvem az F1. Től. :)

Az idei évig figyelemmel követtem a formula 1 et ,de idén nekem már nagyon unalmas. Ma is adtam neki egy esélyt de a 10. körnél átkapcsoltam az EB meccsre. Engem már nem köt le.

Néha néha azért még belenézek :)

GoGo Schumi,Rosberg.
Abi & Tito
miihii
KHAL

2012.06.10. 21:59:41

ozsimiki írta:Összefoglalom Miihii:
Köszi ;)

Azt hittem vmi brutál rajt után sikerült felcsullankodni az élre,de így sem rossz :P A végén meg gondoltam,h vmit elboxolhattak az élen állók,mert amikor újra becsatlakoztam úgy jött Hami,mintha eggyel több sebesség lenne a Mekiben :)

Jaaajj,de kellett már ez a sikerélmény.
TT
Capitá del Barça

2012.06.10. 21:55:25

helyes helyeeeeees, megérdemelte! GO LEWIS GO 8)
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.06.10. 21:50:39

Összefoglalom Miihii:

A RedBullon előbb elfogytak a gumik, így elé került a boxkiállás után, viszont Alonso Ő elé, de csak nagyon kicsivel, és rögtön vissza tudta előzni a DRS zónában. Onnantól elhúzott tőlük, aztán vmiért a Ferrari és RedBull páros 1 kiállásra váltott (szntem jó nagy marhaság volt, így többet kaptak Hamitól), így Hamilton simán megehette őket, különösebb mutatvány nélkül.

Kis fordulat követte, mert Vettel mégiscsak kijött pár körrel a vége előtt szuperlágyért, amivel legalább annyit nyertek, hogy Alot megelőzték. (utólag ha már elcseszték az 1kiállásra váltással, óriásit húztak, hiszen Perezék tuti leelőzték volna őt is kiállás nélkül is,de így legalább volt esélye Alot beelőzni)

Grt Hamiltonnak a győzelemért, ezúttal az Ő kocsija bánt legjobban a gumikkal, ami picit meglepő. Buttont valaki keresse elő, futamok óta másik városban versenyez.

Az,h a lista élére került a brit, nem lep meg, szerintem még mindig ők a legkiegyensúlyozottabbak.

Grosjean-nak, Pereznek hatalmas gratula!

Webber meg hihetetlen,hogy milyen egy szürke egér, évente kb 1-2 kivétellel.
Kép
piton
Capitá del Barça

2012.06.10. 21:46:57

Ezt jól elszúrták a Ferrarinál de a Red Bullnál is. Ha kihozzák Hamilton után Alonsot és Vettelt is akkor ugyanilyen sorrendben beérhettek volna.
Vettelnél azért vmit visszahoztak, Alonsot sikerült megelőzni a végén.
Hamiltonnak már járt ez a győzelem, ő az idei 7. győztes 7 verseny alatt.
Schumi pechszériája pedig hihetetlen.... :cry:
ab1daL
Director del Fútbol

2012.06.10. 21:43:41

Még így is csak két pont Fernando lemaradása. Na szerintem erre nem sokan fogadtak volna, hogy egy ilyen szezonkezdet után ennyire ott lesz Alonso. Most tippelje meg valaki, hogy ki lesz a világbajnok. :D Remélem a spanyol! Úgy néz ki, Massa is kezdi magát összekapni, igaz ma hibázott, de elkapta a fonalat, nagyon jó lenne, ha néha eltudna csenni pontokat Vetteltől meg Hamiltontól valahogy. Forza Ferrari!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
miihii
KHAL

2012.06.10. 21:42:11

LEEE-WIS HA-MIIIIL-TON,SÁLÁLÁLÁLÁÁÁÁ 8)

Végre sikerült odaérni az élre,a végén gyönyörűen megette a Vettel-Alonso párost.

7 verseny,7 győztes :shock:

Mivel a közepéből láttam kábé 2 kört (akkor már Hami volt az élen) ,meg az utolsó 15-öt kábé,így lemaradtam elég sokról.
Pár mondatban vki leírná,h került az élre a barátom?És h utána miért lett a 3.? Bár utóbbi gondolom a boxkiállás miatt,amire Vettelék nem mentek ki,ha jól vettem ki a kommentárból.

Durva volt a vége,Grosjean,Perez szépen csullankodott :)

Az összetettben is az élen,óóójeee 8)
daffy
Madridista

2012.06.10. 21:15:54

REMY írta:7 futamból 5x elcsesződik a kocsija!!! Ilyen nem létezik !! Erre mit lehet mondani?? és akkor megint előjönnek azok akik csesztetik, hogy nem teljesít... hát így hogy ??? :evil:
szerencsétlen.. :( a verseny előtt 2 dologra lehet most már számítani:
1. schumi valahogy önhibáján kívül kiesik
2. karthikeyan valahogy önhibája miatt kiesik. tudom,csúnya dolog,de én már várom,hogy mikor mit szúr el. szegény,3 birkát nem tudna elvezetni "a" pontból "b"-be

ozsival viszont egyetértek,a drs résznél előznek,a többi pedig hót unalmas.(bob élvezné,mert nagy taktikai csata zajlik)
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.06.10. 21:11:24

Hát ez valami rém unalmas verseny eddig.
Kép
REMY
Madridista

2012.06.10. 21:06:16

7 futamból 5x elcsesződik a kocsija!!! Ilyen nem létezik !! Erre mit lehet mondani?? és akkor megint előjönnek azok akik csesztetik, hogy nem teljesít... hát így hogy ??? :evil:
piton
Capitá del Barça

2012.06.10. 10:31:34

ozsimiki írta: Mindenesetre a verseny elég nehéz lesz majd Vettelnek, hátulról az amúgy is gyors Meki támad majd DRS-el, szóval 3 kör alatt 1másodperc fölé kell tenni azt a differenciát...
Reméljük sikerül neki meglépnie 3 kör alatt, csak úgy mint idén Bahreinben, meg tavaly jó párszor. Bár a tavalyi futamból kiindulva nem sokat érhet, mert itt elég sűrűn beküldik a biztonsági autót és az előny elveszik.
De bizakodóak lehetünk, mert már tavaly is jól mentek a Red Bullok a gyors, hosszú egyenesekkel teli pályákon.
A mostani formákat tekintve inkább a Ferrari és Alonso lehet veszélyes Vettelre.
Jó lenne ha Schumi is végre egy jó versenyt tudna zárni. :)
REMY
Madridista

2012.06.09. 20:22:43

Ozsimiki legalább Forma-1 témában egyetértünk és Schumi drukkerek vagyunk :D

Még nem vészes az a 9. hely, mert Kanadában vagyunk ami nem a zökkenő mentes versenyekről híres. Úgyhogy én nem jósolok még győztes.

Győzzön a jobbik vagyis Schumi !! 8)
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.06.09. 20:22:08

Nem ért meglepetésként Vettel győzelme, már a szabadedzéseken látszott, hogy az RB a legerősebb és ilyenkor ő mindig tökéleteset megy, Webber meg ilyenkor betlizik.
Hamilton Vettelhez hasonlóan fantasztikusat ment, tényleg nincs több ebben a McLarenben.
Most Button ellentétes taktikája lesz az érdekes, Q3 előtt gondoltam is, hogy meglépi.
A szabadedzések előtt a Mercitől vártam sokat, de ott már érződött, hogy tévedtem.
Newey megint kitalált valamit, elég nagy fölénye van az RB-nek, Vettelnek lehet összejön, ami tavaly nem.
Essen!
Válasz küldése